19500
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• a.carkey
    A Keshes csaj szemöldöke jutott eszembe róla. :)
  • suba53
    Brienn a maga 191cm magasságával.

Jól áll rajta a páncél is. :-)
  • MaRee
    Jóóó ez
  • G_ArchAngel #3794
    Arcra nekem is tetszik, de le kellene fogynia. Alacsony nagyon es a legkisebb felesleg is meglatszik rajta azonnal.
    (Persze lehet a szerep miatt kellett felszednie pár kilót, de az a trapéz fenék az első évadban az büntetett)

• RatBaG #3793
    szemöldök...
    http://i.minus.com/iqchuvNnXHILz.gif

mi a faszért nem látszanak az i minusról linkelt gifek néhány napja?
  • Evoluti0N
    Wow. Hihetetlen, hogy nulla sminkkel is ilyen szép. Igaz, hogy a többi szereplőt nem láttam így, de ez alapján abszolút Dany a nyerő. Mondjuk amúgy is :)
  • G_ArchAngel #3791
    Rose Leslie családi öröksége.

"Her father is the Aberdeenshire Chieftain of Clan Leslie, Sebastian Arbuthnot-Leslie"

A skótok nem szarral gurigáznak, nem Ygritte kellene :)

• Sir Quno Jedi
    az a lényeg, hogy mindenben benne van, ha utána királynő lehet... :D
  • G_ArchAngel #3789

Asszem nem vállalnám a lába végignyalását, mert a nyelvem a térdénél kiszáradna, a combján pedig már el is kopna :D

Ha jól emlékszem balettet is tanult, nemhiába ilyen az alakja.
  • MaRee
    Ez az akire gondolok? :D
  • G_ArchAngel #3787

• MaRee
    Ros, utána Margaery Tyrell, bár neki a mellye enyhén lapos bőrtömlő formájú :D
  • BlackWolf
    a kegjobb arc most egyértelműen az öreg töviskirályné volt:D csaj meg sansa (17) margaery (31) màr inkább nő:D , de őt èjjel nappal , nagy duzzogva mèg lehet joffrey anyja/robb neje is belefèrne
  • Hoz_Hun
    Mondjuk azért az sem semmi, hogy a Margaery-t (Joffrey új nője) játszó Natalie Dormer a valóságban 31 éves. Simán ha 20-nak néztem. :)
  • Andr0
    Margaery Tyrell az tényleg jóbőr
  • G_ArchAngel #3782
  • [NST]Cifu
    Egyfelől egyetértek, másfelől tényszerűen kell kezelni, hogy rengeteg elejtett, kevésbé érdekes rész kell, hogy emlékezetünkben ragadjon, amit a korábbi részekben láttuk, hogy összeálljon a kép. Például az S03E02-ben ott van Beric Dondarrion, akit még Ned Stark küldött a Hegy (Gregor Clegane) után az S01E06-ban, kíváncsi vagyok ki emlékszik még rá egyáltalán (egyébként más színész is játssza most).
  • Hoz_Hun
    Jó kérdés. :)
    - Margaery Tyrell
    - Daenerys
    - Cersei
    - A vörös barbár csaj
    - Shae (Tyrion nője)
    - Talisa (Jeyne Westerling) Robb nője

Kb ebben a sorrendben. :)
  • Hoz_Hun
    23?!? WTF!! Jó ha 13-nak kinéz.
  • Sir Quno Jedi
    Nos szvsz. egyáltalán nem követhetetlen a sorozat. Persze aki dumkopf, annak meglehet, de nekem pl. semmi ilyen problémám nem volt. Kicsit oda kéne tán figyelni. Ennél sokkal zavarosabb is lehetne, az sem jelentene gondot. Aki egy történetet nem ért meg bele-bele olvasgatva, vagy akár hátulról előrefelé haladva, az gyakoroljon eszerint. Ha már minden irányból bármikor képes összeállítani az agya a sztorit, akkor soha többet nem lesz gondja a dolgokkal, még akkor sem, ha rossz sorrendben látja a részeket, kihagy belőlük, stb.

Ez a lényege, hogy akár elejtett félinformációkból is kerekre kell kiegészíteni a történteket. Nem bonyolult, fantázia kell hozzá, logikus gondolkodás és gyakorlat, meg rengeteg tapasztalat. Minden konzisztens történet hasonló gyökerekből és elemekből táplálkozik.
  • PJack
    pont linkelni akartam én is D:
    így is szép amúgy szerintem.
  • RatBaG #3776
  • Ragnar360
    nekem is ismerös volt, de nemtudom mar honnan...
    amugy wtf.
  • RatBaG #3774
    ebből a gyerekből kinéznétek, hogy mindjárt 23 éves?
    csak azért kerestem rá, mert rohadtul ismerős volt, aztán kiderült, hogy pár hónapja láttam a baytown outlaws-ban.

