A 3D-s megjelenítés legnagyobb hátrányai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kiskamerákat kell használni, aminek jó nagy DOF-ja van 😊
Azt hogy valamit rögzítenek,te meg othhon ezt visszanézed,megoldható.
jó lenne,ha 10-15 évem belül ezt a technikát egy kicsit jobban kidolgoznák.
Ez lenne csak az igazi "starwars" valos 3d-s.
😞
Azért vagyok a témában ennyire felpörögve ,mert franciaországban Anency-ben volt szerencsém ezt élõben látni,müködni,azota kész vagyok.
Annyira nem vagyok kibékülve a mostani mozis3d cuccok iránt,(a kamerafokusz miatt) csak az éles amit élesnek szeretnének láttatni velem,nem az amit én szeretnék,de persze az sem rossz sõt otthonra egy ilyen szemüvegeses cucot is szívesen beújítanék....
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.
Az ötlet jó, de egyelõre irdatlan drága és bonyolult a kivitelezése.
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
nem értem a furkálódást.
Ez igazi 3d,nem parasztvakítás!A szem oda fokuszál ahová akar,nem kész 3d hatást kap a képernyõn,azután meg a szemed csak jojózzon.
Már most is projectoron nézem a filmeket 5m képátlón,így találnék helyet ennek is!(bár ez a tchnológia még nincs kiforrva)
Itt viszont nincs szükség szemüvegre,és más tartozékokra!
Még egy félszemû is látja térben,igaz nem 3d-ben.
pl(ez pedig már nem mai darab kb 4 éves!
3d hologram laser
Alapjában véve pedig az egyik lehetõség, hogy az ember két szemére két külön képet küldök, a másik, amit a Holografika csinál. Tkp. annyi a lényeg, hogy minden egyes pixelbõl kijövõ fényt valahogy irányítani kell a tér különbözõ irányaiba. (Külön az RGB komponenseket) Aztán, hogy ezeket hogy irányítom, az már részletkérdés. (Persze, egyáltalán nem mellékes!) A televiziózás kezdetén is lyuggatott lemezeket mozgattak motorral.
Toshiba is jobban tenné ha OCB LCD-t nyomatná , butik izékék helyett.
samsung LE55A956, sony kivetítő, harman kardon 635, tvix HD4100, hangfal B&W, xbox360, HD kábelvevő, LG dvd-hdd író sherwood deck EQ, stb...
Kár, hogy nem így mûködik a világ...<#ejnye1>#ejnye1>
Na a philipsnek ebbõl ha jól számolom semmi nem sikerült microlencsékkel. Még mindig a lézeres LCOS , DLP tévék néznek ki legjobban szerintem, ez a szemüvegnélküliség egy borzasztó butik élt kezd kapni, kár belekeverni az önnön hiúságunkat ( nemzetünk fiai ígymegúgy), nem jelent semmit egyelõre.
Egyébként rohadt jó a nagy mélység , lenézek egy szakadékba és hátrahõkölök 😄
www.digimomentsvideography.com
És egyelõre gyak. minden szellemképezik csak a DLP -nem ( hazai pálya , ugye).
Egy dolog viszont tény, hogy nincs 3D tartalom, legalábbis szinte a nullával egyenlõ. Személy szerint azt gondoltam, hogy ha végre beindulnak ezek a tévék, akkor azért legalább 10-20db nagyobb film is megjelenik rá szépen. Jelenleg 2db film (animációs) van, plusz PS3-on 4-5db játék. Õsszel GT5, majd lassana a többi. Nomeg tesztjelleggel van 2db 3D adás a Hello HD-n.
Az, hogy szellemképes az beállítás kérdése (meg pár ótvarszar márkáé), a vibrálással, zavaró szemüveggel nem lehet mit tenni, ezt tudja a rendszer.
Az a baj, hgy kitalálhatnak technikákat, de a klasszikus kamera technikákkal nem lehet máshogy felvenni, csak így, sztereóban. A Sony-an kis ott az a prototipusa, de ott körberakott kamerákkal kell felvenni az anyagot, namost ezt nem fogják megcsinálni a mindennapokban, lehetetlen.
www.digimomentsvideography.com
Ehhez sem kell szemcsi és magyar. Majd 10 év múlva látsz ilyet az üzletekben, csak annak az lesz a neve, hogy Sony.
<#nyes>#nyes>
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Pedig milyen egyszerû lett volna... Nem értem. :S
A
légy már optimista!
iPONT KFT
http://card.mmos.com/psn/profile/ri/g/Rigel77/card.png
mert a valóságban nem így van? 😊
Ha lehet úgy mondani, az van a legközelebb a valós 3d-s megjelenítéshez (a fejedet mozgatva be tudsz nézni pl a tárgy alá), ami most meg tömeghisztériába megy át lassan, az nem más mint kamu 3d, a két szem eltérõ projekciójának kiaknázása, majd az agy átalakítja a képet 3d-re.
Úgy hallottam, ahhoz szemüveg sem kell...