Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TDC Geronimo
Most néztem meg. Jól felbaszott ez a rész

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

egyszerű, akkor majd bekapja és megeszi...

s_andras
Megint visszatértünk az emberekhez? Legutóbb az e-t-o-l-ó-g-i-á-r-ó-l volt szó, ott kéne kutakodni, ott ugyanis nincs "kulturális tabu". Jó a link, ez az elmélet is épp azt támasztja alá, amit én mondok, köszönöm XD Az ugyanis részletkérdés hogy a beépített ösztön pontosan hogyan működik, eszerint arra irányul hogy ne tudjon szexuális érdeklődés kialakulni az "alom" többi tagja irányába, legyenek azok vértestvérek vagy sem. Nyilván mert a legtöbbször azok, statisztikailag ez a kifizetődő stratégia.
(? mi volt ez az öngól ?)
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 20:52:13

Ez a steam user nem én vagyok: https://steamid.eu/profile/76561198078064992

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kíváncsi lennék, az égő várost nézve vajon Havasnak és Tyrionnak eszükbe jutott-e utolsó beszélgetésük Varyssal? Mert igencsak közrejátszottak abban, hogy ideáig fajultak a dolgok. Kit Harringtont meg semmilyen szerepben nem szabad nagyvárosba engedni, előbb Pompei, most meg Királyvár...
Szerintem Varys előre gondolt...
Tuti, hogy valahonnan érkeznek seregek Jon mellé, hogy legyőzzék Danyéket. Sansa is intézkedhetett már, ahogy Ramsay ellen, most is kihúzza a bajból.
Nagyon valószínű, hogy elküldte a fellegvárba is a mesterekhez. Azok meg gondolom az összes mestert értesítik. Így Westeros minden lényeges háza már tudja. Már csak az a kérdés, hogy mit kezdenek a titokként indult információval.

Palinko
Valami ilyesmit gondoltam én is, de Dany szempontjából elég csak Jon-t likvidálni,
helyében okosabb lenne ha behazudnák hogy elveszett a csata fergetegében valahol és elbújna 😄
A Tully ház jó tipp, Dorne nem hiszem hogy már bármikor is megjelenne, de északnak pont nincs kapcsolata egyikkel se. Az északi házakban nagy volt az írtás már lassan 3 kingdom elég lenne a 7-ből összevonásokkal 😄 Mert az örökösöket nem nagyon firtatták pár királyságba mintha totál örökös nélkül maradtak volna.
Dany szavai alapjan nincs konyorolet, szoval ha szukseg van a nep felaldozasahoz a tronhoz, o nem fogja sajnalni oket.
De szimplan bosszubol kinyirni mindenkit a gyozelem UTAN az azert mar egeszen mas szint... Dany abszolut elszakadt a realitasoktol, ez mar az orult kiraly szintje boven...

Van egy olyan érzésem, hogy Arya listáján már csak egy név szerepel. Egy új név.

Azért nem teória az, csak egy saját elképzelés. De ismerem a leaket ami nagyon valószínű, hogy a tényleges főbb pontokat tartalmazhatja, szóval...!
Dany beszélgetése Tyrionnal:
- Az itt élők nem az ellenségeid. Ártatlanok, mint a Meereenben felszabadítottak.
- A rabszolgák a mesterekre támadtak, és a megérkezésemkor felszabadították a várost.
- Az itteniek félnek. A Cersei ellen fordulók családját megölik. Nem várhatod, hogy hősök legyenek. Túszok.
- Igen, azok. Egy zsarnok túszai. Kinek a hibája ez? Az enyém?
- Mit számít, kinek a hibája? Ha leég a város, több ezer gyerek hal meg.
- A nővéred tudja, hogy használja ki az ellenségei gyengeségét. Ennek tartja a könyörületünket. Gyengeségnek.
- Könyörgöm...
- De téved.
- A könyörület az erőnk. A könyörület a jövő nemzedékei felé, akik sosem válnak egy zsarnok túszaivá.

Tuti kijutott... Jon így hogyan tudna a közelébe férkőzni majd? Az, hogy gyakorlatilag nincs többé Királyvár szerintem elég hamar kiderül mindenki számára Westeroson. 😄D Szóval Jon egy kis erősítéssel nekimegy Szürke Féregéknek, aztán meglátjuk mi lesz... Ott van Arya is, talán a következő nagy áldozat ő lesz, az is lehet, hogy ami Jonnak nehezére esik, majd Arya teszi meg.. Na, azért így a végére csak visszahozták a lelkesedésemet.
Kikerestem neked, tessek:
https://en.wikipedia.org/wiki/Westermarck_effect
(vagy bovebben: https://en.wikipedia.org/wiki/Incest)

Tanulj, aztan gyere vissza ha megertetted:

Palinko
Amúgy Varys meg akarta mérgezni Danyt? Ha így nézzük a párbeszédet:
Semmi?

Nem eszik.

Vacsoránál újra megpróbáljuk.

Azt hiszem, figyelnek.

Ki?

A katonái.

