19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
G_ArchAngel #1734 koszonom:) -
#1733 ezek sem jobbak, csak mások (de legalább nem gagyik):
-
Belkar #1732 Ez nem jó?
-
MaRee #1731 :) Mondtam még régebben hogy aki tud csinálni vagy talál jobbat az linkelje ide, keresgéltem neten de sajnos csak gagyikat találtam. -
Belkar #1730 És ha már ilyen szófogadó házigazdánk van egy Bannercsere is jól jönne :) -
G_ArchAngel #1729 A hazigazda legyen oly kedves es irja ki, hogy 2012 tavasszal jon a 2. evad, mert mar unom, hogy latom, uj komment van es kozben ujra megkerdezik ugyanazt, mint 30 kommenttel ezelott. -
KitKat92 #1728 Még nincs pontos időpont, de jövő tavasszal fog kezdődni, valószínűleg április környékén.
Messze van még, de legalább tegnap végre megjött az első két könyv, már bele is kezdtem az olvasásba, egy ideig elleszek vele. :) -
zorovpeter #1727 Mikor kezdődik a második évad? -
#1726 hát igen, kiverné az ingerküszöböt ha egy 13 éves kislányt erőszakolna meg conan a barbár főműsoridőben:DDDD -
#1725 comment:comos összefoglaló a comic conos beszélgetésből:
Jason Momoa castingjánál a rajongók véleményét is figyelembe vették a készítők, ugyanis hiába keresték Drogót, az istennek nem találtak megfelelő színészt a szerepre, míg egy internetes fórumon meg nem látták, hogy valaki Jasont javasolja.
George R.R. Martintól azt kérdezték, miért nyírja ki az olvasók kedvenc karaktereit, mire azt válaszolta, hogy ezzel elérte, hogy az olvasók már félnek lapozni a könyvben, mert senki nincs biztonságban, és ez így jó.
A második évad a felfedezésről szól majd, a sárkányok és a farkasok nőnek egy kicsit, és a Fal mögött rettentő gonosz dolgok készülődnek. Lesznek új karakterek is, de róluk már írtunk.
Az első évados DVD/Blu-ray kiadásokon sajnos nem lesznek kimaradt jelenetek. D.B. Weiss executive producer szerint amit leforgattak, nagyjából-egészéből fel is használták. Persze lesznek meglepetések a lemezeken, például Momoa próbafelvétele, az emlékezetes maori tánccal, és az összes többi szereplő próbafelvétele is.
Ha a harmadik évadot is berendelik, az nem a könyveknek megfelelően halad majd, mert Weiss szerint lehetetlen a könyv történetét egy évadban képernyőre vinni. A Blackwater-i csata mindenképpen benne lesz a sorozatban, még akkor is, ha koldulniuk kell a pénzért. -
#1724 én danyn lepődtem meg hogy a filmben öregítették.
mondjuk a sexjelenetek miatt érthető azért :D:D -
MaRee #1723 De azért azt tegyük hozzá, hogy már az egyszerű földi középkori időkben is megszokott volt, hogy egy 13-14 éves lányt már férjhez adtak, esetleg már szült is. Ezeket a "gyerekeket" ne a mai kor gép előtt görnyedve felnőtt tizenéveseihez hasonlítsátok :) -
#1722 igen ezen én is csodálkoztam, h amikor olvastam a könyvet le van irva, h ki hány éves és joval fiatalabbak, mint ahogy a filmben látszik :) -
#1721 Az eredeti sztoriban a fiatalabb karakterek nagyrésze gyerek. A könyvben pl. Jon, Ned Stark fattya aki ugye felölti a feketét 14 éves. Rob Stark szintén 14... és így tovább, a többi fiatal karakter is hasonló arányban fiatalabb a könyvben a sorozathoz képest. Az, hogy ebben eltér a sorozat a könyvtől nem is baj szerintem, mert most gondoljunk bele, ha ragaszkodnak a könyvhöz hogy nézne az ki a képernyőn. 12 - 14 (meg még fiatalabb, Arya ugye) éves gyerekeket néznénk kardozni, meg hőst játszani. Szerintem az nemcsak nekem nem tetszene, mindenki azt mondaná, hogy el lett k*rva az egész, mert tinédzser nyáladzást csináltak egy komor fantasy sztoriból. Pedig a vicc az, hogy pont úgy lenne autentikus. -
Belkar #1720 http://www.g4tv.com/comiccon-2011/panels-and-live-blogs/game-of-thrones-panel/109/
Egy érdekes beszélgetés Martinnal és a szereplőkkel többek között az is kiderül hogy Martin miért öl meg ennyi karaktert. -
#1719 Tegyük hozzá hogy a sorozatban kicsit elkapkodottnak érződött az a leszúrós jelenet, a könyvben olvasva sokkal jobban átjött miért is történik:) Az meg hogy mennyire gyerek abba a világban egy 10 éves lány, háát, márcsak épp:D -
#1718 tumblr-en találtam, én elmosolyodtam rajta, talán ti is :)
Gyurcsány a Lannisterek oldalára állt!
