19495
10802156721311543414.jpg

A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.

A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.

Interaktív térkép

Világtérkép

• ProGabe #5525
    Sajnos eléggé ellaposodtak ezek

• MeoH #5524
    Igaz, viszont halom plusz infot tartalmaz, erdemes elolvasni azt is, ha latta a sorozatot akkor is.
  • Evoluti0N
    Az első könyv majdnem teljesen megegyezik az első évaddal, de a másodiknál már igencsak jelentős különbségek vannak.
  • Piszkos  Fred
    Így jársz a legjobban, bár én őszintén bevallom, hogy a második könyvvel kezdtem (az első évad megjelenése után), és 95%-ig értettem minden múlttal kapcsolatos utalást (aztán természetesen bepótoltam az első részt is).
  • Tatyla
    értem köszi akkor az lesz csakis az elsővel
  • toysoldier
    mindenképp az első könyvvel kezdd
  • Evoluti0N
    A 3. évad a 3. könyv kb. felét öleli fel. Azonban én azt ajánlom, hogy az első könyvtől kezdd el. Ugyanis elég sok különbség van a sorozat és a könyv között és csak belekeveredsz, ha a 3. könyvtől (esetleg felétől) kezded el olvasni, sorozatos előtudással.
  • stargatelost
    Az elsővel kezded, ha jót akarsz magadnak, de minimum a másodikkal (Az első évad még egész jól adaptálta a könyvet). A sorozat egyébként most tart a Kardok Vihara közepénél, de már sok mindenben eltért, és rengeteg dolgot kihagyott, így elég öngól lenne így folytatnod a könyvekkel. Majd mások is megerősítenek ebben szerintem, szóval én azt mondom kezd az első résszel.
  • Tatyla
    ma értünk a nejemmel a 3. évad végére,hanyadik könyvet kell elkezdenem most ha folytatni szeretném?a Kardok vihara vagy már a Varjak lakomája jön?
  • ddany7
    I'm not dead George! :D
    Emiliás "puszi" miatt irigylem :D
  • szucsy89
    loool :D

(14:42-nél van aki lusta lenne végignézni :D)
  • Malakai
    But he dies so well...
    >D
  • ProGabe #5513

Momoa, lol
  • szucsy89
    Epic videó

• Steve Downie
  • gombabácsi
    Kéne egy Kickstarter gyűjtést rendezni az írónak, hogy vehessen végre új sapkát! :)
  • stargatelost
  • modellmaker
    Ez de szép mondattöredék: "... a suttyó swages gyerek azt mondja, hogy yolo ..."
  • stargatelost
    Szerintem ennek a gifnek nincs köze ahhoz, hogy megúszta gerinctöréssel, csak simán a yolo mémre reflektál, hogy a suttyó swages gyerek azt mondja, hogy yolo, erre kihajítja :D
  • bega82
    Ahha, na ezt a yolo mozaikszót nem ismertem. :) Köszi.
  • G_ArchAngel #5505
    yolo = you only live once, de ugye Bran meguszta egy gerincstoressel.
  • bega82
    Én ezt nem értem.
  • Zenszkij
    Nagyon ötletes :D.
  • sata75
    pf..:)
  • G_ArchAngel #5501
  • Malakai
    Where have all the wildlings gone?
  • Malakai
    Királyvárban sem Bolhavégen van elhelyezve. :)
  • G_ArchAngel #5498
    Devecserben nem maradna a helyén egy napig sem.
  • RatBaG #5497
    hát ha azt nézzük, hogy Little Finger a filmben a hokedli esetén 2-300ról beszélt (már nem emlékszem pontosan), akkor akár még igaz is lehet.

egy másik:

• sata75
    bárszéknek gázos, ha bedzsúzolsz nem jössz le élve:)
  • Kata
    Nagyon fölé lőttél, az ott ránézésre is max 1000-2000 kard lehet.
  • PrasCo
    :D Esetleg a konyhába a reggelizőasztalka elé, bárszéknek...
  • sata75
    kényelmes "fotel" lenne tv nézéshez, bár 4.-re kicsit macerás felvinni:)
  • Malakai
    Benne volt a sorozatban (Kisujj és Varys legjobb közös jelenete), valami kétszázat számolt. :)
  • PrasCo
    Azt hiszem, a sorozatban van is egy erre irányuló utalás, amikor Kisujj beszélget talán Varysszal, hogy a trón nem is több ezer darabból áll, csak XY-ból, merthogy megszámolta. Bár lehet, ezt valami törölt jelenetek közt láttam YT-n, nem rémlik már. :)
  • gombabácsi
    ház ez így ránézésre több tízezer kardból áll, a filmbeli több százból
  • Belkar
    Na meg ott van kegyetlen Maegor akit állítólag maga a trón ölt meg... Ehhez képest a sorozatbeli egy kényelmes fotel
  • MaRee
    Emlegették is a könyvekben eleget, hogy utálják a trónt mert mindig megvágja őket a sok kard meg stb, a filmes trón nem tűnik olyan veszélyesnek, ez már inkáb. Plusz ezer kardból készült, a sorozatosban van vagy 50.
  • Malakai
    Na ezen kellemetlen megcsúszni a lépcsőn... :D
  • MaRee
    Hmm hát mindenképp impozánsabb