19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• G_ArchAngel #1653
    LoTR-nal ellenben egyertelmu volt a Vilaghaboruk inspiraltak Tolkient. Mondjuk ez nem is volt csoda, mert az elsoben harcolt, masodikban kodfejtokent vett reszt.
  • Belkar
    Én meg egyre biztosabb vagyok benne hogy ez az egész Westeroson játszódik nézd csak meg a térképet minden stimmel itt

Egyébként komolyra fordítva a szót elég hülyeség párhuzamot keresni a való világ és egy fantasy világ között. Gyűrűk urával is mindig ez volt és ott sem talált normális magyarázatot a sok fanatikus...
  • [NST]Cifu
    A dothraki nép maga inkább arab-hun keverék. Nem viselnek páncélt, nomádok, bronz a bőrük színe, gyakorlatilag lovon élnek és így tovább.

A másik oldalról persze igen, a "vizen túlról" érkező ellenség lehet Francia utánérzés, pláne hogy egy elhajtott királyi sarj akarja visszaszerezni a trónt. Ilyen téren pedig akkor már inkább francia, mint spanyol...
  • Palinko
    egre biztosabb vagyok benne, hogy nagybritanniában játszódik az egész ugye a térkép is hasonlít a fal meg itt van

mondjuk a dothrakiakról nehéz elképzelni, hogy franciák, talán spanyolok
  • Honda F1
    Már az első évadban is kellett volna, hogy szerepeljen várható volt hogy a másodikban sem fog, lesz helyette rengeteg új :D
  • MaRee
    Haha :D:D:D Petyr és Varys a legjobbak :D
  • tigeroo
    humiari kategória
  • MaRee
    Az egyik szereplő a második kötetben.
  • datango
    ?
  • kovi04
    "Ser Brynden Tully, a Fekete Hal szinte minden bizonnyal nem fog szerepelni a második évadban."

Eh... :/
  • cylonflatus
    Dugdosta? Jujj... Erről eszembe jutott valami. Szegeden jó régen az APEH székházban vártam a soromra valami hivatalos dolog miatt, és magammal vittem az Alapítvány egyik kötetét unaloműzőnek. A mellettem várakozó kisebbségi egy idő után nem bírt magával (gondolom unatkozott ő is) és próbált szóba elegyedni, beszélgetni. Ezt kérdezte: -Maga valami ügyvédbojtár? Kérdezem: -Nem, miért? Válasz: -Hát, hogy az Alkotmányról olvas...
  • Kata
    ban! :)
  • tigeroo
    hát mi tagadás én szégyenlem is hogy nem tudtam erről hamarabb :(
  • G_ArchAngel #1640
    Leesett, hogy elmaradt a spoiler tag?:)
  • Zomil
    nemtudom én még a sorozat vetitése elött akartam beszerezni és már akkor is alig volt kaphato :)
  • Kata
    Mert most a sorozat hatására mindenki elkezdte venni a könyveket, ergó elérték a célt a sorozattal. Érdekes hogy eddig meg a fantasy rajongókon kívül alig ismerték a könyvet, akárcsak a Gyűrűk Urát.
    Minap egy buszmegállóban láttam egy fiatal macsó srácot piroslámpánál állva, kezében a Trónok harca könyvvel. Nagyon próbálta dugdosni mindenki elől, de felismertem a borítót. :)
  • MaRee
    A fejemre koppintottak a warez miatt, úgyhogy nem linkelek :)

Cifu:

Arról még nem tud Lannister papa meg sokan mások sem, hogy Arya nincs meg.
  • Belkar
    Igen én is így jártam minden internetes boltban elfogyott ahol néztem + elmentem 3 könyvesboltba és ott is :S Mindegy júl. 15. ki lehet bírni :)
  • G_ArchAngel #1634
    Még annyira nem, harmadik évadban inkább.
  • Palinko
    de a 2. részben már elengedhetetlen lesz a csata
  • tigeroo
    elmentem a 2. kötetért de mondták hogy az egész országban elfogyott :O újranyomásra várnak jelenleg... neten keringhet 1-2 új példány max

ígyhát megvettem az első részt :)
  • [NST]Cifu
    Az érdekesebb kérdés Arya esete. Ő nincs a Lannisterek "birtokában", ám mégis többes számban beszélnek a Stark lányokról, mint csere alapról a Lannister sátorban. Lehet, hogy ezt az aprócska tényt elhalgatják a Lannister ház feje elől? :)

Ami a szexjeleneteket illeti: olcsóbb egy (vagy több) meztelenekedő színészt megfizetni, mint a sok statisztát és/vagy CGI munkát, ami a nagy csatajelenetekhez kellene. :P

Nekem azok hiányoznak piszkosul, mert ilyen véres prezentációban igenis jól meg lehetne csinálni őket...
  • MaRee
    Róla van szó.
  • Andr0
    jah nem az Rose, ő a könyvekben nem szerepel.
  • MaRee
    Névről most nem ugrik be, az a szajha akit Theon meghúz párszor, meg utána valami kukoricás kordén elviszik :D Vörös hajú, nagy mellek, stb.

Dehogy Sansa, ő Ned lánya :D
  • Andr0
    Sansa talán?

[ő is vörös xD]
  • G_ArchAngel #1626
    a konyvben beszelgettek a kurvazasrol, gondolom filmben erdekesebb mutatni:)
  • datango
    kirol van pontosan szo?
  • Laza
    A vörös hajú csajszi nagyon durva ... még a hangja is a toppon van ... sok más jó tulajdonsága mellett :)
  • MaRee
    Nem mindegyik szexjelenet volt benne, pl Greyjoy vörös hajú ribije sem. :) De nem baj, pucér nőkből sosem elég
  • cylonflatus
    Bazz tényleg, nem jutott eszembe. Mindegy, a lényeg hogy a könyvben is benne vannak ezek, nem csak a sorozatot akarták "látványosabbá" tenni - ha már a cgi-n spóroltak :)
  • Belkar
    Igen én is így tudom hogy így oldják majd meg.
  • MaRee
    Valószínűleg már az egész sorozat Game of Thrones néven fog lemenni, legalábbis én ezt hallottam. Nem akarnak már kavarni a címekkel, úgyhogy szerintem a köv. évad Game of Thrones - Clash of Kings lesz.
  • 5c0rp330n
    akkor a masodik evad mar a A Clash of Kings lenne, csak az elso konyv neven fog futni? nem vagom ezt..
  • datango
    volt a filmben is ez a jelenet !!!
  • cylonflatus
    Azért a könyvben jelen van a szex, sőt a filmben be se mutatnak mindent (pl. amikor Drogo khm, örömét leli Danyban)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    dothraki módon, hátulról ;)

Viszont a filmen látványosabban jön le, erőteljesebb a hatás.
  • Palinko
  • datango
    igen, engem egy kicsit zavart is ez a sok sex jelenet, inkabb ezt az idot mondjuk belevihettek volna egy kicsit a haboru reszletessegebe is...
  • MaRee
    Csak a sorozatban van így, az HBO sorozatok mindig tele vannak pucérkodással hálistennek ;D

Első évad = első könyv
  • Belkar
    Hát a könyvben nincsenek ilyen részletesen leírva a szexjelenetek elég nehéz is lenne élethűen leírni de például a Jamie - Cersei jelenet a toronyban az benne van a könyvben is.