19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Bladzs #11888 Szerintem ezek a városi őrség katonái. Ők elvileg a varoshoz tartoznak, nem házakhoz, de inkább ahhoz aki pénzeli őket. -
Prof William #11887 Csak akkor az egész fal-más szál menne a levesbe. Ki állna a helyére? Annyi szereplőt kinyírtak már hogy már nem lenne olyan aki tovább tudná vinni a szálát.
Meg az se volt biztos véletlen hogySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!a kiömlött vér gyanúsan sárkány formában fagyott meg. Vagy csak én láttam úgy?
Mellesleg most hogy Brienne is előkerült, remélhetőleg következő részben elmondja hogy mi lett Stannissal. -
DantesHUN #11886 Én nem tudom. Az igaz hogy sok előjele van. De másrészről simán eltudnám képzelni hogy akkora trollok a készítők ,hogy húzzák az emberek agyát na majd most na majd most...csak feltámad, és nem. Azért valószínűbbnek tartom a feltámadást. -
Pares #11885 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!1000%-ra tutibiztos, hogy feltámad, rengeteg előjele van/volt. -
#11884 Elnézést. Redditen olvastam hogy Jaime-vel javarészt Tyrell katonák vannak a trailerekben
dantes: kitudja, de én is úgy érzem feltámad :D
annyira rossz lenne az egész, ha 3-4 részen keresztül csak feküdne ott aztán "welp, meghalt, ennyi" -
DantesHUN #11883 Miért gondolja mindenki azt ,hogy is feltámad? És ha nem? Én simán eltudom képzelni -
Pares #11882 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most, hogy Sansa szabad, szerintem tutira északra fog menni Jonhoz. Ott meg valószínűleg lemészárolják az (igazi) árulókat a vadak segítségével, és Melisandre feltámasztja Jon-t (Melisandre most pont ott van (mentálisan), ahol Thoros volt mielőtt megkapta a feltámasztós szupererejét). Mivel már meghalt, semmilyen eskü nem köti többé az Éjjeli Őrséghez, így szerintem Sansa-val közösen elindulnak egyesíteni az északot a Boltonok ellen, és ez lesz az a deresi csata, amit Melisandre a tűzben látott, és ami az előzetesben is van, ahol elég valószínű, hogy Jon van az egyik képkockán... Habár egy másik előzetesben Ramsay meg arról beszél, hogy megtámadják Fekete Várt... Remélem azért Jon feltámasztását nem húzzák sokáig...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.27. 17:13:56 -
#11881 Nem, a sisakjuk elég jellegzetes Lannister sisak:
Viszont nem úgy volt, hogy az unokabátyja, Kevan visszatért, hogy rendet tegyen?
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2016.04.27. 14:36:47 -
#11880 szerintem azért, hogy ne adjanak esélyt a holtest meggyalázására. -
DantesHUN #11879 Úgyis érdekes. Okosabban tenné ha összefognának, elvégre akad közös ellenség nem is egy...Cersei a tevékenységével lenulláza a Lannister házat a végére. -
#11878 vért ontanál ezen a szent helyen?
az istenek több vért ontottak mint mi emberek együttvéve
-
#11877 Azok Tyrell katonák. -
#11876 Jaime a kardjáért nyúl, mire a high septon olyasmit mondd hogy vér folyna ezen a szent helyen, mire Jaime azt reagálja hogy az istenekhez több vér tapad, mint azokhoz összesen akik a teremben vannak. Ha jól vettem ki :D -
#11875 Jaime mit beszél a főverébbel? -
#11874 Azért ez a trailer eléggé odab*szós :) Jó rész lesz.
