38
 • emerte
  #38
  "a kamerafokusz miatt"
  Kiskamerákat kell használni, aminek jó nagy DOF-ja van :)
 • jaspercry
  #37
  Igen sajnos ez "még" így van,szeretném ha jövöben ezzel többet foglalkoznának.
  Azt hogy valamit rögzítenek,te meg othhon ezt visszanézed,megoldható.
  jó lenne,ha 10-15 évem belül ezt a technikát egy kicsit jobban kidolgoznák.
  Ez lenne csak az igazi "starwars" valos 3d-s.
  :(
  Azért vagyok a témában ennyire felpörögve ,mert franciaországban Anency-ben volt szerencsém ezt élőben látni,müködni,azota kész vagyok.
  Annyira nem vagyok kibékülve a mostani mozis3d cuccok iránt,(a kamerafokusz miatt) csak az éles amit élesnek szeretnének láttatni velem,nem az amit én szeretnék,de persze az sem rossz sőt otthonra egy ilyen szemüvegeses cucot is szívesen beújítanék....
 • B0nFire
  #36
  Igen, csupán 35 db szinkronban vezérelt nagy felbontású kamera kell hozzá, aminek a szoftvere sem megy egy lábbalhajtós gépen, továbbá egyelőre az alanynak egy helyben kell állni, hogy a különböző szögekbe belőtt kamerák képéből egyikből se másszon ki, mert ha megteszi, széthullik az egész. Nem lehet a kamerákat mozgástere nagy, és úgy kell belőni őket, hogy egyik se lássa az összes többit.

  Az ötlet jó, de egyelőre irdatlan drága és bonyolult a kivitelezése.
 • jaspercry
  #35
  Sok lehetőséget látok lézertholográfiában,képzeld a videotelefont felváltó
  holo telefont.
  CNN
 • jaspercry
  #34
  Nézd ez a laser holográfia,még csak alakulóban van,én nem pont ilyet képzelek a nappaliba(minhogy a projector vetítési méretét is lehet szabályozni,ennek is)
  nem értem a furkálódást.
  Ez igazi 3d,nem parasztvakítás!A szem oda fokuszál ahová akar,nem kész 3d hatást kap a képernyőn,azután meg a szemed csak jojózzon.
 • jaspercry
  #33
  nem.
  Már most is projectoron nézem a filmeket 5m képátlón,így találnék helyet ennek is!(bár ez a tchnológia még nincs kiforrva)
  Itt viszont nincs szükség szemüvegre,és más tartozékokra!
  Még egy félszemű is látja térben,igaz nem 3d-ben.
 • readswift
  #32
  Igen ezt jól ellehet képzelni repülőtereken , meg plázákban. De hogy valaki ilyet képzel el a szobájába az egy kicsit meredek nemgondolod?
 • readswift
  #31
  -nekem sem volt LCD tévém a DLP projektorom előtt és már nem is lesz.
 • jaspercry
  #30
  ez nagyon ott van
 • jaspercry
  #29
  EZ is! ezek már nagyon régiek
 • jaspercry
  #28
  A jövőt én még mindig a hologram laser technologiában látom
  pl(ez pedig már nem mai darab kb 4 éves!
  3d hologram laser
 • tmisi
  #27
  Nemtom mit erőltetik ezt a fos 3D-t, persze nyugaton más tészta van, nálunk még sokaknak LCD TV-je sincs /pl. mi/. Bár meg is lehet egyelőre lenni nélküle, 72-es CRT-n az SD adás még mindig sokkal jobb.
 • xyl
  #26
  Ne legyünk szüklátókörüek, kérném szépen. Érdemes a televiziózás történetére visszatekinteni, hogy honnan indultak el, és hová jutottak. És legyünk büszkék Mihály Dénesre és a telehorra. http://www.telehor.c3.hu/bevezeto/index.html

  Alapjában véve pedig az egyik lehetőség, hogy az ember két szemére két külön képet küldök, a másik, amit a Holografika csinál. Tkp. annyi a lényeg, hogy minden egyes pixelből kijövő fényt valahogy irányítani kell a tér különböző irányaiba. (Külön az RGB komponenseket) Aztán, hogy ezeket hogy irányítom, az már részletkérdés. (Persze, egyáltalán nem mellékes!) A televiziózás kezdetén is lyuggatott lemezeket mozgattak motorral.
 • readswift
  #25
  jajj, jajjj, JAJJ.

