19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• 89
    Na akkor nem véletlenül volt furcsa...
    Brutálisat alkotott Conan az egyben, teljesen hihető karakter volt, Whyte egyszerűen nem illik a szerepre. Hiába magasabb Conannál, amikor megláttam a lovagi tornán a Hegy-et még az első évadban, akkor azt hittem ő a világ legnagyobb embere, kábé összecsináltam magam mikor rátámadt Lorasra :D
  • ZZ88

Whyte és Conan
  • ZZ88
    Igen, White a 216-os magassága miatt jó, de az vékonyabb arcberendezése és a súlya közel sem tudja visszaadni azt a brutális karaktert, amit Stevens hozott a 214 centijével és 145 kilójával.

• [NST]Cifu
    Ha jól tudom szükséghelyzet alakult ki. Eredetileg ismét Conan Stevens-re számítottak, ám ő nem tudott időt szakítani egyébb irányú elfoglaltságai miatt. Így végül is jött Whyte, aki amúgy is "kéznél volt", hiszen mind az első, mind a második évadban White Walker-t személyesített meg.
  • mikromanus
    Megnéztem milyen képet dob a két névre... Háát. A ketteske/aktuális (Whyte ) inkább Hodor karakterre esélyes mint a Hegyre, de hát ez van ezt kell szeretni :)
  • [NST]Cifu
    Nem, teljesen más, az első évadban Conan Stevens játszotta, a másodikban Ian Whyte. Stevens inkább a karakter jellemét adta vissza, róla el tudom hinni, hogy belenyomja a saját kisöccsének a fejét a tűzhelybe, Whyte ugyan magassága miatt jobban visszaadja a "hegy" hangulatát, ám inkább egy jámbor embernek tűnik, nincs benne semmi vadság...
  • 89
    A Hegyet játszó színész ugyanaz maradt? teljesen másképp néz ki sztem :D
  • MrRP
    A könyvet bár nem olvastam, de szépen összefoglaltad a változtatásokat – köszönet érte. Ezek alapján nekem úgy tűnik, hogy törekednek akár új jelenetekkel elmesélni, az adaptálásból kihagyott részeket, tehát az irány jó.
    Sok helyen a név módosítás szerintem okos döntés, mert elég sok szálon fut a történet, még több névvel, és egy sorozattal nem úgy van az ember, mint egy könyvvel, hogy vissza tudja keresni, hogy ki is volt ő, hanem egyszer hallott egy nevet, amit vagy megjegyezett, vagy nem, de legalább jól összekeverhet mással. Van ismerősöm aki név alapján Tyrion és Tywin karakterét összekeveri. 1,5 évad után is. Nem túl okos. :)
    Minden esetre bízzunk benne, hogy retcon nélkül sikerül végigvinni.
  • 89
    Könyvhöz képest eléggé rosszul játszik...nem volt ennyire gőgös, sokkal inkább hálás, és nem szökdösött Jon elől, Havas simán csak elengedte, és csak később a vadakkal együtt támadtak Jonékra...
  • ZZ88
    Na Theon túllépte a határt, nagyobb gyökér, mint hittem. Teljesen eltorzult a személyisége.
  • desigo
    Ez a vad csaj hihetetlenül szórakoztató.
    A viselkedése a mozdulatai a beszólásai.
    Most,hogy fordul a kocka kíváncsi vagyok,hogy fog viselkedni.

