19495
A sorozat aktuális sztoriján túlmutató (tehát a könyvet érintő) kérdéseket, válaszokat, spoilereket
legyetek szívesek az író topicjában [link] tárgyalni.
A viták elkerülése érdekében: amíg NEM adták le a magyar tv-ben az aktuális részt, addig használjátok a spoiler taget,
ha pedig már lement az HBO-n is, akkor lehet nyíltan beszélni a történésekről.
Interaktív térkép
Világtérkép
-
Kissssss0 #15222 nincs már olyan hogy "Tarly" ház, sam felvette a feketét ami azt jelenti hogy lemondott minden tulajdonról és kiváltságról. -
#15221 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Sam látványától egyetlen sereg sem szerezne önbizalamt, az tuti.. -
Sequoyah #15220 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez eddig le se esett hogy most akkor Sam lett a Tarly haz vezetoje. Nem tudom mennyit szamit, mert a jelen levo sereguk ugyis behodolt Danynek, de ha meg Sam is ott van akkor talan lelkesebbek lesznek. Plusz lehet meg Tarly sereg mashol is.
-
DantesHUN #15219 Gyors megjegyzések:
-Most majd mindenki az elégetésen fog izélni? Ugyanmár. Egy ilyen háborúban nem szokás az ellenséget megkímélni aki ennyire makacs és nem hajlandó megalkudni. Tán virágot kellet volna nekik adni, tűz helyett?
-A nagy terv. Cersei úgy is mesterkedni fog, hogy ő győzzön és szarik minden másra. Az se érdekli ha el jön a világvége
-
no_way #15218 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15217 -
#15216 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De nem ölte meg... -
#15215 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem is ertettem, ogy miert is mondta Cersei, hogy ne merje megegyszer elarulni, hiszen nem is arulta el. Bronn ugy hivta le a kazamataka, mintha vivoedzesre mennenek, utana pedig egybol szolt, hogy talalkozott a torpevel. -
#15214 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Paxton #15213 Wow! Ez tényleg ugyanaz az hely, nem lehet véletlen. -
#15212 Vagy csak spórolós a CGI és nem modelleztek más hegyet és nincs jelentősége. -
Pares #15211 EP6 előzetes spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt észrevettem, hogy megjelent benne az a hegy, amit a Hound látott a látomásában, ami úgy néz ki mint a nyíl hegye, de redditen rögtön összekapcsolták egy másik helyszínnel is:
Úgy néz ki, hogy az előzetesben mutatott hegy túloldalán van az, ahol a CoF létrehozta a WW-ket.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.14. 20:13:42 -
#15210 Csak en erzem ugy, hogy Tyrion felaldozva magat menti meg vagy a tesojat vagy dannyt?
Akar a mostani evadzaroban -
#15209 Ez egy kurvajó rész volt. -
Pares #15208 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem tudom honnan vetted, hogy megszerezte volna a király pörölyét, mert még csak nem is hasonlít rá. Azt sem értem, hogy miért hihetetlen a nyilvánvaló magyarázat, hogy hallott az apja fegyveréről és csinált magának egyet a Baratheon címerrel.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.14. 19:36:04 -
Paxton #15207 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Amit viszont nem értek, hogy Gendry honnan a pék faxából szerezte meg Robert Baratheon pörölyét, amivel legyőzte Rhaegar herceget a Három Folyó Csatájában?!?!? Kikockáztam a filmet, ott van a pörölyön Robert király szarvascímere. Persze elképzelhető, hogy Gendry rákeresett a Google-n a pöröly fényképére, és csinált magának egy pörölyt az apja tiszteletére/emlékére, és ugyanolyannak, mint az volt, de ezt kicsit nehezen hiszem. Szerintem Westeroson nem divat a csata utáni telefonos selfie. :) -
#15206 spoiler + saját elmélkedés
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez a super hero team a végén eléggé ütött :D Viszont akármilyen jó harcosok, nyilván ez a pár fős misszió halálra van ítélve. Trailerekből le is vehető, ahogy menekülnek. Arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy hogyan élik túl?
3 dolog jutott eszembe:
1. emberveszteségek árán (Gendry,Thoros,Beric), de visszaérnek a falhoz, ahol a zombik megtorpannak a fal miatt.
2. A rég nem látott Benjen Stark megjelenik a semmiből és valamit majd jól kavar, amíg ők lelépnek.
3. Daenerys megjelenik a sárkányokkal.
A 3. az túlságosan évadzárós vagy inkább utolsó évados. Kétlem, hogy a jég és tűz már milyen korán összecsapna.
