19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• 5c0rp330n
    a konyvben is ennyi csocs van vagy csak a sorozatot akarjak kicsit latvanyosabbra csinalni? :)
    (csak az elso reszt lattam eddig)
    amugy az elso evad (10 resz talan) a konyv mekkora reszet oleli fel kb?
  • cylonflatus
    Akkor szex on? Remélem; a szex az mindig jöhet, höhö
  • cylonflatus
    Ned Starkot nem nem tudták volna elcserélni, ahhoz túl gyorsan történtek az események.
  • MaRee
    Hát így úgymond jobban megérte, a két Stark lány semmilyen stratégiai/politikai előnyt nem jelent az északiaknak, Jaime viszont Westeros egyik leghíresebb lovagja és legtehetségesebb hadvezére.Nagyobb érvágás ő a Lannistereknek, mint a két lány akik elvannak a palotában. És emellett Jaime-vel sakkban tarthatják Cerseit, mert így nem elég, hogy megvan a fent említett előnyük, az is biztos, hogy nem ölik meg Sansát és Aryát, mert akkor ők ölnék meg Jaimet.

• Belkar
    Ez szerintem jó lenne bannernak legalább nem kell cserélgetni ha kiesik pár szereplő :)

• desigo
    Csak szerintem lett volna kézenfekvő,hogy Jaime Lannistert el kellett volna cserélni Starkra vagy legalább a lányokra?
  • MaRee
    Winter is coming

Egyébként megkaptam a házigazdai jogokat, úgyhogy kéretik mostantól mellőzni a flémet,káromkodást, szexről való offolást meg persze a spoilerezést abbahagyni, mert lecsap a banhammer :)

A logót ki tudom cserélni, úgyhogy ha valaki kedvet érez hozzá akkor keressen / csináljon egy újat, mert ugye érthető okokból ez már kicsit lejárt szerintem.
  • Palinko
  • desigo
    Most végeztem a sorozattal.
    Az első 3 rész nagyon durván tetszett aztán a negyedik,ötödiknél éreztem egy kis visszaesést majd onnantól a végéig ismét ailg vártam a következő részt.
    Nagyon sok karakter szerethető,gyűlölhető.A történet is izgalmas.
    Egyedül az nem tetszett,hogy a Mások nem tűntek fel többet.
    Gondolom a későbbiekben nagy szerepük lesz de az első évadban is jó lett volna többet megtudni róluk testközelből.
  • Kata
    what dude?
  • Laza
    Azt hittem a poénra válasz .......
  • Palinko
    jah nézd mire ment a válasz...
  • kovi04
    A könyveket a másik topicban kellene kidumálni.
  • Laza
    Ez most könyv spoiler volt, vagy mi?
  • Andr0
    nem, hanem kiderült hogy Dany a saját sárkányaival hancúrozik a vérvonal tisztasága miatt.
  • Laza
    Hogy Frodó felhúzta a gyűrűt a f.rkára? :)
    Biztos ezt diktálta a divat :))
  • Andr0
    baszki ma reggel mit olvastam a vonaton a könyvben:O...