• Tikal #3773
    Jó rész volt, de megint jött egy rakás új szereplő, jaj :)
    Margery aztán tud bánni az emberekkel, nem semmi kis picsa :D
  • Ragnar360
    Jogos. :)
  • Micsu
    tudtommal még így is kimaradtak szereplők akik a könyvben voltak, az biztos hogy nincs egyszerű dolga a készítőknek

én majd akkor mondok véleményt az évadról ha vége lesz
  • skinnyman
    Azota talaltam egyet, kb most rakhattak fel, NTb fele webdl, remelhetoleg jo lesz :)
  • Ragnar360
    értelek. igazából nem is az hogy új szereplők, hanem sokszor nincsennek átfedések úgy mint az előzőr részben (és nem is az elözö részek tartalmábólra gondolok:d) hanem mondjuk a párbeszédekben, még izgalmassá is tenné. Épp gondolkodtma azon is, hogy vajon a színészeknek van néha fogalmuk, hogy kiről és mit beszélnek?:) Végülis lehet csak annyi a minimális baj, hogy csak nevekkel dobálóznak és ez megzavarhatja a nézőt.
    Na de majd megfigyelem jobban, tökmind1 végülis.
  • Micsu
    mondjuk nem értem mit nem lehet rajta érteni

az hogy van pár karakter/szereplő akit nem tudunk hova tenni? és? majd az évad végére kiderül hogy egy töltelék szereplő vagy nem, ezért még nem kell eret vágni, meg egyébként is miért kéne megmagyarázni mindig mindent?
    sok embernek absz nincs képzelőereje sajnos
  • Micsu
    sorival? mivan átmentél homárba? szoliba is szoktál járni?

"Volt egy röpke állítás, vélemény itt pár embertől, hogy kicsit zavaros és erre te rögtön azzal magyaráztad hogy nem lehet holyan a színvonala alapból sem."

ez egy könyvnek a sorozat adaptációja
    persze hogy nem lehet olyan részletesen pár részbe belezsúfolni egy könyv anyagát ahol részletesen ki van boncolgatva minden akkor hogy is érhetné el azt a színvonalat?
    lehet minőségi meg jó de olyan sose lesz

"Pedig azt amiről mi (én beszéltem) annak SEMMI KÖZE A SZÍNVONALHOZ, hogy most egy sorozat kis elméletbeli dolga/szeglete (jelent esetben az érthetőség) hogyan működik, mennyire jó emnnyire stb."

amiről te beszélsz ált köszönő viszonyba sincs a valósággal az a gond

"Ténye, hogy a könyvben jobban magyaráz (ennyit irhatunk a színvonal szó rovására) DE te már elötte ugy fikáztad be, hogy aki nem érti az nézze mindig újra az évadot vagy vmi ilyesmi"

nem fikáztam be semmit, befikázni? milyen szó ez? tanulk már meg írni könyörgöm utána oszd az észt
    javasoltam hogy akinek zavaros nézze újra az évadot, pl a 2. évad újranézése a 3. kezdése előtt sokat segít
  • Ragnar360
    "aki nem tudja követni az nézzen végig egy évadot többször"

leegyszerüsitve: a szinvonalnak semmi vagy nem sok köze van az érthetőséghez...ráadásul semmi sem indokolja hogy ne tudják megcsinálni érthetőbbre...egyszerüen ez a készítők dolga baja és kész.
  • Ragnar360
    láma:D kurvavára érdemetelen használni a színvonal szót, ha a könyvet hasonlítod a sorival.
    Volt egy röpke állítás, vélemény itt pár embertől, hogy kicsit zavaros és erre te rögtön azzal magyaráztad hogy nem lehet holyan a színvonala alapból sem.
    Pedig azt amiről mi (én beszéltem) annak SEMMI KÖZE A SZÍNVONALHOZ, hogy most egy sorozat kis elméletbeli dolga/szeglete (jelent esetben az érthetőség) hogyan működik, mennyire jó emnnyire stb.

Ténye, hogy a könyvben jobban magyaráz (ennyit irhatunk a színvonal szó rovására) DE te már elötte ugy fikáztad be, hogy aki nem érti az nézze mindig újra az évadot vagy vmi ilyesmi
  • Micsu
    ragnar te menjél inkább cogtaget gyűjtögetni, azon a szinten még érhetsz el sikereket
  • Lantee
    Konzekvenciát levontam, holnap elkocogok az Alexandrába.
    :)
  • Ragnar360
    színvonal, színvonalát szó_val? szerintem inkabb ezt hagyjuk:) dte valszeg maskepp szemléled.
  • Micsu
    akkor még1x a gyengébbek kedvéért

aki azért panaszkodik hogy 13x45 percben csoro készítők nem tudják hozni egy 1000 oldalas könyv színvonalát az komplett idióta

• Ragnar360
    smartass:d
  • Evoluti0N
    Én is így vagyok vele. Még futott a 2. évad, amikor elolvastam mind az 5 könyvet és így most sokkal világosabb minden. Könyvek nélkül valószínűleg én is a fejemet kapkodnám. Úgy dobálják be az új szereplőket/a régóta nem szerepet régieket, hogy elég követhetetlen. Nem hiába van a könyvek végén leírás, hogy ki kicsoda, ha az embere esetleg elfelejtené, amit nem csodálok a kismillió szereplő miatt.
  • MaRee
    De igen, konyveset.