19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Zenszkij #3350 Na ki ő? :D -
#3349 Csak poénkodtam. :D -
#3348 pedig anno én azt képzeltem bele, hogy a falon túl autók vannak meg a jövő, a mi világunk, és sírva menekülnek vissza, a zombik meg igazából politikusok, stb... -
#3347 Értem én nem kell az irónia, csak furcsa volt nekem ez a trailer.
Még a végén Vadak Urát csinálnak a sztoriból :) -
#3346 Egy féregjárat fog nyílni ami összekapcsolja a mi világunkat az övékkel és háborúzni fogunk aminek során ők egyesíteni fogják erőiket és békét kötnek egymással. -
MaRee #3345 Their world returns to ours. -
#3344 Ez mi, hogy felhőkarcolók közt repked? Hogy jön ez a GoT világába? -
#3343 -
MaRee #3342 -
#3341 -
ddany7 #3340 én a 4-et most kezdtem el, de éppen ezért nem rohanok, mert utána kegyetlen lesz kivárni a 6-ot :D -
#3339 Valószínűleg az lesz.
Hú, amúgy pont nemrég fejeztem be az ötödik könyvet és omg omg omg Valami elképesztően jó volt, szavakkal nem is nagyon tudom kifejezni, mennyire tetszett, és mennyire szenvedtem egy pár napig, hogy nincs folytatás :D Most már azért lecsillapodott a vágy, de basszus, jó pár év el fog telni, mire jön a hatodik könyv, az biztos .
Na de addig is itt a sorozat, ami ha nem is ugyanaz, de azért jó lesz újra Westeroson lenni, és látni, hogy képzelték el a készítők az egyes dolgokat :) -
ddany7 #3338 4-5 könyvet vajon hogy fogják megcsinálni a sorozatban? mert ugye fele-fele nagyjából a karakterek eloszlása a 2 könyvben, és 1 idősávot dolgoznak fel a könyvek. egybeveszik a 2őt és megfelezik, az lenne a leglogikusabb?! -
#3337 omg :DDD -
#3336 -
#3335 ááá most akartam linkelni :D -
#3334 -
MaRee #3333 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#3332 3. évad első teasere:
-
#3331 Csak tessék, csak tessék! :D -
#3330 -
#3329 -
#3328 Cikkeztek róla, hogy direkt válogattak kicsit idősebb színészeket, mert a 18-as jelenetek kissé neccesek lettek volna 14-16 évesekkel. Így gyakorlatilag a könyvekben szereplő életkorokat kicsit feljebb tolták, de mindenkinél. Pl. Catelyn Stark sem olyan idős a könyvben mint ahogy a filmben kinéz, és ez minden szereplőre igaz. -
#3327 Meg fiatal király is volt egy pár :) -
MaRee #3326 Azért azt ne felejtsük el, hogy a középkorban nem számítottak ennyire "gyereknek" már a 14-15-16 évesek, ilyen korban a lányok már szültek, a fiúkat pedig simán küldték háborúzni(már akit persze, a többség a földet túrta). De persze értem én amit mondasz. -
Belkar #3325 Na igen ezt rendesen elrontotta az öreg a könyvben szerintem. Egyszerűen hiteltelenek a karakterek egyes döntései ha belegondol az ember hogy mennyi idősek ugye ez talán a legszembetűnőbb Arya esetében aki 9 évesen már embereket öl, de ott van Robb és Dany akik 14-15 évesen hadseregek irányítanak és csatákat nyernek sokkal tapasztaltabb vezérek ellen (utóbbi inkább csak Robb). Meg persze mondanék még de az már könyves spoiler lenne. -
#3324 Szinte az összes szereplő fiatalabb a könyvben. Pl Rob Stark 16körül van kb ott ahol a sorozat most tart (ha jól emlékszem) és a Királyölő is sokkal fiatalabb. Mondjuk ez a különbség a könyvhöz képest nem zavar, sőt. Szerintem az előnyére válik és hitelesebb. 1-2 karakternél még belefér, például Dany, de az nem jön be amikor 14 évesek embernyi kardokat forgatnak. -
ddany7 #3323 Sorozatban azért kellett idősebb színészekhez nyúlni,mert jogilag gondok lettek volna.
Martin elmondta,hogy nem lehet a sorozatban egy 14éves gyerekkel szex jelentet forgatni(Ezt asszem Danynél mondta) meg még mondott pár példát, de ez maradt meg.
-
#3322 Vegyük alapul a legnépszerűbb karaktert, Tyrion-t. A könyvben karika lábú, felemás szemű, igazi "gremlin". A sorozatban korántsem játszottak rá erre, sőt, kinézet alapján is megnyerő lett.
Ott a másik tipikus példa, a Stark gyerekek. Sansa csak 14 éves, a sorozatban inkább 18, Joffrey detto, Arya pedig még sokkal fiatalabb, ehhez képest 14-16 évesnek néz ki. -
Zenszkij #3321 óriási! :D -
ddany7 #3320 arra kivancsi lennek,hogy amug milyen kep alakult volna ki :) -
#3319 Na ez is nagyon igaz, én is a színészekkel képzelem el :D -
38tibi38 #3318 Bizony. Én is ezért kezdtem el olvasni a könyvet, és nem pedig újranézni.
De azért jó,hogy amikor olvassuk akkor az arcuk előttünk vannak, és nem kell elképzelni. :D Még ha egy kicsit is máshogy jellemzik a külselyük. -
bendáj17 #3317 :D hatalmas -
#3316 omg ez kinek jutott eszébe :DDDDD -
#3315 Háát ez k*rva jóó ! -
#3314 -
Evoluti0N #3313 könyvsorozatok* -
Evoluti0N #3312 Ez azok a könyvsorozat közé tartozik, amit érdemes megvenni. -
ddany7 #3311 ezt adom én is! nagyon nagyon sok dolgot kihagytak a 2.évadból, ami nagyon sokat segít a dolgok megértésén!