19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ProGabe #3430
  • [NST]Cifu
    Hogy foglalkozzanak vele a médiában (weboldalakon, fórumokban), hogy felcsigázzák a nézőket.

Ha meg a spoilerek miatt aggódsz, akkor egyszerűen nem nézed meg. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy rányomj a 'Play' ikonra.
  • szucsy89
    Minek jön már megint trailer? Lassan itt van az első rész... meg amúgy se jó ez a sok trailer, azért már így is ellőttek 1-2 dolgot az eddigiekben.
  • ProGabe #3427
    Jön majd egy hosszabb trailer is nemsokára, addig is itt egy új 1 perces:

• MaRee
    Igen.
  • ProGabe #3425
  • Malakai
    Elméletileg recap, igen, bár még magam nem néztem meg.
  • MerlinW
    3x00 csak "összefoglaló", ugye?

2013-Mar-08 Game of Thrones 03x00 A Gathering Storm
    2013-Mar-31 Game of Thrones 03x01 Valar Dohaeris
    2013-Apr-07 Game of Thrones 03x02 Dark Wings, Dark Words
    2013-Apr-14 Game of Thrones 03x03 Walk of Punishment
    2013-Apr-21 Game of Thrones 03x04 And Now His Watch is Ended
    2013-Apr-28 Game of Thrones 03x05 Kissed by Fire
    2013-May-05 Game of Thrones 03x06 TBA
    2013-May-12 Game of Thrones 03x07 The Bear and the Maiden Fair
    2013-May-19 Game of Thrones 03x08 TBA
    2013-May-26 Game of Thrones 03x09 The Rains of Castamere
    2013-Jun-02 Game of Thrones 03x10 Mhysa
  • szucsy89
    és tényleg :D
  • MaRee
    Nagyon jó:D:D:D:D
  • Evoluti0N
    Ez hatalmas.
  • RatBaG #3419
  • cylonflatus
    Az biztos, hogy Joffrey zsinórjait rövidebbre veszik, most hogy az öreg Tywin megérkezett :)
  • picket
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Először is növessz fantáziát! Egyébként meg teljesen logikus: ezeket a fiatalokat nagyrészt elődeik (Ned Stark Robb esetében, Robert Joffrey esetében, a régi Targaryenek Danny esetében) tettei miatt fogadják el (meg a mögöttük álló hadsereg miatt), és csak kis részben kell nekik bizonyítani, mert az első egy-két siker után elhiszik a népek, hogy "az alma nem esik messz a fájától". Egyébként szerintem valós, elő példa is van. Itt ez a fiatalember, aki fiatalabb nálam, úgy néz ki, mint egy elkényeztetett kis bugris, és egy több mint egymillió főt számláló hadseregnek parancsol, 5400 tankkal, meg atombombával. Szóval gondold át az álláspontod szerintem
  • NovaTerra
    Nem csak a középkorban. 2. Erzsébet is 18 évesen lett királynő. Egyszerűen, amikor rá kerül a sor. Ahogy itt is lényegében Joffrey "apján" kívül mindenki örökölte a trónt és nem megszerezte, kiérdemelte. Miss sárkány is azért volt értékes, mert királyi családból származik. Csak mázlijára a családi ereklyéből tényleg kikeltek a sárkányok.
  • MaRee
    A Sárkányok Anyjának nevezik, mivel a kis sárkányok őt tekintik az anyjuknak és csak neki engedelmeskednek. Azért királynő, mivel ő az utolsó Targaryen leszármazott. Fogd ezt úgy fel, hogy ha a mi világunkban tényleg lettek volna sárkányok és mondjuk a Hunyadi család "szolgálatában" lettek volna akik rettegésben tartották volna egész Európát, akkor az utolsó, halottnak hitt Hunyadi megjelenése három sárkánnyal igencsak felkavarná az állóvizet :D

Egyébként meg ha jól emlékszem Mátyás is 14 évesen lett király.
  • Neoncsoves
    Tisztában vagyok a középkori történelemmel, de akkor is olyan történet van írva mindegyik karakterhez, hogy többnyire le sem esik, hogy mennyire fiatalok valójában. Egyébként engem abszolút nem zavar az életkoruk, csak nem értem, hogy honnan jöttek neki ezek az életkorok.