Persze, hogy figyelnek. Ez a dolguk.
Mit mondtam, Martha?
Minél nagyobb a kockázat,
annál nagyobb a jutalom.
Menj! Keresni fognak a konyhán.

A lány a konyhán dolgozik, figyelik ne csempésszen bele semmit, nagy a kockázat de nagy a beígért jutalom sztem ez lehet arra utalás. Egyébként meg nem tudjuk vajon kiment pár olyan levél? Mert egyrészt nem tudom kinek írhatta másrészt meg volt idő hogy sok kimenjen.
hm nem hinném hogy egy őrült zsaronok őrült logikája. dany elég konkrétan és logikusan fogalmaz.
és pont ezt látom a sorozat egy fő üzenetének, méghozzá a mi "nyugati" civilizációnkra nézve. 😊

s_andras
Nem, nem sikerült jól megfejteni. A helyes válasz az hogy fogod az internetet, és kikeresed magadnak, helyetted nem fogok dolgozni a saját épüléseden 😉

gombabácsi #17972 : mondom hogy logika, csak egy _őrült_ _zsarnoké_

Palinko #17973 : egyértelműen.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 20:18:52

Igen, ezt a momentumot pár embertől már halottam. 😄
Szoval az a valasz, hogy nincs valasz. Oke, szoval akkor ezzel el is ismerted, hogy semmi sem all a kijeletesed mogott azon kivul hogy te szemely szerint igy gondolod, es egyetlen szakertot nem tudsz felidezni aki ugyanazt mondana amit te.

Koszonom, kiszallhatsz!

Egyébként még a te teóriádat azzal egészíteném ki, amit sokan írtak szerintem itt is meg más fórumokon, lehet pont te is említetted. Tehát, ha bejönne, akkor ugye Bran, mint Brandon az építő megvalósul és a 6. rész végén újra építi valahogy a falat... Az akkor még adná is magát, más dolog, hogy csak elég hard rajongói elmélet a részemről ez már 😄
s_andras
A választ erre már itt leírtam egyszer: #17890 Egy rövid mondat. Ebből a végtelen ciklusból kiszálltam.

gombabácsi #17961 : és ezt figyelted? : #17914

Sippie
Dany karaktere már az elején is irritáló volt. Aztán ahogy Jon oldalára állt, egyedül ott kezdett pozitív mederbe terelődni nálam. Most ezzel a résszel kb megmutatta, hogy mit várhat a nép ismét a Targeryenektől, így Jon "jogos öröklése" is pont ennyit fog érni. Konkrétan ebben a részben csináltak egy új főgonosz Cersei helyett, az utolsó részre. Super euron meg már elfelejtett célozni is, mik vannak.
AnuluWork

Pl.

😄

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Szerintem ő ül majd a végén a trónra. 😊
En nem hiszem hogy nagy varazslas lenne itt mar a vegen. Jon dramai keretek kozt keresztulszurja Danyt, es ennyi. Ez az en tippem a befejezesre.

akkor 3x-ra is leírom: Dany világosan elmondta: a város népe cinkosa Cerseinek, mert nem lázadtak fel ellene. a rabszolgavárosok lakói fellázadtak uraik ellen.

Montanosz
külföldi forumokon írják hogy a szakállas ficko ezt a csatát is túlélte :-D

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Akkor az etologia biztos osszefoglalta ezt egy tudomanyos publikacioban. Kerlek mutasd, mert most mar kivancsi vagyok ra, hogy ez valoban igaz, vagy csak te beszelsz itt bullshitet.

Egyebkent pedig megfigyelesek alapjan valodi tudosok NEM szoktak konkluziot vonni arrol hogy valami genetika vagy neveltetes kerdese, Ez hagyomanyosan joval bonyolultabb kerdes annal. Ilyet csak kepzetlen forumozok szoktak mondani...
Utoljára szerkesztette: Sequoyah, 2019.05.13. 20:08:23

s_andras
Nem lenne ez szirupos, Jon ugyanis most tanulta meg a leckét, miszerint "A gonosz diadalához nem szükséges semmi más, csak annyi, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit." Remélhetőleg többé nem kapálózik a trón ellen.

Én ezt továbbra is úgy tudom elképzelni, hogy Bran lehetne ebben valami kulcs... Talán végső elkeseredettségben, hogy megállítsák az őrült királynőt, létre kell hozni újra a másokat, lehet pont Bran vállalja magára ezt a szerepet vagy valami hasonló, de ez tényleg olyan szinten elképzelhetetlen itt már a végén... Inkább az a sanszosabb, hogy Jon némi erősítéssel, (Varys ugye halála előtt már szervezkedett kicsit... rögtön a nyitó képsor a mai részben) megöli Danyt és ő fog uralkodni, s ezzel lesz keserédes a befejezés, de egyben hollywoodi is Jon uralkodásával, szóval az ötödik résszel megkaptuk a pusztítást, uccsó részben meg kicsit sziruposabb lezárást..
Igy van.

