2681
Neverwinter MMORPG
-
#521 Az a baj, hogy 0ról kéne menni megint. Szerintem én már kihagyom azt a bétát. Engem már meggyőzött így is. -
#520 Next beta weekend info
Legkozelebb lvl 50 lesz a szinthatar(legutobb lvl 40 volt)
Kis elf wizardomnak bele kell huzni, lvl 24ig jutott csak:)
Amugy velemeny wizardrol valakinek? Sztem egesz jo kb lvl20tol, elotte nagyon gyengenek ereztem, de aztan beindul a dmg. Kisebb szinteken csak figyeltem a papokat, durvan taposabbak, mint egy wizard...
Sokkal jobban megtetszett ez a jatek, mint azt gondoltam volna elotte^^ -
Whysper #519 En is a harmic evemmel nezem a felhozatalt de En a Tesot arra ettettem,hogy szep grafika es jo pvp. Tudom nem raidre fog menni viszont a Rift az egy az egyben vanilla meg BC wow. A tobbi resze nem jo sz.tem unalmas. tudom ez igyenes de komolyan mar megvettem a wowt oke mar nem olyan mint a regen de megadta amit fizettem erte marmint az elmenyt. Megcettem a warhammer nagyon jo volt de meghalt sajnos. Cinant nem mertem. Aztan megvettem a Riftet. Egy vagy ket magyar guild vilt aztan meghalt sajnos vagyis harom eves nemetekkel meg franciakkal inkabb nem akartam jatszani pedig a boss fightok nagyin klasszak. Megint megvettem a GW2-t amilyen jol indultnolyan lapos letz a vegere sajnos. ha ez ingyenes akkor jo szorakouas lehet a frissulo valtozatos dungeonokkal de ha fizetni kell akkor komolyan nem a penzt sajnalom csak sajnalom foloslegesen kiadni azert ,hogy megvegyem es megint megunjam. Ezerz irtam,hogy a skyrim. Szep tartalmas hangulatos otletes es kiforrott regi vilagra epul mint mondjuk ez hatha tudnak skyrim szinvonalu jatekot adni Szoval TESo NW meg max a az ezer ev mulva megjeleno titan -
#518 best pic ever -
Susarc #517 Korrekt!!
A Conan-t nem szerettem:P
Tudom sajnos,hogy nekünk "öregeknek" elég broken most a játékpiac....mi hozzávagyunk szokva a kicsit gondolkoztatóbb/taktikusabb játékokhoz ahol nincs minden a segged alá tolva és faék "nehézségre" egyszerűsitve.....
köszi a javaslatokat ,de engem az ADD világa vonz igazán tehát más világban játszódó game még ha jó is akkor sem lesz az igazi:)
szerintem ha valaki bemerné vállalni,hogy átirja rendesen a szabálykönyvet a PC-re azzal is lehetne kaszálni...ez a végletekig leegyszerűsitett koncepció annyira gáz
-
soundsonic #516 Új cikk LINK -
Although #515 Igen egyébként ez ami miatt szomorúan látom a conanból is eltűntek mára szinte a roleplayerek csak a nagyon régi játékokban és az swtorban vannak jelen. A GW2be nem tudom tényleges roleplayerek mien arányban vannak. Ahol óriási tömegben vannak még az az swtor ezt tudom.
Mert amit írtál az tökéletesen igaz, ahogy odhrn kolléga írta anno az mmorpg a benne játszó játékosok által kell életre. Külön élmény volt velük menni, dungeonozni mert életre keltették a világot és nem csak hent volt az egész. Nem hiszem hogy a foundry képes lenne megoldani önmagában ezt, kellenek hozzá azok az emberek akik életre keltik a világot. Akármilyen jó foundry vagy GM csak így működhet. Arra viszont jó lehet hogy a fiatalok között akik sose vettek még részt ilyen eventekbe új híveket szerezzen. persze mindezt már leírtad.
