19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
#8639 Én úgy 6 éves koromban a Sárkányszív végén:D
Azóta nem igazán, max pár animénél volt meg a lehetősége egy kis picsogásnak, de végül is nem. -
Belkar #8638 Aegon elküldte a feleségét Rhaenyst hogy foglalja el Dorne-t. Ezzel csak az volt a baj hogy nem talált ott senkit.
A harcosok elrejtőztek a hegyekben meg a sivatagban és így csak üres várakat tudott "elfoglalni" Rhaenys. Keresésnek nem sok értelme volt mert a sivatagban maguktól haltak a katonái így inkább feladta és hazatért.
Négy évvel később újra megpróbálta ekkor ő is és a sárkánya is meghaltak amikor egy balliszta lövedéke szemen találta Meraxest.
-
sempronius18 #8637 Gerilla hadviseléssel amit segített az, hogy Dorne 90%-a magas hegység, vagy kopár sivatag. -
#8636 Egy Oberynnel fojtatott beszélgetés során Tywin azt mondta, hogy Dorne tudott csak ellenállni Aegonnak és sárkányainak. A könyv kifejti, hogy hogyan? -
#8635 hogy all a labfeje -
#8634 Azert o egy olyan karakter aki hianyozni fog kicsit, amugy is keves karakter volt eszakon.
-
#8633 Miért, már ismered? -
#8632 De. Viszont annyira azért nem volt drámai, a csatában emberek halnak meg. Várható volt. Ellenben az eskövős résznél már csettintetem, hogy "baszod, vidám emberek és esemény is az. Nofene.". Akkor még nem ismertem eléggé Martin papát... -
MaRee #8631 -
#8630 -
#8629 Én utoljára akkor sírtam, mikor a Pál utcai fiúkat olvastam. Az annyira felbaszott, hogy azóta sem olvasok. :DDD -
Evoluti0N #8628 Dehogy erős. Ha beleéled magad, akkor megrázó is lehet valakinek a halála. Te még nem sírtál egy sorozat, film, könyv, játék karakter halála miatt? Ha a válasz nem, akkor vagy nem tudod beleélni magad eléggé, vagy nem olyan dolgot nézel, játszol, olvasol, amit neked találtak ki, vagy kőből van a szíved. :P -
#8627 na, én is becsatlakozom :)
az elején nem tetszett annyira a sorozat, kicsit hanyagoltam is, aztán újra elővettem...
2 hét alatt elértem a jelenlegi részig... még most is vannak hiányosságok, most sem tetszik annyira, de a misztikum jót tett neki
a legkielégítőbb pillanat Jeoffry pusztulása volt :D Tyrion remélem nem hal meg, a legjobb karakter :) a másik irritáló karakter pedig Cersei... elpusztulhatna ő is -
#8626 Már magát a kommentet sem értem. Ez egy film. A megráz szó erős a karakter halálára. Ha arra gondolsz, hogy mennyire "sajálod a karaktert", akkor meg nyugodtan kijelenthetem, hogy nekem azért kicsit hiányozni fog. Az egyik legjobb nő volt a sorozatban, nekem legalábbis tetszett. -
#8625 Szép se vót meg okos se vót. Nálam ezér. -
#8624 Meg Oberyn halála azért kicsit komolyabb következményeket von maga után. Illetve önmagában a halála is durva volt. -
#8623 Egyszerűen azért, mert nem volt annyira szimpatikus karakter, mint Oberyn. Legalábbis én így látom a dolgot. -
Stockbauer33 #8622 http://www.gamestar.hu/nem-folytatodik-a-tronok-harca-na-ez-a-veszelyes.html -
#8621 -
#8620 elmondva szép és milyen jól nézhetett volna ki, de sajnos rohadtul nem így volt a sorozatba előadva.
szóval unalmas volt ahogy volt Szerencsétlen Robb.
-
#8619 ja,csak végig gyakta fél Westerost, és minden csatát meg nyert, + fogságba ejtette a Királyölőt
tényleg uncsi volt
ha lett volna 1-2 bakija sztem még a Lannisterek fővárosába is elért volna -
#8618 Ygróka haláláról a Kövér csávó tehet, aki mindég olvas és szegfűzik. Ő mondta a kisgyerkőcnek, hogy fogjon fegyót és harcoljon, az meg a játék íjával jól lelőtte a csajt, mert az fenyegette Jon-t (legalábbis ez a volt a látszat). De a Kövéret meg Jon buzdította mindég, így gyakorlatilag EZ IS az ő hibája... Evvan, mindenki a saját poklát ássa mög! :_D -
#8617 gondolom mert senkit nem érdekelt:D
Robb halál kit rázott meg?
Engem semennyire nem tudott a stark ház halál nagyon megrendíteni, annyira alul voltak reprezentálva(kivéve Cat, ő legalább érdekes dolgokat tett/történtek vele)
De szerencsétlen Rob annyira semmilyen volt, hogy azt már rossz volt nézni:D -
#8616 pedig jól ki volt szerintem dolgozva. valahogy tudta mindenki, hogy karakterfejlődésről van szó és le lesz zárva. -
#8615 Az nagyon kelett, már vártam mikor fogja mondani, vagy egyáltalán eltudja-e mondani, mielőtt meghal:D
Eléggé életlen lett, én csak nevettem rajta, sajnos túlzásba vitték és mémesítették a mondatot ami nagy hiba volt.
-
Evoluti0N #8614 Az mé' van, hogy Ygritte halála senkit se rázott meg különösebben? Face-n se megy ezerrel a sírás, mint Oberyn esetében. -
#8613 -
bega82 #8612 Ráadásul - bár tudom, itt nem nagyon szeretitek a "könyvben így meg úgy volt" témájú megnyilvánulásokat, de - a könyvben is ugyanez volt a tendencia, többszáz oldalakon keresztül semmi, aztán 1 fejezet, vagy csak néhány oldal kedvéért előkerültek, utána megint nagyon sokáig semmi "hír" róluk. :) -
#8611 Várják a telet.
Mi meg inkább örüljünk, hogy tovább tart a sorozat. :) -
#8610 Höhö! -
sempronius18 #8609 Úgy vannak vele, hogy a faxé jöjjenek mikor az emberek nélkülük is kiirtják egymást egyszerűbb lesz majd csak simán bevonulni a háború végén az üres Westerosra. -
#8608 tuti megint ez lesz... minden évad végén belengetik őket, aztán semmi... -
Dobronski #8607 Neki is lehetne ütni a gerincét, de Margery amilyen kis sunyi tekintetet tud vágni, anno Joffrey előtt a Purple Wedding-en meghúztam volna. -
G_ArchAngel #8606 Melissandrehez kepest elege kezdo minden szempontbol :D -
Dobronski #8605 Ebben a csajban annyi tűz van, mint az összes nőben Westerosban. -
#8604 -
#8603 egy ideig? mármint úgy érted, hogy az ötödik könyv végéig... egyelőre... -
G_ArchAngel #8602 Kivancsi lettem volna, ha a konyvhoz hu maradt volna a stab es 12-16 eveseket kasztingolnak, akkor mit szoltatok volna - persze, hogy irritaloak voltak, ez a szerepuk, elvileg mind gyerekek a konyvben.
Narnia: Westeros edition. -
#8601 Csak tőle? Danny egy ideig irritálóan hülye volt... -
Zenszkij #8600 yes she has, de nem tit, hanem teeth