19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• jazzy
    Kedves Utasaink! A tél előreláthatólag 10 évet késik! Megértésüket köszönjük!
  • Zenszkij
    Az életbe nem ér ide az a hideg. Ezért a következő évad jelmondata ez lesz: múlik az ősz "the fall is passing" (tudom, hogy nincs a könyvben ősz).
  • Narxis
    *köv. évad
  • Narxis
    Mi lesz a köv év jelmondata? Winter is here? :D Mert ugye a 2.-é az volt, hogy Cold winds are rising, nem?
  • [NST]Cifu
    Hát a 3. könyvben annyi minden történik, hogy eleve két évadra bontják szét. A 4. és 5. könyv pedig egy azon időt dolgozza fel, de annyi karakter van már, hogy követni is kezd nehéz lenni ki, mikor, miért is???

Szvsz valahol a 3. könyv lehet a fordulópont. Ha úgy ültetik át, ahogy ott van, akkor kb. feje tetejére áll az egész nézőközönség... :)
  • Trucker39
    Magam is azt mondom, hogy inkább könyvben. Harmadik kötetet olvasom jelenleg, így csak arról nyilatkozhatok, ami eddig történt, de persze nem teszem. Rendszeresen olvastam eddig is és ez a könyv sorozat is az ún. letehetetlen kategóriába tartozik. Nagyon... inkább így írnám, NAGYON olvastatja magát. Remélem, a további részek is hasonló élményt nyújtanak majd, ha oda jutok. Hétvégén kedvesemmel betévedtünk egy könyvesboltba (Alexandra), a sikerkönyvek 1.számú helyezett polcán vajon melyik könyv volt? Kedvesem igencsak meglepődött rajta.
  • Tikal #3229
    Gondolom hogy mas könyvben.. Meg szeretem is a sorozatot de neha mar hiányzik valami történés...mert mar lassan lement ket evad és meg az összes kiraly jelolt versenyben van, na de talan ebben a részben vagy a zaroban vegre meghal egy.... JA veguls egy mar kiesett, megölte egy démon:)
  • Tikal #3228
    Na végre, mar azt hittem ezt a részt is kibekkelik csata nélkül:)
  • stargatelost
    Ez a karakterekről szól elsősorban :) Ezért is jobb könyvbe, mert ugye ott a főbb szereplők szemén keresztül látjuk az eseményeket fejezetenként, és így betekintést nyerünk a saját gondolataikba, amit a sorozatba nem lehet átültetni sajnos.
  • Tikal #3226
    Elso evad vegen mikor megjelentek a sárkányok, azt hittem a masodik évadban vegre lesz valami izgalmas, érdekes is, de a 9. résznél járva még semmi....amugy jó sorozat, még mielőtt nekem esnének a rajongok :))
  • MaRee
  • Kmarha
    hirtelenjében nem is tudok olyant általam olvasott fantasyt felsorolni, melybe nem jelentek meg volna élőholtak valamilyen formában
  • Malakai
    Nem sok fantasyt ismersz ezekszerint. :)
  • davidka003
    Zombik megjelenésén meglepődtem.
    Ez már a fantasy-n is túltesz.
  • Shiwo
    persze
  • TVelvet
    ?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a könyvben is benne van az a csávó, aki a 2. sorozatban, aki a kiscsajnak öl?:)
  • Blacksheep333

• Palinko
    :D
  • Prof William
    Szegény Batman nem tudta mit cselekszik. :)
  • ToCsEk
    mesében nem is lenne rossz ez a sorozat :D

• Belkar
    Iwan Rheon-t már több helyen is említik szóval elég valószínű hogy végre megvan Ramsay
  • Piszkos  Fred
    Húsz éves thaiföldi lányok a felolvasóim szóval lehet hogy én jártam jobban
  • Lantee
    Lemegyek ma ebédelni a törzshelyemre, odaállok a pulthoz, és mit látok? SHAE (SIBEL KEKILLI) mosogatja a poharakat!! Azonnal rákérdeztem, természetesen nem ismeri a sorozatot, de gyorsan kerestem egy képet róla, és az egész étterem hüledezve csodálta a hasonlóságot. Nagyon komoly! :)

Ja, a hely a Ráday utcában lévő JAFFA étterem...ha valakit érdekel.
  • ddany7
    hát az a baj, hogy én még nem járok ott, nem tudom mi történik ott. De ja, azt mondta nehéz volt, gondolom öldökölt :D
  • Narxis
    :DD
  • Palinko
    valld be hogy felolvasták, mert olvasni azt nem tudsz :D
  • Piszkos  Fred
    Nehéz volt neki megírni?:D Mondjuk meg is értem, kikészültem amikor először olvastam végig
  • ddany7
    hűha, akkor gyorsan befejezem az 1. könyvet aztán pörgetem a 2-at :D
  • Evoluti0N
    A harmadikban.
  • ddany7
    red wedding melyik könyvben van benne?

Martin azt mondta, hogy azt nagyon nehéz volt megírni, ki is hagyta először és később tért hozzá vissza.
  • Aquir
    Akkor még nem tudja hogy ki ő, de ja :)
  • Kongy
    Az a jelenet, mikor a prosti meg akarja "hálálni" Varysnak amit tett, és nem talál semmit... azon behaltam XDD
  • Garga Pitic #3203
    Ahogy én olvastam, nem csak háremőrök. Török birodalomban spéci feladatot ellátó szolgák, gyakran hivatalnokok bizalmi állásokban, Itáliában sokszor kórusénekesek voltak kasztráltak.
  • mikusmate
    Tudtommal eredetileg a kasztrált háremőrök neve volt eunuch. De ebben a sorozatban csak azt jelenti, hogy le van vágva a férfiasságuk :)
  • ddany7
    ja ok. azt tudom ,hogy le van neki vágva, csak nem volt összekapcsolva a kettő :D
  • toysoldier
    le van vágva a fasza, valahol biztos, hogy mondják
  • ddany7
    egyébként az eunuch most pontosan mit jelent? Varysra mondják, de magyarázatot nem olvastam rá egyértelmúen
  • Blacksheep333
    Vágom, jó sorozat az is.
  • Shiwo
    jah, nekem is onnan volt ismerős a feje
  • MeoH #3196
    Misfits nevu angol sorozatban jatszik, Iwan Rheon Jo szinesz.