  Toshiba is jobban tenné ha OCB LCD-t nyomatná , butik izékék helyett.
 • puntocsento
  #24
  3D- nem kell lencse. Még az idén piacra dobnák a világ első olyan háromdimenziós tévét, amelynek képe speciális szemüveg nélkül is élvezhető. http://www.mediapiac.com/media/televizio/3D-nem-kell-lencse/4203/
 • emerte
  #23
  "Mivel ma egy 2 megapixeles 51 centis (samsung) lcd panel kisker aron kb. 60 ezer forint, ezert a 4 megapixeles ara sem lehet sokkal tobb, mint 120-150 ezer"

  Kár, hogy nem így működik a világ...
 • readswift
  #22
  Még egy folyamatosfény fanatikus? Tudtál róla hogy a plazma 4mS időtartamra villan csak fel? És a 120hz "flicker free" ? ....
 • readswift
  #21
  Nekem a natív 720p DLP tetszik, meg a 100" is tetszik, meg a 92% -os fillfactor tetszik, szóval ne akármilyen 4 meg 8K-t tessen szíves produkálni hanem 90% fillfactorosat, blurtalant, meg 0 artifactosat , kemény pop-out-al is ha kell.

  Na a philipsnek ebből ha jól számolom semmi nem sikerült microlencsékkel. Még mindig a lézeres LCOS , DLP tévék néznek ki legjobban szerintem, ez a szemüvegnélküliség egy borzasztó butik élt kezd kapni, kár belekeverni az önnön hiúságunkat ( nemzetünk fiai ígymegúgy), nem jelent semmit egyelőre.
 • readswift
  #20
  Én simán adok neked olyna tesztképeket (screenshotokat) , amiben akkora szeparáció van hogy a kép egyik fele ez, a másik fele az. Nem centis szeparációs konzerv 3d-re gondolok. : )))

  Egyébként rohadt jó a nagy mélység , lenézek egy szakadékba és hátrahőkölök :D
 • MsUser
  #19
  Mi is okozhat gazdasági világválságot, túltermelés szükségtelen eladhatatlan termékekből, szerintem ez, ez a kategória az inernetröl elérhető porszívó, és hűtővel együtt.
 • cloud.strife
  #18
  Ez egyszerűen nem igaz. Lehet hogy elbaszott tech, de nem szellemképes. Tudom mert látom. 4 félét is.
 • readswift
  #17
  Cloud, tudnod kell hogy az időosztott 3d (shutteres), az LCD-knek nagyon nem hazai pálya, és úgytűnik a plazmának sem az : )))

  És egyelőre gyak. minden szellemképezik csak a DLP -nem ( hazai pálya , ugye).
 • kvp
  #16
  Manapsag mar van 3d-s tv musor, bar csak japan es angol nyelven, meg nehany sportmusor. Egy mikrolencses 3d kijelzo nem annyira draga es jo kepet ad, csak relative kis betekintesi szog mellett. Ezeket lehetne hasznalni, mivel normal musorral hagyomanyos 2d kijelzokent mukodnek. Itt a fenyero problema sincs jelen, mert szemuveg, villogas es polarszurok hianyaban nincs semmi ami a fenyerot csokkentene. A szemuveg nelkuli full hd 3d-s kijelzohoz dupla akkora felbontasu panel kell, tehat a sima 2 megapixles helyett 4. Mivel ma egy 2 megapixeles 51 centis (samsung) lcd panel kisker aron kb. 60 ezer forint, ezert a 4 megapixeles ara sem lehet sokkal tobb, mint 120-150 ezer. Ez nem olyan nagyon draga, hogy ne lehetne sorozatban gyartani. Ha 3d-s kepet kap (pl. egy jatekkonzoltol, csaladi fotoalbumtol), akkor 3d-s kijelzo, ha 2d-s kepet kap, akkor pedig eszre sem veszi senki, hogy nem sima 2d-s. Olcso es hasznalhato technologia, ezert is valasztotta az olcso hardvereirol ismert nintendo ezt a kijelzo fajtat az uj kezi jatek konzoljahoz. Ezen kivul fotozni is lehet vele, tehat nemsokara mindenki ilyen 3d-s fenykepezogepet akar majd, amihez ugyebar kijelzo is kell majd, hogy a csalad megnezhesse a kepeket. Ha a konzolon nem kellett szemuveg, akkor az emberek a tv-hez sem akarnak majd szemuveget hasznalni. Csak azok panaszkodnak, akiknek nincs megfelelo gyartokapacitasa az uj technologiahoz. (a 3dlabs vezetoi mondtak anno, hogy szamitogepes jatekhoz eleg a 16 bites szinmelyseg, mielott eltuntek, most a szemuveges tv-k gyartoi mondjak, hogy 3d-hez eleg a szemuveges megoldas)
 • cloud.strife
  #15
  Hát ez elég száni hírecske szokás szerint.