Az o hangoztatott celja az az hogy a jogos Targaryen orokos jusson a tronra, es nagyon lelkes amig azt hiszi hogy ez o lenne. Mihelyst kiderul hogy lenne egy meg jogosabb tronorokos, Dany elmeje kezd megborulni... Itt derult ki, hogy o fo celja a tron maga, nem az hogy jot tegyen barkinek...

s_andras
Szarunk a DNS-szakasz keresésre, az etológia megfigyelésekből levonta már réges-rég ezt a következtetést. Most már én is meguntam a témát.

Meg egyszer leirom, hogy NINCS genetikailag kodolt oszton. Ha van, akkor arra mutass egy tanulmanyt ami kimutatta, es megtalalta ezt a DNS szakaszt...

sztem őt nem is bántaná de ki tudja

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

molnibalage83
Persze, mert az AK fél perc alatt felnégyelése, a flotta elsüllyesztése és a keep lerombolása önmagában nem félelmetes, poénból gyújtsuk fel a fél várost...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

molnibalage83
Ja persze, azért dobták el a fegyvereket és kongtak a harangok. Danny azért perzselte fel, mert nem tudta megemészteni M. halálát és mert egy idióta.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Szvsz a párbeszéd Dany és Jon között a válasz a civilek megölésére. Dany felajánlja a trónt Jon-nak, mert tudja, hogy népszerű és jó király lesz belőle, míg a Targaryeneket senki nem kedveli. Azt mondja, hogy ő csak úgy uralkodhat, ha félnek tőle. Jon nem akar király lenni ezért Dany kénytelen elpusztítani a civiliket, hogy a rettegéssel uralkodhasson.

Utoljára szerkesztette: BladeW, 2019.05.13. 19:35:28
molnibalage83
Nekem tetszett a rész, az eddigiekhez képest.
Arya valóban királynőt fog ölni...
... csak egy másikat.

Az eddigi sárkányvesztést fogjuk fel tanulópénznek. Danny rájött végre hogyan kell sárkányt használni.

Veterán
Az utolsó rész vége úgyis ez lesz...

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Nem csak élvezi, neki a bosszú és az elégtétel fontosabb bárki életénél. Nekem ez jött le az arcáról még az elején, mikor a bratyót arannyal ötvözték.
Jon vajon letudná győzni a sárkányt? hmm...

én már csak azokat sajnálom akik denerisznek nevezték el a kislányaikat <#mf1>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Az eleje jó, de a többi az számomra gagyi lenne.
De az is lehet a Starkok halnak meg és ő újjáépíti a fővárost.
Senki nem képes bántani amíg a sárkány ott van a közelben.

Daeneryis szíve mélyén nem gonosz.
Utoljára szerkesztette: Gerin, 2019.05.13. 19:01:07
s_andras
Hát persze, milyen világosan látszódott ez Joffrey, Myrcella és Tommen számára is <#vigyor2> csak hogy témánál maradjunk. De a való életben sincs máshogy: egy gyereknek a szülei "csak" Apa és Anya, nem agyalnak azon hogy testvérek-e? Lehetnének azok? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Lóf*szt, eszükbe se jut ilyesmi.
Azt meg nagyon nem értem hogy miért csípődtek be nálad az én körülményeim, erről le kéne már akadni, mert többféleképpen már nem tudom és nem is akarom elmagyarázni. Inkább reagálj arra amit az állatokról tudtál meg most tőlem, az pipa? Annyiban javítom is magam, hogy jobban belegondolva ezek szerint az embernél is inkább millió éves nagyságrendben kell számolni a genetikailag kódolt ösztönt a vérfertőzés elkerülésére.

Gerin #17939 : dehogynem, épp most derült ki hogy pont a szíve mélyén gonosz, és eddig láttuk a hamis felszínt.
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2019.05.13. 19:00:17

Szerintem attól hogy a Night Kinget legyőzték a 3-ik részben attól a "sima" tél még mindenképpen el fog jönni.

Westeros nagy része meg már így is kimerült a háborúkban + a mostani részben
Dany elpusztította Westeros -és talán a világ- legnépesebb városát.

Sok sikert a télhez...
Az erdő gyermeki vajon kihaltak, vagy élnek még?! Nagy az az Észak, de csak egy obszidián penge a szívbe + némi mágia. De azt is eltudom képzeni, hogy van még pár más ott Északon, hisz az előző Éjkirályt is legyőzték kb. 8000 éve, de még is lett egy új, akit most győztek le Deresnél; és a westerosi világ mágikus egyensúlyához a Fény Ura és a Nagy Más istenek között kell egy újabb Éjkirály v. Éjkirálynő, hisz most a R'hllor/Fény Ura áll nyerésre.
A megmaradt másoknak meg nincs vezetőjük, és ugye egy Daenerys + Drogon kombo Jégsárkány + Éjkirálynő páros ütős vég lenne. De ez csak egy saját elképzelés, 90% most már, hogy az lesz, ami abban a bő 9 hónapos reddites leak -ben leírtak. Itt is volt róla már szó.