19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Belkar
    http://lmgtfy.com/?q=george+rr+martin+dance+with+dragons+torrent
  • Palinko
    linkt!44
  • Count Adyn
    tegnapelőtt már fent volt torrenten:)
  • Láma!
    ha jól tudom a héten már megjelent.
  • Hoz_Hun
    Valamikor mostanában jelenik meg az 5. könyv Amcsiknál, Britteknél. Ha valki esetleg majd találna egy netről "kölcsönözhtő" verziót azt esetleg belinkelhetné (majd). Bár gondolom, jó darabig nem lesz neten sehol.
  • Belkar
    George R.R. Martin beszél a sorozatról (nem Spoileres)

http://insidetv.ew.com/2011/07/12/game-of-thrones-author-talks/
  • QuippeR
    én is ott vettem. igaz még tavaly tavasszal.
  • Hoz_Hun
    Én tegnap voltam Alexandrában (mármint a boltban :), Győrben az Árkádban) és ott volt.
  • KitKat92
    Azért, mert itt lakom a semmi szélén és az itteni könyvesboltban nagyjából semmi sem kapható, Trónok harca meg pláne nem... Nemrég jártam Egerben és az ottani egyik nagy könyvesboltban sem volt, pont előtte nap vitték el az összeset, szerintem most nagyjából mindenhol ez a helyzet. Ha már eddig vártam, jövő hétig kibírom, de most már tényleg július 20-a legyen belőle...
  • Sil3nt
    en bejartam minden nagy, kicsi konyvesboltot budapesten de az elso ket resz sehol sincs, mindenki az ujranyomasra var. remeljuk jovohet hetvegen legkesobb mar lehet kapni
  • karajjj
    miért nem keresed meg könyvesboltban? biztos van még valahol
  • KitKat92
    Csak én kezdem már nagyon unni, hogy folyton eltolják a könyvek megjelenését? :/ Egyelőre csak az első kötetet rendeltem meg még a múlt hónap végén az Alexandra.hu-ról, de csak ma vettem észre, hogy július 15-e helyett 20-a van kiírva, most már kezdek kicsit türelmetlen lenni, ha még tovább tologatják, esküszöm megrendelem külföldről...
  • Atomreaktor
    Game of Thrones játékból képek:

http://www.pcdome.hu/hirek/20585/game_of_thrones_genesis_kepek_erkeztek

• tigeroo
    engem nem érdekel, végülis itt nem (feltétlenül) a látvány a lényeg, inkább a plot. a hobbitban is hasonlóan oldották meg, az sem zavart.
  • Belkar
    Hát nem tudom nekem nem hiányoznak a csaták de persze megértem hogy ha a történet megköveteli akkor kellenek. Mondjuk én akkor sem siránkoznék ha 50 statisztával megcsinálnának egy egy jelenetet "csata" címszóval nem kellenek ide kitudja milyen CGI összecsapások ha ügyesek akkor statisztákkal is meg lehet oldani jóval kevesebb pénzből.
  • Narxis
    Kár összehasonlítani egy filmet egy sorozattal, nyilván a sorozatnak későbbre is kell tartalékolni ki tudja még hány csatára.
  • 89
    Azért a fél órán át tartó csata is tud rohadt unalmas lenni :D

Nekem például kifejezetten tetszett az a pár perces jelenet, amikor rátámadtak Cat csapatára az Eyrie felé vezető úton. Nem volt se hosszú, se sokszereplős, mégis nagyon izgalmasra össze tudták hozni
  • Prof William
    "már lesznek csaták ha nem is Gyűrűk ura szintűek"

10 statiszta csépeli egymást egy szűk völgyben. :)
  • Belkar
    Azt ígérték hogy a 2. évadban már lesznek csaták ha nem is Gyűrűk ura szintűek de lesznek szóval emiatt már nem kell aggódni.
  • kovi04
    "GRRM nemrég bejelentette a Not-a-blogján, hogy befejezte a 2x09 forgatókönyvét (az epizód címe 'Blackwater' lesz), el is küldte David&Dannek, ám azt is írta, hogy ez közel sem a végleges változat, ugyanis a történetet és a büdzsét figyelembe véve nem fognak tudni mindent megcsinálni a könyvben leírtak szerint. A forgatókönyv még számos csinosításon fog átmenni, míg a végleges formáját el nem nyeri."

