19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#3390 Már arra sem emlékszem, h lett vége a 2. évadnak, erre márciusban jön a 3. mondjuk már ideje volt. -
#3389 -
#3388 -
Zenszkij #3387 jó lesz, végre egy igazi trailer -
#3386 -
#3385 Ma-holnap jön az első rendes trailer! A Jimmy Kimmel Live-ban mutatják be.
-
#3384 http://comment.blog.hu/2013/02/22/kiszivargott_negy_kimaradt_tronok_harca-jelenet_a_netre -
#3383 nekem erős a gyanúm, hogy a gonosz törpét fogja játszani, és nem az ugrabugra hőst... elég megnézni róla a képet, az ember simán oda tudja képzelni Peter Dinklage vigyorát...
-
#3382 http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/02/14/szuperhos_lesz_a_kanos_tronok_harca-torpe/ -
#3381 Elvileg 25-én jön majd rendes promó. -
Zenszkij #3380 bírom ezeket a totálisan semmitmondó beharangozókat :D -
#3379 -
Ragnar360 #3378 probalgattam de nem igen hallottam a hnagom, ott a mixbe volt olyan h just me, de csak a video ment és nem szólt semmi:) de jó poén...lehet váltogatni a hangokat, vagy 20x felvettem:D de bezátam mert nah...a kórusba nem igazan hallottam, just me alatt se, a többit nem néztem mert ranyomtam record againra aztán végig kellett volna menni újra az egészen, csak akkor adja be:D -
ddany7 #3377 nektek felveszi normálisan? :D -
#3376 LOOOOL, le kell tennem az esküt! :D -
#3375 Wow :D Rohadtul jó ötlet -
#3374 http://mywatchbegins.com/ :) -
MaRee #3373
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
MaRee #3372 Töltsd le. A magyar minecraft kliens ingyenesen letölthető, legalábbis régebben az volt. Egyébként fantasztikus, mire képesek egyes emberek. -
Belkar #3371 Hát azért a sorozatbeli megvalósításnál mindenképpen jobb... és az a durva hogy nemcsak Királyvárt de egész Westerost megcsinálták.
Ilyenkor sajnálom hogy nincs meg a Minecraft -
#3370 Néhány elemi hiba van benne (pl. a Red Keep abszolute nem így néz ki még a könyv leírása alapján sem, és Baelor szentélye sem ilyen magas), de mindeképpen emberfeletti teljesítmény volt ezt összerakni. Minecraft ha jól látom? -
Ragnar360 #3369 nemrossz...:)
-
#3368 Hivatalos, hogy kettévágják. -
ddany7 #3367 de akkor most tuti, hogy a 3.évad csak a kardok vihara felét dolgozza fel? Hivatalosan erről nem olvastam semmit, csak 1-2 fórumozótól hallottam -
#3366 Jah, jó lenne még mondjuk 5 rész. -
Lantee #3365 Persze, csak mondjuk egy jórészt stúdióban leforgatható sorozat jóval hamarabb el tud készülni, mint ezek a nagy kaliberű kalandok.
Azt hiszem pont a Jóbarátok volt, amit élő közönség előtt vettek fel. Improvizáció, kisebb bakik, hibák simán bennemaradtak, ha a közönség jól vette. Egy ilyen GoT jellegű dolog jóval profibb megvalósítást igényel, többek között ezért is szeretjük ennyire. -
Ragnar360 #3364 Mondjuk ez igaz ja:) (nem hittem, hogy ilyen sokba van mondjuk...egyébként ha jólemlékszem, a Róma sorozat került ilyen 100milliüba anno)
Lantee: amit mondassz pont, hogy nem extra, az már mindennél így van:) -
Lantee #3363 És azt se felejtsül el, hogy a részeket EL KELL KÉSZÍTENI. :)
A forgatókönyvet meg kell írni, a helyszíneket ki kell választani, oda kell cuccoltatni a 2-300 fős stábot, a koncepciósoktól kezdve a maszkosokon át, a logisztika, a díszlet, a szereplők, stb. stb. stb.
És utána le kell forgatni, meg kell vágni, effektezni, próbavetíteni, hiba esetén pótforgatni...
Nem olyan egyszerű az, hogy van a könyv, aztán "Sanyikám, akkor most állj a sziklához, és olvasd a 85. oldal hármas bekezdésétől" :D -
#3362 sok olyan sorozat van, ami 20-22 részes, teli van töltelék részekkel, amik egyáltalán nem viszik előre a főszálat.. a rövidebb sorozatok általában tartalmasabbak, nem nyújtják, mint a rétestésztát.. és hát ne felejtsük el, hogy az egyik legdrágább sorozat jelenleg a GoT, anyagilag is macerásabb lenne egy hosszabb megoldás.. és hát ne felejtsük el, így a 10 résszel is kb 10 óra egy-egy évad, ahogy Malakai is megemlítette a mozifilmeket, 10 órába mennyi minden belezsúfolnak.. gyakorlatilag egy komplett Gyűrűk ura trilógia belefért a 10 órába, ráadásul sok filmnél 2-3 év is eltelik a folytatások között, szóval rossz szavunk nem lehet..
és elvileg még így sem költenek rá annyit, mint sok mozifilmre (elvileg 50-60 millió US$ volt az első évad, sok 2 órás mozifilmre meg elköltenek 100-200 US$-t is.. viszont mozifilmnél sok pénzt hoznak a jegyárak, míg ennél a sorozatnál az HBO előfizetők adják a fő tőkét, mert még reklámok sem nagyon vannak ezen a csatornán..
amúgy meg mintha arról lett volna szó, hogy a 3. kötetet 2 évadban fogják megvalósítani... és erős a gyanú bennem, hogy a 4. és 5. kötetet egybeolvasztva 3-4 évadban fogják prezentálni.. -
#3361 Mert mozifilmek esetén más a helyzet? Ez velejár a médium konvertálásnak.
Egyébként köv évad már csak a felét fogja feldolhozni a Kardok viharának. -
Ragnar360 #3360 Egyetlen bajom ezzel a sorival^^ és lehet már volt tárgyalva, de hogy:
egy évad csak 10 rész és utána full 1 évig kakukk...tiszta vicc és múltkor fel is dühített, mert FB-n is tolják állandóan az anyagot és még hol van március mindig ?:S
És ugye minden kötet egy évad...namár most, rengeteg minden kimarad így ha jólsejtem (nem olvastam a könyveket még) nagyon kevésnek tűnik a 10 rész és 2. évadnál is volt, hogy alig haladt valami 1-1 részben vagy lapos volt emiatt.
Persze van egy tendencia meg HBO és így szokott lenni hogy 10 rész meg minden értem, dehát mégis...ez így gyengusz - 2 hónap alatt lemegy az évad és kakukk.
Ráadásul nincs is szünet közte, mert nem olyan időszakban megy.
Anyagi oka tuti nincs, nem lenne...igény lenne rá - a rovására se menne szerintem, ha már legalább egy pár résszel többet kapnánk stb.
Na mind1 :))) -
#3359 lol -
#3358 -
sandor8206 #3357 steven seagal? -
#3356 A szájáról lehet felismerni legkönnyebben. :) -
#3355 Gorgo királynő. -
#3354 Vadak Urában mi volt?:D -
Zenszkij #3353 Pedig azt hittem feladom a leckét :D. -
#3352 :D -
#3351 Sarah Connor :P