  Egy dolog viszont tény, hogy nincs 3D tartalom, legalábbis szinte a nullával egyenlő. Személy szerint azt gondoltam, hogy ha végre beindulnak ezek a tévék, akkor azért legalább 10-20db nagyobb film is megjelenik rá szépen. Jelenleg 2db film (animációs) van, plusz PS3-on 4-5db játék. Ősszel GT5, majd lassana a többi. Nomeg tesztjelleggel van 2db 3D adás a Hello HD-n.

  Az, hogy szellemképes az beállítás kérdése (meg pár ótvarszar márkáé), a vibrálással, zavaró szemüveggel nem lehet mit tenni, ezt tudja a rendszer.

  Az a baj, hgy kitalálhatnak technikákat, de a klasszikus kamera technikákkal nem lehet máshogy felvenni, csak így, sztereóban. A Sony-an kis ott az a prototipusa, de ott körberakott kamerákkal kell felvenni az anyagot, namost ezt nem fogják megcsinálni a mindennapokban, lehetetlen.
 • NEXUS6
  #14
  Van ilyen is.

  Ehhez sem kell szemcsi és magyar. Majd 10 év múlva látsz ilyet az üzletekben, csak annak az lesz a neve, hogy Sony.
 • endrev
  #13
  Az a gond, hogy nem merőleges polarizációval oldják meg a két kép szétválasztását, hanem villódzó váltogatással. Ergo apró késés is van a két kép között, másrészt a környezet is villódzik a szemüvegben nézve. :(

  Pedig milyen egyszerű lett volna... Nem értem. :S
 • zola2000
  #12
  Attól függ, a lényeg, hogy a két szembe két különböző kép érkezzen, az elválasztóréteggel, működik, de csak hordozható készülékekben van értelme használni...
 • readswift
  #11
  Az a baj hogy a 4meg 8k az kapásból a jövőben lesz : DDD
 • emerte
  #10
  valahonnan el kell indulni, ennél csak jobb lesz a jövőben!
  légy már optimista!
 • readswift
  #9

  ... annyit is ér. Örvendetes hogy itt mi mindenre van pénz, mert vevők az idiótaságokra az emberek.
 • emerte
  #8
  Így van, a kijelzőkön és a 3D tartalmakon is dolgoznak hazánkban :)
 • readswift
  #7
  Oszt elmondanám, hogy a philipsnek ilyen mikrolencsés kijelzője már nézhető mint az AH féle, oszt el is van mondva róla hogy mekkora rakás szar, a 4K felbontású paneljével együtt, ami szükséges a mikrolencsés megoldáshoz. Namost érted neked mikor lesz 4 meg 8K-s kijelződ otthon?
 • Swallow
  #6
  Hazánk fiai épp, hogy olyan technikán dolgoznak, ami a mindennapokba is használatos, nemcsak bizonyos szakterületen!
  iPONT KFT
 • HAF Rigel
  #5
  A cikkhez annyit azért hozzá tennék , hogy ps3 fronton már vannak játékok , sőt novemberben elég nagy cím fog csatlakozni a GT5 személyében a társasághoz . Szerintem film nézésre nem , de játékra már ajánlható a 3d tv .
 • readswift
  #4
  majd a finnyás újságírók is rájönnek hogy 0 köze van a szemüvegnélküli 3d-nek a minőséghez.
 • emerte
  #3
  "majd az agy átalakítja a képet 3d-re."
  mert a valóságban nem így van? :)
 • Mcsiv
  #2
  annak sokkal másabb a működési elve és nem is otthonokba szánják, hanem különböző feladatokhoz (orvosi, tervezői) ajánlják.
  Ha lehet úgy mondani, az van a legközelebb a valós 3d-s megjelenítéshez (a fejedet mozgatva be tudsz nézni pl a tárgy alá), ami most meg tömeghisztériába megy át lassan, az nem más mint kamu 3d, a két szem eltérő projekciójának kiaknázása, majd az agy átalakítja a képet 3d-re.
 • Rotcsa
  #1
  Amit hazánk fiai fejlesztettek ki, az most mi?
  Úgy hallottam, ahhoz szemüveg sem kell...