19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• [NST]Cifu
    Könyv spoiler!

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nem, a hagymalovag túlélte a csatát, ám fiai közül több (azt hiszem négy) meghalt a könyvben - a sorozatban ugye csak egyet mutattak közülük.
  • gosumofo
    18+ link a gnóm kurvája kurva :D
  • ForzaInter
    davos és a fia akkor meghalt?
  • 89
    Azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy Sansának ott volt az ő Jonquilja, azaz Ser Dontos a szuper tervével...
  • davidka003
    Thx akkor majd nekiesek a maradék 6 résznek. :)
  • picket
    Ezért jó a könyvet olvasni :p

Azért nem megy el a Vérebbel, mert azt hiszi csapda, tőrbe akarják csalni, hogy árulóként kivégeztethessék, megalázhassák. Ezért mondja mindig azt, amit elvárnak tőle. Egyébként a Véreb azért Véreb, mert olyan hűséges Joffrey-hoz, mint egy kutya (ez a filmből nem 100% hogy egyértelmű).
  • Sir Quno Jedi
    egy rakattal :D
  • Blacksheep333
    Jogos! :DD
  • Zomil
    Petyr-ben, miután elárulta Starkot, sztem senki nem bizik :D
  • Blacksheep333
    Szerintem be volt kulázva. Látszik, hogy a Lannisterek betörték, mint egy lovat. Mindenhez olyan arcot vág és azt mondja, amit kell.
    Ha van esze tényleg elmegy a Vérebbel, ő meg tudná védeni, csak gondolom félt ha esetleg mégis visszahoznák Királyvárba, akkor kap valami nagy büntit.
    Petyr-ben szerintem nem bízik, biztos azt gondolja tőrbe akarja csalni.
  • Zomil
    Sansát én sem értem...azt hittem el fog menné a Vérebbel.
  • Narxis
    Elképesztően jó zárás volt, 2 okból: sárkányok rész, ott Dany eléggé megváltozott, sokkal határozottabb lesz szerintem, nem olyan kis naív. A másik meg a Mások. :D Baromi jól fel lett konferálva ezzel a zenével. Meg úgy egész rész alatt jó volt a zene.

Szegény deresi kiscsávók történetszála nem lett egy kicsit se izgalmasabb. :/
    A királyölő szál se vágom hova megy. Talán ha visszakerül akkor a fater igazságérzete megköveteli, hogy elengedjék Sansát? Sansát se értem, hogy mit akar. A kis Stark csaj párbeszéde Jagen-al megint jó volt. :)
  • Count Adyn
    Yay ezis beállt a sorba:)
  • picket
    Vannak furcsa elképzeléseid...
  • Blacksheep333
    Én mint könyv olvasó, nem várom el, hogy a sorozat ugyan azt az élményt hozza, mint a könyv.
    Ha változtatnak benne, akkor legalább új élményt kapok.
    Például a quarth-i történesek is eltértek nekem mégis tetszett, mert meglepett
    Vagy épp egy-egy extra jelent, mint az első évadban Petyr és Varys között egy nagyon faja beszélgetés, ami benne sem lehetett volna a könyvben, hisz egyik sem POV karakter.

Anyám pont az ellentettem, mindig itt nyavalyog, hogy a könyvbe bizony nem így volt. :)

Egyedül az zavart egy cseppet a második évadban, hogy kapkodniuk kellett a jelenetekkel, hisz már egy hosszabb és cselekményileg szerteágazóbb könyvet kellett 10 részbe belesűríteniük, de ha minden terv szerint megy most már nem követik az 1 évad = 1 könyv szisztémát.
    Előre látom mekkora felháborodás lesz a 3. évad cliffhangerével. :))

ui: Az fasza lenne, ha a rémfarkasok és a sárkányok többet lennének képernyőn, még ha nincs is szerepük csak a hangulat miatt. Az első évadban, olyan fasza volt, hogy minden egyes Stark gyerek mellett állandóan ott volt a kutya kölyök. :)
    Ez van, kár, hogy drága a CGI.
  • Palinko
    nem tudom miért nem lehet egy évben 2 évadot is leadni.
  • Sir Quno Jedi
    Én direkt nem olvasom a könyvet, hogy ne befolyásoljam magamat előre a film nézése közben.
  • MrRP
    Egy könyvadaptáció sosem 100%-os, mert nem lehet az. De figyelembe kell venni, hogy ha túl bonyolultra csinálják a filmet, akkor a néző nem fogja érteni, hogy éppen mi is történik, főleg az elején, amikor eldönti a nép, hogy érdekli e. Azok, akik olvasták könyvet biztos átlátják, de most lehet újat fogok mondani neked, ez a sorozat nem csak azoknak készül akik a könyvet is olvasták, és pont ezért fog simán megállni a 3. mert a környezetemben 10 rajongóból 1 olvasta, és 10-ből 10 várja a folytatás.
    Persze mindig van aki rázza a lábát jajjj eltértek a könyvtől, meg hogy sokkal rosszabb, meg mennyi mindent kihagynak, meg amúgy is "szánalmas". Igen, mert ezek az emberek összehasonlítják a könyvvel, de akinek nincs ilyen hasonlítási alapja, annak miért ne tetszhetne? (mint ahogy tetszik is)
  • sandor8206
    Dani szál remek volt, Mások meg brutálok lettek
    2. évad annyira nem jött be, de ezzel a véggel nagyon várós a 3. évad
  • MaRee
    Nagyon jó rész volt, főleg a vége! Jól eltalálták a "Más" kinézetét, végre láttunk már egyet tisztán, én a könyvek + az első évad első része óta kíváncsi voltam hogy néz ki egy "élet"nagyságban :D Most megint várhatunk egy évet :(
  • MeoH #3009
    Konyv szerint meg szerepelnek a 3. kotetben, valoszinu, hogy ok a sorozatbol sem maradnak ki
  • ForzaInter
    nekem bejött az évadzáró, volt pár wtf azért..