-
Paxton #15205 Ez most valami vicc? Tyrion-nak semmi köze nincs Rhaegar Targaryen-hez vagy Lyanna Stark-hoz, már az életkora miatt sem lehet. Ugyanis Jaime/Cersei 17 éves, Rhaegar 20-22, Lyenna pedig 17 éves volt a Baratheon lázadás idején, Tyrion pedig 6 éves volt. Viszont van egy másik teória (hangsúlyozom, CSAK teória), ami a Targeryenek-hez köti, az pedig:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tyrion valójában Őrült Aerys király fia. Tywinn Lannister 20 éven keresztül volt Aerys segítője, majd minden indoklás nélkül lemondott a címéről és visszavonult Casterly Rock-ba. Ez pontosan akkor történt, amikor Tyrion megfoganhatot. A könyvből kiderül, hogy Aerys szemet vetett Tywinn feleségére, és egyes konteók szerint elcsábította/megerőszakolta, és ebből a "nászból" született Tyrion. Ez megmagyarázza, hogy miért gyűlöli őt Lord Tywinn és hogy miért engedték a sárkányok, hogy levegye róluk a láncot. -
suba53 #15204 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mert Tywinnek Lianna megsúgta a halálos ágyán, a szülés után, hogy a kis korcs egy királyi sarj, és a vasbank számolatlanul fogja adni az aranyat, hogy királyt nevelhessen belőle. Tywin meg erre nem tudott nemet mondani, és fogcsikorgatva, de felnevelte. -
Nirz #15203 Hát spoiler nélkül is elég egyértelmű nem? :D
-
cucumber871 #15202 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha Tyrion Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke, akkor Tywin miért nevelte fel ? -
homeless #15201 Én direkt nem olvasok ilyeneket, de kösz szépen, hogy elspoilerezted... -
#15200 Látom, te is olvastad az évad spoilereket. -
#15199 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de azért jó sokáig kibirták egy levegővel :D
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.08.14. 15:00:34 -
#15198 Kár volt a Jaimes páncélos úszáson annyit agyalni -
Pares #15197 Azt a jelenetet is megtaláltam, amikor
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!megíratták Sansával a levelet
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#15196 milyen köcsögség, hogy eastwatch a rész címe, aztán pont az szerepelt a legkevesebbet. egyébként szuper rész volt, tele emlékezetes párbeszédekkel, jövő héten meg jöhet a hent!
-
Pares #15195 Ez az a jelenet, amiben SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Robb megkapja azt a levelet, amit most Kisujj előszedett
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Pares #15194 Kisujj:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Keveri a szart megint, de szerintem nagyon rá fog fázni a végén. Arya és Kisujj már találkoztak, amikor utóbbi Tywint látogatta meg Harenhalban. Nem emlékszem, hogy még korábban, Királyvárban találkoztak-e, de mindenesetre Arya tudja, hogy Kisujj korábban a Starkok ellenségeivel dolgozott együtt. Lehet, hogy így utólag Kisujj is felismerte Aryát? Nyilvánvalóan próbál valami konfliktust létrehozni Arya, Sansa, és az északi urak között.
Redditen megfejtették, hogy a levél az volt, amit Sansával írattak még jó régen, és ez állt benne:
"Robb, I write to you with a heavy heart. Our good king Robert is dead, killed from wounds he took in a boar hunt. Father has been charged with treason. He conspired with Robert’s brothers against my beloved Joffrey and tried to steal his throne. The Lannisters are treating me very well and provide me with every comfort. I beg you: come to King’s Landing, swear fealty to King Joffrey and prevent any strife between the great houses of Lannister and Stark."
Szerintem Arya nem fogja komolyan venni a levélben leírtakat. Inkább elviszi Sansának a levelet, és megmondja neki, hogy Kisujjtól lopta, aki a háta mögött ügyeskedik. Plusz ott van Bran is, aki akár mikor visszanézheti a dolgokat, hogy hogy is történtek, sőt, már volt is egy ominózus beszólása...
Kisujjnak lejárt az ideje, minden szempontból. A kérdés szerintem csak az, hogy a következőben, vagy az utolsó epizódban búcsúzunk el tőle. Az utolsó évadban már szerintem nem nagyon lesz helye Kisujj szarkeverésének, ezt még most el kell intézni. Habár kitudja...
-
Zozo0122 #15193 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Aztarohadt :D Tényleg az epizód legdurvább része az, amikor Szegfű felolvassa azt a töredéket :D Jon tényleg törvényes. Ez meg sem fordult a fejemben eddig, hogy lehetett szertartás vagy bármi. Mivel Rhaegar halott, egyenes ágon tényleg Jon a törvényes király. Jon öröklése előbbre való lett volna még Viserysnél is. -
#15192 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ha tippelnem kéne beric és thoros marad ki a buliból :D -
Paxton #15191 A könyvben csak közvetve és igen jól elrejtve szerepel az információ, hogy Jon törvényes utód. Akkor derül ki, amikor Ned Stark a Tower of Joy (ahol Lyanna Stark és Jon van) előtt találkozik a Királyi Őrség 3 lovagjával: Ser Gerold, a Fehér Bika; Ser Arthur Dayne, a Hajnal Kardja; Ser Oswel Whent. Akkor számonkéri rajtuk az esküjüket, hogy nem tartották meg, mert nem védték meg Rhaegar herceget a Három Folyó Csatájában, sem Aerys királyt. Ekkor válaszolják büszkén, hogy ők mindenki másnál jobban megtartották az esküjüket és most is azt teszik. Ez a kijelentés viszont csak akkor lehet igaz, ha Jon törvényes utód, elsőszülött fiú elsőszülött fia, tehát éppen a jog szerinti királyt őrzik a torony előtt.. -
Pares #15190 EP5
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
A Tarlyk döntésén bevallom meglepődtem. Bár az ő szemszögükből hűek maradtak a királynéhoz, a Tyrellekkel szemben, akik idegen megszállókat támogattak. Csak a vak hűségük az életükbe került. És így egycsapásra Sam lett a Tarly ház ura. :D Minden rosszban van valami jó :D Így a Tarlyk potenciális Daenerys szövetségesek lehetnek még.