jó nyugi csak szívatlak titeket:D (de amugy tényleg a 3. könyvet olvastam a vonaton reggel xD)
  • Laza
    Tök jó, hogy nincs más téma egy évig :D
  • Laza
    Nyilván az is probléma, ha nincs megjelölve, hogy kvázi semmi köze nincs a leadott sorozathoz (mondjuk olyan tartalom, ami mindenképpen az első könyv utáni cselekmény, történés).
    Én nyugodt szívvel akarok minden spoiler makrót megnézni, mivel láttam az össze részt :)
  • cylonflatus
    A spoilerezéssel szerintem semmi gond nincs, a probléma az, hogy ha nem rakja makróba.
  • 89
    óóóóó igen...igenigen...
  • mascarun
    IGEN
  • Belkar
    Nehogy már te legyél az áldozat. Bejössz ide szidod mások munkáját akik éjt nappallá téve dolgoznak azon hogy minél előbb legyen magyar felirat ráadásul teljesen ingyen és még te vagy felháborodva.
  • Zomil
    Sajnos nehéz egy könyvadaptáciot nem elspoilerezni egy olyannak aki már elolvasta a könyvet és meglát egy kérdést...nehéz megállni, h ne válaszoljon rá :D
    A sorozat spoilerekkel amugy sztem nincs gond, amikor kijön a sorozat eddig aznap este mindig volt már felirat, igy aki egyáltalán nem akar spoilerbe futni kibirja, h nem néz be a topicba amig meg nem nézi a legujabb részt...
    Viszont a könyv spoilerek valoban zavaroak, még a legkisebb utalásnak is nagy lehet a jelentösége...(mondjuk engem nem zavar...én ugymond szeretem a spoilereket... :D )
    Mondjuk az anti-spoilereskedés is csunya dolog, mikor valaki a sorozat elsö pár része után egy sárkányos kérdésre azt mondta, h nem leszenek benne... :D
  • Belkar
    Igen
  • Kata
    Egyetértek, mert olyan szinten megy a spoilerezés, hogy ha nem olvastam volna minden könyvet, gyakorlatilag már akkor is sok fontos dolgot tudnék a történésekről. Az meg gyenge duma, hogy azt hiszi nem spoiler, gyakorlatilag minden annak számít ami a történetről szól. De nem csak a könyv, a sorozat spoilerei is lehetnek zavaróak olyanoknak akik még nem látták, vagy nem minden részt láttak.
  • sandor8206
    igen
  • Palinko
    ok, talán egy csöppnyi volt. de azért sokkal durvább mikor először bekerült a sárkányos kép stb.
  • [NST]Cifu
    Ne tekintsd kötekedésnek, de gondold végig logikusan mit írtál le. Spoiler-nek lehet tekinteni? Erre aligha válaszolnál egyértelmű "nem"-el, nem igaz?

Ebből évek óta gond van a TV/Film fórumrészben, hol a könyv/film vonulatból, hol az angol/magyar szikron leadás csúszásából, és így tovább.

Szerintem nem olyan nehéz a spoiler tag-et azért beszúrni, pláne, hogy fel van állítva egy kis topic szabályrendszer már. Legyünk tekintettel a többi topiclakóra, ha kérhetem.
  • Palinko
    jah, csak nem ítéltem olyannak ami spoilert érdemel.
  • krisz073
    IGEN
  • QuippeR
    engem nem érint, mert olvastam a könyveket, de az újoncok miatt tényleg kellene a házigazda.

röviden: igen.
  • Laza
    Hacsak nem előbb kitörli valaki, mint hogy ide betérek :)
    Az a kiírást Én kértem, és látod, nem mindenkit hat meg.
  • MaRee
    A harmadik közepén járok, kb 2 hét és végzek az egésszel. Ettől függetlenül még látom, hogy ha valaki valamit ír, az benne volt-e a sorozatban, vagy nem.
  • [NST]Cifu
    Igazság szerint a banner alatt ott van, hogy sorozat sztoriját követi a topic, a könyvnek külön topic van.

Ettől független a helyes eljárás Palinko részéről, ha spoilerbe rakja az adott szöveget, és figyelmeztet előre, hogy ez a következő részekre vonatkozik. Ettől még törölhetem, ám a bajt utólagosan orvosolni nem lehet. :)
  • G_ArchAngel #1561
    Minden konyvet elolvastal vagy csak az elsot es talan masodikat?
  • Broafka
    és rajtad kívűl tényleg volt még pár ember aki rám hajított még egy követ. :)
    Ti amúgy nagyon élveztétek volna a krisztus korabeli időket. A hasam kimaradt, oda is jöhetne még egy felirat beszólás
  • MaRee
    Na, rájöttem. Akkor légyszi aki szeretne házigazdát, hogy a spoilerek meg offolás ki legyen moderálva, az válaszoljon erre a hozzászólásra egyIGENnel.
  • MaRee
    Én szívesen leszek házigazda ha gondoljátok, de nem tudom hol kell kérelmezni.
  • Laza
    Naja, de aki tiszteletben is tartja a többiek érdekeit, mert egy könyvolvasónak nem minden spoiler, ami nekünk :)