19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• mascarun
    megkapta_elso_emmy_dijat_a_tronok_harca
  • Honda F1
    csak ajánlani tudom ;)
  • Belkar
    Ha szeretsz olvasni akkor azonnal menj a boltba mert kihagyhatatlan! Ha nem szeretsz akkor inkább ne vedd meg mert elég hosszúak a könyvek. Esetleg töltsd le internetről pdf-ben olvass bele és nézd meg tetszik-e.
  • Láma!
    ha röviden akarok válaszolni: meg.
    ha hosszan, akkor: nagyon is meg.
  • szucsy89
    Sziasztok! Most végeztem a sorozattal, a Spartacus utáni űrt olyannyira sikerült betöltse, hogy elhatároztam, megveszem a könyvet is. Kérdés: megéri?

(lehet ezt nem ide kellett volna elsősorban írnom de ezt a topikot szerintem többen olvassák)
  • 5c0rp330n
    humiaribol
  • RatBaG #1895
    http://comment.blog.hu/2011/09/06/par_erdekes_info_a_tronok_harca_elso_es_masodik_evadarol
  • 89
    neeeemmmmtökkkmindegy?
    ez a legjobb mikor vmi kitalált fantasyra verik magukat egyesek, hogy ez biza nem így van, hanem úgy...
    töklényegtelen, ahogy a térkép is...képzeld el oszt jó van
  • kissssss
    jaj gyerekek kezdtek nevetségesek lenni, váltsunk témát.
  • Belkar
    Szerintem a két térkép teljesen megegyezik.
  • Jakuza001
    Hagyd ra, ugyanezt csinalja mashol is pl a konzolos topicokban, a multi accountjaval.
  • Kandurex
    nem azonos tartomány, nem egy user
  • kissssss
    "Multiregről igazolod saját magadat?"

ne égesd le magadat.
  • disgust
    Multiregről igazolod saját magadat? :D

A térkép akkor sem jó. Cáfoljam meg? Akkor kattints ide és ha betöltött az oldal, tekerj le a "The Seven Kingdoms And Beyond" részig, a térkép ugyanis változik a bal oldalon attól függően hogy jobb oldalt melyik bekezdést olvasod.
  • Belkar
    Szerintem teljesen jó ez a térkép és ahogy krittt mondta a hűbéres birtokokat ábrázolja nem országhatárokat. Gondolom ez még a lázadás előtti időkről készült és akkor még voltak Targaryenek, később a birtokaik átszálltak Robertre azaz királyi birtokok lettek.
  • kissssss
    igazad van, nincs mit cáfolni.
  • kritttt
    A Robert felkelése előtti állapotot és az akkori hűbéri területeket mutatja és így már nem lehet belekötni, ha tudtok cáfoljatok meg a könyvből vett idézetekkel, de mind1.
  • Zomil
    lehet, h rosszul emlékszek(pedig nemrég olvastam az elsö könyvet), de abban elég pontosan le volt irva, h sárkányköröl indultak hoditani és elöször a part menti településeket/területet hoditották meg, majd onnan nyomultak tovább, ilyen szempontbol, ha a térkép épp a hoditás eleji állapotot mutatja, akkor sztem pontos.
  • kritttt
    olvass már végig a Targaryen címer tényleg rossz, de ha azt kicseréljük egy sima koronára, akkor ez bizony tökéletes.
  • Kata
    Királyi, igen, azért van ott a Targaryen címer. Most majdnem elhittem amit mondtál. :P
  • Kata
    Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ez csak valami fake, kitalált térkép. Lehet, valami társasjátékhoz, mittomén.
  • kritttt
    Teljesen pontos a térkép. Nem országok, hanem a hűbéri területek vannak beszínezve. Pirossal nem a Targaryen területek hanem a közvetlen királyi fennhatóság alatt lévő területek vannak beszínezve. Az első évad idejében ez már Roberté, még Viharvidék ura (sárga szín) pedig a Robert helyett Renly Baratheon a kígyóbűvölő mester.
  • Kata
    Miféle akkori területek? Én úgy tudom, nem volt szó efféle Targaryen hódításról, pláne ilyen konkrétummal, hogy meddig értek a határok. Anno a sárkányokkal pikk-pakk befoglalták Westerost. :)
  • Zomil
    sztem annyira nem rossz térkép ez, mert a Targaryenek sárkányköröl indultak és elöször azokat a területeket hoditották meg ami be van szinezve, szoval sztem egész pontos a térkép, mivel valoszinüleg az akkori területek vannak feltüntetve rajta
  • tigeroo
    hümm, valóban jobb térkép.
  • Kata
    normális térkép: #1377

Amúgy ez nem tudom miféle térkép, mert a Targaryeneknek nincs "országa" Westeroson, de a többi terület sem igazán stimmel. Amíg a Targaryenek uralkodtak, az egész az övüké volt, utána Baratheon királysága alatt szintén EGY volt a terület. A háborúk pedig nem így osztották fel.
    Eléggé fake valaminek tűnik.
  • Zomil
    persze, mert senkinek nincs kedve a hidegben élni... :D
  • Prof William
    Szép nagy területet uralnak Strarkék.
  • tigeroo
    végre egy normális map

• 89
    sajnos voltak már itt ilyenekből problémák :)
  • Belkar
    Hát ennek nem értem mi az értelme de ha gondolod megírhatom priviben.
  • Count Adyn
    jo:D nem bizol az önuralmadba?:D
  • 89
    az ilyeneket kéretik privátban, köszöntem
  • G_ArchAngel #1867
    Megmondtak.
    A majak.
  • SzQk
    Hát, én egy max kb. 10 soros összefoglalóra gondoltam az egészből.
  • Belkar
    A következő évadban vagy hogy érted?
  • 89
    mindmeghalnak 2012ben
  • SzQk
    Helló.

Valaki elmondaná akár privátban is, hogy Benjennel és Jonnal mi lesz?
  • Prof William
    Képzelem...

- Hé Cersei eléggé kanos vagyok ma. Csináljuk ég 1-2 defektes pxxcs uralkodójelöltet mint az a Joffrey.
    - Nem lehet éppen vendégségben vagyunk! Tuti hogy valaki meglátna minket.
    - Hm... látod azt a nagy tornyot? Tuti már évek óta senki sem mászott ment fel oda. Próbáljuk be. Tudod hogy mekkora mászóbajnok vagyok. Majd viszlek a hátamon.
    - Nem is tudom...
    - Ugyan már! Mégis mit gondolsz mennyi az esélye hogy éppen ott kapjanak rajta minket?
  • 89
    "Régen száz évvel azelőtt, hogy apja megszületett volna, egy villámcsapástól kigyulladt. A szerkezet felső harmada befelé leomlott, s a tornyot sohasem építették újjá....
    ...az épület felső részébe azonban soha senki sem jutott fel, kivéve Brant és a varjakat."

aztán lehet, hogy a szőkék nem rettentek meg egy kis falmászástól, csak hogy kettesben legyenek xD