19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Pares #13174 Nem is kell "tudományoskodni", elég ha a sorozat korábbi haláleseteiből indulunk ki, hasonló vagy kevésbé súlyos sérülésekbe is belehaltak már Aryánál sokkal "erősebb" emberek (Drogo néhány vágásba belehalt, Areo Hotah azonnal meghalt ahogy hátbaszúrták...), Aryat meg megvágták, kétszer hasbaszúrták és megforgatták benne a kést... Szerintem amúgy rendező a hibás, túl nagy hangsúlyt helyezett Arya sérülésére, ha mondjuk rögtön a vágás után beleugrik a vízbe, máris sokkal hihetőbb az egész. Azzal még ki tudok egyezni, hogy Arya hülye és naiv volt, abba viszont már nem, hogy egy ilyen sérülés látszólag meg sem kottyant neki... -
#13173 ha nem találja el a hasi artériát akkor órák azok a percek. említettél első világháborús könyveket, akkor biztos, tudod, hogy a hasi lövéstől féltek a legjobban mert azzal szenved legtöbbet az ember. meg még valami modernebb jenki filmben is benne volt, hogy levezette mi történik, hova folyik az epe stb a társának, elég klasszikus biztos láttad. most nem ugrik be a címe. -
#13172 De hát ugye ez egy fantasy. Mondhatnánk mese. A sárkányok is jól mutatnak benne. :)
Tehát kár is talán túltudományoskodni. -
#13171 Nem felgyógyul ilyesmiből az ember, hanem percek alatt belehal... Még a modern orvostudománnyal sem feltétlen marad életben az ember...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.17. 23:15:53 -
Pares #13170 Mert biztos a győzelmében, és mert nagyobb a hadserege is (amgy Kisujj meg nem jelenik a Völgy lovagjaival...). -
#13169 Az a tőr koppanásig bele lett tolva Aryába.
Fel nem gyógyult volna belőle ilyen gyorsan. -
#13168 Nem igazán értem, hogy miért nyílt ütközetben fognak küzdeni. No persze ha Ramsey ki akarja mindenáron mutatni, hogy ő észak király és látványosan demonstrálni akar... -
Stockbauer33 #13167 [/spoiler][/spoiler] -
#13166 Én Quentyn-szál óta bármit kinézek az öregből :D -
bega82 #13165 Biztos vagyok benne, hogy ő nem így írta, vagy ha nagyjából a történtek egyeznek is, tuti jobban írta meg.
Utoljára szerkesztette: bega82, 2016.06.17. 18:03:11 -
#13164 Abban bízok, hogy ha Martin ezt az Aryás szálat hasonlóan pocsékul írta meg, akkor most látva a filmes bénázást összetépi a jegyzeteit és ezt a részt újraírja. -
#13163 Tegyük fel, hogy hetekig volt a Lady Crane-nél, de akkor miért nem volt jól lekommunikálva? Plusz nem sok ismeretsége volt Aryanak, szóval elsőre ott kerestem volna. :) -
Prof William #13162 Pont ez a legnagyobb fail a dologban. Mindenki ott agyalt meg vajon miért viselkedik így Arya + születtek az elméletek... De aztán kiderül hogy nem, csak simán balfaszok voltak a rész rendezői. -
eddaniel #13161 ja -
#13160 Totál tönkrevágták a szálat. Jacquen meg mint valami töketlen állt ott és nézte ahogy elmegy..VICC -
Pares #13159 Pont azért született annyi Arya-teória, mert Arya viselkedése a 7. részben teljesen szembe ment az addig felépített karakterével, ráadásul azok a túlélhetetlennek tűnő hasba szúrások rátettek az egészre még egy lapáttal. Ami a 8. részben történt vele az meg egy nevetségesen hihetetlen katyvasz. Sajnos. -
#13158 Illetve betompítva az opiáttól? Pont hogy emiatt inkább lehetne kába és lassú.
Mondjuk nem pofázok, túlpörgettük ezt az Arya teóriákat. :D
Csak csatlakozom hozzátok. Az Arya szál butácska, suta volt. A rész egy finom töltelék volt, hiszen azért érdektelen nem volt, én is azt mondom, hogy Sándor vitte a tölteléket meg a nekrohegy. :D
Brienne számomra érdekes karakter, érdekel a története, csak nem szabad sokat szerepelnie, mert egyszerű mint a faék. =)
Várom a következő részt. -
suba53 #13157 Mert? Szerintem meg Rémusz bácsi. -
#13156 ez mind elképzelhető, de szerintem Hodor a night king. -
#13155 Mondjuk a milk of the poppy az gyakorlatilag morfium álá westeros szóval szarásig befájdalomcsillapítózva simán lelehet nyomni egy olyan sprintet mert nem érzed ahogy szakad szét a tested épp:D -
#13154 spekulációk a következő részről
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Prof William #13153 Most komolyan mi volt ez a rész?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Szóval így dolgozik egy profi bérgyilkos. :) A lehető legnagyobb feltűnést keltve üldözi a célpontot árkon bokron át.