-
soundsonic #514 Úgy tudom, hogy nem sajna. tehát megalkot egy fondry-t és azzal kész. Lehet pontozni,m hozzászólni ,véleményezni. Jó hír, hogy van Magyar fanatikus Foundry mesélő jelentkező, reméljük beválasztják a béta team-be. -
soundsonic #513 igen, sajnos sokan csak a loot miatt térnek be egy dungeonba, pedig szép számmal akadt lore is közben. -
#512 És ez esetleg a mesélő ( aka GM ami már sajna az mmokban totál elkorcsosult és inkább supportos ) aktív részvételével történhet ? vagy csak megalkotja a nagy kalandot és annyi ? -
Gyogyito #511 Javaslom próbáld ki a TERA-t. Nem egy olyan boss harc van, ami igencsak taktikusra sikeredett, és nem csak a gépen múlik, hogy elkerülöd-e a boss támadását, hanem a te figyelmességeden, ügyességeden.
Soundsonic: a Neverwinterről konkrétan nem beszéltem, de a mondandóm vége pont erre vonatkozik. Ebből a game-ből is lehet jó kis szerepjátékos estéket kihozni és a Foundry rendszer valóban sokat emel ennek élvezhetőségén. Szóval nem hagytam figyelmen kívül, csak általánosságban beszéltem az MMO-król.
A másik dolog, hogy sajnos kevesen akarnak szerepjátszani egy MMO-ban. Sokan összekeverik a dolgokat, és az agyatlan hentelést, közös dungeon runokat, raideket szerepjátéknak fogják fel. Pedig a dolog nem csak annyiból áll, hogy be az instába, legyakjuk a mobokat, megfektetjük a bosst, aztán csá. A Foundry rendszer egy jó lehetőség lesz arra, hogy úgy haladjon végig egy csapat az adott kalandmodulon, hogy közben valóban szerepjátékosként élik meg az eseményeket. Ebben valóban nagy potenciál van. De ezt kevesen fogják igazán értékelni. A többség csak XP-t és Loot-t lát benne. -
Although #510 És ahogy nézem, a hivatalos topic is ilyen. Egy csomó rég nem látott emberke előkerült most :) -
Although #509 Szerintem ne idegeskedj ezen, ha egy cég mint a perfect kitesz egy ilyen matricát mint D&D, egy olyan topicba megjelennek olyanok is, Magyar topicba is, akik alapvetően kerülik a mai mmorpg játék topicokat és rossz a véleményük az egészről. Nincs benne titok elsőre engem is a szép piros logo hozott be. -
Although #508 Na az ami miatt egyelőre! reménykedek még vagy legalábbis befizetek rá egy menetet :) -
soundsonic #507 Nem tudom ilyenkor miért hagyjátok figyelmen kívül a Foundry rendszert. Egy mesélő (még nem tudni ,hogy egyéb nyelveken is köztük pl Magyar nyelven), de tud csinálni kalandokat. Persze ez nem mindenkinek lesz elérhető, de akár egy egész napos dungeont is felépíthet nektek fejtörőkkel párbeszédekkel bármivel.. -
Although #506 Adtam egy pontot érte ennyit tudok tenni :) -
#505 Csak hogy j0nNyKa napi boldogsága meglegyen
-
Although #504 Egyenlőre ez megfigyelésen alapul. lehet ki lehet hozni belőle hasonló taktikai crpg harc szintet,mert mechanikailag kivitelezhető lenne, de nem láttok rá jelet. Csak amit Wyshper is ír.