Bronn és Sandor fog még szerepelni, vagy az ő szerepük ennyi volt?
  • Steve Downie
    Hatalmas!

• desigo
    Ez az évadzáró teljesen korrekt volt.
    Egyedül az zavart,hogy akik szimpatikusak azok majdnem mind szívtak vagy nem jutottak sehova.Majd a következő évadokban változik.
    Vége főcímzene nagyon jó volt.
  • MaRee
    A 3. a legjobb, nekem az tetszett a legjobban nagyon sok változás van benne és fordulat, ha mind benne lesz a sorozatban akkor király.
  • Jim Morrison
    Szóljatok be, de nekem ez az utolsó rész sem tetszett annyira. Történt valami, de olyan hűOMGWTF nem volt amit az évadzárótól (szerintem) vár az ember, főleg egy ilyen jónak indult sorozattol. Sok szálon mozog a sztori, ezért persze nehezebb 50percbe belepréselni valami jó évadzárót, de megpróbálhatták volna. Mondjuk itt meg beleszól a könyv, amit igaz nem olvastam, de tudom hogy azt nem csinálhatják, hogy kinyírjak a szereplők felét :D Első évad szerint jó volt, bár pontosan most nem jut eszembe meddig tart, mert egybe néztem meg a részeket, de kb a második évad elejétől az a bizonyos görbe megy lefelé (szerintem)...

Andr0-val félig-meddig egyet kell értenem.

davidka003: az a s02e04 (nem, nem emlékezetből, kikerestem :D), ergó az 5. résszel folytasd.
  • Andr0
    az első meg a második tetszett számomra igazán... harmadik negyedik picit megült szerintem(főleg az elején). Főleg, hogy ugye a 4. könyvben csak a szálak egyik fele van benne.
  • Hoz_Hun
    Nekem nagyon tetszett. Mind az évad mind az utolsó rész. :)
  • mascarun
    "Nem értem, hogy engedheti az öreg, hogy így eltérjenek a könyvtől."
    Szerintem telibe**arja! Most ezzel egy csomó bevételhez jutott hogy a sorozat miatt újra veszik a könyveit mint a cukor!
  • 89
    hát ha a 3. kötet nem pörgős akkor mi az? :D
  • Andr0
    Hát a könyv alapján a 3. évad nem lesz olyan pörgős, de ez ugye változhat
  • 89
    mellesleg csak a katonák voltak ott mellette, meg mégy egy-két főúr szimpatizál vele a későbbiekben
  • Zomil

Szvsz nagyon jo rész volt, föleg a vége, kaptunk megint jo kis Daenerys, meg ugye megjöttek a mások is, remélem a 3. évadban végig pörögnek az események :D
  • Andr0
    Tyrion-t a nővére és az apja utálja, tehát úgy állították be mintha, nem tett volna semmit a városért. És az apja meg Joffrey aratja le a babérokat.
  • ddany7
    egyébként szerintem is elmaradt sokkal az 1. évad színvonalától
  • Andr0
    Hát szerintem ez elég szánalmas évad volt. Nem értem, hogy engedheti az öreg, hogy így eltérjenek a könyvtől.

Maga a könyv elég bonyolult, és 1-1 apró változtatás, nos akár szálakat törölhet el, vagy épp nem törli el.

A 3. évad nem fog megállni úgy a lábán, hogy a "rajongói" tábor, ami a könyvből jött az megmaradjon. Szerintem.

Az évad amúgy kap egy 4/10-et.
  • Janika114
    Én azt hittem ő lesz a "hős" éltették is ott csata közben, bátor volt, okos taktikai döntést hozott, gondoltam hogy az apja is végre büszke lesz rá, erre..
  • ddany7
    tyriont en sem értem
  • Janika114
    Köszi már ebből megértettem :D
  • davidka003
    Az melyik rész volt mikor megszülte a sötétséget a boszorkány? Ott hagytam abba. Melyik résszel folytassam?