19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• MrRP
    Én a Lennisterek ellen szurkolok leginkább, Daenerys-t kedvelem, de unalmas még az a szál. Havas Jon szála jó, csak Jon bénázása idegesít. :)
    Robb pedig nem meggyőző számomra.
  • sandor8206
    Daenerys, Havasnak drukkolok, sztem ez a 2 karakter aki "JÓ" jellemileg vagy legalább is eddig még nem csináltak semmi olyat ami kivetni való lett volna.
    Remélem ez így is marad.
  • szucsy89
    király, nekem valamiért a Hobbit trailerének az éneke jutott róla eszembe, az is ilyesmi :D
  • toysoldier
    én a legjobban Daenerys-nek drukkolok ^^ után Lady Catelyn, Arya, Sansa, Tyrion, Jaime és persze a Martell ház :D ja meg Havas Jon. a Stannis, Davos, Melisandre hármas is szimpatikus, de nekik annyira nem drukkolok :D

a többi ott dögölhet meg, ahol akar
  • MaRee
    Egyébként most már hogy nagyjából kialakultak a "pártok", ki kinek drukkol, kinek melyik oldal a legszimpatikusabb? Annak ellenére, hogy esetleg tudja-e a történet folytatását.

Nekem akármennyire is köcsögnek meg "gonosznak"(azért "", mert szerintem itt nincs jó meg rossz oldal, mindenki a saját céljaiért küzd) tűnnek, a Lannisterek a kedvenceim, jó volt a jelenet a 9. epizód végén, mikor berúgják az ajtót és Tywin papa besétál, hogy minden rendben, egészen megkönnyebbültem :D Persze Joffrey-t ki nem állhatom, de Tywin kifejezetten szimpatikus karakter, bár szerintem a sorozatban kicsit kedvesebb öreg apósra vették a figuráját, mint amilyennek kéne lennie.
  • MaRee
    Megnéztem megint, szerintem ez az eddigi legjobb rész!

Egész nap ezt fütyülöm/dúdulom :D
  • [NST]Cifu
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az furcsa volt, hogy Stannis kitudja hol felmászik a várfalra (elsőnek!!) pár emberével. Ott dekkol a csata végéig, a kutya se követi.

Dehogy nem követik, hiszen a saját emberei cibálják el a végén...

Közben a kapukat döngetik, elméletileg sokan. Törpe kimászik a lyukon x sok emberével és frankon hátba támadja a kapu ostromlókat, akiket senki sem biztosít.

Egy várostromnál általában nem számítanak az ostromlók arra, hogy a várfal egyszer csak megnyílik, és kiözönlik rajta egy nagy adag védő...

A semmiben állomásozik megint sok katona észrevétlenül és lerohanja törpét, persze csak miután az leölte a kapu ostromlókat, így nem kell osztozni az XP-n a game végén.

Ahogy én néztem, folyamatosan érkeznek a partra Stannis emberei...

Stannis eközben Ludast olvas a várfokon. Ekkor megint csak váratlanul feltűnik egy csomó lovas. Stannis ezt látva gondolom leugrik a várról vagy lövésem sincs hogy jut le.

Hogy hogy jut le, azt én sem tudom, de a saját emberei vonszolják el.
  • [NST]Cifu
    Ez a rész kifejezetten King's Landing ostromával foglalkozott, nagyon hülyén nézett volna ki, ha két részen szétosztva kaptuk volna a csatát. Szerintem így lesz jó, a többiekkel foglalkoznak az utolsó részben...
  • Neoncsoves
    a kis Starkokat leszarom nagy ívben, a könyvben is egyik legunalmasabb szál az ő történük, a kardok viharában meg egyenesen elviselhetetlen bran elmélkedése
  • sandor8206
    sárkányoknak nem kell teljesen kifejlődniük, már előtte is durvák lesznek
  • Sir Quno Jedi
    Mámeg mér jutott volna le???
  • Hoz_Hun
    Amúgy nagyon jó rész volt, de maga a csata szerintem csapnivalóan volt összevágva.
    Az furcsa volt, hogy Stannis kitudja hol felmászik a várfalra (elsőnek!!) pár emberével. Ott dekkol a csata végéig, a kutya se követi. Közben a kapukat döngetik, elméletileg sokan. Törpe kimászik a lyukon x sok emberével és frankon hátba támadja a kapu ostromlókat, akiket senki sem biztosít. Ja de. A semmiben állomásozik megint sok katona észrevétlenül és lerohanja törpét, persze csak miután az leölte a kapu ostromlókat, így nem kell osztozni az XP-n a game végén. Stannis eközben Ludast olvas a várfokon. Ekkor megint csak váratlanul feltűnik egy csomó lovas. Stannis ezt látva gondolom leugrik a várról vagy lövésem sincs hogy jut le.