könyves:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de pl. Daeneryst a maga 13-15 évével (Sárkányok tánca kötet vagy talán még azelőtt), hogy nevezhetik a városokban "anyának" meg királynőnek? jó persze, Targaryen meg eszemfaszom megedzette a környezet meg ilyenek, de én tegyük fel 30 éves lennék egy ilyen városban és megjelenne valami 14 éves hódító kislány, kiröhögném... meg eleve, katonák hogy engedelmeskedhetnek egy ilyennek? :D igen, sárkányok, tudom... na mindegy, amúgy tetszik a történet, csak ez számomra érthetetlen...
  • ProGabe #3413
    Őőőő, itt is csak bábok a fiatal vezetők. Ok, talán Robb kivétel a maga 16 évével, de ő is inkább abban jobb, hogy jó emberekkel veszi magát körül és hallgat rájuk, ha kell. Persze van 1-2 saját nagyon jó ötlete, de anno 16 már tényleg fiatal férfinak számított, manapság 10 évvel csúszott ez arrébb.

Daenerys meg Targaryen, neki aztán tényleg ösztönből mennek a dolgok :)
  • cylonflatus
    Az egy dolog, de nem ők dolgozták ki a stratégiákat háborúkban, nem ők kormányoztak valójában. Ott voltak, és tanulták a taktikákat, a politikai fogásokat, közben reprezentáltak és persze a nevüket adták, de a valós hatalom (általában) nem az ő kezükben volt.
    De persze mindenre lehet kivételt találni, most ne is menjünk bele, hogy a valóságban mi volt: ez egy kitalált történet, és egy fantasyban egy 14éves gyerek nekem ne lóbáljon nála nehezebb kétkezes embernyi kardokat úgy, mint ha nem lenne súlya. Mert bénán néz ki, na.
  • MaRee
    Semmit nem szívott, kicsit nézz utána a középkori történelemnek.
  • Palinko
    azért voltak a történelembe ettől fiatalabb királyok is...
  • Neoncsoves
    nem azért mondtam, a szereposztások teljesen jók. viszont R.R. Martin bácsi nem tudom mit szívott amikor megírta a könyvet/könyveket és ilyen életkorokkal írta meg a sztorit :D
  • Zomil
    Vagy, h egy kis 13éves lánykát betámad hátulrol egy benga állat :D
  • cylonflatus
    Szerintem nem is baj. A Trónok harca könyvben Robb, Jon 14 évesek, Dany-Khalesi 13, stb, szinte mindenki sokkal fiatalabb. Gondolj bele, mi lenne, ha annyi idősek lennének a sorozatban mint a könyvben. Akkor meg az lenne a baja mindenkinek (bevallom nekem is). Egy 14 éves játszva a nagy taktikus hadvezért vonulna a minden hájjal megkent, rettegett Tywin Lannister ellen? Ugyan már... Mennyire lenne őszinte és hiteles a King of the North kikiáltás?
  • Neoncsoves
    nézegetem a szereplőgárdát, ki hány éves... hát meglepődtem 1-2n. Cerseit alakító színésznő mindjárt 40, a Joffrey meg '92es születésű, fiatalabbnak hittem... :D
  • RatBaG #3405
    http://comment.blog.hu/2013/03/10/ez_tortent_a_tronok_harcaban_eddig
  • RatBaG #3404
    http://comment.blog.hu/2013/03/09/kilenc_tronok_harca-evadot_terveznek
  • ddany7
    tavaly én így gondoltam, aztán csak sikerült :P
  • Hunor88
    Szerintem nekünk ugrik az érettségink a GoT miatt :D
  • Narxis
    Game of Thrones cast discuss being most pirated TV show

HBO Plans to Combat Game of Thrones Piracy
  • RatBaG #3400
    http://comment.blog.hu/2013/03/05/charles_dance_szerint_mar_tuti_a_tronok_harca_4_evada
  • Neoncsoves
    még 28 nap és kezdődik az őrület (nekünk lehet, hogy 29 nap?!). tetszenek a könyvek is (5.nél járok már), de a sorozat sokat segít a szereplők ill. egyes sztorik elképzelésében. már nagyon várom, kár hogy érettségire készülök... :D

• NovaTerra
    Átlag cuccban szerintem sokan észre se vennétek az utcán.
    Sötét hajjal nekem jobban bejön, ha már itt tartunk. :)
  • MaRee
    Kálíszis hajjal nekem jobban bejön, de tényleg 10/10
  • Narxis
  • szucsy89
    gyönyörű ez a nő
  • ProGabe #3394
    http://www.joblo.com/video/player.php?video=emilia-clarke_gq_march-2013.flv
  • desigo
    List of Game of Thrones episodes
  • NovaTerra
    Miután elindul az évad, hetente jönnek a részek?
  • wantonly
    Pedig a vége a legemlékezetesebb. :)