19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• Hunor88
    Én csak annyit tudok ajánlani, hogy a könyvek borítóját se olvassátok el, mert nagyon felidegesített :D
  • cylonflatus
    Miért nem olvasod el inkább te magad, hogy mi fog történni? :) Ha nincs meg a könyv, ill. nincs lehetőséged elolvasni, ha megadod a mail címedet el tudom küldeni pdf-ben ;)
  • Tikal #3589
    Nagyon jó nyitó rész volt, tele jó dumákkal, hajrá mother of dragons :)

remélem lesznek jó csatak is mert az a legutóbbi évadzárós az elég gyengus volt, már az egri csillagokban is több statiszta volt :D
  • Ragnar360
    melisandre <3 egyebkent vmi énekesnő is...nem is rossz ez a szám asd
  • Ragnar360
  • Ragnar360
    nekem pmben finoman irjatok mar meg minek kell történnie, vagy évad közepe felé? de csak finoman, köszi:) (pmbe)

jó rész volt, jól következő és jól össze szőtte a szálakat így teljesen nyomonkövethető eddig, ami nem mindig volt jellemezö a 2. évadra
    sok jó visszautaló, magyarázó jelenet és párbeszéd. jó kezdés volt.

Sansa és a vörös papnő, de főleg utóbbi meg kegyetlen jó:d a hangja és az érintése is khm... mondjuk úgy egész jó. bár engem szószerint nem érintett meg, de azért eléggé átjön a dolog:)
  • MaRee
    Minden könyv spoileres hozzászólás törlésre került.

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
    legyetek szívesek az író topicjában tárgyalni.
  • BlackWolf
    :D Nagyon nem itt kéne valaki csúnyán bele fog csúszni
  • toysoldier
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    jaja :D kiváncsi vagyok hányan fognak itt anyázni Martinnak :D
  • Neoncsoves

yep, arra gondoltam. mindenki befog fosni és hugyozni az izgalmaktól addigra! :D

• Shiwo
    biztos az is jó, nem rémlik, hogy lett volna linkelve bármelyik is, én ezt találtam, ezzel néztem
  • Neoncsoves
    szörnyű így, kár hogy elolvastam a könyveket, így alig bírom kivárni az évad végét. bár lehet, hogy a közepe fele fog jönni az, aminek jönnie kell :D
  • [SiX] Boci
    Baromi jó let az új rész, sajna mire kezdett bemelegedni az ember, már vége is volt :).
  • Narxis
    Basszus, Branékről és Jamie-ről meg is feledkeztem... :D Jó sok karakter van.
  • McCartman
    Boleyn Anna?:)
    Valóban. :D
  • Andr0
    jócsaj Joffrey új nője
  • ForzaInter
    de gyorsan elrepült ez az 1 óra..

nagyon jó volt a kezdés, pedig tényleg nem nagyon történt semmi:D
  • ProGabe #3573
    Köv. rész promó:

• McCartman
    Ez is elindult végre.
    Én mondjuk megvárom vele a szinkront.
  • stargatelost
    Bruzsyéké mé' nem jó? Feliratok.info a legminőségibb oldal.
  • Shiwo
    Halamita féle felirat
  • Mor3llo
    én is azon kapkodtam a fejemet, konkrétan olyan dolgok történtek már most, amik a könyv egyharmadánál kezdenek kibontakozni...
  • szucsy89
    Király volt!!! Várjuk a következőt!
  • ProGabe #3567
    "Nem történt semmi"

Azért 1 óra alatt csak belenyaltak a könyv első 300 oldalába :D
  • Narxis
    Igen én is így éreztem. Mindegyik történetszálba belekóstoltunk de így úgy érzi az ember mintha nem történt volna semmi holott azért történt. Én még a sima beszélgetéseket is imádom ebben a sorozatban, pl. Dranerys vs. kereskedő vagy az Ördögfióka és a csatlósa között az nagyon jó mindig. :D

Egyedül Joffrey jelenetein feszengek mert félek, hogy kibeleztet valamilyen szerencsétlent. :D Hiába én már csak ennyire együttérző vagyok. Am. így is 9/10-es rész volt és kellett már mint egy falat kenyér.
  • NovaTerra
    Nem hiába GoT a jelenleg futó sorozatok királya. Remek rész volt ez is.
  • MaRee
    Igen :D
  • skinnyman
    Nagyon remelem h ez csak aprilis 1
  • toysoldier
    de
  • MaRee
    Nem tudom, olvastam ilyen pletykát én is, de megerősítve még sehol nem láttam. Jó lenne ha így lenne, mert a harmadik könyvben nagyon nagyon nagyon sok minden történik.
  • G_ArchAngel #3560
    Nem 2 evad lesz a 3. konyv?
  • MaRee
    Sajnos igen sok minden nem fér bele, de nagyon hosszúak a könyvek (a harmadik kötet amiből ez az évad van, több mint ezeregyszáz ), tíz órába ez nehezen fér bele.

Érdekes egyébként összehasonlításként, hogy az alig 300 oldalas Hobbit-ból három egész estés mozifilmet akarnak csinálni (~6-7 óra).
  • cylonflatus
    Lassú, nem történt semmi, sok szereplő, nincsenek kibontva, stb... nem értem ezeket a kritikákat. Ez már a 3. évad bassza meg. Ha eddig nézte az ember, és még tetszett is, akkor most? Ez most tényleg meglepő, hogy ilyen? Kis adagokban mérik, az biztos, én is tudnám nézni napestig. Nincsenek szereplők jobban bemutatva? Akkor még ritkábban történne valami, ha abba jobban belemennek. Akkor milyen lassú lenne?
  • daver88
    Nekem egy nagy gondom van a sorozattal: annyi szereplő van benne, hogy sokszor nem tudom, hogy ki-kivel van...nem sok karakter lett kibontva részletesen, sokukat tényleg csak felszínesen ismerjük, és nem tudjuk a motivációjukat. persze nincs is idő mindenkire, és ezért néha kesze-kusza az egész.

Ez a rész pedig valóban amolyan alapozás volt, igazából semmi nem történt...

csak egy valamit remélek a folytatásban (a könyv folytatását nem ismerem), mégpedig hogy nem árasztanak el bennünket túl sok fantasy elemmel, ez így éppen elég.
  • Belkar
    Én úgy tudom hogy nem írta le sehova hogy képzeli el a lezárást csak elmondta a sorozat készítőinek de ha valami történne vele én nem bíznám az HBO-ra hogy normálisan befejezik a történetet...

Vagy nagyon optimista Mr. Martin vagy pedig nem érdekli hogy a rajongói milyen lezárást kapnának ha valami történne vele (ami azért valljuk be nem túl szép dolog)...
  • TDC Geronimo
    TWD rész is jó volt, most nézem mindjárt ezt...
  • Andr0
    jó volt...
  • cylonflatus
    A TWD-re ugyanezt írta. Szerintem copy-paste-el.
  • MaRee
    Olyan rossz lett?
  • Fehercsoki
    Fú de jó 50 perc SEMMIT néztem épp végig:O