-
soundsonic #503 Játszottam DDo-val és az is jó gamma, tetszett, csakhogy NWO-val ellentétben az F2P-ben elég nehézkesen játszható..Az NWO másik erőssége a GW2 féle itemshop. Mégpedig, hogy (igaz kitartó játékkal), de megszerezhetsz majdnem minden fizetős tartalmat. Azért vannak hibái, ezt elismerem. Ahogy már többen említették, nincs olyan mmorpg ami igazán role play lenne, kivéve ha Ti játékosok nem visztek "színt" a játékba. Wownak is van rp szervere, csak hogy egyet említsek a sok játék közül. Itt is aki jól megnézte a karakter felszerelésén túli beállításokat, láthatta, hogy volt "személy és előtörténethez" leírás rubrika. Ebben a játékban is vannak fejtőtök és minél magasabb szintre jutsz annál nehezebbek. Ahogy Vamp is, Mi is játszottunk papír alapon szerepjátékot és persze annál nincs jobb. Mikor kipróváltunk a DDO-t és épp egy dnd mesélőbe akadtunk, aki szintén ismerte a játékot ,tök jó volt, hogy a mobok kinézetét volt mihez társítanunk a meséjében. már Írtam az NWO MMOunion fórumán is, hogy a játék szintén mint GW2 és társai azért innen onnan szedett ötletekből áll:) Ami persze számomra nem baj, sőt! De ugyanakkor van egyénisége is:) (hozzáteszem: Szerintem! :) ) -
gseldon #502 A DDO ma is aktív, sőt nemrég évek óta először teljes árú kiegészítő is jött ki hozzá. A felhasználóbázisa alacsony (max 100k lehet), de folyamatosan nő, a játékot simán "eltartja". Az a játék az általam valaha játszott legjobb MMO. 4 évem ment el rá, és csak azért hagytam abba, mert a társaság feloszlott. Ha igazi DnD hangulatot akarsz, nagybetűs RPG játékot, akkor a DDO az, amire vágysz. Ott megvan minden, a +3-as sword of dancing is :) Kalandok, okos, fejtörős raid-ek, eszméletlen igazi szerepjátékos hangulat. A papír alapú szerepjátékhoz legközelebb álló játék ez. Csak ajánlani tudom.
Persze nem mai darab már, de a grafika a mai napig jó szerintem (a WOW-nál mérföldekkel jobb, és azzal is mennyien játszanak :D ).
Azért bátorkodtam ezt ideírni, mert úgy látom, hogy sokan inkább ilyen játékmenetre vágynának az NWO kapcsán és mondjátok, hogy ez túl hack and slash. Adjatok a DDO-nak egy esélyt, sokkal közelebb áll, ahhoz amit szeretnétek, mint ez. -
Gyogyito #501 Jó ideje olvasom a kommentjeidet, és a legtöbbel egyet is értek. De most más a helyzet: mitől lenne taktikussabb egy target-es harcrendszerű raid, mint egy non-targetes? Én egy kicsit másként látom ezt a dolgot, ezért kérdezem, érdekel a véleményed.
RP téma: a legtöbb MMORPG csak a nevében szerepjáték. Ennek legfőbb oka - szerintem - az MMO rész. Számomra se a WoW, se az AION, se az AoC nem rpg-sebb mint mondjuk a TERA vagy a RIFT. Úgy is mondhatnám, egyik se igazi rpg. Ami nálam a legjobb volt eddig, az a Lotri. Illetve volt, amíg fizetős volt. Sajnos azóta a Turbine rossz irányba vitte el a dolgokat. Épp ezért azt gondolom, nem magát a játékot kell nézni rpg szempontból, hanem a társaságot. Megfelelő emberekkel bármelyik MMO-ban ki lehet használni azt a kicsi rpg vonalat, ami benne van. -
Although #500 oké nem nektek nekik :) -
Although #499 Oké nyilván személy szerint nem ismerlek de írták már be a topicba őket bizony nem érdekli a régi és ez természetes egy nap majd nektek írják ezt de ez nem ma jön el :D
A többibe teljesen igazad van. Csak ez a dnd matrica felhozott egy témát :) -
#498 Az hogy nekem nem mondanak semmit, kisse eros. A 90-es evekben en is jatszottam papir alapu szerepjatekot (Magus, DnD, Shadowrun) A korom ne a felhasznaloi nevem alapjan iteld meg :)
Hidd el, nekem eleg sokat mond az, amire ti gondoltok. De elvonatkoztatok... ez egy mas stilusu jatek... A fo gondom az, h ha pl bejon ebbe a topicba egy "idegen" azt latja, h sokan lehuzzak, megpedig azert, mert egy masik stilusba probaljak beleszuszakolni es azert "itelik el" mert ezen masik stilus kovetelmenyeinek nem felel meg...
