19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ddany7
    3.könyvet nem bírom egy kézzel megtartani, mint eddig az első kettőt :D Hogy az 5-el mi lesz nem tudom, főleg hogy nagy alakú :D
    De egyébként én is azt mondom, hogy könyvet sokkal jobb olvasni, vagy ha már pdf, akkor már tablet, mert azt cipelheted ágyba,mindenhova :)
  • Zomil
    Véleményem szerint az 2. könyv jobb, mint a sorozat, mondom ezt ugy, h elöször a sorozatot láttam, annyi minden kimarad/változtattak a könyvhöz képest, h élvezet olvasni a könyvet a sorozat után is :)

(csak halkan megjegyzem, h egyenlöre a sorozatgyilkos darabol, te az egyelöre szot keresed :) )
  • stargatelost
    Persze, ezzel egyetértek, én is szeretek 'könyv' könyvet olvasni :D Bár azért a 3. meg most ez az 5. kötet eléggé féltégla fogású/súlyú .
  • wantonly
    Sajnos nem olcsó a teljes sorozat, de ha havonta megveszek egy könyvet abba nem halok bele. Megnéztem, 3000 körül van az első kötet, szerintem amilyen könyv árak vannak ez még elmegy. Megnéztem a PDF verziót is, hát nem rossz, de nem tudom, ez a monitoron olvasás nem nekem való. Pár oldal után már fáj a fejem. Szóval szerintem maradok a papírnál és azért mégiscsak van egy varázsa egy igazi könyvnek. :)
  • stargatelost
    Így van, így van, nekem is pont ugyanez volt a bajom a sorozattal, hogy 1. belekeveredtem, nem tudtam rendesen követni, annyian voltak, 2. éreztem, hogy valami hiányzik.
    És valóban, a könyv teljesen kitölti az egészet, egyáltalán nem lehet belekeveredni, mert az író "fogja a kezedet", és mindig emlékeztet valamilyen módon a régebbi eseményekre, meg hogy ki-kicsoda.

Amúgy, bár dicséretes, hogy meg akarod venni, de mivel baromi drága lenne az összes, ezért azt tanácsolom pdf-esen kezdj neki, fellelhető a neten minden rész így. Bár monitoron necces olvasni, de ha van valamilyen platformod, úgy már nem vészes.
  • wantonly
    Köszönöm mindenkinek a tippeket!

Akkor jövő hónapban, amint tudom megveszem -egyenlőre- az elsőt kötetet. Úgyse bírom kivárni mire jövőre vetítik 3 . évadot. De azért nem akarom két nap alatt kiolvasni, szeretném összerakni a fejemben a szálakat, mert néha elvesztettem a fonalat a részek között is, annyi név-rang-család van benne.

Nekem a sorozat is nagyon tetszik, mert remek színészek vannak benne és engem minden perce lekötött, de azért még így is éreztem, hogy valami hiányzik. Az egyes karakterek annyira komplexek, hogy nehéz eldönteni valakiről, hogy milyen is valójában és azt hiszem erre csak a könyvben találhatok választ, mert bizonyára mindenkinek a jelleme részletesen ki van fejtve.

Tudtam, hogy nem szabad elkezdenem sorozatot nézni, mert függő leszek, de már késő. :D
  • Hymtozis
    Én (is) az 1. évad után kezdtem el olvasni a könyveket.
    Lement angolul, majd magyarul, és akkor itt kérdeztem, hogy mennyire van lebutítva a sorozat, de mondták, hogy nagyon jó, és hogy nyugodtan kezdjem el olvasni.
    Ha tetszik a történet, akkor szerintem minél hamarabb kezdj neki, mert a 2. évadot én már pl nem tudtam annyira élvezni.
  • stargatelost
    Nem, én is előbb láttam az első évadot, és csak utána olvastam. Nem unalmas, mert a szereplők saját gondolatai, szemszögei nagyot dobnak az egészen, így el lehet merülni benne úgy is, ha tudod már a fordulatokat. Persze egyértelmű, hogy úgy a jobb, ha nem tudod, mit történik, úgyhogy ha hamar eljutsz a 3. könyvig, eszméletlen jó élmények várnak rád :D
  • modellmaker
    Nem. :) Legalábbis én magamhoz képest hamar elolvastam, nem untam el rajta az agyam. Sőt!
  • wantonly
    A második évadot is végignéztem, és messze van még a folytatás... Gondolkodok rajta, hogy elkezdem könyvben. Viszont így már nem lesz unalmas az első két kötet, hogy láttam filmen?
  • Kmarha
    A könyv mindig jobb (majdnem mindig jobb.. "Let me in" könyvben.. úristen, ajándékba nem merem adni senkinek, de a súlya miatt kidobni sincs szívem.)
  • stargatelost
    A könyv még jobb.
  • wantonly
    És tényleg... Az első évad kipipálva. Eddig 10/10.
  • szucsy89
    "Ez tényleg ennyire jó?"