Drogont hány ember érinthette meg eddig Daenerysen kívül? Tyrion kiszabadította Rhaegalt és Viseriont, igen, de Drogonhoz nem emlékszem, hogy bárki is hozzáért volna Daenerysen kívül. Ráadásul itt konkrétan Drogon ment oda Jonhoz. Daenerys tágra nyílt szemekkel nézte, hogy mi történik. Nyilvánvaló utalás arra, hogy Jon Targaryen, de az is egyre jobban látszik, hogy Daenerys tisztára belezúgott Jonba :D
Gendry is előkerült, Davos beszólását meg mintha egyenesen a mémekből vették volna, omg :D
Cersei most kitalálta, hogy terhes, de szerintem ez csak egy nyilvánvaló trükk, hogy Jaimet láncon tarthassa. Jaime is kételkedett, és szerintem a kétely megmarad benne továbbra is. Ettől függetlenül szerintem a tudat, hogy Cersei gyereket vár(hat), és hogy azzal is tisztában van, hogy esélyük sincs Daenerys ellen, raádásul Daenerys kvázi tűzszünetet ajánlott annak ellenére, hogy győzelemre áll, szerintem még távolabb fogja sodorni a végsőkig harcolni akaró, fanatikusan és teljesen ésszerűtlenül, valóságtól elrugaszkodottan viselkedő Cerseitől. Cersei már nyilvánvalóan csak egy eszközként tekint Jaimere, és csak idő kérdése, hogy ezt Jaime is végre belássa. Az ilyen beszólások, hogy Bronn áruló, vagy hogy ne próbálja őt mégegyszer elárulni, csak tovább mélyítik a köztük lévő egyre mélyülő szakadékot.
Jon és Davos összeállította a szupercsapatot: Hound, Beric, Thoros, Gendry, Tormund, Jorah... Atyavilág :D Kíváncsi vagyok, hogyan sül el ez a túszejtős akció, és hogy hányan élik túl... Lovat nem vittek magukkal, vagy legalábbis nem láttuk... szóval az előzetesben mutatott lovas szerintem Benjen lesz...
És persze az egyik legfontosabb dolog, ami akkorát ütött, mint egy száz megatonnás hidrogénbomba, Gilly a sok hülyeség között egyszer csak felolvassa, hogy Rheagar felbontotta a házasságát Ellia Martellel, és titokban összeházasodott Dorneban Lyanna Starkkal. Ami azt jelenti, hogy Jon nemcsak hogy nem fattyú, de az apján keresztül (valószínűleg) több joga van a trónhoz, mint Daenerysnek... Kíváncsi vagyok, hogy Sam magával vitte-e a könyvet... Persze a történet szempontjából kétséges, hogy ennek a ténynek mennyi szerepe lesz, vagy inkább mennyi szerepe lehet, tekintve a körülményeket. Szerintem egyébként valahogy ki fog derülni az igazság.
Az ilyen részekért szeretem a Trónok Harcát, számomra sokkal izgalmasabbak, mint bármelyik csata...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.08.14. 13:02:41 -
homeless #15189 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még az Arya vs Littlefinger játszámhoz annyit hozzáfűznék, hogy Arya-t arra is kiképezték, hogy felismerje a hazugságot:
Meglepődnék, ha Littlefinger jönne ki győztesen, ebből a kis játékból.
-
Kissssss0 #15188 miért van olyan érzésem hogy valaki nem fog visszatérni erről az "unexpected journey"-ból... -
homeless #15187 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De eddig nem lehetett tudni, hogy össze is házasodtak, még a könyvesek is csak találgatták. Ez viszont azt jelenti, hogy Jon nem fattyú,
hanem ő a törvényes trónörökös, nem pedig Dany. -
Szerzetes89 #15186 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az viszont most derült ki, hogy Rhaegar elvált Eliától és feleségül vette Lyannát. Tehát Jon nem fattyú, hanem egy tényleges Targaryen és a jog szerinti uralkodó. -
gsanya21 #15185 Az előző évad flashback -jei óta erőteljesen sejthető már, hogy [spoiler]Rhaegar Targaryen és Lyanna Stark gyermeke./spoiler] -
cucumber871 #15184 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Tyrion is megérintette...akkor benne is van Targaryen? -
ddany7 #15183 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Illetve amit Gilly (jól írtam? :D ) olvasott, akkor Jon tulajdonképpen nem fattyú.