19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Neoncsoves #2869 kuuurvajóóóóó rész!
blood, tits, swords -
#2868 Ja oké, nem tudtam h ekkora spoiler. Tényleg jobb lesz majd a részből rájönni, mint itt elolvasva :) -
#2867 Ha leírnám az könyves spoiler lenne és törölnék úgyis. Majd megtudod... :P -
#2866 Megnéztem ezt a hűdebrutál kilencedik részt. (tegnapi asszem)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem ez vérszegény rész volt. Nagyobb volt a füstje mint a lángja
szerk: nem szó szerint vérszegény :D -
#2865 És ha már így adott a kérdés, miért tört az életére? :D -
ddany7 #2864 jaa, na afölött siklottam el akkor, igy mar ertem! -
#2863 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aki ráhúzott az Imp fejére az a királyi testőrség tagja volt, Ser Mandon. Ezt nem érti, hogy az addig az oldalán harcoló Ser Mandon miért tört az életére. -
#2862 ja, hogy ezt nem érted:D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!hát gondolom valaki felbérelte a csávót, hogy ölje meg tyrion-t, ez nem egyértelmű? -
ddany7 #2861 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ezt nem értem :D Mi az hogy megöletni akarták, mivel,hogyan? Felbérelték a csávót aki húzott egyet a fejére, vagy mi? Ezt a részét nem értem hogy megöletni. -
#2860 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!azt írtam ki akarta megöletni tyrion-t
szóval valamit benéztél, nem vagyok vip-es amugy. -
ddany7 #2859 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mi az hogy ki akarta megölteni tyrion!? nem ertem.
mit javitsak rajta? semmi spoiler nem volt benne -
#2858 ne. javíts. ki. vip-est. -
#2857 nem tudom miről beszélsz. -
ddany7 #2856 mi az hogy megölteni ? -
#2855 brutál jó rész volt, a sorozat legjobb része szerintem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Stannis-t azért sajnáltam, gondolom most majd szépen kivégzik.:( Kíváncsi vagyok Cleagen-el megszökik e Sansa. Tyrion-t vajon ki akarta megöletni? Szerintem Cersei. Bronn meg hova tűnt? -
#2854 nem kicsit kirázott a hideg amikor a végén ez a szám ment :D -
Trantorius #2853 10. rész mikor várható? -
#2852 Milyen sokat dobtak ezen a részen a jó zenék.
Jól megcsinálták a hajós jeleneteket is -
#2851 Nagyon jó rész volt!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem tudom Sansa végül elmegy e a Kutyával, mert így hogy fellázadt neki biztos nincs maradása.
-
ddany7 #2850 ó igy már értem, köszönöm! -
#2849 4.ik és 5.ik könyv az egy időben játszódik csak szereplők nézőpontja szerint van kettévéve:) -
ddany7 #2848
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!negyedikben hogyhogy nincs benne??
-
#2847 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó én is remélem, én még csak a 2. kötet felénél járok, nincs időm olvasni :\ -
ddany7 #2846
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!és a Hound-al mi lett? Sansat hogyhogy hazavinné?! -
#2845 elkészült a felirat katt -
#2844 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a harmadikban még él, a negyedikben nincs benne, az ötödikben benne van, de azt még nem olvastam. de remélem nem hal meg benne :D -
#2843 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Melyik kötetben hall meg ? mert ugye itt mindenki meghal... -
#2842 Ez egy kicsit visszakacsint a könyvre. Mivel a könyvre van utalva, ezért csak spoileresen:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tywin Lannister apja idejében a Lannisterek egyik zászlóhordozó családja (akik gazdagsága a Lannisterékhez volt mérhető), a Reyne-k fellázadtak a Tarbecks családdal együtt. A lázadás elviekben a Lannisterek elleni gyors győzelmet igért, mivel a Reyne-k serege erősebb és tapasztaltabb volt, ám a végén mégis a Lannisterek győztek, mégpedig a fiatal Tywin Lannister parancsnoksága alatt. A lázadás leverése után mindkét lázadó házat teljesen kiirtották.
Erre a lázadásra és annak következményeire emlékezik a Rain of Castemere, aminek a szövege:
And who are you, the proud lord said,
that I must bow so low?
Only a cat of a different coat,
that's all the truth I know.
In a coat of gold or a coat of red,
a lion still has claws,
And mine are long and sharp, my lord,
as long and sharp as yours.
And so he spoke, and so he spoke,
that lord of Castamere,
But now the rains weep o'er his hall,
with no one there to hear.
Yes now the rains weep o'er his hall,
and not a soul to hear.
Zanzásított fordítás by me:
És ki vagy te, mondta a büszke nagyúr
kinek oly mélyen meg kell hajoljak
Csak egy másik köppönyeget viselő macska
ez az igazság, amit tudok.
Aranyköppönyegben vagy vörös köppönyegben (ill. aranybundában vagy vörös bundában)
az oroszlánnak még mindig van karma,
és az enyém hosszú és éles, nagyuram,
olyan hosszú és éles, mint a tiéd.
És így beszélt, és így beszélt,
az a Castamere-ig nagyúr,
De most az eső sír a nagy csarnokában (vagy De most az eső csöpög a nagy csarnokában)
és senki sincs, hogy hallja.
Igen, most az eső sír a nagy csarnokában (vagy Igen, most az eső csöpög a nagy csarnokában)
és nincs egy lélek, ki hallja.
A zanzításhoz: a coat jelenthet köppönyeget és bundát is,
a weat jelenthet sírást és csöpögést, csurgást is. Szóval többértelmű szavak, így nehéz rendesen magyarítani
No ez a szám háttere :) -
#2841 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!igen -
Micsu #2840 sztem igen, annyira nem kapott nagyot -
#2839 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Törpe életben marad ? -
#2838 a Reyne meg a Tarbeck ház még régen fellázadt a Lannisterek ellen és Tywin kiirtotta ezért őket, röviden erről szól a dal :D
#2837:SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Égikert és Kaszter-hegy szövetkezett -
ddany7 #2837 ja közben vágom ezt énekelték a csata előtt, valami Lannister dal.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A végén Tywin meg az a kis buza srác most akkor hogy kerültek össze?! -
ddany7 #2836 ez a Rain of Castmere, ez micsoda? Vagy hogy jött ez?! Nem vágom
Amúgy a rész qrva jó volt :D -
#2835 na végre egy kurvajó rész :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a buzi tywin meg ser loras bevonulása kurvajó volt, a rész végén meg a csata előtt a castamere-i esőknek örültem, kedvenc dalom :D a futótűz meg olyan szinten volt istenkirály, hogy az nem igaz :D -
#2834 "büdzséből erre tellett :-) "
dejó hogy nem lett igazad :D Baromi jó jelenet volt -
#2833 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Ja és aki már keresné is a zenét :)
-
#2832 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Tywin Lannister & Loras Tyrell!!!
EPIC!!!
-
#2831 wow na végre -
#2830 Csatlakozom, akkor hajnalban a magon!