19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Hamed
    Hogyvolt blogon ezt "menten megcsinallak" tekintetnek nevezte talaloan az egyik kommentelo:DD
  • ForzaInter
    Natalie Dormer tényleg brutál jó csaj.:)

Bár nekem szőkén jobban tetszett a The Fades-ben.
  • Hoz_Hun
    Ez a nő nagyon jó! Már a Tudors-ban is az egyik legjobb nő volt.
  • Count Adyn
    Ja télleg:) már régen olvastam^^
  • G_ArchAngel #2583
    Tudors-ban sokkal szebb melle volt, nem tudom mi tortent vele, mert fogyni, nem fogyott.
    Amugy az arca, szeme, ajka miatt en is megjelennek vele akarhol:)
  • ToCsEk

ámen
  • Narxis
    A meleg királynak az őzike arcú királynéját azért erősen szúrnám.
  • Atomreaktor
    na azt teljesen kihagyhatták volna a 4. részből, még jó hogy nem ettem akkortájt :)
  • Sir Quno Jedi
    Jah, amúgyis borzalmas bulák vannak mindég benne. Szép dolog a naturalizmus, de nem csodálom, ha ezek inkább buzultak...
  • Atomreaktor
    meg is lepődtem, végig azt hittem, hogy majd a végére tartogatják :)

de nekem egyáltalán nem hiányzott, a karakterek, a szerepelők és a lassan, de stílusosan bontakozó sztori viszi a filmet, nem a csöcsök szerintem.
  • RatBaG #2577
    sőt, még csöcs sem volt
  • Atomreaktor
    szerintem az ötödik rész volt az eddigi legjobb az évadban :)

és lám-lám működött durvulás nélkül is.
  • 89
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igen, de ez a pincés-rácsos szülés csak később kellett volna legyen, Viharvég "ostrománál", mert Renlyt Viharvég előtt ölte meg egy másik árny, amiről Stannis nem tudott, ez így eléggé fail...érted..."beszüli" az árnyat Viharvégbe, de ott nincs senki, csak a helyőrség, erre hirtelen megjelenik Renly táborában :D
  • simon7108
    "Majomdémon" :D
  • datango
    nézzétek már , nem is tudtam hogy van ilyen, véletlen találtam ma rá!
    http://tronokharca.hu/index.php
  • sandor8206
    Jók ezek a párosok amik kialakulnak a sorozat alatt, mindegyik erős
    Arya meg a fattyú. Majomdémon :-) meg Bron vagy ki, Sárkáncsaj meg a lovagja, és most Brienne meg Catlyn
  • G_ArchAngel #2571
  • Narxis
    UHH gyerekek ez brutális rész volt!!! A sárkánycsaj sorsa úgy látszik egyre jobbra fordul.
  • a.carkey
    OFF2:Ja, őt se felejtsük ...
    ... ki! :D
  • a.carkey
    Off:
    Valami hasonló ...

:D
  • TVelvet
    újabb isteni rész... :) meeeeg keeeell vennem a köööönyveeeett neeeeááéáéáéá
  • RatBaG #2566
    miután láttuk briennet is akcióban, felötlött bennem, hogy vajon milyen utódaik születnének, ha összeszűrné a levet a Heggyel...
    felérne egy középkori IDDQD-vel :DDD
  • datango
    nekem igazából stannis fogcsikorgatása hiányzik, a könyv rengeteget említi...
  • LoSA
    Most tartok a második résznél... Történhetne már valami! :)
  • ddany7
    akkor olyan mint Charizard :D
  • Count Adyn
    Még neki se mindig:D
  • toysoldier
    nem fog

viszont ha jól emlékszem, akkor a dracarysra hallgatnak :D
  • ddany7
    ez már az első évadban is benne volt,hogy Dany tűzálló, szóval ő az utolsó sárkány.

De én is azon gondolkozom, hogy ha odamegyek és elviszem a sárkányt, akkor nekem fog engedelmeskedni?
  • Sir Quno Jedi
    Ő nem csupán a nevelőjük, hanem a legközelebbi rokonuk is, benne is sárkányvér folyik (és nem mellesleg tűzálló).
  • desigo
    A sárkányok vajon engedelmeskednek bárkinek aki neveli,eteti őket vagy csak Daenerysnek?
  • böröczk
    nem igazán spoiler, de nekem most a kedvenc jelenetem Brienne és Catelyné volt. :)
    Eskü, ez a Brienne-t játszó szénésznő nagyon ott van, a könyvből lépett ki egyenesen.
  • Count Adyn
    Ha jól emlékszem ez az egész úgy volt, hogy Renly Viharvég mellett gyűjtötte össze a seregét hogy Királyvár ellen vonuljon, és Stannis eközben érkezett oda hogy maga mellé állítsa az öcsi követőit hiszen ha harcolnak azzal a LAnnisterek nyernek csak, erre ez volt a legjobb módszer amit Melisandre bemutatott, úgyhogy gyakorlatilag Stannis ölette meg a kis homit:)
  • 89
    Kicsit sajnáltam, h úgy állítják be, mintha Stannis ölette volna meg Renly-t :S Alapból tök logikátlan az egész...beviszi Viharvégbe Davos Melisandre-t, hogy megszülje az árnyat Viharvég alatti pincékben, hogy aztán megölje Renlyt a táborában tök máshol... WTF???
  • ddany7
    aha
    Azt nem értem még,hogy ha ennyire mindenki a sárkányokra utazik, egyszerűen miért nem veszik el Danytől? Vagy az úgy nem működik? :D
  • 89
    Xaro-nak csak a sárkányok kellenek, azért akar házasodni
  • ToCsEk
    aki türelmetlen annak itt a felirat
  • toysoldier
    jó rész volt

renly halálát már vártam, jól meg lett csinálva :D theont meg még mindig utálom
  • ddany7
    Na ez a rész tetszett.

Stannis árnyéka akcióba lendült.

Daenerys szála is érdekes. Gondoltam,hogy a fekete csávónak kell Dany, de nem nem értem miért akar házasodni. Aztán most lehet csak én maradtam le, de mióta tudják hogy a sárkány sült húst eszik? Vagy most evett először? Akkor nagyobb örömködést vártam volna.
    Azt mondjuk biztos,hogy innen nem hiszem, hogy túl könnyen ki fog jutni Daenerys.
  • Steve Downie
    Történelemóra a South Parkban

• RatBaG #2548