19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#2829 Ma lesz a nagy csata, nem? Hajnalban már töltöm is ezerrel! -
karajjj #2828 igen, Jason Momoa -
#2827 Nem tudom mikori kép mondjuk de a jobb szélső az Drogo? :D
-
#2826 vááá ez hatalmas :DDD -
MaRee #2825 Ez is jópofa :D -
MaRee #2824
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
sandor8206 #2823 büdzséből erre tellett :-) -
#2822 Egy futó ember lángol = futó tűz :D:D -
#2821 az nem futótűz (: -
#2820 A promó végén van egy égő ember, szerintem nem felejtették el:) -
#2819 Végre egy érdemleges csata ezt várta az ember. -
#2818 engem nagyon zavarnak, de ennél a résznél nem annyira, mert Martin papa írta. azt viszont nagyon remélem, hogy a futótüzet nem felejtették el :D
#2817: nem, most lesz a 9. rész, rá egy héttel meg az utolsó -
#2817 Duplarész lesz? -
#2816 Igazábol azért nem zavarnak a változatások, mert Martin bácsi ott van, szoval nem hiszem, h annyira el tudnák szurni. Szvsz szükség van könyvadaptácioknál a változtatásra, csak meg kell találni az arany középutat. -
#2815 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kár, hogy a tengeri csatából szárazföldit csináltak, így az általam legjobban várt jelenet fog elmaradni ): viszont legalább Martin papa írta a részt -
"War is here"
Végre! :) -
Bladzs #2812 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A könyv állása szerint nem tudnak találkozni, 99% hogy nem fognak, csak ha valami misztikus csoda nem történik.(aminek azért van kis esélye) -
#2811 Jorah története (nem tudom mennyire spoileres):
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A vén medve eredetileg Robert Baratheon és Ned Stark mellett harcolt hajdan az Aegon elleni felkelésnél. Uralkodójaként a Medve-szigeteknek, mikor fia, Jorah felnőtt lett, átadta neki a hatalmat úgy, hogy csatlakozott az Éjjeli Őrséghez. Jorah első felesége háromszor esett teherbe, ám egyszer sem sikerült kihordania őket, és a harmadikba bele is halt. Lannisportban egy lovagi tornán Lynesse Hightower tüntette ki kegyével, és minden várakozással szemben meg is nyerte a tornát, majd megkérte Lynesse kezét, amit meg is kapott. Az úrnő azonban új birodalmát a Medve-szigeteken nem igazán élvezte, a pezsgő nagyvárosi élethez volt szokva, nem pedig az álmos és kemény északi vidéki élethez. Ser Jorah mindent megtett, hogy Lynesse otthonosabban érezze magát, mutatványosokat és zenészeket utaztatott fel a messzi északra, hogy szórakoztassák feleségét, ám a költségek hamar kiapasztották a pénztárcáját, így beleegyezett, hogy pár elfogott zsebtolvajt Tyrosi rabszolgakereskedők vegyenek meg. Mikor erről Ned Stark tudomást szerzett, mérhetettlen dühében halálra ítélte. Jorah magára ölthette volna a feketét, és csatlakhatott volna apjához - ez volt az a "pardon", amit a Vén Medve ki tudott harcolni fiának, ám az nem élt vele. Inkább elmenekült Lynessével, Lys-be, az egyik szabad városba, ahol zsoldosként (sword-to-hire, vagy sellsword, szó szerint eladja illetve pénzért felbérhelhetik kardját) próbált boldogulni. Lynesse által elvárt életvitelt azonban nem tudta finanszírozni, ezért a nő elhagyta, és (jelenleg) a Tregan Ormollen nevű kereskedőherceg legfőbb ágyasa lett inkább.
Szabadjon megjegyeznem, hogy ez azonban a regény története, az eddigiek alapján nem kizárt, hogy ettől eltérő lesz Jorah háttere a sorozatban. -
#2810 Nem olvastam a 2.-3.-4. könyvet, de egy ilyen húzást egy író sem hagyhat ki, hogy ne találkozzanak. :)
-
#2809 Loller, ez eddig fel se tünt. Fognak találkozni? -
#2808 Mi több mintha valami kegyelmi végzést is kapott volna az ifjú Mormont, de annyira nem állt össze ez a része a történetnek. -
#2807 Robb új csajának a nagyapja Charlie Chaplin.:D -
#2806 Pedig az első évadba mondta az öreg Jon Snow-nak, hogy van egy fia. -
#2805 Köszi, mivel a könyvet nem olvastam még, így nehezebb volt átlátni, inkább a név miatt gondoltam kapcsolatot. (Így utólag belegondolva, külsőre viszonylag hasonló karaktereket választottak) -
Bladzs #2804 Igen a vén medve fia. Nekem is csak a 2. könyv olvasásakor esett le. -
#2803 Érdekes rész volt, minden szálon léptettek kicsit:)
Daenerys segítője, Ser Jorah Mormont... van valami köze Jeor Mormonthoz az Éjjeli Örség kapitányához? -
#2802 LOL -
-
#2800 Ez a Jaqen H'ghar hatalmas arc. :D Dranerys és a csávolja mikor jönnek már össze?:D Nagyon zsír rész volt ez is. -
ddany7 #2799
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Cersei jól befailolt azzal,hogy ő bizony elkapta Tyrion biccsét :D :D
bár egy kis sunyiságot érzek ebben -
#2798 Jaja, adta! :) -
#2797 ez most egész jó rész volt
a következő részt nagyon várom -
#2796 Jaja kis buzi lovagi tornázgatott, aztán jöttek, akik nem szarral gurigáznak ugyebár! -
#2795 -
MaRee #2794
-
#2793 ahh.. most már megvan ki ő, köszi:)
elsőre azt hittem az égett arcú csávóról van szó, de ott nem volt színészcsere. -
#2792 Úgy egyszerűbb rá visszaemlékezni, hogy ő volt az aki mérgében egy suhintással lecsapta a lova fejét ? Emlékezetes jelenet volt :D -
#2791 Az első évadban a lovagi tornán láthattad, ő harcolt Renly pasija, Ser Loras Tyrell ellen, akit majdnem agyoncsapott, és csak Sandor Cleange (az égett arcú király-testőr, aki amúgy a kisöccse a hegynek) mentette meg.
A második évadban a múlt heti epizódban láthattuk először, ő volt az a hatalmas szakállas ember, aki Tywin Lannisternek mondja, hogy hány embert akasztottak már fel az orgyilkosság miatt. -
#2790 én nem is emlékszek erre a karakterre:D -
MaRee #2789