Ha megint kihagyják a csatát...
  • Belkar
    Jól van elismerem elég szerencsétlen szóhasználat volt de nem ez a lényeg
  • Szolnokboy1
    ez van, de nem kell szeretni, mert ha szeretni kellene, na akkor lenne baj!
  • Belkar
    Hát sajnos ez van 10 évvel ezelőtt még a négereket nyomatták mert egyenjogúság stb manapság meg a mexikóiakat meg a buzikat ez van ezt kell szeretni...
  • Prof William
    Jaja a Spartacusban Barka + Köcsöge másztak minden részben egymás szájába/seggébe az Aréna Isteneibe meg még egy másik hasonlóan combos gladiátorba volt belezúgva és részenként smáoltak ott is.

Ez a sorozat még ok is így hogy csak 1 részben volt buzululás.
  • Láma!
    mondjuk a Spartacusnál a kor velejárója volt ez, szóval ott még érthető is lenne:)
  • MaRee
    Sajnos az HBO-s sorozatoknak ez velejárója, a Spartacusban is volt homárkodás bőven Nem tudom miért kell ez, biztos kötelező mindenbe belerakni már az ilyesmit, nehogy szegénykék megsértődjenek hogy mindenhol csak hetero szexjelenetek vannak :D
  • simon7108
    az a buzulás semmi nem volt a True Bloodhoz képest,de ezt már mondtam korábban:D
    igaz,hogy off de ha ettől majdnem elhánytad magad akkor nézz meg egy részt a 3. évad TB-ből.Na én attól hánytam magam majdnem el.Kb ott úgy ment néhány meleg jelenet mint itt a sima sex jelenet.El is ment tőle a kedvem és még azóta sem néztem meg az utolsó részt.Na majd egyszer rászánom magam.
    off vége.
  • mascarun
    Arra emlékeztek hogy állítólag az Avatar-t is erősen bírálták sőt perrel fenyegették amiért nem volt benne meleg karakter?
    Na ez milyen szar már....
  • Honda F1
    Nem akörül forog de azért elég "részletesen" le van írva minden, ha érted mire gondolok. Buzulás viszont tényleg nem volt, csak enyhe utalás rá...
  • Palinko
    3 ban meg volt említve valaki aki bisexuális de ott sem volt jelenet belőle.
  • MaRee
    Reméljük nem. A könyvben mindenesetre nem volt buzulás
  • 5c0rp330n
    na most jutottam el az 5-ik reszig.. naszoval.. semmi bajom az explicit jelenetekkel, illetve kifejezetten orulok, hogy nem ilyen gyerekeknek szolo agyoncenzurazott vacak az egesz amiben nincs semmi ver vagy pucerkodas. (bar sztem kicsit tulsagosan is sok van ezekbol, mintha ezzel akarnanak eladni az egeszet.. nem olvastam a konyvet de valahogy ketlem, hogy annak is az ekkora resze a dugas korul forogna :) )

nade a buzis resz az azert enyhen kibaszta a biztositekot, ez azert kicsit tulment egy bizonyos hataron. meg most is kavarog tole a gyomrom. remelem ez a vonal nem nagyon lesz tovabb reszletezve.. ugye nem?
  • sandor8206
    én azon lepődtem meg, hogy benne van betmen beginsben is Dzsofri :-)
  • Lacee
    eddig csak kisebb szerepeket, most indul csak a karrierje(?)
  • zorovpeter
    Ez a Daenerys jó csaj. Játszott előtte valamilyen filmekben?
  • zorovpeter
    Ilyet találtam.
  • RatBaG #1657
    http://gingergirls.blog.hu/2011/07/03/esme_bianco_tronok_harca
  • RatBaG #1656
    és most már minden egyes alkalommal ő fog beugrani, ha meglátjátok a köcsög fejét... MUHAHAHA
  • MaRee
    NEEEEEEEEEEEEEEEE :DDDDDDDDD
  • RatBaG #1654