Ahogy a Mountain bemozdul és az őrök hátralépnek az "epic" (hogy utálom ezt a szót). -
DantesHUN #11873 Oké, a dolog tovább vadul...azok Lannister katonák? Cersei velük is bajuszt akasztana? -
#11872 -
#11871 Jelképezi az eszmét, hogy ők nem ismerik el a jelenlegi vezetést. -
DantesHUN #11870 Azért teszik, mert a sorozat készítői bizonytalanságban akarják tartani a nézőt, hogy mi lesz Jon sorsa. -
#11869 csak azt nem értem SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!mi a szarért őrködnek jon snow teste felett? mégis mit várnak attól hogy karddal védenek egy hullát? ugye ők nem ismerthetik myri thoros történetét amikor feltámasztja beric dondarriont,ráadásul melissandre látta a halott havas johnnyt még sem tett eddig semmit. -
#11868 Ja, csak a rövidítést nem ismertem. Maga az elmélet már rongyosra volt dumálva. -
Pares #11867 Jon Snow valószínűleg nem Ned Stark fattya, hanem Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark fia...
"After the king was overthrown and Rhaegar was killed, Ned and his men rode to the Tower of Joy to find Lyanna. There, they found three of the late Aerys Targaryen's Kingsguard protecting the tower. A battle ensues in which all three Kingsguard are killed, as well as most of Ned's men." Ez a jelenet benne volt az előzetesben is... Szóval valószínűleg végre kiderül az igazság Jon Snow anyjáról (és igazi apjáról)... -
#11866 ? -
Pares #11865 Ha tényleg igaz az R+L=J elmélet, akkor az még jó alaposan megkeverheti a történetet...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.04.26. 14:16:56 -
Prof William #11864 Amúgy látni -bár már eddig ios voltak jelei- a Lannisterek kínlódását.
Lassan elkezd a fejükre omlani az a gigantikus fekáliahalom amit az előző évadok alatt felépítettek és ráadásul az előző évadban szépen alá is manőverezték magukat.
Az egyetlen aki ezt valahogy helyrehozhatta a volna (sőt bele sem keveredett volna) sajnos meghalt az árnyékszéken, egy morcos törpe nyila által.
Twynn halála után Cersei azt képzelte hogy hű de hatalmas nagy intrikázó ő is, de már elég nyilvánavló, hogy nagyobbat nem is tévedhetett volna... -
#11863 szerintem ez a komment jó nyomon van:
"The body of Stannis hasn't been shown yet, for all we know he could have slipped under a dumpster and lived." -
DantesHUN #11862 Zsigmond úgy lett magyar király, hogy az első felesége örökölte a trónt. Tehát házastárs révén, igaz persze a férfiak esetében ez könnyebb, a királynő férjét elfogadni uralkodónak, mint egy elhunyt király feleségét. Férfi oldalról még csak-csak de női oldalról kétséges a dolog.
Ha nincs örökös semmilyen ágról, akkor az utolsó uralkodóval legközelebbi rokonságban álló család jelentkezhetne, ez pedig Lannister és Tully ház.
De daenerys trónkövetelése erősebb lenne. Persze , úgyis az örökli trónt akinek erősebb hadserege van meg támogatottsága. De azért nem árt mellé ha van joga is a trónra nem csak ereje elfoglalni.
-
#11861 Igen. A jóslat szeritn mondjuk Tommen meghal. Viszont, ha utána születik meg a fia akkor megint töprengek. Mert a linkelt videó nem tér ki az időbeliségre. Akkor addig lenne uralkodó valaki, amíg az örökös meg nem születik? Tudtommal egy uralkodó csak akkor nem az ha meghal vagy lemond. Tehát hiába lenne az öröklési fán MÁR előbb Tommen fia vagy lánya, ha korábban már betöltötte valaki a poszot. Akkor meg kellene halnia annak és akkor újra a főág játszana. Ha jó értem.
Mondom, nem egyszerű ez, mert ilyen apróságokra nem tér ki a videó sem. -
#11860 Tommennek fel kell csinalni az asszonyt nincs más kiút, látogatóba kell mennie a böribe:D -
#11859 Az angol trónöröklésnél, ha egy ág kihal, akkor addig lépnek vissza a családfán, ameddig egy elágazáson nem lesz élő rokon, aki örökölheti a koronát. 1:44-től.