Arya meg elég komolyan kipihenhette magát, ha ilyen jól bírta futkározást. Lehet, hogy kelet volna egy montázs, hogy legalább egy hétig ápolják. De még így is necces a futás.
Az meg milyen már hogy nem láthattuk a gyökér kis csajjal a leszámolást? Rohadtul megutáltam + Arya nemezise lett erre nem láthatjuk ahogy lenyomja?
Idióták ülhetnek a rendezői székben.
De ez mondjuk Arya felgyógyulására is igaz. Milyen sok elmélet volt hogy a csaj biztos, hogy nem viselkedett volna ilyen hülyén, meg hogy miért bal kézzel dobta a pénzt, miért flangált védtelenül stb...
De nem tényleg ilyen hülye volt, a megmenekülést pedig letudták egy már 20 éve is gáznak számító "alszok egy kicsit az életveszélyes sebre és lám már nem is olyan súlyos." - fordulattal
-
#13152 9-10 rész SPOILER LINK, NE NÉZD MEG, HA NEM AKAROD LELŐNI A LÉNYEGET!!!!!!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][/spoiler]KOMOLYAN NE[spoiler]FORDULJ VISSZA[spoiler]ÉN SZÓLTAM[spoiler]http://pastebin.com/56BL0QW0 -
#13151 Waif -
#13150 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem fog a világ annyit élni, hogy lássuk a gyerekkorát -
#13149 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem meg befut a greyjoy teleport flotta :D Amúgy a vastrón örökösről meg annyit hogy simán lehet hogy a kicsi tommen felcsinálja margeryt aztán nesze ott az örökös -
#13148 Vagy a sarik láttán beszartak a hajókon, nem lőnek így a sárkány se aggrozik. MMO logic -
Pares #13147 Azért egyet-kettőt szerintem biztos feléget, erődemonstrációként... Meg aztán ott vannak Greyjoyék is, akikről nyilván még nem tud, de hát Daenerysnek mindig szerencséje van amúgy is... -
#13146 Szvsz hülye lenne felégetni azokat a hajókat. Jól jönnek azok még... -
Pares #13145 Szerintem egyértelmű, hogy mi fog történni: Drogon és talán a másik kettő is felégeti az ellenséges hajókat, akiket meg nem, azok meg összeszarják magukat félelmükben. -
#13144 Jamie most is mondta, első sorban Lannister másod sorban lovag, soha nem fogja elhagyni ezt a süllyedő családot, vele pusztul majd. egyetlen pozitív Lannisterként, ha Tyriont nem számolom akit kb kitagadtak. -
#13143 nem tudom milyen gyorsan repül egy sárkány, de egyezzünk meg, hogy 5ször olyan gyorsan mint egy gyerekkel, nőkkel vonuló lovas csoport. ha azt mondod ez kevés mert szted sokkal gyorsabban akkor azt mondom szerintem is, de már ilyen különbségnél is pár nap kell még megérkeznek a lovasok addig lezajlik az ostrom, mert nem az van, hogy majd falakon kívül tartjuk őket, hanem beúsztak az öbölbe... sárkányról is tudhatnak, nem fog meglepetés számba menni, elbújhat ott pár ballista... a sárkány se gyilkolhatja annyira a hajókat mert Daenarys megfogja tudni hogy a többit felégették ezekre van szüksége. szóval elméletileg bármi lehet ott, gyakorlatilag meg úgy is tudjuk mi lesz -
gombabácsi #13142 HOLD THE THRONE
:D -
gombabácsi #13141 hodort se láttuk meghalni. ha jól emlékszem, csak a kezét kezték el csócsálni. bármi lehet még :) -
#13140 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Télapó nem létezik -
suba53 #13139 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kék szemekkel? -
#13138 Hatalmas spoiler a 10. rész végéről, tényleg csak saját flelősségre nyissátok meg, aki nem bír magával inkább loggoljon ki!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Hodor -
suba53 #13137 Senki nem harapja le a fejed.
-
#13136 az enyémekben csak a korábbi epizódokról megy okfejtés... meg ha jól rémlik azokban is, amikre válaszoltam, azokat nyitogathatod -
#13135 Pont ezért kérdeztem, hogy mennyire konkrét spoilerek. Mert ugye van különbség felcsigázás, és egy fordulat teljes leleplezése között.:)
Én csak előbbit pártolom. Spoiler tagekbe meg spoilermentes nagy méretű képektől elkezdve, legutóbb lement epizód történésein keresztül, legközelebbi epizód elhintett morzsájáig aztán bármi lehet, ha nincs külön odaírva, mi.
De nehogy valaki leharapja a fejemet, úgyhogy tényleg inkább várok egy hetet fórum nélkül.:)