-
ZZ88 #1717 Lehetséges.... -
#1716 ha megjelenési időt nézünk, akkor inkább a Gray Wardeneknek van őrző beütésük... -
#1715 + fav
tegnap találtam rá torrenten, 2nap alatt kipörgettem, de ez valami fantasztikus sorozat, nagyon bejött
várom a 2.évadot nagyon :) bár lehet addigra kiolvasom mind a 4 könyvet :D -
#1714 tegnap előtt kivégeztük a feleségemmel(ő is nagy rajongó)az első évadot,első,második könyv megrendelve én nem birok várni míg kijön a 2 könyv filmváltozata...
ja és persze 10/10
-
ZZ88 #1713 Csak nagyon durva, hogy gyerek öl gyereket. -
Hoz_Hun #1712 Egy percig se sajnáld e miatt Aryát. Pont szükséges a karakteréhez. Ez csak a kezdet. :) -
ZZ88 #1711 Most tudtam megnézni az első évadot, 10/10 et adnék rá. Az meglepett, hogy erős karakterek kiestek az utolsó epizódokban, sajnálom, hogy Arya Stark karakterét bemocskolják a kövér fiú megölésével. Az északi végek őrzőinek meg egy kicsit Dragon Age - Gray Warden feelngje van. Már nagyon várom a 2. évadot. -
suba53 #1710 Haláli egy figura ez a Sean Bean. -
#1709 még ha offtopik lenne akkor is belefér, spoiler meg nemhiszem hogy lenne az információban szvsz -
Belkar #1708 Sean Bean elhalálozásai (vigyázat Spoileres)
-
G_ArchAngel #1707 Halkan megkerdeznem, hogy ez most a film vagy a konyv topikja?
Engem nem zavar, de korabban ment itt a modoroskodas ebben a temaban... -
#1706 Én kaptam ma reggel mailt hogy lefoglalták készletből az előrendelt 4ik kötetet (azis 7.20. ra volt igérve) nekem ugyhogy valoszinu hogy igen:) -
#1705 holnap már vidéken lesz akkor az újranyomott könyvből?
mert félretetettem egyet, de feleslegesen nem járkálnék a könyvesboltba :D -
#1704 én már félek túlságosan megkedvelni bárkit is...:D -
MaRee #1703 Na igen Egyébként én sajnálom hogy ő is ki lett nyírva, nekem az egyik kedvencem. -
suba53 #1702 A megkoronázása szép befejezése volt a karakter jellemfejlődésének. -
#1701 áh nem volt benne a kedvencem a lovas... -
MaRee #1700
Egy jó kis összeállítás Viserysről, jól bemutatja a karakter két arcát. Spolieres! -
MaRee #1699 Jövő tavasz. -
#1698 Mikor fog a 2. évad kezdődni? -
Belkar #1697 imageShack
-
#1695 -
#1694 :D