19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
G_ArchAngel #1653 LoTR-nal ellenben egyertelmu volt a Vilaghaboruk inspiraltak Tolkient. Mondjuk ez nem is volt csoda, mert az elsoben harcolt, masodikban kodfejtokent vett reszt. -
Belkar #1652 Én meg egyre biztosabb vagyok benne hogy ez az egész Westeroson játszódik nézd csak meg a térképet minden stimmel itt
Egyébként komolyra fordítva a szót elég hülyeség párhuzamot keresni a való világ és egy fantasy világ között. Gyűrűk urával is mindig ez volt és ott sem talált normális magyarázatot a sok fanatikus... -
#1651 A dothraki nép maga inkább arab-hun keverék. Nem viselnek páncélt, nomádok, bronz a bőrük színe, gyakorlatilag lovon élnek és így tovább.
A másik oldalról persze igen, a "vizen túlról" érkező ellenség lehet Francia utánérzés, pláne hogy egy elhajtott királyi sarj akarja visszaszerezni a trónt. Ilyen téren pedig akkor már inkább francia, mint spanyol... -
#1650 egre biztosabb vagyok benne, hogy nagybritanniában játszódik az egész ugye a térkép is hasonlít a fal meg itt van
mondjuk a dothrakiakról nehéz elképzelni, hogy franciák, talán spanyolok -
#1649 Már az első évadban is kellett volna, hogy szerepeljen várható volt hogy a másodikban sem fog, lesz helyette rengeteg új :D -
MaRee #1648 Haha :D:D:D Petyr és Varys a legjobbak :D -
#1647 humiari kategória -
MaRee #1646 Az egyik szereplő a második kötetben. -
#1645 ? -
kovi04 #1644 "Ser Brynden Tully, a Fekete Hal szinte minden bizonnyal nem fog szerepelni a második évadban."
Eh... :/ -
#1643 Dugdosta? Jujj... Erről eszembe jutott valami. Szegeden jó régen az APEH székházban vártam a soromra valami hivatalos dolog miatt, és magammal vittem az Alapítvány egyik kötetét unaloműzőnek. A mellettem várakozó kisebbségi egy idő után nem bírt magával (gondolom unatkozott ő is) és próbált szóba elegyedni, beszélgetni. Ezt kérdezte: -Maga valami ügyvédbojtár? Kérdezem: -Nem, miért? Válasz: -Hát, hogy az Alkotmányról olvas... -
#1642 ban! :) -
#1641 hát mi tagadás én szégyenlem is hogy nem tudtam erről hamarabb :( -
G_ArchAngel #1640 Leesett, hogy elmaradt a spoiler tag?:) -
#1639 nemtudom én még a sorozat vetitése elött akartam beszerezni és már akkor is alig volt kaphato :) -
#1638 Mert most a sorozat hatására mindenki elkezdte venni a könyveket, ergó elérték a célt a sorozattal. Érdekes hogy eddig meg a fantasy rajongókon kívül alig ismerték a könyvet, akárcsak a Gyűrűk Urát.
Minap egy buszmegállóban láttam egy fiatal macsó srácot piroslámpánál állva, kezében a Trónok harca könyvvel. Nagyon próbálta dugdosni mindenki elől, de felismertem a borítót. :) -
MaRee #1637 A fejemre koppintottak a warez miatt, úgyhogy nem linkelek :)
Cifu:
Arról még nem tud Lannister papa meg sokan mások sem, hogy Arya nincs meg. -
Belkar #1636 Igen én is így jártam minden internetes boltban elfogyott ahol néztem + elmentem 3 könyvesboltba és ott is :S Mindegy júl. 15. ki lehet bírni :) -
G_ArchAngel #1634 Még annyira nem, harmadik évadban inkább. -
#1633 de a 2. részben már elengedhetetlen lesz a csata -
#1632 elmentem a 2. kötetért de mondták hogy az egész országban elfogyott :O újranyomásra várnak jelenleg... neten keringhet 1-2 új példány max
ígyhát megvettem az első részt :) -
#1631 Az érdekesebb kérdés Arya esete. Ő nincs a Lannisterek "birtokában", ám mégis többes számban beszélnek a Stark lányokról, mint csere alapról a Lannister sátorban. Lehet, hogy ezt az aprócska tényt elhalgatják a Lannister ház feje elől? :)
Ami a szexjeleneteket illeti: olcsóbb egy (vagy több) meztelenekedő színészt megfizetni, mint a sok statisztát és/vagy CGI munkát, ami a nagy csatajelenetekhez kellene. :P
Nekem azok hiányoznak piszkosul, mert ilyen véres prezentációban igenis jól meg lehetne csinálni őket... -
MaRee #1630 Róla van szó.
-
#1629 jah nem az Rose, ő a könyvekben nem szerepel. -
MaRee #1628 Névről most nem ugrik be, az a szajha akit Theon meghúz párszor, meg utána valami kukoricás kordén elviszik :D Vörös hajú, nagy mellek, stb.
Dehogy Sansa, ő Ned lánya :D -
#1627 Sansa talán?
[ő is vörös xD] -
G_ArchAngel #1626 a konyvben beszelgettek a kurvazasrol, gondolom filmben erdekesebb mutatni:) -
#1625 kirol van pontosan szo? -
#1624 A vörös hajú csajszi nagyon durva ... még a hangja is a toppon van ... sok más jó tulajdonsága mellett :) -
MaRee #1623 Nem mindegyik szexjelenet volt benne, pl Greyjoy vörös hajú ribije sem. :) De nem baj, pucér nőkből sosem elég -
#1622 Bazz tényleg, nem jutott eszembe. Mindegy, a lényeg hogy a könyvben is benne vannak ezek, nem csak a sorozatot akarták "látványosabbá" tenni - ha már a cgi-n spóroltak :) -
Belkar #1621 Igen én is így tudom hogy így oldják majd meg. -
MaRee #1620 Valószínűleg már az egész sorozat Game of Thrones néven fog lemenni, legalábbis én ezt hallottam. Nem akarnak már kavarni a címekkel, úgyhogy szerintem a köv. évad Game of Thrones - Clash of Kings lesz. -
#1619 akkor a masodik evad mar a A Clash of Kings lenne, csak az elso konyv neven fog futni? nem vagom ezt.. -
#1618 volt a filmben is ez a jelenet !!! -
#1617 Azért a könyvben jelen van a szex, sőt a filmben be se mutatnak mindent (pl. amikor Drogo khm, örömét leli Danyban)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dothraki módon, hátulról ;)
Viszont a filmen látványosabban jön le, erőteljesebb a hatás. -
#1616 -
#1615 igen, engem egy kicsit zavart is ez a sok sex jelenet, inkabb ezt az idot mondjuk belevihettek volna egy kicsit a haboru reszletessegebe is... -
MaRee #1614 Csak a sorozatban van így, az HBO sorozatok mindig tele vannak pucérkodással hálistennek ;D
Első évad = első könyv -
Belkar #1613 Hát a könyvben nincsenek ilyen részletesen leírva a szexjelenetek elég nehéz is lenne élethűen leírni de például a Jamie - Cersei jelenet a toronyban az benne van a könyvben is.