19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#2668 Ez mondjuk tény, én egyik könyvnél jártam így...felénél sem jártam de már cseszte a fantáziám a következő könyv...beleolvastam hátul a családok leírásába...na ott belerohantam egy még durvább epizódba mint a Nedes affér :S -
mindero #2667 Összekevered. -
Hoz_Hun #2666 Kérdés, mert már nem emlékszem rá: van az a kinzó faszi, akit a sorozatban Arya elsőként nevez meg, hogy legyen kinyírva. Nekem ez úgy rémlik, hogy a könyvben őt Arya nyírja ki. Ledöfködi jó sokszor. De lehet összekeverem valakivel. -
MaRee #2665 Nem, mert ha az első résznél beírta volna valaki, hogy Nedet lefejezik az évad végén, akkor az egész évad legemlékezetesebb pillanatát rontotta volna el, és lesz még jó pár ilyen.
De a fejlécben ott is van, nem én találtam ki:
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni.
-
mikromanus #2664 A könyvben is többé-kevésbé kedvenc. Lehet nagy bunkó, meg nem egy nemes nagyúr (legalábbis az emberei koránt sem azok, a háború meg piszkos dolog és elfogadja/kihasználja ezt). Ettől még kedvenc. Tyrion és apuci alapján el tudnám képzelni, hogy valóban nagy és hatalmas házat tudnak összedobni a Lannisterek. A többiek a családból nem igazán észlények. -
G_ArchAngel #2663 Shaggy Dog:) -
Hoz_Hun #2662 Van egy külön könyves topik. A durvább spoilereket oda kell nyomni. -
Hoz_Hun #2661 Első vonal beli kedvencek: Arya, Tyrion, na meg Jon Snow.
Másod vonal beli kedvencek: Daenerys, Jorah Mormont, Bran Stark, Bronn, Varys. Na meg még talán a kovács csávó.
A többiek dögölhetnek meg, az nem zavar. -
#2660 Én Brienne-t testesebbnek gondoltam de amúgy rendben van ő is.
MaRee
"de még spoilerbe se írjatok olyat, amit még a sorozatban nem adtak, mert lelövitek a poént azoknak, akik nem olvasták a könyveket. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom továbbra is."
nem erre van a spoiler?:)
Amúgy az eddigi látottak alapján semmi nem biztos...ahogy alakítják a dolgokat ki tudja kit tartanak meg azok közül akiket az író kinyírt :s
-
MaRee #2659 Még egyszer kérek mindenkit, hogy ne spoilerezzen ilyeneket, hogy x y meg fog halni, meg stb. Spekulálni persze lehet, hogy vajon kinek mi lesz a sorsa, de még spoilerbe se írjatok olyat, amit még a sorozatban nem adtak, mert lelövitek a poént azoknak, akik nem olvasták a könyveket. Az ilyen hozzászólásokat törölni fogom továbbra is.
-
Hoz_Hun #2658 Jaja, a többi szereplő pedig nagyon jól el van találva, egy-kettő meg egyenesen fantasztikus.
