19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#5525 Sajnos eléggé ellaposodtak ezek
-
#5524 Igaz, viszont halom plusz infot tartalmaz, erdemes elolvasni azt is, ha latta a sorozatot akkor is. -
Evoluti0N #5523 Az első könyv majdnem teljesen megegyezik az első évaddal, de a másodiknál már igencsak jelentős különbségek vannak. -
#5522 Így jársz a legjobban, bár én őszintén bevallom, hogy a második könyvvel kezdtem (az első évad megjelenése után), és 95%-ig értettem minden múlttal kapcsolatos utalást (aztán természetesen bepótoltam az első részt is). -
#5521 értem köszi akkor az lesz csakis az elsővel -
#5520 mindenképp az első könyvvel kezdd -
Evoluti0N #5519 A 3. évad a 3. könyv kb. felét öleli fel. Azonban én azt ajánlom, hogy az első könyvtől kezdd el. Ugyanis elég sok különbség van a sorozat és a könyv között és csak belekeveredsz, ha a 3. könyvtől (esetleg felétől) kezded el olvasni, sorozatos előtudással. -
#5518 Az elsővel kezded, ha jót akarsz magadnak, de minimum a másodikkal (Az első évad még egész jól adaptálta a könyvet). A sorozat egyébként most tart a Kardok Vihara közepénél, de már sok mindenben eltért, és rengeteg dolgot kihagyott, így elég öngól lenne így folytatnod a könyvekkel. Majd mások is megerősítenek ebben szerintem, szóval én azt mondom kezd az első résszel. -
#5517 ma értünk a nejemmel a 3. évad végére,hanyadik könyvet kell elkezdenem most ha folytatni szeretném?a Kardok vihara vagy már a Varjak lakomája jön? -
ddany7 #5516 I'm not dead George! :D
Emiliás "puszi" miatt irigylem :D -
#5515 loool :D
(14:42-nél van aki lusta lenne végignézni :D) -
#5514 But he dies so well...
>D -
Momoa, lol -
#5512 Epic videó
-
#5511 -
gombabácsi #5510 Kéne egy Kickstarter gyűjtést rendezni az írónak, hogy vehessen végre új sapkát! :) -
#5509 -
#5508 Ez de szép mondattöredék: "... a suttyó swages gyerek azt mondja, hogy yolo ..." -
#5507 Szerintem ennek a gifnek nincs köze ahhoz, hogy megúszta gerinctöréssel, csak simán a yolo mémre reflektál, hogy a suttyó swages gyerek azt mondja, hogy yolo, erre kihajítja :D -
bega82 #5506 Ahha, na ezt a yolo mozaikszót nem ismertem. :) Köszi. -
G_ArchAngel #5505 yolo = you only live once, de ugye Bran meguszta egy gerincstoressel. -
bega82 #5504 Én ezt nem értem. -
Zenszkij #5503 Nagyon ötletes :D. -
sata75 #5502 pf..:) -
G_ArchAngel #5501 -
#5500 Where have all the wildlings gone? -
#5499 Királyvárban sem Bolhavégen van elhelyezve. :) -
G_ArchAngel #5498 Devecserben nem maradna a helyén egy napig sem. -
#5497 hát ha azt nézzük, hogy Little Finger a filmben a hokedli esetén 2-300ról beszélt (már nem emlékszem pontosan), akkor akár még igaz is lehet.
egy másik:
-
sata75 #5496 bárszéknek gázos, ha bedzsúzolsz nem jössz le élve:) -
#5495 Nagyon fölé lőttél, az ott ránézésre is max 1000-2000 kard lehet. -
#5494 :D Esetleg a konyhába a reggelizőasztalka elé, bárszéknek... -
sata75 #5493 kényelmes "fotel" lenne tv nézéshez, bár 4.-re kicsit macerás felvinni:) -
#5492 Benne volt a sorozatban (Kisujj és Varys legjobb közös jelenete), valami kétszázat számolt. :) -
#5491 Azt hiszem, a sorozatban van is egy erre irányuló utalás, amikor Kisujj beszélget talán Varysszal, hogy a trón nem is több ezer darabból áll, csak XY-ból, merthogy megszámolta. Bár lehet, ezt valami törölt jelenetek közt láttam YT-n, nem rémlik már. :) -
gombabácsi #5490 ház ez így ránézésre több tízezer kardból áll, a filmbeli több százból -
Belkar #5489 Na meg ott van kegyetlen Maegor akit állítólag maga a trón ölt meg... Ehhez képest a sorozatbeli egy kényelmes fotel -
MaRee #5488 Emlegették is a könyvekben eleget, hogy utálják a trónt mert mindig megvágja őket a sok kard meg stb, a filmes trón nem tűnik olyan veszélyesnek, ez már inkáb. Plusz ezer kardból készült, a sorozatosban van vagy 50. -
#5487 Na ezen kellemetlen megcsúszni a lépcsőn... :D -
MaRee #5486 Hmm hát mindenképp impozánsabb