19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• datango
    hm, nem semmi a mester! :) köszönöm a fordításokat!
  • ddany7
    igen. most fejeztem be :D

mondta azt is,hogy Hollywoodban szembesült vele,hogy ott ügye eladni akarják a dolgokat, és hogy lehet-e ezt meg azt az embert szerethetőbbé tenni, aztán mondta,hogy ő nem fogja. ha nem tetszik nekik amit cisnál, válasszanak mást, más könyvet.

ami a második részében érdekes volt nekem azok:
    -a felépítésről beszél, ugye,hogy mindig valamelyik szereplő szemszögéből mesél, ez visszavezette az életre,hogy az is ilyen. te látsz valamit amit én nem, én látok valamit amit te nem. ez nagyon érdekes, és igaza van benne teljesen amúgy. senki sem tudja teljesen tapasztalni a sztorit sem, marmint karakterek.

- a gyerekkorát nevezte meg,hogy leginkább az befolyásolta a pályafutását, a pénzügyi helyzetük, kocsijuk sem volt, az 1. és az 5. utca között élte le gyerekkora nagy részét.

-aztán a női karakterekről beszélt , de annyira ott már nem figyeltem
  • Aquir
    én csak kicsit néztem bele:
    a hátsó felében beszélt arról hogy a rajongóinak nincs hatásuk a műveire, nem befolyásolja azt hogy hogyan ír és ez jó
    meg a női karaktereket abból formálja meg hogy mindenkit nagyjából azonos emberi vágyak vezérelnek csak másképp, és ezért mindenki máshogy illik bele a történetbe
  • ddany7
    első felében amit értettem és megragadt:
    -szokásos bevezető,hogy fontosak a rajongók,stb.
    - kérdezték,hogy van-e jó és rossz? azt mondta nincs, ma sincs teljesen jó vagy teljesen rossz ember, ezért a karakterei sem ilyenek,mindenkiben van jó és rossz is.
    -Tolkein-el hasonlították össze, arról beszélt
    -Tyrion a kedvenc karaktere, miért? Mert fun :D
    - kérdezték Branről,hogy fog-e járni, nem válaszolt rá
    - Tyrionról is volt valami kérdés az 5.könyvben, de azt nem értettem
    -kérdeztek valami családról, de sok mindent nem mondott róluk
    -a vadakat megkérdezte valaki,hogy azok emberek? igen, csak a falon túlról

más most nem jut eszembe, egyébként 1-2 kérdés azért erősen spoileres!
  • Aquir
    egybe sok, szedj ki egy mondatot :D
  • datango
    http://www.youtube.com/watch?v=WbaslypgyWk&feature=related

ezt kéne leforditani mit hadobál benne a mester ? :D
  • Blacksheep333
    Ő lenne Ramsay Bolton? Más vele egy idős karakter már nem igen van, amire lehetne kasztingolni.
  • Kongy
    kajak bennevolt ez a kis rohadek?! nagyobb geci mint joker xxdd
  • Jim Morrison
    na ne :D meg kellett volna ölnie batmannek ! :D
  • RatBaG #3186
  • ddany7
    leginkább a birtokos szerkezetek meg a párbeszédekben vettem észre, ahol az angol szöveg egy utalószóval el tudja intézni, hogy egyértelmű legyen a dolog. Például,hogy ki mondta azt pontosan, meg ilyenek. Idézni most nem fogok tudni, de ilyenekre gondoltam. Persze nincs sok benne, de 1-2t észrevettem, bár lehet már kicsit fáradtan olvastam azért volt érdekesebb :)
  • Belkar
    Nekem ilyesmi nem tűnt fel bár az első könyvön csak végigszaladtam. Konkrét példákat tudnál mondani?
  • ddany7
    könyvvel kapcsolatban írok,de semmi spoiler!
    Az első könyvet olvasva nekem kicsit feltűnt, hogy itt-ott nehézkes a fordítás. Ez csak nekem tűnt fel,vagy már esetleg másoknak is?
    Itt most nem arra gondolok,hogy el van írva 1-2hely/név, hanem a nyelvtani összefüggésekre
  • kozi001

