17
  • AgentKis
    #17
    Nekem Asus EEE1200N-es, kétmagos Atom (330-as) és ion-os gépem van. Játékkal (régebbi de 3d-s: Warcraft3, Serious Sam, HOMM5) kb 2,5 órát tud a 63 Wattórás akksival, az kb. 25 wattos fogyasztás amiben a merevlemez és a 12"-os LCD is benne van. Netezgetéssel (letiltott flash tartalom mellett) 3,5 - 4 órát is elketyeg.
  • BenceYCE
    #16
    Egy ikermagos deszkára integrált Atom hajtja a kisgépet itthon, amin van egy ION is. Üresen 20W, terhelt CPU-val 25W. Azt még nem néztem, h ha az ION-t beröffenti és kiakasztja a gép akkor mennyi.
  • mad mind
    #15
    Érdekes. Tegnap hívott keresztapám, hogy nem megy az inteles gépe. Akkor most az intel szar?
  • sanyicks
    #14
    Te aztán értesz a témához, látszik :DD
  • nenad
    #13
    puff neki.
  • Piel
    #12
    Nem véletlen tettem le a voksomat az Intel platform mellé! Azt a sokféleséget amit én művelek a számítógépemmel, azt csak az Inteles gépek bírják. Kipróbáltam jónéhány AMD-s gépet, még tetszett is ahogyan futott, DE! Az AMD-s gépek rendszeresen belefutottak valami olyan műveletbe, ahol megállt mintha kifagyott volna és nem foglalkozott semmivel, hiába piszkáltam. Az sem szimpatikus, hogy a CPU hibáit szoftveresen javítgatjuk ami megint csak erőforrást vesz el a vasból. Ha ezeket meg tudják oldani természetesen kipróbálom újra.
  • jaspercry
    #11
    AZ attól függ,hogy a muther mit csinállt rajta,nemhiszem,hogy csak az AMD a fake,lehet kis probléma van a rendszereddel,mert ugye ha gyerek nyúl hozzá,sok sz*rt feltesz rá akkor az lehet Icore7 is is sz*r lesz!
    (sokat számít a felhasználó is)és itt nem a mutherre gondolok,egyébként is ez a cikkhez ,hogyan is kapcsolódik?
    Ja hogy az AMD fake?
    Látom még egy ,hozzáértönk van!
  • MsUser
    #10
    Hiszem ha látom, tesztelem, és meggyöződtem a leírtakról, a jelenleg 64X2 Dual-Core 2X1,86Gh-es AMD-s laptopom egy régi PENTIUM M 1,8Ghz-es 1magosnak kb. a felét ha tudja :( itthon ANYU használta tegnap, és azt mondta otthagyta mert mindig lefagy.... montam nem fagy le csak kicsit lassulgat AMD-s sz.r, neki Duo2Core T7500 CPU van a Laptopban hát igen ahhoz képest az AMD áll! Így hát APU-é áll :)
  • jaspercry
    #9
    "ANYU biztos örült "
    Anyám?Anyád!
  • pasi29uk
    #8
    Bobcat architektúra elvileg egy- és kétmagos APU-k gyártását is lehetővé teszi.

    Azért ez a mondat elgondolkodtató... ANYU biztos örült
  • pasi29uk
    #7
    F betűből simán csinálok B-t
  • Julius Caesar
    #6
    Big Buck Bunny-t először Big Fuck Funnynak olvastam.

    Bocs, de ezt mindenkivel meg kellett osztanom.
  • jaspercry
    #5
    Örülnék egy desktop mini platformnak itthon,netezni(sokat zabál a nagygép idle 100W)+moncsi
  • sarpba
    #4
    Az mind igaz amit írtok az Intel Atom desktop alaplapjaira, de az információk már több mint egy évesek. Annak idején én is erősen köpködtem, hogy ez nem energiatakarékosság. Azóta kijött az atom CPU-k új generációja (az első széria degeneráció volt :)). Az új széria már igencsak szépen szerepel teljesítmény felvétel tekintetében.
    Nemrég vettem egy GIGABYTE GA-D510UD alaplapot, ez már az új atom procit tartalmazza (cpu mellé integrált VGA kártyával), a a hozzá tervezett NM10 chipszettel. Az intel referencia alaplapja (desktop mini-ITX) 15-17 Watt körül fogyaszt IDLE állapotban. Az általam használt kicsit többet, ugyanis van rajta 1-2 extra.

    Mindenesetre azt hiszem, ha hasonló, vagy kicsit nagyobb energiafelvételű desktop alaplapot össze tud hozni az AMD, lényegesen nagyobb számítási teljesítménnyel, annak mindenképp lesz helye a piacon, főleg, ha képes lesz a full HD anyagok lejátszására.
  • kvp
    #3
    Az amd-s megoldas eseten a 18 watt az a proci + videokartya + memoriavezerlo fogyasztasa, mert egy tokban vannnak. Egyebkent hasonlo, 30 watt koruli osszfogyasztassal mar gyartottak rendes 64 bites core2solo-s alaplapot is (szerencsere nem intel videovezerlovel). Az intelnel itt az ideje, hogy kihozzanak egy N darab (N > 4) atom magot tartalmazo procit, beepitett memoriavezerlovel, ramdac-al es szoftver alapu videokartya emulacioval. Egy ilyen proci akar 1-2 wattra is le tudna menni ha uresjaratban van, de a magok szama szerint akar egy kozepes videokartya tudasat _vagy_ egy nagyobb teljesitmenyu szerver processzor erejet is hozhatja, attol fuggoen milyen uzemmodban futnak a magok.
  • veghlaci05
    #2
    Bizony ez nagyon igaz. A 945G egy ősrégi chipset, anno desktop gépekhez tervezték. Hiába eszik a proci 5W-ot, ha az alaplap sokat fogyaszt. Nem akarok hülyeséget mondani de mintha 25W körüli érték rémlene mikor olvastam erről, az így együtt már 30W. A cikkből nekem nem volt egyértelmű hogy a 18W a proci fogyasztása vagy rendszerszintű de összevetni mindenképp az utóbbit kell.
  • sh4d0w808
    #1
    Egy apróság: az Intel Atomban sem memóriavezérlő, sem grafikus mag nincsen, ezért az Atom fogyasztásához tessék szépen hozzáadni még ezeket... és akkor kiderül, hogy az Atom nem is fogyaszt olyan keveset rendszerszinten.