19500

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
megkapta_elso_emmy_dijat_a_tronok_harca -
csak ajánlani tudom ;) -
Belkar #1899 Ha szeretsz olvasni akkor azonnal menj a boltba mert kihagyhatatlan! Ha nem szeretsz akkor inkább ne vedd meg mert elég hosszúak a könyvek. Esetleg töltsd le internetről pdf-ben olvass bele és nézd meg tetszik-e. -
ha röviden akarok válaszolni: meg.
ha hosszan, akkor: nagyon is meg. -
Sziasztok! Most végeztem a sorozattal, a Spartacus utáni űrt olyannyira sikerült betöltse, hogy elhatároztam, megveszem a könyvet is. Kérdés: megéri?
(lehet ezt nem ide kellett volna elsősorban írnom de ezt a topikot szerintem többen olvassák) -
humiaribol
-
http://comment.blog.hu/2011/09/06/par_erdekes_info_a_tronok_harca_elso_es_masodik_evadarol -
neeeemmmmtökkkmindegy?
ez a legjobb mikor vmi kitalált fantasyra verik magukat egyesek, hogy ez biza nem így van, hanem úgy...
töklényegtelen, ahogy a térkép is...képzeld el oszt jó van -
kissssss #1893 jaj gyerekek kezdtek nevetségesek lenni, váltsunk témát. -
Belkar #1892 Szerintem a két térkép teljesen megegyezik. -
Hagyd ra, ugyanezt csinalja mashol is pl a konzolos topicokban, a multi accountjaval. -
nem azonos tartomány, nem egy user -
kissssss #1889 "Multiregről igazolod saját magadat?"
ne égesd le magadat. -
disgust #1888 Multiregről igazolod saját magadat? :D
A térkép akkor sem jó. Cáfoljam meg? Akkor kattints ide és ha betöltött az oldal, tekerj le a "The Seven Kingdoms And Beyond" részig, a térkép ugyanis változik a bal oldalon attól függően hogy jobb oldalt melyik bekezdést olvasod. -
Belkar #1887 Szerintem teljesen jó ez a térkép és ahogy krittt mondta a hűbéres birtokokat ábrázolja nem országhatárokat. Gondolom ez még a lázadás előtti időkről készült és akkor még voltak Targaryenek, később a birtokaik átszálltak Robertre azaz királyi birtokok lettek. -
kissssss #1886 igazad van, nincs mit cáfolni. -
kritttt #1885 A Robert felkelése előtti állapotot és az akkori hűbéri területeket mutatja és így már nem lehet belekötni, ha tudtok cáfoljatok meg a könyvből vett idézetekkel, de mind1. -
lehet, h rosszul emlékszek(pedig nemrég olvastam az elsö könyvet), de abban elég pontosan le volt irva, h sárkányköröl indultak hoditani és elöször a part menti településeket/területet hoditották meg, majd onnan nyomultak tovább, ilyen szempontbol, ha a térkép épp a hoditás eleji állapotot mutatja, akkor sztem pontos. -
kritttt #1883 olvass már végig a Targaryen címer tényleg rossz, de ha azt kicseréljük egy sima koronára, akkor ez bizony tökéletes. -
Királyi, igen, azért van ott a Targaryen címer. Most majdnem elhittem amit mondtál. :P -
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ez csak valami fake, kitalált térkép. Lehet, valami társasjátékhoz, mittomén. -
kritttt #1880 Teljesen pontos a térkép. Nem országok, hanem a hűbéri területek vannak beszínezve. Pirossal nem a Targaryen területek hanem a közvetlen királyi fennhatóság alatt lévő területek vannak beszínezve. Az első évad idejében ez már Roberté, még Viharvidék ura (sárga szín) pedig a Robert helyett Renly Baratheon a kígyóbűvölő mester.
-
Miféle akkori területek? Én úgy tudom, nem volt szó efféle Targaryen hódításról, pláne ilyen konkrétummal, hogy meddig értek a határok. Anno a sárkányokkal pikk-pakk befoglalták Westerost. :) -
sztem annyira nem rossz térkép ez, mert a Targaryenek sárkányköröl indultak és elöször azokat a területeket hoditották meg ami be van szinezve, szoval sztem egész pontos a térkép, mivel valoszinüleg az akkori területek vannak feltüntetve rajta -
hümm, valóban jobb térkép. -
normális térkép: #1377
Amúgy ez nem tudom miféle térkép, mert a Targaryeneknek nincs "országa" Westeroson, de a többi terület sem igazán stimmel. Amíg a Targaryenek uralkodtak, az egész az övüké volt, utána Baratheon királysága alatt szintén EGY volt a terület. A háborúk pedig nem így osztották fel.
Eléggé fake valaminek tűnik. -
persze, mert senkinek nincs kedve a hidegben élni... :D -
Prof William #1874 Szép nagy területet uralnak Strarkék. -
végre egy normális map
-
sajnos voltak már itt ilyenekből problémák :) -
Belkar #1871 Hát ennek nem értem mi az értelme de ha gondolod megírhatom priviben. -
jo:D nem bizol az önuralmadba?:D -
az ilyeneket kéretik privátban, köszöntem -
G_ArchAngel #1867 Megmondtak.
A majak. -
SzQk #1866 Hát, én egy max kb. 10 soros összefoglalóra gondoltam az egészből. -
Belkar #1865 A következő évadban vagy hogy érted? -
mindmeghalnak 2012ben -
SzQk #1863 Helló.
Valaki elmondaná akár privátban is, hogy Benjennel és Jonnal mi lesz? -
Prof William #1862 Képzelem...
- Hé Cersei eléggé kanos vagyok ma. Csináljuk ég 1-2 defektes pxxcs uralkodójelöltet mint az a Joffrey.
- Nem lehet éppen vendégségben vagyunk! Tuti hogy valaki meglátna minket.
- Hm... látod azt a nagy tornyot? Tuti már évek óta senki sem mászott ment fel oda. Próbáljuk be. Tudod hogy mekkora mászóbajnok vagyok. Majd viszlek a hátamon.
- Nem is tudom...
- Ugyan már! Mégis mit gondolsz mennyi az esélye hogy éppen ott kapjanak rajta minket? -
"Régen száz évvel azelőtt, hogy apja megszületett volna, egy villámcsapástól kigyulladt. A szerkezet felső harmada befelé leomlott, s a tornyot sohasem építették újjá....
...az épület felső részébe azonban soha senki sem jutott fel, kivéve Brant és a varjakat."
aztán lehet, hogy a szőkék nem rettentek meg egy kis falmászástól, csak hogy kettesben legyenek xD