Ez a post alapvetoen nem neked szol, inkabb ugy altalanossagban :) -
Although #497 Igen Torzonborz minél visszább mész az időben... :) Ezért említettem a DDo-s ismerősőket el se merem képzelni nekik milyen lehetett :) Ezek kimaradtak már nekem is :) egyszerűen rendes kapcsolatom se volt akkor de lehet internet se :) -
Although #496 Érdekes téma, meglátjuk én azt mondom taktikailag izgalmas raideket csak egy swtor, conan esetleg rift rendszerrel lehet a régi wow-t nem ismerem amikor kipróbáltam a conan mellett, valami iszonyú szakadék volt pláne akkor a conanba még nemcsak a HM dungeonokkal szoptunk hanem a normálal is. Ma már talán a HM-ek izgalmasak csak egy kicsit. Nem hinném hogy a TESO csodát hozna aktív harcrendszeres dolgok nem szoktak taktikailag izgalmasak lenni :) De ez az én véleményem nem hinném hogy jobb lenne mint a Neverwinter, Legfeljebb a story meg a questek. -
#495 "egy igazi MMORPG-ért ahol igazi izgalmas RAID-ek vannak!"
EQ/EQ2
ja persze ezek nem mai darabok . -
#494 Azért az NWO megcélzott rétege kifejezett az Old School DnD playerek akik 20+ éve ezen a világon játszanak. ;) :) Az hogy másokat is érdekel csak jó. -
Whysper #493 Igen ezért várom a TESO-t ott ezzel ellentétben ha az elődöket nézem és a SKyrimet veszem utolsó alapul az a játék hangulatba világba zenébe kinézetbe stb egyszerűen tökéletes és ,ha ugyan ezt elérik MMO-ba ,hogy ezt az élményt megtoldod a társaiddal való játékkal akkor TESO-ba bízom mert ez NW nem angyon ynerte el itt egyetlen egy dolgot tetszik ,hogy Te si kreálhatsz kalandot ,de ház nem vágom! -
Although #492 Írtam azt hogy gyenge? nem. Nekem megfelel, kicsit több fejtörős rész és is elviselhető. Amibe susarcnak igaza van az az hogy mindezt egy dnd matrica és nwn világban csinálták és amiért nektek is igazatok van az az hogy nektek ezek a dolgok zömmel már semmit se mondanak meg nem is érdekel benneteket. :) Így elbeszélünk egymás mellett. -
#491 Nezzunk ma megjeleno "atlagos" MMO-kat. Nezzunk szempontokat.
- Teruletek kidolgozasa
- hangok
- szinkron, parbeszedek
- kuldetesek, valtozatossag,
- "fun faktor"
Ezek alapjan ertekeljetek: Szerintetek igy az NWO egy "kozepszeru jatek?" -
Although #490 A Rift volt nekem is az utolsó. Bár az könnyebb volt kezelésileg. De jópofa a világ nekem túl abszurd volt hogy mondjam de megérte kipróbálni.
Nekem nem probléma mert elvagyok a régiekkel is amennyit én játszok ahhoz még a conan is sok :) Talán próbáld ki még az swtor-t is ahogy néztem jók a dungeonok benne. Ezzel nagyjából le is zárult egy korszak ami 20 év volt a soloba, az gyakorlatilag a conan 2008-as megjelenése után 5 évvel már le is zárult. :) -
Whysper #489 OFF kinyitva. igen csak lehetne már egy komolyabb réteget megcélzó MMO ami leköt . Nem izé ,de a régi WOW és a Conan óta egyszer talán Riftbe raideltem értelmeset ahol koncetrálni kellett csak ott meg megölték az atom macroval 3 gomb és alvás. Szóval nekem olyan játék kell és szerintem sokaknak ahol nem csak az a kihívás ,hogy állj ki a tűzből hanem ,hogy min 10 spellből mindig a megfelelőt használd mert pl a GW 2 is e téren eltt eltolva mert vagy halhatatlan vagy számos mob ellen vagy bugoltatni kell ,hogy ne one hiteljen.
Én pvp örült vagyok ,de bármit megadnék egy igazi MMORPG-ért ahol igazi izgalmas RAID-ek vannak! -
Although #488 Ott a pont. inkább ez mint a TERA. De ez már szubjektiv. Amiről beszéltünk az meg nem. ki mit szeret a keleti csili-vili dolgokat vagy ezt ami még szerintem belefér. Viszont ez tényleg szubjektiv.
