19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
MaRee #2989 Nem láttam még a részt úgyhogy nem tudom kire gondolsz a végén, a "mások" = a zombi élőholtak és a kék világító szemű szörnyek, akik pedig foglyul ejtették Jon-t, azok a vadak. -
Janika114 #2988 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Dereses részt már értem nagyábból. Köszi.
Még azt magyarázza el nekem valaki h most Tyriont miért utálták így meg?
Meg a végén azok a "másoknál" a csávó az nem a falon túli király volt ugye? Hanem ezek az élőholtak akikről mindig beszéltek? Köszi, most ez a finálé kicsit összezavaró lett számomra.
-
#2987 Ha valakit érdekel már van magyar felirat :) -
#2986 :-D:-D -
#2985 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mai menü: nyílt lángon sült Paudits Béla -
#2984 hát nemtudom, elég unalmas volt ez a rész :\ egyedül a vége tetszett, bár annak se most kellett volna lennie :D -
#2983 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ja...mivel Bűzös Boltonnak a fattya=Havas Ramsay, Rémvölgy örököse...a könyvben elárulja Északot, felgyújtja Derest és megöli csatában Ser Rodrikot (nem Theon végez vele)...de a többit majd a 3. évadban :D -
#2982 köszi. angolt láttam, de mondom inkább magyar felirattal néztem meg, nehogy kihagyjak valamit:) -
Neoncsoves #2981 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!eléggé megvágták ezt a részt is, hiába na, 1 óra 20 perc lett volna szerintem az eredeti terv. a könyvben úgy van benne, hogy Bűzös vagy hasonló nevű deresi csávó beeteti Theont, hogy ő mindig is utálta a Starkokat, etc... azt hazudja Theonnak hogy elmegy és hív erősítést, hívott is, de kifüstölte Theont meg felégette egész Derest is emellett... legalábbis én erre emlékszem -
ddany7 #2980 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ezt én sem értem. először azt hittem,hogy Theon emberei mielőtt elmentek,de ugye Deresen kívűl ott voltak Robb emberei. Nem értem. -
Janika114 #2979 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Valaki elmondaná h Derest miért égették le? Nem Rob küldte oda a saját embereit hogy szabadítsák fel? -
#2978 Felirat -
#2977 Egy sárkánynak nem kell emberi név. -
ddany7 #2976 ahá... :D oké , akkor fail részemről, de köszi :D -
#2975 neeeem...az Gregorion :P -
#2974 Pont ezt akartam kihozni belőle :p -
#2973 Igen, Sándor Clegane nevezte el igy a testvere utan. Vilagos? -
#2972 na várjál, akkor Bélon Gréjdzsoj valójában egy sárkány, akit Béláról neveztek el? -
#2971 Viserys volt a testvére, róla nevezte el a sárkányt Viserionnak. Mert egy sárkány nem lehet csak úgy Béla, világos? -
suba53 #2970 Az angol már kint van egy ideje.
A magyar meg késő este, vagy holnap. -
#2969 Jah az lehet. Akkor okés. -
MaRee #2968 Viserys volt a testvére. -
#2967 Viserion a köcsög fivére volt, nemde? Na én nem neveztem volna el róla sárkányt, nem én... :D -
#2966 Nincs olyan sárkánya, hogy Dracarys...ez egy parancs a "tűzcsiholásra" :)
Drogon (férje után nevezte el)
Rhaegal (testvére után nevezte el)
Viserion (testvére után nevezte el)
így híjják a sárkánykákat -
#2965 kb mikorra szokott kijönni a felirat? -
ddany7 #2964
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!DRACARYS :D Ő a kedvenc sárkánya,hogy mindig őt szólítja? :D
Jaqen is nagy alak, most már értem, hogy tudott lekaszabolni mindenkit -
karajjj #2963 Az első szezon egy véres középkori lucecita meg maricsuj sorozat, a második szezon már alakul, a harmadik pedig már lesz bőven fantasy :D -
#2962 Nem szaladgálnak varázslók minden sarkon az biztos:D A világban gyakorlatilag nincs konkrét mágia a történet kezdetekor már egy ideje, a sárkányok születése után erősödik a természetfeletti egyre inkább, aztán lesznek itt még szép dolgok:) -
#2961 Season finale
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Meg sem kellett nőniük, hogy legyen egy kis action :D
-
#2960 Hála istennek nincs benne sok fantasy. Egyelőre ... -
#2959 Azért én bevallom hogy jó kis fantasy-t vártam amikor elkezdtem a sorozatot nézni. Nem sok fantasztikus elem van benne sajnos. A másokat is csak etetésnek bedobták az elején. Évadonként 1 alkalommal mutatnak is belőlük.
A játéksárkányok meg nem túl kielégítőek. :( -
#2958 :DDD -
#2957 :DDD -
#2956 :DD
-
#2955 Utolsó epizód, biztos, hogy lesz, nehogy nyugodtan tudjunk várni a folytatásig. :D -
ddany7 #2954 már alig várom a holnap reggelt ... remélem lesz valami nagy wtf -
suba53 #2953 Furcsa, hogy a fantasy képeket, képregényeket rajzoló művészek mindig ilyen férfiszemet gyönyörködtető amazonokat jelenítenek meg.
Csöppnyi semmit nem takaró páncélocskák leheletnyi ruhadarabok. :-)
A rideg északi tengereken hajózva az ilyen cuccokba öltöztetett amazonok kb. egy héten belül mind elpatkolnának tüdőgyulladásban. :-)
Hála az égnek a sorozat ruhatervezői azért komolyabban veszik a dolgukat. -
#2952 Na most sikerült megnéznem a 9. részt :D
Jó volt, második évad talán legjobbja (még így is elmarad az első évad részeitől)...szerintem jól összevágták az egészet, nem maradt el semmi komolyabb jelenet a tengeri csatán kívül, meg Tyrionnak is hosszabb harcjelenetet hagytam volna, mer így elég gáz, hogy kimennek, leveri az arc lábát, aki áll tovább a másikon (wtf?) aztán már egyből FÉLEMBER, FÉLEMBER!
Az apja érkezését is összecsapták kicsit, inkább bele sem raktam volna, csak hagytam volna h elsötétüljön a kép ahogy Tyriont fejbevágják és vége
Csak nekem volt fura, hogy az egész éjjel volt? a könyvben totál nappali csatának képzeltem el...ott is éjjel játszódott? vagy ez is csak a költségvetés miatt lett ilyen?
Sándor nem nagyon tudja az alkeszt játszani :S
Jól állt a visszacsapó íj Stannis embereinek kezében :D Viszont Stannis páncélzatát nem nagyon értettem, sztem minimum rádobták volna az emberei a sisakját legalább :S
Még csak most tűnt fel a sok magyar név a kaszkadőrök listáján! Grat nekik!!! :) -
#2951 humiaribol
-
#2950 :DDDDDDDD