19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• JethroHUN
    Már arra sem emlékszem, h lett vége a 2. évadnak, erre márciusban jön a 3. mondjuk már ideje volt.
  • szucsy89
  • BoneDragon
  • Zenszkij
    jó lesz, végre egy igazi trailer
  • Kly
  • ProGabe #3385
    Ma-holnap jön az első rendes trailer! A Jimmy Kimmel Live-ban mutatják be.
  • RatBaG #3384
    http://comment.blog.hu/2013/02/22/kiszivargott_negy_kimaradt_tronok_harca-jelenet_a_netre
  • Shiwo
    nekem erős a gyanúm, hogy a gonosz törpét fogja játszani, és nem az ugrabugra hőst... elég megnézni róla a képet, az ember simán oda tudja képzelni Peter Dinklage vigyorát...
  • RatBaG #3382
    http://index.hu/kultur/cinematrix/2013/02/14/szuperhos_lesz_a_kanos_tronok_harca-torpe/
  • stargatelost
    Elvileg 25-én jön majd rendes promó.
  • Zenszkij
    bírom ezeket a totálisan semmitmondó beharangozókat :D
  • szucsy89
  • Ragnar360
    probalgattam de nem igen hallottam a hnagom, ott a mixbe volt olyan h just me, de csak a video ment és nem szólt semmi:) de jó poén...lehet váltogatni a hangokat, vagy 20x felvettem:D de bezátam mert nah...a kórusba nem igazan hallottam, just me alatt se, a többit nem néztem mert ranyomtam record againra aztán végig kellett volna menni újra az egészen, csak akkor adja be:D
  • ddany7
    nektek felveszi normálisan? :D
  • Narxis
    LOOOOL, le kell tennem az esküt! :D
  • Piszkos  Fred
    Wow :D Rohadtul jó ötlet
  • ProGabe #3374
    http://mywatchbegins.com/ :)
  • MaRee

• MaRee
    Töltsd le. A magyar minecraft kliens ingyenesen letölthető, legalábbis régebben az volt. Egyébként fantasztikus, mire képesek egyes emberek.
  • Belkar
    Hát azért a sorozatbeli megvalósításnál mindenképpen jobb... és az a durva hogy nemcsak Királyvárt de egész Westerost megcsinálták.

Ilyenkor sajnálom hogy nincs meg a Minecraft
  • Kata
    Néhány elemi hiba van benne (pl. a Red Keep abszolute nem így néz ki még a könyv leírása alapján sem, és Baelor szentélye sem ilyen magas), de mindeképpen emberfeletti teljesítmény volt ezt összerakni. Minecraft ha jól látom?
  • Ragnar360
    nemrossz...:)
  • Malakai
    Hivatalos, hogy kettévágják.
  • ddany7
    de akkor most tuti, hogy a 3.évad csak a kardok vihara felét dolgozza fel? Hivatalosan erről nem olvastam semmit, csak 1-2 fórumozótól hallottam
  • Narxis
    Jah, jó lenne még mondjuk 5 rész.
  • Lantee
    Persze, csak mondjuk egy jórészt stúdióban leforgatható sorozat jóval hamarabb el tud készülni, mint ezek a nagy kaliberű kalandok.
    Azt hiszem pont a Jóbarátok volt, amit élő közönség előtt vettek fel. Improvizáció, kisebb bakik, hibák simán bennemaradtak, ha a közönség jól vette. Egy ilyen GoT jellegű dolog jóval profibb megvalósítást igényel, többek között ezért is szeretjük ennyire.
  • Ragnar360
    Mondjuk ez igaz ja:) (nem hittem, hogy ilyen sokba van mondjuk...egyébként ha jólemlékszem, a Róma sorozat került ilyen 100milliüba anno)
    Lantee: amit mondassz pont, hogy nem extra, az már mindennél így van:)
  • Lantee
    És azt se felejtsül el, hogy a részeket EL KELL KÉSZÍTENI. :)
    A forgatókönyvet meg kell írni, a helyszíneket ki kell választani, oda kell cuccoltatni a 2-300 fős stábot, a koncepciósoktól kezdve a maszkosokon át, a logisztika, a díszlet, a szereplők, stb. stb. stb.
    És utána le kell forgatni, meg kell vágni, effektezni, próbavetíteni, hiba esetén pótforgatni...

Nem olyan egyszerű az, hogy van a könyv, aztán "Sanyikám, akkor most állj a sziklához, és olvasd a 85. oldal hármas bekezdésétől" :D
  • Shiwo
    sok olyan sorozat van, ami 20-22 részes, teli van töltelék részekkel, amik egyáltalán nem viszik előre a főszálat.. a rövidebb sorozatok általában tartalmasabbak, nem nyújtják, mint a rétestésztát.. és hát ne felejtsük el, hogy az egyik legdrágább sorozat jelenleg a GoT, anyagilag is macerásabb lenne egy hosszabb megoldás.. és hát ne felejtsük el, így a 10 résszel is kb 10 óra egy-egy évad, ahogy Malakai is megemlítette a mozifilmeket, 10 órába mennyi minden belezsúfolnak.. gyakorlatilag egy komplett Gyűrűk ura trilógia belefért a 10 órába, ráadásul sok filmnél 2-3 év is eltelik a folytatások között, szóval rossz szavunk nem lehet..
    és elvileg még így sem költenek rá annyit, mint sok mozifilmre (elvileg 50-60 millió US$ volt az első évad, sok 2 órás mozifilmre meg elköltenek 100-200 US$-t is.. viszont mozifilmnél sok pénzt hoznak a jegyárak, míg ennél a sorozatnál az HBO előfizetők adják a fő tőkét, mert még reklámok sem nagyon vannak ezen a csatornán..

amúgy meg mintha arról lett volna szó, hogy a 3. kötetet 2 évadban fogják megvalósítani... és erős a gyanú bennem, hogy a 4. és 5. kötetet egybeolvasztva 3-4 évadban fogják prezentálni..
  • Malakai
    Mert mozifilmek esetén más a helyzet? Ez velejár a médium konvertálásnak.

Egyébként köv évad már csak a felét fogja feldolhozni a Kardok viharának.
  • Ragnar360
    Egyetlen bajom ezzel a sorival^^ és lehet már volt tárgyalva, de hogy:
    egy évad csak 10 rész és utána full 1 évig kakukk...tiszta vicc és múltkor fel is dühített, mert FB-n is tolják állandóan az anyagot és még hol van március mindig ?:S

És ugye minden kötet egy évad...namár most, rengeteg minden kimarad így ha jólsejtem (nem olvastam a könyveket még) nagyon kevésnek tűnik a 10 rész és 2. évadnál is volt, hogy alig haladt valami 1-1 részben vagy lapos volt emiatt.

Persze van egy tendencia meg HBO és így szokott lenni hogy 10 rész meg minden értem, dehát mégis...ez így gyengusz - 2 hónap alatt lemegy az évad és kakukk.
    Ráadásul nincs is szünet közte, mert nem olyan időszakban megy.

Anyagi oka tuti nincs, nem lenne...igény lenne rá - a rovására se menne szerintem, ha már legalább egy pár résszel többet kapnánk stb.

Na mind1 :)))
  • Narxis
    lol
  • RatBaG #3358
  • sandor8206
    steven seagal?
  • Lunki88
    A szájáról lehet felismerni legkönnyebben. :)
  • Malakai
    Gorgo királynő.
  • Piszkos  Fred
    Vadak Urában mi volt?:D
  • Zenszkij
    Pedig azt hittem feladom a leckét :D.
  • modellmaker
    :D
  • MeoH #3351
    Sarah Connor :P