19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#3230 Magam is azt mondom, hogy inkább könyvben. Harmadik kötetet olvasom jelenleg, így csak arról nyilatkozhatok, ami eddig történt, de persze nem teszem. Rendszeresen olvastam eddig is és ez a könyv sorozat is az ún. letehetetlen kategóriába tartozik. Nagyon... inkább így írnám, NAGYON olvastatja magát. Remélem, a további részek is hasonló élményt nyújtanak majd, ha oda jutok. Hétvégén kedvesemmel betévedtünk egy könyvesboltba (Alexandra), a sikerkönyvek 1.számú helyezett polcán vajon melyik könyv volt? Kedvesem igencsak meglepődött rajta. -
#3229 Gondolom hogy mas könyvben.. Meg szeretem is a sorozatot de neha mar hiányzik valami történés...mert mar lassan lement ket evad és meg az összes kiraly jelolt versenyben van, na de talan ebben a részben vagy a zaroban vegre meghal egy.... JA veguls egy mar kiesett, megölte egy démon:) -
#3228 Na végre, mar azt hittem ezt a részt is kibekkelik csata nélkül:) -
#3227 Ez a karakterekről szól elsősorban :) Ezért is jobb könyvbe, mert ugye ott a főbb szereplők szemén keresztül látjuk az eseményeket fejezetenként, és így betekintést nyerünk a saját gondolataikba, amit a sorozatba nem lehet átültetni sajnos. -
#3226 Elso evad vegen mikor megjelentek a sárkányok, azt hittem a masodik évadban vegre lesz valami izgalmas, érdekes is, de a 9. résznél járva még semmi....amugy jó sorozat, még mielőtt nekem esnének a rajongok :)) -
MaRee #3225 -
#3224 hirtelenjében nem is tudok olyant általam olvasott fantasyt felsorolni, melybe nem jelentek meg volna élőholtak valamilyen formában -
#3223 Nem sok fantasyt ismersz ezekszerint. :) -
#3222 Zombik megjelenésén meglepődtem.
Ez már a fantasy-n is túltesz. -
#3221 persze -
#3220 ?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a könyvben is benne van az a csávó, aki a 2. sorozatban, aki a kiscsajnak öl?:) -
-
#3218 :D -
Prof William #3217 Szegény Batman nem tudta mit cselekszik. :) -
#3216 mesében nem is lenne rossz ez a sorozat :D
-
Belkar #3215 Iwan Rheon-t már több helyen is említik szóval elég valószínű hogy végre megvan Ramsay -
#3214 Húsz éves thaiföldi lányok a felolvasóim szóval lehet hogy én jártam jobban -
Lantee #3213 Lemegyek ma ebédelni a törzshelyemre, odaállok a pulthoz, és mit látok? SHAE (SIBEL KEKILLI) mosogatja a poharakat!! Azonnal rákérdeztem, természetesen nem ismeri a sorozatot, de gyorsan kerestem egy képet róla, és az egész étterem hüledezve csodálta a hasonlóságot. Nagyon komoly! :)
Ja, a hely a Ráday utcában lévő JAFFA étterem...ha valakit érdekel. -
ddany7 #3212 hát az a baj, hogy én még nem járok ott, nem tudom mi történik ott. De ja, azt mondta nehéz volt, gondolom öldökölt :D -
#3211 :DD -
#3210 valld be hogy felolvasták, mert olvasni azt nem tudsz :D -
#3209 Nehéz volt neki megírni?:D Mondjuk meg is értem, kikészültem amikor először olvastam végig -
ddany7 #3208 hűha, akkor gyorsan befejezem az 1. könyvet aztán pörgetem a 2-at :D -
Evoluti0N #3207 A harmadikban. -
ddany7 #3206 red wedding melyik könyvben van benne?
Martin azt mondta, hogy azt nagyon nehéz volt megírni, ki is hagyta először és később tért hozzá vissza. -
#3205 Akkor még nem tudja hogy ki ő, de ja :) -
#3204 Az a jelenet, mikor a prosti meg akarja "hálálni" Varysnak amit tett, és nem talál semmit... azon behaltam XDD -
Garga Pitic #3203 Ahogy én olvastam, nem csak háremőrök. Török birodalomban spéci feladatot ellátó szolgák, gyakran hivatalnokok bizalmi állásokban, Itáliában sokszor kórusénekesek voltak kasztráltak. -
mikusmate #3202 Tudtommal eredetileg a kasztrált háremőrök neve volt eunuch. De ebben a sorozatban csak azt jelenti, hogy le van vágva a férfiasságuk :)
-
ddany7 #3201 ja ok. azt tudom ,hogy le van neki vágva, csak nem volt összekapcsolva a kettő :D -
#3200 le van vágva a fasza, valahol biztos, hogy mondják -
ddany7 #3199 egyébként az eunuch most pontosan mit jelent? Varysra mondják, de magyarázatot nem olvastam rá egyértelmúen -
#3198 Vágom, jó sorozat az is. -
#3197 jah, nekem is onnan volt ismerős a feje -
#3196 Misfits nevu angol sorozatban jatszik, Iwan Rheon Jo szinesz. -
#3195 hm, nem semmi a mester! :) köszönöm a fordításokat! -
ddany7 #3194 igen. most fejeztem be :D
mondta azt is,hogy Hollywoodban szembesült vele,hogy ott ügye eladni akarják a dolgokat, és hogy lehet-e ezt meg azt az embert szerethetőbbé tenni, aztán mondta,hogy ő nem fogja. ha nem tetszik nekik amit cisnál, válasszanak mást, más könyvet.
ami a második részében érdekes volt nekem azok:
-a felépítésről beszél, ugye,hogy mindig valamelyik szereplő szemszögéből mesél, ez visszavezette az életre,hogy az is ilyen. te látsz valamit amit én nem, én látok valamit amit te nem. ez nagyon érdekes, és igaza van benne teljesen amúgy. senki sem tudja teljesen tapasztalni a sztorit sem, marmint karakterek.
- a gyerekkorát nevezte meg,hogy leginkább az befolyásolta a pályafutását, a pénzügyi helyzetük, kocsijuk sem volt, az 1. és az 5. utca között élte le gyerekkora nagy részét.
-aztán a női karakterekről beszélt , de annyira ott már nem figyeltem
-
#3193 én csak kicsit néztem bele:
a hátsó felében beszélt arról hogy a rajongóinak nincs hatásuk a műveire, nem befolyásolja azt hogy hogyan ír és ez jó
meg a női karaktereket abból formálja meg hogy mindenkit nagyjából azonos emberi vágyak vezérelnek csak másképp, és ezért mindenki máshogy illik bele a történetbe -
ddany7 #3192 első felében amit értettem és megragadt:
-szokásos bevezető,hogy fontosak a rajongók,stb.
- kérdezték,hogy van-e jó és rossz? azt mondta nincs, ma sincs teljesen jó vagy teljesen rossz ember, ezért a karakterei sem ilyenek,mindenkiben van jó és rossz is.
-Tolkein-el hasonlították össze, arról beszélt
-Tyrion a kedvenc karaktere, miért? Mert fun :D
- kérdezték Branről,hogy fog-e járni, nem válaszolt rá
- Tyrionról is volt valami kérdés az 5.könyvben, de azt nem értettem
-kérdeztek valami családról, de sok mindent nem mondott róluk
-a vadakat megkérdezte valaki,hogy azok emberek? igen, csak a falon túlról
más most nem jut eszembe, egyébként 1-2 kérdés azért erősen spoileres! -
#3191 egybe sok, szedj ki egy mondatot :D