De apróságokkal ne foglakozzunk. :D
  • Panzeradler #2897
    Ez a 9. rész talán az eddig legrosszabb rész volt, mivan Khaleesivel? és a kis Starkokkal? És havassal, idáig talán mindegyik részbe volt a többi részről némi info, most meg semmi.
  • Malakai
    Jep, a Kardok vihara két évadban lesz összehozva (igaz a 4. évad nem lett berendelve egyből a 3-al).
    Tehát maga az évad nem lesz hosszabb.
  • MaRee
    Elvileg a többi évad már máshogy lesz, nem szorosan a könyvekkel fognak együtt haladni, vagy valami ilyesmit olvastam. Azért remélem nem térnek el nagyon a Kardok Vihara eseményeitől, a kedvenc részem, nagyon sok fordulat történik benne. Az első két rész csak a bemelegítés
  • szucsy89

miért ilyen rövidek az évadok... simán meg lehetett volna 15 részben is csinálni (persze jóval több pénz lett volna, tudom)
  • FL Zoli
    De ha elég parazsat, meg szűz lányt eszik, akkor egy hét alatt kifejlődik..legyen már fantáziád
  • MaRee
    Csak azt próbáltam éreztetni, hogy az egyméteresre növő kutya sem nő meg ennyi idő alatt, nem hogy a panelháznyi sárkányok :D Várjatok még..:D

Amúgy még egy nekem nem tetsző változtatás a tegnapi részben:
    Tyrion-t ugye nem fejbe kólintják a karddal eredetileg, hanem levágják az orrát, és így még rondább-torzabb lesz szegény mint eredetileg, ennek a könyvben a későbbiekben pedig szerintem fontos szerepe van. Bár egyébként is sokkal "szebb" a karakter mint a könyvben, de hát ez van.
  • Sir Quno Jedi
    A sárkányokban a bennük rejlő potenciál a lényeg és az, hogy látványos bizonyítékok, hogy a "Sárkányok anyja" a targaryen örökös.
  • MrRP
    Egy sárkányológus veszett el benned :D
  • Zomil
    mintha a kettöt össze lehetne hasonlitani... :D
  • MaRee
    Egy kutya sem nő meg ilyen hamar, nem hogy a sárkányok :D
  • skinnyman
    Mintha pont az előző részben (8-as) lett volna valami olyasmi utalás, hogy néhány (talán 2-3-4) év kell hogy felnőjenek.
  • toysoldier
    az lenne a vicc, ha 2 rész alatt megnőnének
  • Zomil
    passz, de ugy olvastam, h naaagyon lassan nönek....szoval gondolom sokáig nem lesz komolyabb szerepük
  • desigo
    Ez a sárkányos szál valami vicc.
    Majd úgy 5 évad múlva használhatóak is lesznek?
  • Zomil
    Utána pedig betoppan Daenerys a sárkányokkal(akik hirtelen megnöttek) és mindenkit leöl :D
  • desigo
    A csata vége felé amikor már mindkét fél kellőképp legyengült Robbnak és seregének kellett volna belovagolnia és aprítani mindenkit.
  • Narxis
    fúúúú ez brutál lesz
  • MaRee
  • MaRee
    Na hát ez a rész már volt valami, nagyon tetszett, főleg a legvége. A zene emlékeztetett a Hobbit film trailerében a törpök dalára, hangulatos.
  • TDC Geronimo
    Nézd meg a 10es rész promoját és rájössz :)
  • mascarun
    Most akkro Deressell mi van?
    Kivonult onnan Theon Greyjoy? Vagy mifene?
  • MaRee
  • Steve Downie
  • Narxis
    :DDDD
  • ProGabe #2873
    :D

• ProGabe #2872
    "Hány rész lesz még?"

1
  • Narxis
    Ez kurva jó rész volt, de nekem nem tetszett, hogy

a mocskos Lannisterek győztek...

Hány rész lesz még?
  • cylonflatus
    Nem az a lényeg, hogy mekkora. Spoiler és kész.