Crossover
  • ddany7
    jaja, mondjuk nekem Emilia (Daenerys) így jobban tetszik, bár szőkén is jöhetne :D

George Martin meg hatalmas figura, szexről beszélt 20percet :D
  • Narxis
    Rá se lehet ismerni Havasnéra... nem semmi. De a többiek is tök furák így civilben.
  • ddany7
    ComicCon 1.rész, leírásban folytatás
  • RatBaG #3178
    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150952004292734.416551.74133697733&type=1
  • RatBaG #3177
    http://comment.blog.hu/2012/07/16/comic_con_2012_13_uj_szereplo_a_tronok_harca_uj_evadaban
  • MaRee
    Hát ez hatalmas, nagyon tehetséges a srác!
  • Belkar
    Hát igen őt én is hiányolom meg Mance-t is de lehet hogy csak titokban akarják még tartani vagy majd csak később kasztingolják....
  • Blacksheep333
    Ramsay Bolton?!
  • Láma!
    nem telik egy úgy hét hogy legalább 2 emberrel ne találkozzak a buszon vagy a villamoson, aki az 5 könyv valamelyikét olvassa:)
  • Evoluti0N
    Na, végre lesznek Reedek is. Csodálkoztam is, h kihagyták őket a 2. évadból.
  • bendáj17
    Érdekesnek néznek ki. Kíváncsian várom milyen szerepük lesz.
  • Belkar
    Néhány új szereplő a 3. évadból

• mascarun
    Leena Headey az új Dredd bíróban is kedves karaktert játszik majd.
    Link
  • [NST]Cifu
    Hatalmas. :D
  • Palinko
  • Aquir
    :D
  • RatBaG #3164
  • Aquir
    felkeltetted az érdeklődésem, majd meglátom hogy lesz :)
  • ToCsEk
  • Pretorian
    Hiszek Neked, sokszor jártam már így én is.
    Könyvre nem sajnálom a pénzt, meg is találtam az első részt angolul Libriben, majd hétvégén leugrom érte.
  • stargatelost
    Szerintem a könyvekkel kezd :) Én elkövettem azt a hibát, hogy a sorozattal kezdtem, de a második évad elején elegem lett a súlytalanságokból és a tengernyi szereplőből. (Persze ettől még a sorozat jó, csak nekem túlságosan ott motoszkált, hogy ez az egész csak a könyvben leírtaknak a halovány visszamondása) Rendkívül jó döntést hoztam, a könyvek eszméletlen ütősek, közelükbe sincs a sorozat. Mindent rendesen megismerünk, helyszíneket, a szereplők múltját, gondolatait (talán ez a leglényegesebb dolog hiányzik a sorozatból, de hát persze, ezt nem lehet visszaadni) Ma végeztem a harmadik résszel és OMG WTF agyeldobásosan kibebaszott jó :D

Mindenkit arra bátorítok, hogy vegye elő a könyveket (neten is fellelhetők), és ugorjatok neki! Nem fogjátok megbánni :)
  • Pretorian
    Lehet hogy én is nekiesek hétvégén, akkor lesz is időm ilyesmire.
    Már tényleg kíváncsi vagyok.
  • ddany7
    jöttem ma haza Pestről IC-vel... előveszem az első könyvet olvasom, felnézek, a szemben ülő nő szintén azt olvassa :) kicsi a világ
  • Aquir
    én múlt hétvégén 3 nap alatt nézem meg az összeset (18 óra), nekem tetszik, olyan mozgalmas :)
  • Pretorian
    Hmmm...nekem így első blikkre valamiféle Robin Hood + Gladiátor + Mennyei Királyság + fasza sztori + fasza karakterek keveréknek tűnik. Na utánajárok kicsit a dolognak, mert az én szívemhez is közel áll ám a műfaj.
  • G_ArchAngel #3155
    A konyvektol, amelyek az alapjaul szolgaltak.

Hogy a konyvek mitol ilyen jok? Talan amitol egy igazi magyaros gulyas: van benne minden:)