19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Narxis
    Ma lesz a nagy csata, nem? Hajnalban már töltöm is ezerrel!
  • karajjj
    igen, Jason Momoa
  • szucsy89
    Nem tudom mikori kép mondjuk de a jobb szélső az Drogo? :D

• Narxis
    vááá ez hatalmas :DDD
  • MaRee
    Ez is jópofa :D
  • MaRee

• sandor8206
    büdzséből erre tellett :-)
  • MrRP
    Egy futó ember lángol = futó tűz :D:D
  • toysoldier
    az nem futótűz (:
  • MrRP
    A promó végén van egy égő ember, szerintem nem felejtették el:)
  • skymannn
    Végre egy érdemleges csata ezt várta az ember.
  • toysoldier
    engem nagyon zavarnak, de ennél a résznél nem annyira, mert Martin papa írta. azt viszont nagyon remélem, hogy a futótüzet nem felejtették el :D

#2817: nem, most lesz a 9. rész, rá egy héttel meg az utolsó
  • SötétBarom
    Duplarész lesz?
  • Zomil
    Igazábol azért nem zavarnak a változatások, mert Martin bácsi ott van, szoval nem hiszem, h annyira el tudnák szurni. Szvsz szükség van könyvadaptácioknál a változtatásra, csak meg kell találni az arany középutat.
  • toysoldier
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    kár, hogy a tengeri csatából szárazföldit csináltak, így az általam legjobban várt jelenet fog elmaradni ): viszont legalább Martin papa írta a részt
  • MrRP

"War is here"
    Végre! :)
  • Bladzs
    A könyv állása szerint nem tudnak találkozni, 99% hogy nem fognak, csak ha valami misztikus csoda nem történik.(aminek azért van kis esélye)
  • [NST]Cifu
    Jorah története (nem tudom mennyire spoileres):

A vén medve eredetileg Robert Baratheon és Ned Stark mellett harcolt hajdan az Aegon elleni felkelésnél. Uralkodójaként a Medve-szigeteknek, mikor fia, Jorah felnőtt lett, átadta neki a hatalmat úgy, hogy csatlakozott az Éjjeli Őrséghez. Jorah első felesége háromszor esett teherbe, ám egyszer sem sikerült kihordania őket, és a harmadikba bele is halt. Lannisportban egy lovagi tornán Lynesse Hightower tüntette ki kegyével, és minden várakozással szemben meg is nyerte a tornát, majd megkérte Lynesse kezét, amit meg is kapott. Az úrnő azonban új birodalmát a Medve-szigeteken nem igazán élvezte, a pezsgő nagyvárosi élethez volt szokva, nem pedig az álmos és kemény északi vidéki élethez. Ser Jorah mindent megtett, hogy Lynesse otthonosabban érezze magát, mutatványosokat és zenészeket utaztatott fel a messzi északra, hogy szórakoztassák feleségét, ám a költségek hamar kiapasztották a pénztárcáját, így beleegyezett, hogy pár elfogott zsebtolvajt Tyrosi rabszolgakereskedők vegyenek meg. Mikor erről Ned Stark tudomást szerzett, mérhetettlen dühében halálra ítélte. Jorah magára ölthette volna a feketét, és csatlakhatott volna apjához - ez volt az a "pardon", amit a Vén Medve ki tudott harcolni fiának, ám az nem élt vele. Inkább elmenekült Lynessével, Lys-be, az egyik szabad városba, ahol zsoldosként (sword-to-hire, vagy sellsword, szó szerint eladja illetve pénzért felbérhelhetik kardját) próbált boldogulni. Lynesse által elvárt életvitelt azonban nem tudta finanszírozni, ezért a nő elhagyta, és (jelenleg) a Tregan Ormollen nevű kereskedőherceg legfőbb ágyasa lett inkább.

Szabadjon megjegyeznem, hogy ez azonban a regény története, az eddigiek alapján nem kizárt, hogy ettől eltérő lesz Jorah háttere a sorozatban.
  • szucsy89
    Nem olvastam a 2.-3.-4. könyvet, de egy ilyen húzást egy író sem hagyhat ki, hogy ne találkozzanak. :)

• Narxis
    Loller, ez eddig fel se tünt. Fognak találkozni?
  • MrRP
    Mi több mintha valami kegyelmi végzést is kapott volna az ifjú Mormont, de annyira nem állt össze ez a része a történetnek.
  • ForzaInter
    Robb új csajának a nagyapja Charlie Chaplin.:D
  • ForzaInter
    Pedig az első évadba mondta az öreg Jon Snow-nak, hogy van egy fia.
  • MrRP
    Köszi, mivel a könyvet nem olvastam még, így nehezebb volt átlátni, inkább a név miatt gondoltam kapcsolatot. (Így utólag belegondolva, külsőre viszonylag hasonló karaktereket választottak)
  • Bladzs
    Igen a vén medve fia. Nekem is csak a 2. könyv olvasásakor esett le.
  • MrRP
    Érdekes rész volt, minden szálon léptettek kicsit:)

Daenerys segítője, Ser Jorah Mormont... van valami köze Jeor Mormonthoz az Éjjeli Örség kapitányához?
  • Narxis
    LOL
  • ToCsEk

• Narxis
    Ez a Jaqen H'ghar hatalmas arc. :D Dranerys és a csávolja mikor jönnek már össze?:D Nagyon zsír rész volt ez is.
  • ddany7

Cersei jól befailolt azzal,hogy ő bizony elkapta Tyrion biccsét :D :D

bár egy kis sunyiságot érzek ebben
  • Steve Downie
    Jaja, adta! :)
  • toysoldier
    ez most egész jó rész volt

a következő részt nagyon várom
  • Sir Quno Jedi
    Jaja kis buzi lovagi tornázgatott, aztán jöttek, akik nem szarral gurigáznak ugyebár!
  • SZEG007
  • MaRee

• ForzaInter
    ahh.. most már megvan ki ő, köszi:)

elsőre azt hittem az égett arcú csávóról van szó, de ott nem volt színészcsere.
  • Seth
    Úgy egyszerűbb rá visszaemlékezni, hogy ő volt az aki mérgében egy suhintással lecsapta a lova fejét ? Emlékezetes jelenet volt :D
  • [NST]Cifu
    Az első évadban a lovagi tornán láthattad, ő harcolt Renly pasija, Ser Loras Tyrell ellen, akit majdnem agyoncsapott, és csak Sandor Cleange (az égett arcú király-testőr, aki amúgy a kisöccse a hegynek) mentette meg.

A második évadban a múlt heti epizódban láthattuk először, ő volt az a hatalmas szakállas ember, aki Tywin Lannisternek mondja, hogy hány embert akasztottak már fel az orgyilkosság miatt.
  • ForzaInter
    én nem is emlékszek erre a karakterre:D
  • MaRee