Ha ezzel a csajjal kerülnék egy hajóra, vízbe vetném magam. :) -
#2657 Robbot és Északot eléggé elárultak és hátba támadták...Miután Ned és Robert leverte őket a lázadás idején, hűséget fogadott az a csöves Balon Greyjoy -
#2656 Theon apja ja, Brienne (bár őt valamiért feketehajúnak képzeltem :D), Davos is jól játssza, csak én őt sokkal inkább úgy képzeltem el, mint a Braavosi Syriot, olajos bőr stb, ha már csempészről van szó :D -
mindero #2655 Igen, tényleg ő az első nagy melléfogás. Valahogy nem tudom elhinni róla hogy engedelmeskednek neki a férfiak, kifejezetten ronda és nem is egy Brienn alkat. -
#2654 Ők nem árultak el senkit, ők simán ilyenek...olyan vikinges feelingjük van :) -
#2653 azért a könyvhöz képest Tywin kicsit túl van romantikázva...nagy köcsög ő (bizonyította már Tyrionon is gyerekkorában), nem tudom miért kellett belőle jóságos nagyapót csinálni -
#2652 Még azt nem vágom,3 rész megnézése után, hogy a Reedek és a Tullyk merre vannak, nem mellékszál szvsz szóval remélem megjönnek idővel. Az aki mosogatta Theon fejét...ő lett volna a Hínárhajú? Róla sem szól túl sokminden a filmben eddig :s
Nálatok melyik új szereplők olyanok a filmben mint ahogy a könyv alapján elképzeltétek? Nálam talán Theon apja az egyetlen eddig... -
#2651 szvsz a vasemberek elég idegesítőek...kábé a frey-ekhez tudnám hasonlítani őket...elárulnak, hátbaszúrnak, lázadoznak...de hát kinek a pap, kinek a paplan :D -
mikromanus #2650 Azért nem olyan vészes a kép. Tyrion egy darabig még tuti elemében lesz, Arya meg épp szar helyzetben van, de lehetne rosszabb is (bár némiképp itt is eltértek a könyvtől, így akár kezdhetek aggódni érte is). Ez a kettő a kedvencem épp, meg tán az öreg Lannister is ott csücsül. Szerintem őket egy darabig még nem írják ki. Bár lehet elviszi majd őket a szívroham, vagy megbotlanak a saját lábukban, elharapják a nyelvüket és elvéreznek, de az még odébb van (remélem) :D -
#2649 Hát igen, szopják a faszt rendesen a kedvelhető karakterek. :D Bár a Vasemberek eddig jól állnak. :) -
Hoz_Hun #2648 Asha-nak, valami elképesztően ronda nőt választottak. A könyvben szép csaj fekete sörénnyel. -
#2646 Nekem személy szerint a vasemberek a kedvenceim.
Élen Victarion-nal (remélem nem basszák el),
Asha-val (Yara, sorozatban elég csúnyácska és unott, én sokkal energikusabbnak képzeltem el, atletikus testtel.)
és Theon-t is csipázom könyvben és sorozatban egyaránt, a színész is jól hozza a szerepet. -
Hoz_Hun #2645 "The first sword of Braavos does not pick up enemy weapons."
Íme egy magyarázat. :) -
#2644 Sürítik is a dolgokat, második részben már olyan események voltak amik, ha jól rémlik kb 200 oldal után történtek...
Más, Davost első körben Stannisnek gondoltam...kinzetre "Stannisesebb" mint Stannis...és hol van a fogcsikorgatás? azért az jellemzőbb volt rá mint az, hogy megdugja a papnőt -
#2643 Ygritte is kicsit csalódás ... Brienne esetében (aki egy az egyben a könyvbéli) meg arra gondoltam, hogy itt pl. átírhatták volna, és a könyv iszonyat csúnya nője helyett egy Jamiehez hasonló, "Xena tipusú jónőt" tehettek volna be. Miért? Mert már így is rakat mindenen változtattak. -
#2642 -
#2641 És miért? Már a főcímbe is bekerült mennyire szelesek Pyke egyes függőhídjai ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mellesleg Theon meg úgy meg fogja szopni! :D -
#2640 Igen, ugyanaz jatsza Hodort. Ashat en is jobb csajnak kepzeltem, Margaery sztem rendben van :) Amugy a masodik evedban eleg sok mindenen valtoztattak a konyvhoz kepest, ne lepodj meg, ha mas is uj lesz....
AMugy en ugy erzem, hogy ez elso evadot, eleg jol sikerult filmre vinni, persze ott is voltak kihagyasok es nemi valtoztatas. A masodik evad sztem nem skerult eddig olyan jol, mint az elso. KEves a 10*50perc 950oldalra, sok szal es szereplo. -
#2639 Elkezdtem nézni a második évadot...hááát Margaery-t és Asha-t jobb nőnek képzeltem el magamban, könyv alapján. Brienne majdnemhogy jobban néz ki náluk :D
Ezt a buzis szálat nem értem minek vettek bele...hányinger...