-
#487 Nincs a jatekon NWN logo.... Deee ebbe a vitaba mar nem kezdek bele, 23-adszor :)
kerlek benneteket, amikor az NWO-t ertekelitek, akkor a hozza hasonlo, egy kategoriaban levo mezonyel hasonlitsatok. Par pelda: C9, Vindictus, Tera, RaiderZ... Ha ezekkel egy mezonyben valaki azt mondja az NWO-ra, h "33. ZS kategorias akcio szugyok" az haaaat enyhen szolva sem objektiv... :) -
Although #486 Kicsit off. :) Van egy két-három tag akik a DDo-ból jöttek fura élmény most amikor már azt gondoltam nem tudnak a conanba újat két hete,a srác csinált egy olyan tos-t hogy a main tankunknak nevetve kellett szólnia hogy fog vissza magad öcsi mert nincs olyan aggrom amivel a boss-t le tudom húzni rólad ha megmozdulsz, pedig kurva jó tank. :) Nem tudom érted e mire gondolok. Ez egy sinus hullám ami lefelé tart most :) egyszer eléri a mélypontot. Szóval a DDo online kurva jó kis játék lehetett ha a srác könnyűszerrel épít még most is olyan tos-t amivel egy régi motorosokból álló cprg-s csapatot is meg tud lepni. :) Lehet egynap majd újra lesznek olyan játékok amit mi szeretünk, de őszintén nem hiszek benne :) Off bezárva. -
Although #485 Látod, pl én azért szeretem a conant mert pl s legrégebbi rpg játékaimat idézi pár helyen hangulatban. Sose dob szinte olyat ami nekem jó ezt akik ott játszik mindenki tudja. Jó pár dungeont le kell nyomjál hogy egy két cucc leesen neked a többire ott a piac. Látod ez is nagy difi. itt van piac ahol vásárolhatók a többi játékostól. Az a gond Johnyiéknak igaza van sajnos.
Másik gondolj bele egy ilyen akció orientált rendszernél mire figyelsz? Mikor kell nyomni az aktív blokkot. Mert ez egy aktív rendszer. Te vagy én meg mit figyeltünk régen? A harc ablakot ahol jöttek az értékek mi mit tud. A kettő együtt nem fog menni. Őszinte legyek? Már az olyan rendszer se lesz mint a conannak van ahol a class két fája mellé még van egy general fa és még ehhez hozzá jön egy AA fa is lv80 felett. Ez nem dnd de basztus még ilyen se lesz. Miért? Mert már senkit nem érdekel az hogy bújja az oldalakat olvasva számolva mit kell bekapcsolnom hogy jó legyen. Sőt már a régi játékok is mint az swtor, conan lehet hallani hogy esetleg váltani fognak mert az aktív rendszer nem fér össze ezzel. És a mai generáció az aktív rendszert szereti nem gondolkodni akarnak játék közben hanem csak élvezni és miért ne? nyilván mindig lesznek köztük akiknek idővel ez nem lesz elég. Ezért van pl hogy egy ismert szavazóoldalon igaz csak 10e főre de a conan a második lett mert ha elkezdik keresni mi az ami többet ad, ma már nem talál olyat ami többet tud, max a conan meg az swtor mármint úgynevezett rpg területen. Bár az swtort is inkább minimumnak nevezném. De azt teljesíti. Ez? Ez nem, de nem is arra találták ki. És Johnny jól írta amiről te beszélsz azt ma kb egy nyolc fős cooperativ játékra lehetne alkalmazni.
Nyilván van igazad is lehetett volna többet is kihozni. Viszont gondolj bele pl csak pvpben mi megy ma egy holt egyszerű rendszernél is tele vannak a topicok a classok unbalanced kapcsán ami nem is biztos hogy unbalabnced de telesírják a forumot. gondolj bele egy full 3-as rendszernél mi lenne? És ez még nem is az amire Johnny célzott csak megemlítem. Legalábbis összefoglalva én így látom. Kicsit hosszú lett tudom. -
Susarc #484 lehet modern is,de +3-as Sword of Dancinget akarok aminek 20-as IQ-ja van valamint GATE-et akarok nyitni a warriorpapommal:P és Abi Dhazim szörnyű hervasztását akarok varázsolni a wizardommal ami improved invisibiliben van és fire shiled van rajta és a kezében egy Staff of Magi van:D:D -
#483 Ez ilyet el kéne már felejteni...
Ezt úgy értem, hogy ez volt régen. Modern játék már másról szól. -
#482 ez még mindig istenien hangzik, de még mindig nem mmo-ba való sajnos