19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
MaRee #2019 Kicseréltem a fejlécben a világtérképet erre. -
Belkar #2018 Egyébként hivatalosan csak ennyi ismert a világból a többi mind csak túlbuzgó rajongók fantáziájának a szüleménye... -
#2017 tyűű, ekkora nagy a világtérkép, nem semmi!
szép!
kérhetem ezt is berakni banner alá!? -
MaRee #2016 Egy Essos nevű másik kontinensen, a Keskeny-tenger túloldalán. Világtérkép -
#2015 ez szép zene nagyon!
---
azt nem értem még, hogy itt van a magyar nyelvű térkép.
de a dothrakiak azok hol vannak ? ugye jól gondolom, hogy ezen a térképen nincsenek rajta!? :) merre is vannak akkor? -
#2014 -
#2013 -
#2012 Wow, ez nagyon jó kis oldal. :D -
#2011 Nem tudom volt-e már, én most bukkantam rá. :) -
Belkar #2010 Én felismerek majdnem mindenkit de egyet értek van egy két szereplő aki elég bénán van megrajzolva... -
MaRee #2009 Jó ez a rajz, de nekem annyira nem jön be ez a mangás stílus, nem nagyon ismerek fel csak néhány embert. Attól persze fasza -
Belkar #2008 Na ki talál meg mindenkit? :D
-
Belkar #2007 15 ember aki feltűnik minden játékos/képregényes/kocka találkozón:
-
#2006 Ahhoz lehet nagyobb kép kellene. Ha 300 dpi-ben nyomtatod ki (hogy ne legyen pixeles ez a minőség azért elkél), ez a kép csak kb. 11 x 35 cm lesz. -
#2005 nem tom :D nem hiszem, hogy drága dolog :D -
#2004 Forgatás az Adrián -
Nármkcisz: éis ezen gondolkoztam! :D kb. mennyibe fájhat ezt kinyomtatni plakátméretben? asszem pár rajongó ismerősömnek meg is van a karácsonyi ajándéka :) -
#2002 uhh ez nagyon jó, kinyomtatom! -
#2001 -
karajjj #2000 namégegyszer
-
karajjj #1999 -
#1998 Időjárás -
#1997 Én is visszavontam -
#1996 lassú :P -
#1994 Az Arryn közte van, azt visszavontam! :P -
#1993 Klassz!!
Érdekes hogy néhány olyan ház nincs köztük, amiknél jelentéktelenebbeket pedig megcsinált, pl. hiányoltam a Westerling-et, Tarly-t, Tarh-ot. Frey-t, Arryn-t, akik azért elég jelentős családok a sztoriban.
Ha meg már a kisebb házakat is belevette a listába, még mehetne hozzájuk Buckwell, Massey, Rosby, Flint, Locke, Manderly, Ryswell, Hawick, Mooton, Piper, Coldwater, Corbray, Melcolm, Crakehall, Farman, Lefford, Reyne, Florent, Dondarrion stb. stb. Van még vagy két tucat... :) -
#1992 "Good News! Game of Thrones won 3 Spike TV Scream Awards: Best TV Show, Supporting Actor (Peter Dinklage) & Breakout Female (Emilia Clarke)."
facebook oldalról -
Belkar #1991 Nem rossz csak zavaró hogy sok háznak nem írták oda a jelmondatát csak annyit hogy kire esküdtek fel :S -
karajjj #1990 vektorosban nincs valahol? :O -
#1989 http://comment.blog.hu/2011/10/17/starkek_lannisterek_meg_a_tobbiek -
#1988 (Ha érdekel valakit online GoT szerepjáték, pm-ben megkereshet). -
#1987 ne menjünk bele, de sokkal előbb jutnának eszembe életkorból adódó aggályok Jon történetével kapcsolatban, mint az említett két szereplőnél. de mondom, ne menjünk bele, mert durván spoiler. -
#1986 Nana, régebben valóban korábban kellett felnőtté válniuk a zembereknek. 13 éves az már öreg... :D -
#1985 hát igen, nem kicsi visszhangja lett volna, ahogy leadják filmben, mikor Khal Drogo hátulról megerőszakol egy 13 éves pucér csajt... -
#1984 én is igy vagyok vele!
mindamellett, ha jol emlékszem a filmben nem is hangsulyozták az életkort, ha meg mondták akkor 3-4 évvel idösebbet mondtak mint a könyvben. nyilván az HBO sem vállalta volna 13 évesek meztelen mutogatását stb... -
#1983 Én mivel az elsö évad után kezdtem el olvasni, már az idösebb szinészekkel képzeltem el és igy sokkal jobb sztem :) -
#1982 Én azt mondom, hogy olvasva még elfogadható, jobban bele tudod élni magad... de ha a sorozatban is 13 évesekkel játszatták volna el, az már durván "gagyi" lett volna, ezért is volt szükség 20év körüli színészekre. -
#1981 ez egy fantasy regény ha jol tudom... most tényleg azon meg a vergödés hogy egy valódi világban élő gyerek képes e olyanokra mint egy kitalált(!) világban élő?:D -
Belkar #1980 Hát nem tudom engem akkor is zavar főleg Dany meg Robb esetében.
Robb tényleg sok segítséget kap Blackfishtől (meg másoktól) de elég sokszor van rá példa hogy olyan haditervet eszel ki magában amire szerintem egy 13 éves gyerek semmiképp nem lenne képes (oké az apjától sok mindent tanult de nem emlékszem egy olyan említésre se amikor hadi taktikáról beszélt volna).
Dany viszont még ennél is durvább. Mármint neki konkrétan egy segítője van Jorah és az esetek legnagyobb részében nem hallgat rá se. Ráadásul ő nem is tanult senkitől se (maximum Viserystől de azt inkább nem nevezném hasznosnak) és mégis olyan helyzeteket old meg ami sok felnőttnek is nehéz lenne. Ha mondjuk csak 1-2 évvel lenne öregebb az első könyv kezdetekor akkor azt mondom oké hiszen már nagyjából felnőtt és van valamennyi tapasztalata de egy 13 éves gyerek egyszerűen nem képes ilyen dolgokra középkor ide vagy oda.
Egyébként megértem hogy törölted a hsz-emet MaRee gondoltam is hogy kicsit sok lesz bocsi -
MaRee #1979
Belkar, sajnos a hozzászólásodat törölnöm kellett. Kérlek titeket, hogy NE ÍRJON SENKI ilyen durva könyves spoilereket, főleg ne a harmadik negyedik könyből, feleselges évekkel a végkifejlet előtt lelőni a poént azoknak, akik nem olvasták / látták még.
Na igen, a könyv középkori környezetben játszódik, ahol megszokottnak számított, hogy 13-14 évesen már szültek a lányok, a fiúk pedig már férfiak voltak, mehettek a darálóba :)