19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#3752 miért lett törölve amit írtam? -
#3751 Van 1080p is, web-dl féle. Linket ne kérj, zárt oldalon találtam, de nem hiszem, hogy ne találnál. -
#3750 Nem érzem az, hogy megfelelő döntéseket hoznának a készítők. Tudom, hogy drága, tudom hogy sokáig tart elkészíteni, de ezt a részt (a könyvről beszélek) nem ketté, inkább három felé kellett volna osztani.
Na mindegy, reméljük lesz ez még jobb is, köv. rész promo:
-
#3749 Az első részből volt, lehet csak késik, de én csak a 720p-t szoktam szedni, szóval nem tudom. -
#3747 Valaki erti miert nincs meg 1080p release? :S -
#3746 LOL, jó hogy nem már azt mondod rá, hogy dagadt.
-
G_ArchAngel #3745 Olyan karja van, mint egy konyhasnonek. -
#3744 biztos sok mindenből. de valahogy nincs kedvem egy közel ezer oldalas könyvnek nekikezdeni amiből van már 5 vagy 6 rész. szeretek olvasni, de ennyire nem:D -
#3743 Persze tisztelet a kivételnek :) De el nem tudjátok képzelni, mennyi mindenből maradtok ki a könyvek nélkül :) -
#3742 én nem olvastam a könyvet, de érdekes módon nekem nem volt eddig követhetetlen. mondjuk néha elgondolkozok pár dolgon ezek kik pl, de általában hamar beugrik. -
#3741 Én pontosan ugyanezt éreztem a második évad elején. Azt se tudtam ki ez, mi ez, miért csinálja ezt... Teljesen igazad van. A sorozat felszínes és követhetetlen azok számára, akik nincsenek képben a könyvekkel. Esetleg még azok értik nagyjából, akik többször végignézték a két évadot (de minek, mikor a könyv ezerszer jobb?).
Szóval én azt tudom tanácsolni, amit egy éve én is tettem: abbahagytam a nézést, és szépen elolvastam a könyveket. Hidd el, minden ki fog tisztulni. Aztán folytattam a sorozatot, most meg húzom a szám, mennyi minden kimarad, és mennyi mindent leegyszerűsítenek. -
#3740 Most komolyan... én se emlékszem már sok mindenre de azért pl. a kis Stark csajnak elmondták, hogy kik ők... a homokos kölyök is elmondta, hogy mit tud és Bran-t miért kereste fel. A szőke óriásnál meg semmi extra nem volt még nem értek Sansa-hoz. A Vörös csávónál(:D) meg majd kiderül később, hogy kik miért stb.
Én se olvastam a könyveket, tény, hogy úgy tűnik túl sok infót akarnak az ember fejébe gyömöszölni rövid idő alatt, de azért nem követhetetlen. -
Belkar #3739 Nehogy azt hidd. Én olvastam az összes könyvet ráadásul a 3. a kedvencem és mégis úgy érzem hogy nagyon nem kell nekem ez a sorozat.
Egyszerűen minőségileg annyira elmarad a könyvektől hogy néhány helyen a hajamat téptem. Ráadásul rám egyáltalán nem jellemző de félúton megállítottam és mást csináltam annyira untam.
Az egy órából ha 5-10 perc van amit jónak mondanék a többi közepes vagy rosszabb. Lehet hogy az én hibám mert nemrég kezdtem el újra olvasni a 3. könyvet és így friss az élmény szóval még jobban kijön a minőségbeli szakadék de ez van. -
Lantee #3738 Nos, én nem olvastam egyik könyvet sem, viszont a sorozatot néztem/nézem. Ha őszinte akarok lenni, akkor ez az első két rész eddig a tipikus "Mit is néztem én most?" érzést hozta elő belőlem.
Eltelt kétszer 50 perc a nagy büdös semmivel! Nem trollkodni akarok, vagy ilyesmi, egyszerűen nem értem ezt az egészet. Miről is szólt a 3x02? Röpködnek a nevek, házak, karakterek, 80%-ban azt sem tudom, kiről beszélnek; szőke óriás sétál az erdőben a Királyölővel; Kicsi Stark lány találkozott valakikkel, akikről semmit sem tudtunk meg; Vörös csávó éppen Krisztust játszik; A kis béna Stark meg találkozott egy nem kicsit homokos beütésű kölyökkel, és annak nővérével.