Nem arról volt szó,hogy a csapat katona éjjelre eléri Derest és visszafoglalja?
  • ddany7
    jaja mar vagom thx, legkozelebb nem hajnal 2kor fogom ezeket megnezni :D
  • monkeymajom
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amúgy csak én érzem azt,hogy a 2 gyerek, akik szénné égve lógtak kötélen azok nem a Starkok voltak? A másik pedig az, hogy szerintem a király fattya nem halt meg. Sztem.
  • RatBaG #2775
    http://comment.blog.hu/2012/05/15/imadtam_havas_jont_oltoztetni
  • cylonflatus
    Szóvicc. "Brand new leg" helyett "Bran' new leg"...
  • Narxis
    hehe, kösz akkor jól gondoltam :D
  • Narxis
    kösz :D
  • mascarun
    Lehet hogy csak véletlen volt hogy találtak ott is egy dióhajat!
  • RatBaG #2770
  • ddany7
    ???
  • [NST]Cifu
    Winterfell urának... illetve az ő öccsének élete múlik rajta. Akit ráadásul szeret a népe.
  • sandor8206
    akkor úgy fogalmazok, hogy egy jól kidolgozott szemét terv
  • [NST]Cifu
    Ha akarattal is tették, akkor is nem szemétség, hanem jól kidolgozott terv.
  • sandor8206
    amúgy arra kíváncsi leszek, hogy hogy került oda a dió, tényleg ott voltak vagy csak félrevezetésből elrejtették, hogy Theonék majd jól elszórakoznak a családdal, hogy mit tudnak és így lassítva őket?
    mert akkor az jó nagy szemétség volt a menekülöktől
  • Andr0
    Narxis barátom csak neked, mert régóta együtt fórumozunk:
    csak elterelés.
  • toysoldier
    Qarth (:
  • mascarun
    Szerintem a két fiú akiket átvittek a szomszéd településre!
    Brann nem véletlenül említette hogy "Két árvát küldtem oda Deresből.
    Jacket és Billyt."

Szerintem őket akasztották fel!
  • SötétBarom
    A két árva, akit elküldtek a farmra valamelyik korábbi részben? am i missing something?
  • Narxis
    Amúgy brutál egy rész volt, főleg a Quart-os vagy mi a neve. Az egy érdekes cselekményszál.
  • Narxis
    Naaaa ne, az csak valami álom vagy elterelés lehet, nem tehetik... nem...
  • MaRee
    Szerinted ki az a két "bábu"?
  • Montanosz
    a hetedik rész végén nem értettem mire mondta a srác hogy itt a kérdésetekre a válasz és felhuztak kettő bábú?
  • MaRee
    Imádom :D
  • cylonflatus
    Apám, Emilia Clark a szemöldökével is tud beszélni...
  • a.carkey
    A 12. és a 22. megjegyzésed egyes részei azért nem pontosak, belekötnék, de lefolyót szerelek, így majd később. :)
  • toysoldier
    :DDD

• Belkar
    6. Én úgy emlékszem a könyvben is kurvázás közben vágják le a szakállát bár nem biztos már régen volt :D

pár dolog ami kimaradt:

Kihagyták Shireen-t Stannis lányát, Viharos Edricet Robert újabb fattyát akit később magához vesz Stannis. Sajnos Viharvég várnagya Cortnay Penrose sem tűnt fel pedig ő egy érdekes színfolt :)

Biztos van még pár ilyen de nekem sem jut eszembe több.

Mindent összevetve szerintem a Reedek kihagyása az ami nagyon rossz döntés volt mert azért elég fontos szereplők, nem tudom hogy akarják nélkülük megoldani a dolgokat...
  • [NST]Cifu
    A cselekmény nem lassult, ha végiggondolod. Irtó sokminden történt, legfeljebb akcióból volt kevesebb.

Ja, még valami, ami még komoly eltérés a könyvhöz képest, és most jutott csak eszembe, az a Hound (Kutya) karaktere. A könyvben folyton részegre issza magát, Sansa éppen ezért fél is tőle. Ehhez képest a sorozatban folyamatosan józan, és sokkal visszafogottabb.
  • Neoncsoves
    muszáj volt lelassítani a cselekmény, az elkövetkező részek pörgősek lesznek ha minden igaz :)
  • mikromanus
    Ami még eltérésként az első könyvből és a sorozat első évadából megmaradt:
    - Tyrion első csatája a vad embereivel az oldalán. A sorozatban nem sokat csatázott a törpe. A könyvben kicsit azért több rálátása volt a harcokra :D Apuci meg is dícsérte azt hiszem érte, meg ez után küldte el, hogy legyen a király segítője amíg meg nem érkezik (azaz, hogy picit rendbetegye amit Joffrey elszúrt és megelőzze a többi baromságot amit elkövethet a kölök). Valami ilyesmi volt, nem? :D