Azt nem tudom, hogy nőágon is lehet-e a GoT világában, de a videó alapján angoloknál igen, de a király lányának kell lenni. Mondjuk most már ez sem számít, mert Myrcella halott. Cerse nem egy király lánya, csak a felesége volt. Ha Tommen meghal, akkor a Baratheon ágon nincs egyetlen élő örökös sem, fel kell lépni egyet. Ott lenne Robert, de ő halott, ahogy Robert mindkét tesója halott is. Ha Stannis lánya élne, akkor ő lenne a királynő, ha ilyen lehet a GoT világában. Elvileg igen, hiszen Danny többször is említi, hogy ő a törvényes örökös, csak a bigger army diplomacy közbeszólt és így lett Robert Baratheon, akinek nem volt ugyebár elődje.
Ha Danny-t kizárjuk, akkor elvileg Robert apjának (?) testvéreinek leszármazottjai közül kellene királynak lenni valakinek. Ők nem szerepeltek a sorozatban, ha egyáltalán még élnek ők. Azért kérdőjeles, mert Robert apja és anyja sem volt uralkodó, ezért nem vágom, hogy ilyenkor az angol öröklési szabály hogyan különbözteti meg a két ágat. Tehát, ha mindkettőnek csak lány vagy az egyiknek csak lánytesója volt, akkor melyik ág az erősebb.
Nem is olyan egyszerű ez... -
#11858 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!visszajön a látása, harcos bérgyilkos lesz. csak kevésnek érezték dramaturgiailag a szmbekötést ezért vakult meg :D de ez biztos átmeneti, most megtanul vakon harcolni, majd még pár technikát átad a rend neki aztán valahogy el fog kerülni onnan és még tuti fontos szerepe lesz 1-2 szereplő kiiktatásában -
#11857 Természetesen denevérhallása lesz és ügyvédnek áll. -
DantesHUN #11856 Amikor még aVérebben jöttek-mentek az érdekes volt. De ez a mostani szál, nem érdekel és nem is látni hogy mi akar ebből kikerekedni. -
#11855 pedig a könyvebben a legjobb részek Aryások, ezért nem tudom megítélni nektek miért nem tetszik. könyvben pl Daenys részek a legunalmasabbak -
DantesHUN #11854 +: A vak Ayra annyira nem érdekel...komolyan, áh. Miért nem őt írják ki? -
DantesHUN #11853 Hm. Nos. Az új rész jobban tetszett mint az előző évad, érdekes kezdés, majd kiderül tartja-e a szintet. Sok dolgot felvet, és ettől függ jó lesz-e ez.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sansa+Bűzös+kisharc, jó volt. Jó lesz ha ők 4-esben kalandoznak. Kevés idő jutott Tyrionra és a Pókra, de ez a szál is érdekes dolgokat vetít előre. Az előző évadban egyik szereőlővel se tudtak nagyon mit kezdeni, az hogy Jorah ide-oda rángatta a törpét, nem az igazi. Neki a politka a játszma áll jól, nem a kalandok. Varys meg ő ebben jók, úgy tűnik ezt is csinálják majd végre. A búsképű kővé váló lovag meg Dáridó, mennek szabadítani, ez annyira nem érdekes. Daenerys már inkább Eddig baromira untam a szarakodását. Ez akár jó is lehet, hogy egy újabb hordát maga mellé állít. Végülis kivágta magát, nem erőszakolják meg. De...elküldenék valami özvegyek helyére, de ha ebből is kidumálja magát, maga mellé állítja khalt és seregét...és végre csinálna valamit! az jó lenne. Remélem erre megy ki a játék.Mert a rabszolgákkal való kínlódása nem volt igazán érdekes. Jó lenne ha készülne a trónt visszanyerni.
Fal és Jon. Én simán elhiszem egyébként, hogy nem éleszik fel. Ez lenne ám az igaz trollkodás. Bár tudom, elvileg az előzetesben látni lehetett, hogy feltámadt. Nem mintha kedvencem lett volna Jon, de ha halott ki lesz az érdekes a falon? Davos? A Vadak? Vörösszakáll? Jó karakterek, de kevesek ahhoz, hogy húzókarakterek legyenek.