DE azt, hogy KIK? MIÉRT? MIT? csinálnak, és ennek az egésznek mi köze van az elmúlt két évadban látottakhoz...na, azt nem tudtam meg!
Elhiszem, hogy a könyvek nagy sikernek örvendenek, és talán az olvasókat maximálisan kielégítik a látottak, de engem, mint átlag nézőt ez a két rész elég messzire lökött a sorozattól. -
Ragnar360 #3737 hát ez lightos rész volt...egyszer csak azt látom, hogy vége...mondom mivan? ennyi lenne a majd 1 óra:)
kicsit második évados is volt és nehezen követhetöbb, olykor zavaros...
(persze nyilvan konkrétan nem...de mégis:D) -
#3736 Emilia és Ygritte. "Elbánok" mindkettővel. ;D -
#3735 Huh ez mehetne bannernak. :D -
#3734 Emilia, egyértelmű! -
#3733 Ygritte +1 -
Belkar #3732 Jó kis kép :)
-
#3731 Jon Snow "nője"? Mert akkor egyetértek! Kinézetre talán nem a legszebb, viszont nagyon egyben van azzal a kacér, kihívó habitusával pedig rohadtul fel tudja piszkálni a fantáziám. Olyat kapna amilyen van... :) -
#3730 Ygritte? Olyan álla van, hogy földet lehetne ásni vele :D Egyáltalán nem szép.
Csakis Emilia Clarke (Daenerys)
-
EnxTheOne #3729 Ö is jol néz ki, nem bánnám ha ö lenne a föszereplöje egy nude jelenetnek :D
Egy interjuban a vörös barbár azt mondta, hogy ö szivesen vetközne -
G_ArchAngel #3728 Sansa sem lenne rossz, ha nem 17 lenne, hanem annyi, amennyinek kinez: 22-25... -
EnxTheOne #3727 Szerintetek ki a legjobb csaj a sorozatban?
Szerintem az a vörös barbár :D -
#3726 epizód legjobb karaktere: anguy :DDD
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem theont otthon kínozzák a sajátjai, az lesz a csattanó :) -
#3725 Huh, jó kis rész volt.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Végre izgisebb lett a Bran vonal. A mocsok Starkokat hátbatámadó kis fattyú megkapta a magáét. :D Amikor a Királyölőt nézte a csaj ahogy vizel hát az kész volt.... :D -
Ragnar360 #3724 vagy majd az lesz, hogy havonta cserélgetik, hogy ki üljön a trónon:d
(persze nem kell szószerint érteni, de ilyen viszályok közepette ami itt van, hát simán kinézem, hogy majd évadonként változni fog, h kiül azon a s*aron ) -
Belkar #3723 Elküldtem :) -
syberia2 #3722 Úgyis elolvastam már az összes könyvet, csak kíváncsiságból kérlek meg, hogy küldd el ;) -
Belkar #3721 Lehet hogy viccnek szántad de szerintem Bűzösből se lenne rossz király. Alapvetően ő a körülmények áldozata...
@sbyeria2 ha nagyon érdekel Pm-ben megírhatom igazából egyáltalán nem spoiler mert a legtöbb bizonyíték az első könyvből származik... -
syberia2 #3720 mi ez a teória dolog? -
#3719 Tudom mire gondolsz, így 300 oldallal a Dance with Dragons befejezése előtt belefutottam ebbe a teóriába :|
Páran nem bírnak magukkal és filmes topikokban könyv-spoilereznek, mondván úgysem tudják a nemolvasók, miről is van szó, ha rébuszokban beszélnek.
Amúgy én tudnék valakit, teljesen jó lenne, megérdemelné, biztos jól uralkodna: Reek! -
#3718 én arra tippelnék, hogy széthullik a hét királyság a végére és nem lesz egy végleges befutó... -
Belkar #3717 Most leírhatnám miért tartom Jont a legesélyesebbnek de spoiler is lenne meg igazából egy fan teórián (rengeteg bizonyítékkal) alapul az egész szóval inkább nem :P -
MaRee #3716 Szerintem is Dany lenne a legjobb. -
#3715 Hát igen, Black Brother + fattyú, nem éppen esélyes :)
Persze az egyik kérdés az volt, hogy ki lenne a legalkalmasabb. Szerintem is Daeny + Jon. Esetleg Littlefinger, Varys-szal :D -
#3714 Daenerys&Havas -
#3713 Ki lesz a befutó?
Bran
Ki lenne a legalkalmasabb?
Tyrion -
#3712 Hodor for prez!