19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Stockbauer33 #14141 -
#14140 http://index.hu/kultur/media/2016/09/19/tevetortenelmet_irt_a_tronok_harca/ -
Stockbauer33 #14139 -
#14138 már csak azt nem értem, miért kellett megvágni az évad hosszát. -
Stockbauer33 #14137 http://www.origo.hu/teve/20160901-tronok-harca-hetedik-evad-game-of-thrones-season-7.html -
Pares #14136
Egyértelműen hó. -
#14135 Nem hinném, meg oldalt ott van a 9gag felirat is. -
#14134 vagy hamus volt
nem tudom offical a kép? -
Pares #14133 Ez érdekes... Daenerysnek volt egy olyan látomása, amiben a lerombolt trónteremben járt, miközben minden havas volt... -
Prof William #14132 Mmm... Sweet. :)
-
Prof William #14131 Hát lehet haragudni rá? Csak azért mert csinált néhány butaságot? :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.08.24. 13:17:56 -
#14130 -
#14129 -
#14128 A legtobb mocskos szar azert. Ezert se nezek ilyet (vagy mast), csak eredeti nyelven. -
Quantumleap #14127 Ellenben a finn, japán, kínai és héber elég zagyva és értelmetlen, legalábbis számomra.
De amúgy például a holland fordítás (Houd de deur) sem annyira hiteles és jól megoldott, mint első ránézésre tűnik. Ejtése ugyebár: háud dö dőr. (Egész pontos fordításban amúgy “Houd de deur tegen” lenne, de ez most mellékes. Mint ahogy az is, hogy a hollandok nem szinkronizálnak.) Tehát a magánhangzószótag: áu-ö-ő. Ebből hogy lesz o-o (hodor)? Transzbaesés ide vagy oda, a mássalhangzók elmotyogása és variálása még hihető szinte bármilyen formában, a magánhangzóké már nem annyira. A logika szerint akkor “hödőr”-nek kellett volna kijönnie. Persze lehet, csak nagyon rámjött a szőrszálhasogathatnék.
Utoljára szerkesztette: Quantumleap, 2016.08.17. 05:18:48 -
#14126 spanyol tetszik leginkább, nálam azért nyer mert mégis latin nyelvcsalád még a több (dán, holland, norvég, svéd), azok germán nyelvek amik valahol távolról rokonok az angollal a door-ból látszik is. -
Quantumleap #14125 Hogy oldották meg a "Hold The Door -> Hodor"-dolgot különféle nyelveken:
http://imgur.com/gallery/T6GPX -
KaBuTo666 #14124 -
bega82 #14123 -
#14122 a vörös feneke már volt...a walkert most vettem észre másodjára :D -
Nyiri #14121 A vörös bukszát hamarabb észrevettem :D -
bega82 #14120 Szerintem ez már volt, vagy nem? Legalábbis nekem rémlik valami, hogy már akkor is a kis vörös segge tűnt fel először... -
Prof William #14119 Te jó ég!
Már átjutottak a falon!
-
bega82 #14118 -
Prof William #14117 Ahh az ártatlanság kora...
-
Stockbauer33 #14116 -
Stockbauer33 #14115 -
Nirz #14114 thx -
#14113 Ez egy western, és a gonoszok nyernek. -
Quantumleap #14112 Ugyebár elméletileg a Walking Dead is egy "bárki megmurdélhat"-típusú sorozat. De a harmadik szezon után azért ott is kialakult egy halhatatlan gárda. Abban sajnos nem nagyon bízom, hogy a hetedik évad elején (a hatodik szezon végi cliffhanger folyományaként) ki mernek majd nyírni olyat, aki az első óta szerepel. -
#14111 The Great Silence :)
-
#14110 Family guyban az egyik Star Wars-os részben még mondta is "Han", hogy nyugi nyugi x ből 5 főszereplő van a fedélzeten tuti nem lesz bajunk.
Utoljára szerkesztette: Terawatt, 2016.08.03. 16:44:09 -
#14109 stark balsors :D lesz ott még stark halál szerintem :D -
#14108 igen, ez a jó szó, kiégeti az ember érzékeit. mint mikor leül horrort nézni, fel van rá készülve, hogy na most mindenki meghal és a jók azok amik folyamatosan tudják tartani a feszültséget és csak páran halnak meg jó ütemben stb. az hogy mindenki végül meghal, még az elkövető is, de az utolsó másodpercekben megmozdul már nagyon elcsépelt sablon.
szerintem így van ezzel mindenki, minél több filmet, sorozatot látott annál nehezebb újat mutatni neki és kielégíteni az igényeit, szerencsére a Trónok Harca mindkettőben jól szerepel. jót tett neki a könyvekkel való szakítás és a konstans Stark balsors megszakítása is. -
kissssss #14107 ki vagytok égve már... még szerencse hogy pihenőn van a sorozat. -
#14106 de még követte a könyveket a sorozat sem volt sokszor jobb, a vörös nász tudott utoljára igazán meglepni ilyen gyilkosságok terén, aztán már tudta az ember, hogy na itt ez lesz futószalagon és teljesen ugyan olyan mint az általad említett akciófilm, csak kontrában... -
#14105 Egyébként tényleg így van. Rohadt unalmas már, hogy nézel egy akciófilmet, és nem is izgulsz, mert tudod, hogy a főszereplő úgyis túléli, mert mindig túléli. Egyszer csinálhatnának végre olyat, hogy a gonoszok nyernek :) Ilyen téren mondjuk a Sin City volt anno kis felüdülés, mert ott aztán nem lehetett tudni ki hal meg, és ki éli túl. -
#14104 Csak szimulálja a való világot :D itt is a jó emberek patkolnak el hamarabb :D -
BreakDown89 #14103 És akkoriban is ugyanazt mondták róla, mint most Martinról: "A fontos és szerethető karakterek sorjában hullanak el. Ez az ember egy zseni." :D -
Prof William #14102 William Shakespeare volt a 16-ik század G.R.R. Martinja.
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.08.02. 16:02:48