Az is érdekes az őrség lassan elfogy. Teljesen. 50-en alig vannak azok se egységesek. Még egy kis csetepaté és gyakorlatilag nem lesznek. Ez gond lehet. Ja, meg hát ha Sansaék észak felé ,mennek de Jon hulla marad akkor...szívás. Mint két évaddal ezelőtt amikor Ayra a Vérebbel csámborgott, és mire odaért egy rokonhoz az pont meghalt.
Jó volt, hogy kiderült milyen a Vörös Asszonyság valójában, kis cukorfalat.
Királyvár...hát...a jelenet nem volt túl érdekes, jaj Cersei aggódik hogy bekövetkezik a jóslat, a ifjú királynét szívatják. De hol van Tommen? Ő a király...okél hogy szinte gyerek...de...még csak meg se említik! Már az előző évadban is utáltam a Verebeket. Szerencsére úgy tűnik a előzetesek alapján végre odabasznak nekik. Akármennyire is sokan támogatják őket, akármennyire is támogatta őket a hatalom eleinte. És bármennyire gyenge kezű Tommen és töketlen, csak oda kéne nekik csapni. Legalább két nagy nemesi ház, fegyveresei és pénze +plusz a király személyes testőrei állnak szemben csuhás botos alakokkal.
Dorne. Fura, hogy ennyire könnyen leszámoltak a herceggel. Viszont, felvet ez is pár kérdést. Mi lesz, polgárháború dorne-ban? Vagy a megvadult nőket követi majd Dorne népe? Értenek a hadsereg vezetéshez? Egy tartomány irányításához? Újabb sokadik szakadás lesz a országban és Dorne hadseregével is meg kell küzdeni?
Úgy ,hogy a fővárosban egy rakás csuhás ellen se tudtak eddig erőt felmutatni? Érdekes helyzet.
Egyrészt tetszik , mert sokasodnak a gondok Lannisterek felett, végre nem csak nyernek.
Másrészt az a baj, hogy egyre nő a káosz. Minden szál és minden cselekedet csak újabb és nagyobb bonyodalmat okoz, és nem arra vezet, hogy a helyzet megszilárduljon. Persze, hogy lehetne rend? Tywin halott például. Egy olyan kaliberű vezető rendet tudna hozni, kérdés milyen áron, de rend lenne. A Mások közelednek, a káosz egyre nagyobb...és három élvad van összesen még ez alatt be kell fejezni a történetet, tehát valaki csak győzni fog, és létre hoz valamilyen egységet és rendet. De kérdés ki?
Na majd kiderül, hogy évad során merre kanyarítják a történetet. Egyelőre bizakodom. Amúgy a jóslat szerint ha meghal mindhárom Cersei gyerek, kié a trón?
Tommen után ki következne? Cersei nem , ő csak az anyja. Jamei? Jó azon túl hogy az apja, hivatalosan nagybácsi. Lannister ház oldalágról rokon. Vagy egy másik Lannister? Stannis hulla, ő nem. Más rokon onnan nincs. Margaery tyrell ? Igaz ő csak feleség, nem közvetlen vérrokon, de mégis csak rokon. A történelemben volt példa ilyen rokonság alapján történő trónkövetelésre. Plusz ügye Dany...máshonnan nézve Tommen halála után neki van csak joga a trónhoz. Ha tényledg igaz a jóslat, és ügye a jelenetben ezt hangsúlyozza Cersei akkor ez lesz az egyik fontos kérdés lesz.
-
#11852 Egy kis emlékeztető kép :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#11851 igen én is ezzel érveltem, de azért az a nagy fejetlenség odaverhet még rendesen, a bolton srác sem volt nyugodt a lanister sereg emlegetésekor... nem is értem a királyvárban miért nem puccsolják meg sereggel a veréb uralmat. meg most ki is parancsol azoknak a lanister seregeknek, talán jamie? -
#11850 Arról ne is beszéljünk, hogy a Királyvárban meg totális a fejetlenség... -
#11849 Bosszulni? Ember, nem látod, hogy Dorne jelen állás szerint háborút fog indítani és masírozgat majd a királyvár felé? Dorne rohadtul nem mellékszál, ha rendesen végigviszik. Az, hogy egyeseket irritál a borzalmasan szar 5. évados megoldások miatt azt megértem, de ennyire vaknak lenni...?