Ettől csak jobb lesz...
  • Andr0
    a csaj se rossz... :D
  • RatBaG #3295
    TBBT-ék is beújítottak egy ereklyét :D

• wantonly
    Nincs semmilyen előismeretem a sorozattal kapcsolatban, de elkezdtem nézni. Keresetem valami nekem való sorozatot és azt hiszem jó helyre jöttem. Az első epizód nagyon magasra tette a lécet! Ez tényleg ennyire jó? Nagyon szép a képi világa, a karakterek elképesztőek. Az kicsit meglepett, hogy elég véres és sok benne az erotika. Remélem azért nem csak teljesen az intrikáról szól az egész. Mindenesetre így az elején megfogott.
  • Neoncsoves
    katt
  • Neoncsoves
    legyen már április :(((((((

• szucsy89
    :DSDAADS:ASDSDASD
  • Narxis
    looool
  • Palinko
    :DDD
  • PrasCo
    Esetleg azt, amint Loras lepippantja Renlyt? Első körben hangosan fújjogni fog, aztán hazamegy és öt perc múlva már azért fog felhívni, hogy hogyan kell évadonként letölteni valamit... :D
  • Palinko
    ja első tipp nem jön be csaj az illető :D

második lesz a jó
  • Zomil
    mutass neki pár mellet az jol leirja mi láthato a sorozatban

komolyra forditva a szot: háááát jo kérdés, nehéz ezt a sorozatot bemutatni, inkább probálj mesélni rola, h milyen a környezet, meg spoiler mentesen a viszályokat érdekes történéseket.
  • Palinko
    el van mind... meg láttam is a sorozatot de nem tudom mivel bemutatni az illetőnek.
  • mascarun
    Olvasd el a könyvet! xD
  • Palinko
    melyik videóval mutatnátok meg a sorozatot egy olyasvalakinek aki még 1 részt se látott. nem szereti a harcos sorozatokat, de sztem ez nem arról szól a trailerekben meg azt a kevés harcot összevágták :D
  • skinnyman
    kar hogy ilyen fos minoseg
  • Aquir
    nice!
  • RatBaG #3280
  • mascarun
  • Belkar
    Grat de a 300 még mindig messze :D

Egyébként nagyon idegesítő mikor kifelejtesz alap embereket nekem is volt pár
  • Piszkos  Fred
    :D:D

csóri Bran-t viszont kifelejtettem
  • Jim Morrison
    1percen belül 4 :DDDD
  • Belkar
    Itt egy kis JÁTÉK unaloműzésnek :)

Annyira nem Spoileres de ha nem olvastad mind az 5 könyvet esélyed sincs. Aki elsőre megfejti mind a 300-at kap tőlem egy tapsot Én 144-et csináltam elsőre :D
  • Narxis
    Ez de brutál. :D Farkasos jelenetnél én tényleg azt hittem, hogy sikerült egyet úgy beidomítani, hogy úgy tegyen mintha le akarná harapni a Királyölő fejét. :D
  • RatBaG #3273
  • Belkar
    Mivel 100 évvel a Tűz és Jég Dala előtt játszódik így inkább nevezhető előzménynek és főként azt a célt szolgálja hogy egy kis történelmi háttéranyagot adjon a fő könyvciklusnak.

Ennek ellenére szerintem érdemes elolvasni az első egészen jó a második kicsit unalmas a harmadikat pedig még nem olvastam de azt mondják az is nagyon jó. És nemsokára megjelenik a 4. rész ami északon fog játszódni előzetes információk alapján.
  • 38tibi38
    A Kóbor Lovag című olvasmány, szerepel Tűz és a Jég dala sorozatban? Vagy csak afféle mellék ág?