Aki Hodort alakítja az a színész ugyanaz aki az első évadban volt? -
#2638 Theon már a Starkoknál is megfelelési kényszerben volt, egyszerűen egy olyan jellem, amely nem a saját útját próbálja meg tűzön-vízen keresztűl végigvinni, hanem mindig próbál a kötelezettségeinek, elvárásoknak megfelelni.
Ahogy lent is leírják, nem fekete, nem fehér hanem szürke - mint minden és mindenki a sorozatban.
Theon esetében még igazából ott is van a jelenetekben, dialógusokban a motíváció, a magyarázat a tetteire. Szóval nincs probléma e téren a sorozatban szerintem, és a színész is ott van... Szóval én nem érzem úgy, hogy gond lenne ezzel.
@sandor8206:
sztem lesz nem egy húzása neki, hogy szó szerint elkeféli a helyzetet rossz irányba :-)
Sokkal rosszabbra készülj, mint mindig mindennel kapcsolatban a GoT esetében. :) -
ddany7 #2637 Theon nálam már ott sz-r,hogy a maga a színész idegesít, és irritál :D Innentől kezdve lehet jó vagy rossz, sosem fogom szeretni :D -
ZZ88 #2636 Theon a szíve mélyén jó, csak annyira magára erőlteti az apja által előírt szerepet, hogy eltorzul a személyisége, ellentétben Joffreyval, aki alapjáraton is aljas volt még hercegnek is. -
sandor8206 #2635 nem olvastam a könyvet, de sztem nem véletlenül van nála hangsúlyozva, hogy oda a van a pináért, sok-sok jelenet volt nála kihegyezve erre. a ribivel, a hajó kapitányának lányával, a húgi bepróbálása, most a vadcsajjal
sztem lesz nem egy húzása neki, hogy szó szerint elkeféli a helyzetet rossz irányba :-)
végül is már most is ez történt a vad csajjal -
#2634 Itt jon elo sajna, hogy akarmilyen jo a sztori, egyszeruen nem lehet teljes mertekben athozni az egyes szereplok gondolatait, motivacioit. A levelegetos jelenettel letudtak Theon vivodasat, mint ahogy Cersei anyai oldala is kimerult egy gyors hisztiben mikor Tyrion kozolte, hogy a tizeves lanya megy felesegnek Dorne-ba.
Engem anno pont ez fogott meg a sok egy nezopontu tucat fantasy utan, hogy itt nincs rossz meg jo, kizarolag erdekek. Meg a negativ szereploknek is van emberi oldala, minden tettuk hiheto es megmagyarazhato. Az elso evad sikere utan bevallalhattak volna legalabb egy 12-13 reszes evadot, foleg hogy kezd terebelyesedni a sztori az uj szereplokkel, helyszinekkel. -
mikromanus #2633 Tudom. Sok lehetősége nem nagyon volt, bár a Deres bevétel pár emberrel nem lett volna épp "kötelező". A családjuknak épp hasznos volt ez a húzása, de lesz még jópár hülyesége ami ezt ellensúlyozza :)
Joffrey is jól játsza szerintem a szerepét. Sokakkal együtt én is szivesen használnám a fejét vasúti ütközőnek. A karaktere ilyen :D -
G_ArchAngel #2632 Ez kurvara nem ennyire fekete es feher.
Raadasul jol is jatsza a szerepet, megha sokaknak kizarolag a negativum jon le. -
mikromanus #2631 Theon elég idióta alak. Nagy becsvágy a szerény képességei mellé :)
-
ZZ88 #2630 Ez a Theon meg mekkora egy geciláda patkány. Megfelelési vágyból képes a legaljasabb tettekre is. -
Neoncsoves #2629 Ez tényleg így volt, de ez a tartás dolog természetesen kultúrától függ. Pl. egy dothraki harcos sosem tenné meg azt amit Ned.
Az, hogy miért nem vett fel egy kardot... jó kérdés, de ez csak egy sima logikai bukfenc ami a könyvben nem olyan feltűnő. -
ZZ88 #2628 Ja, zsír volt.