59
Legyen-e Magyarországon ismét állatrendőrség?
-
DIESEL DOG #19 Meglátásom szerint jogos eme felvetésed... Ha nézzük a nagy U.S.A-t ahol több államban működik ilyen jellegű intézmény akkor itt miért ne? Kissé komplikált lenne ez a dolog idehaza, ugyanis tisztességes közbiztonság sincs... szvsz...
Mindenesetre ez egy "kivesézni való" téma... :) -
IkarusMan #18 Azért még nem fogják!Ha kinoza a kutyákat akkor kinozni kénne őt is hátha megtanulja a leckét. -
Lateralus #17 Visszahozni?
Mikor volt itt állatrendőrség? Ace Ventura nem számít!
Egyébként változik a szemlélet és pozitív irányban.
Vannak már a büntetőjog által is szankcionált alap jogaik. 2004-től az állatkínzás bűncselekmény, 2008-ban szigorították. Korábban legfeljebb rongálás volt. Viszont csak gerinces állatokra vonatkozik.
Egy szúnyognak nincsenek jogai! -
#16 "Aki nem tiszteli és védi a kutyákat, azt meg kell ölni!" SQJ -
IkarusMan #15 Az megint más. Ha lenne gazdájuk akkor nem csinálták volna azt. És amúgy ne csodálkoz hisz a biciklisekre majdnem minden kutya haragszik. -
#14 Egy állatrendőrségnek ugyan úgy feladata a kóbor állatok begyűjtése, a kutyájukat az utcára szarató faszparasztok megbüntetése, mint az állatkínzó arcok megcsapkodása. Szerintem jó dolog, mondjuk nálunk a normális is működésképtelen, így maximum civil szinten lenne kivitelezhető. -
#13 az a gond, h a polgári rendőrség is egy vicc itt M.o.-n, a másik meg hogy ezt az állam nem finanszírozná. az állattartásra és kínzásra vonatkozó szabályok is csak pár éve kaptak nagyobb hangsúlyt.
egy állatrendőrséghez, sok telephelyre lenne szükség, ahova ugye elhelyezik az esetleg kóbor vagy bántalmazott állatot, ami ugyancsak nem olcsó és ez is államilag fizetett dolog lenne.
sajnos az ország jelen anyagi helyzete miatt, elég kevés esély van rá, h ezt akármilyen alapítvány vagy szervezet a parlamant elé vinné. -
#12 Ha ennyire vannak jogaik, akkor Kunmadarasról vigyék el azt a 7 kóbor kutyát, múltkor rámtámadtak, nem bántottam 1iket se, inkább eltekertem. De ha még egyszer rámtámadnak visszamegyek, de egyik se ússza meg. -
#11 #7
-
Wolfsnack #10 sün -
IkarusMan #9 Szerinted elég ha a polgármesterhez fordulnak az emberek ez ügybe, vagy írjon valaki egy levelet a miniszternek? -
#8 majd ha ezek is fizetnek adót és nem csak összeszarják az utcámat akkor esetleg. -
#7 Igen, nos itt MO.-on az alap rendőrség/rendvédelem is le van építve, nemhogy ilyenekre költsék a pénzt....
Viszont véleményem szerint is kellene, sőt, régóta kellett volna már megcsinálni. -
IkarusMan #6 Köszi! Ok.De mire gondoltál pontosan? -
Vlala #5 Érdekes téma lesz ez, csak fejtsd ki bővebben! -
IkarusMan #4 Én olyanra gondoltam mint amilyen megy a Discovery Chanel-en. -
#3 egyetértek, sőt, szerintem külön alkotmányt kellene létrehozni a magyar állatok számára, hiszen teljes elnyomásban élnek. nem önmaguk urai, hanem van egy gazdájuk, és ő határozza meg helyettük, hogy mit ehetnek, mikor sétálhatnak, hol lakjanak, egyszóval teljesen le van korlátolva az életterük. ráadásul a hozzájárulásuk NÉLKÜL simogathatja őket bárki, ez pedig a jogaik teljes romba döntése.
borzasztó dolog ez! az emberek mondjanak le! -
#2 -
IkarusMan #1 Vissza kellene hozni Magyarországra az állatrendőrséget, hisz az állatoknak is vannak jogaik.