19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• MaRee
    Nem láttam még a részt úgyhogy nem tudom kire gondolsz a végén, a "mások" = a zombi élőholtak és a kék világító szemű szörnyek, akik pedig foglyul ejtették Jon-t, azok a vadak.
  • Janika114
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

A Dereses részt már értem nagyábból. Köszi.
    Még azt magyarázza el nekem valaki h most Tyriont miért utálták így meg?
    Meg a végén azok a "másoknál" a csávó az nem a falon túli király volt ugye? Hanem ezek az élőholtak akikről mindig beszéltek? Köszi, most ez a finálé kicsit összezavaró lett számomra.
  • Jim Morrison
    Ha valakit érdekel már van magyar felirat :)
  • Steve Downie
    :-D:-D
  • RatBaG #2985
    Mai menü: nyílt lángon sült Paudits Béla
  • toysoldier
    hát nemtudom, elég unalmas volt ez a rész :\ egyedül a vége tetszett, bár annak se most kellett volna lennie :D
  • 89
    ja...mivel Bűzös Boltonnak a fattya=Havas Ramsay, Rémvölgy örököse...a könyvben elárulja Északot, felgyújtja Derest és megöli csatában Ser Rodrikot (nem Theon végez vele)...de a többit majd a 3. évadban :D
  • Jim Morrison
    köszi. angolt láttam, de mondom inkább magyar felirattal néztem meg, nehogy kihagyjak valamit:)
  • Neoncsoves
    eléggé megvágták ezt a részt is, hiába na, 1 óra 20 perc lett volna szerintem az eredeti terv. a könyvben úgy van benne, hogy Bűzös vagy hasonló nevű deresi csávó beeteti Theont, hogy ő mindig is utálta a Starkokat, etc... azt hazudja Theonnak hogy elmegy és hív erősítést, hívott is, de kifüstölte Theont meg felégette egész Derest is emellett... legalábbis én erre emlékszem
  • ddany7
    ezt én sem értem. először azt hittem,hogy Theon emberei mielőtt elmentek,de ugye Deresen kívűl ott voltak Robb emberei. Nem értem.
  • Janika114
    Valaki elmondaná h Derest miért égették le? Nem Rob küldte oda a saját embereit hogy szabadítsák fel?
  • cylonflatus
    Felirat
  • Sir Quno Jedi
    Egy sárkánynak nem kell emberi név.
  • ddany7
    ahá... :D oké , akkor fail részemről, de köszi :D
  • 89
    neeeem...az Gregorion :P
  • picket
    Pont ezt akartam kihozni belőle :p
  • Steve Downie
    Igen, Sándor Clegane nevezte el igy a testvere utan. Vilagos?
  • QuippeR
    na várjál, akkor Bélon Gréjdzsoj valójában egy sárkány, akit Béláról neveztek el?
  • picket
    Viserys volt a testvére, róla nevezte el a sárkányt Viserionnak. Mert egy sárkány nem lehet csak úgy Béla, világos?
  • suba53
    Az angol már kint van egy ideje.
    A magyar meg késő este, vagy holnap.
  • Sir Quno Jedi
    Jah az lehet. Akkor okés.
  • MaRee
    Viserys volt a testvére.
  • Sir Quno Jedi
    Viserion a köcsög fivére volt, nemde? Na én nem neveztem volna el róla sárkányt, nem én... :D
  • 89
    Nincs olyan sárkánya, hogy Dracarys...ez egy parancs a "tűzcsiholásra" :)

Drogon (férje után nevezte el)
    Rhaegal (testvére után nevezte el)
    Viserion (testvére után nevezte el)

így híjják a sárkánykákat
  • Jim Morrison
    kb mikorra szokott kijönni a felirat?
  • ddany7

DRACARYS :D Ő a kedvenc sárkánya,hogy mindig őt szólítja? :D

Jaqen is nagy alak, most már értem, hogy tudott lekaszabolni mindenkit
  • karajjj
    Az első szezon egy véres középkori lucecita meg maricsuj sorozat, a második szezon már alakul, a harmadik pedig már lesz bőven fantasy :D
  • Count Adyn
    Nem szaladgálnak varázslók minden sarkon az biztos:D A világban gyakorlatilag nincs konkrét mágia a történet kezdetekor már egy ideje, a sárkányok születése után erősödik a természetfeletti egyre inkább, aztán lesznek itt még szép dolgok:)
  • Steve Downie
    Season finale

Meg sem kellett nőniük, hogy legyen egy kis action :D

• a.carkey
    Hála istennek nincs benne sok fantasy. Egyelőre ...
  • mascarun
    Azért én bevallom hogy jó kis fantasy-t vártam amikor elkezdtem a sorozatot nézni. Nem sok fantasztikus elem van benne sajnos. A másokat is csak etetésnek bedobták az elején. Évadonként 1 alkalommal mutatnak is belőlük.
    A játéksárkányok meg nem túl kielégítőek. :(
  • szucsy89
    :DDD
  • Narxis
    :DDD
  • Count Adyn
    :DD
  • Narxis
    Utolsó epizód, biztos, hogy lesz, nehogy nyugodtan tudjunk várni a folytatásig. :D
  • ddany7
    már alig várom a holnap reggelt ... remélem lesz valami nagy wtf
  • suba53
    Furcsa, hogy a fantasy képeket, képregényeket rajzoló művészek mindig ilyen férfiszemet gyönyörködtető amazonokat jelenítenek meg.
    Csöppnyi semmit nem takaró páncélocskák leheletnyi ruhadarabok. :-)

A rideg északi tengereken hajózva az ilyen cuccokba öltöztetett amazonok kb. egy héten belül mind elpatkolnának tüdőgyulladásban. :-)

Hála az égnek a sorozat ruhatervezői azért komolyabban veszik a dolgukat.
  • 89
    Na most sikerült megnéznem a 9. részt :D
    Jó volt, második évad talán legjobbja (még így is elmarad az első évad részeitől)...szerintem jól összevágták az egészet, nem maradt el semmi komolyabb jelenet a tengeri csatán kívül, meg Tyrionnak is hosszabb harcjelenetet hagytam volna, mer így elég gáz, hogy kimennek, leveri az arc lábát, aki áll tovább a másikon (wtf?) aztán már egyből FÉLEMBER, FÉLEMBER!
    Az apja érkezését is összecsapták kicsit, inkább bele sem raktam volna, csak hagytam volna h elsötétüljön a kép ahogy Tyriont fejbevágják és vége

Csak nekem volt fura, hogy az egész éjjel volt? a könyvben totál nappali csatának képzeltem el...ott is éjjel játszódott? vagy ez is csak a költségvetés miatt lett ilyen?
    Sándor nem nagyon tudja az alkeszt játszani :S
    Jól állt a visszacsapó íj Stannis embereinek kezében :D Viszont Stannis páncélzatát nem nagyon értettem, sztem minimum rádobták volna az emberei a sisakját legalább :S

Még csak most tűnt fel a sok magyar név a kaszkadőrök listáján! Grat nekik!!! :)
  • skinnyman
    humiaribol
  • Narxis
    :DDDDDDDD