40
  • atomkrumpli
    #40
    Elméleted szerint szereljük ki a bicikli kerekét hogy el ne essünk vele, az ésszerű használatot te nem javasolod mert az veszélyes, nc.

    Inkább át kellene gondolni mire kell az a gép és akkor nem kell buta módra évente fejlesztgetni, a fórumokról elég sok infót be tudsz gyűjteni vásárlás előtt (ár érték arány,tartósság megbízhatóság, érdemes-e megvenni) használd az internetet és leginkább az eszedet.

    Állítom aki átgondolja mit akar venni, az bőven ráér 3-4 évente fejleszti a gépét. Aki türelmetlen és rögtön meg akar venni valamit az megérdemli...
  • Szefmester
    #39
    Most az okostelefonok és a táblapc-k vették át az e-peen szerepét a notitól :)
  • Szefmester
    #38
    Szeretem a fejlődést, de nem zavar ha egy két évig fokozatosan leszakadok, mert előbb utóbb utolérem az aktuális középmezőnyt egy fejlesztésből. Amikor megvettem az előző gépem is csak középkategória alját súrolta. A 3D modellezést és egyéb ilyen szórakozásaim látványos ugrás után nehezen viselte. A mostani ugyan felső kategória volt amikor megvettem, de akkoriban jelent meg az i7 széria szóval ismét "csak" középréteget vettem meg. A kiírásomból is látod mim van éppen. Amire én használom megfelel, a modern játékokhoz már kevés is lehet néha. De majd 1-2 év múlva ismét veszek, addig meg hagyom had fejlődjön a technika, és essenek a hardverárak/szoftverárak. :)

    Eddig akit ismerek noti-tulajt mind csak lustaságból vette meg eszközét. Nehogy már reggel ki kelljen kelni az ágyból ha meg akarja nézni a mailjeit, vagy filmet akar nézni. Gyakorlatilag egy embert ismerek aki munka miatt vett notit az otthoni gépe mellé. De ő meg vállalkozó és folyton úton van. Páromnak meg most akarok majd venni egyet az egyetemre. A CAD progik cuccait nem lehet csak úgy hordozni ide oda, jó ha állandóan azon a gépen dolgozik majd. :)
  • warchief
    #37
    Picit elvonatkoztatva az ár/teljesítmény vitától, teljesen nyilvánvaló az oka az asztali gépek "visszatérésének". Korábban nagyobb státuszszimbólum volt, ha valaki noteszgépet tudott villantani. Ma már messze nincs olyan e-peen értéke, ezért visszatérnek a korábbi szempontok a gépvásárláskor, és hát akkor be kell látni, hogy úgy azért nem olyan egyértelmű, hogy noteszt veszek. :)
    Hasonló a helyzet, mint anno a mobiloknál, már régen a "kit érdekel" kategória, hogy xy-nak milyen telója van.
  • trogi
    #36
    Az általad ajánlott gépek közül mindegyik bőven gyorsabb a gépemnél. Bár kérdés, ki vesz pici, semmire sem elég 30 cm-es képátlójú laptopot...
    Mivel hébe-hóba szoktam konvertálgatni videókat, ezért egy erősebb proci biztos jól jönne, de(!) ráfizetéssel nem cserélném egyik gépre sem a mostanit, mert megfelel a gépezési szokásaimnak.
    A legújabb játékok futtatására alkalmasság szempontja nálam 0 pontot ér.
  • trogi
    #35
    Természetesen nem vitatkozom, egy hasonszőrű asztali jóval olcsóbb, mint egy laptop. Ha fejlesztgetni akarod, akkor is jobban megéri. Ha már nem akarsz fejlesztgetni és állandóan a legújabb gépzabáló játékokkal játszani és mondjuk nincs túl sok helyed a lakásban, akkor már megérheti egy laptop. Tudom, az asztalinál is ellen lehet állni a kórnak. Nekem tuti nem sikerülne (nem szenvedek kóros vásárlási ingerben, de egy-két dolog biztos megfogna) , ezért megnyugtató a tudat, hogy ha akarnék sem érné meg a notimat fejleszteni.

    A laptop lényege a mobilitás, azonban régebben olvastam, hogy a mostani alacsonyabb árú laptopok asztali laptopnak készültek a 2-3 órás akksi idejükkel és nem hordozgatásra. Nos én elfogadtam ezt és eszerint váltottam notira.

    Az egész ügy akkor borulhat, ha mondjuk 5-6 évet nem húz ki a laptop. Nnna, akkor valóban igaz lehet, hogy az ember befürdött vele és jobban járt volna, ha az asztaliját fejlesztgeti.
  • trogi
    #34
    Az oprendszerek váltását nem kapkodom el. Valamikor 2001-2 táján váltottam Win95-ről Win98SE-re. A 2009-ben vett noteszgépemre már WinXP SP3-at raktam fel. Ezek után szerinted érdekel az oprendszerek fejlődése? :)

    Nem vagyok üzletember, sőt. A játékok sem nagyon érdekelnek már, de azért gondolva arra, hogy hátha mégis, ezért egy olyan lapitopi mellett döntöttem, amiben viszonylag normális képkártya volt (ati3200) . Ha nagyon akarod, azért leírok 3 játékot, amivel játszanék, ha mégis olyanom lenne: Stupid Invaders, Traffic Giant, Trackmania Forever. Szerinted cseréljem a noteszem? :)))))))

    Egyébként látom hozzászólásodból, hogy az állandó fejlődésen (szoftver és/vagy hardver) töröd a fejed, ezért úgysem értjük meg egymást, pláne meggyőzni sem tudjuk a másikat. Nekem főleg netezésre kell a gép, arra meg ez bőven elég (x50z-ap78).

    A fejlesztgetésre: persze kopik már a tudásom, de régebben én is összeválogattam volna egy félcsilli-villi gépet, de annyit, amennyiért tudtam volna ilyet összerakni, nem áldoztam rá. 2003-ig szinte folyamatosan bővítettem, cserélgettem a gépem alkatrészeit, 2003-tól csak DVD-író és vinyó lett belerakva. Cel1800, P4S533X gépem volt, erre tellett akkor, közép alja lehetett akkoriban.

    Most örülök ennek a noteszgépnek, működik, amire használom tökéletesen megfelel. És hogy megelőzzem kérdésed a blúréjjel, vagy egyébbel kapcsolatban: ha szükségem lesz rá és olcsó lesz, akkor biztos, hogy lesz külsőházas usb2 megoldású. Ha nem, akkor így jártam és lemondok erről. Túl fogom élni.
  • sathinel
    #33
    Ja 5870-kártyával meg már igen szép ára lessz. Ezért asztali gépet már nagyon jót kapsz. igaz tehetsz bele crossfire 5870-et is de az is csak mobile kártya. Ennyiért crossfire 5970 kártyával kapsz gépet kb.
  • jaspercry
    #32
    http://prohardver.hu/teszt/nagybetus_gamer_notebook_alienware_m17/jatekos_kepessegek.html
  • jaspercry
    #31
    " mérő műszer szerint a Crysis futattása (1920x1200 high) közben eszik 153W-ot"
    Helyesbítenék!
    Crysis AKADOZÁSA(1920x1200 high) közben eszik 153W-ot
    8800gtx?mobil proci na nefárssz
    Birom amikor ide beírogatnak nagy tunning matyik,meg mindenféle anyuci kedvencei krájziszos kis gyerekek,apropó krájziz 2007-es játék,egy mostani erős videokarin sem fut szépen ,ebben a felbontásban....
    No de mindegy,a lényeg az hogy,laptop az laptop,bármilyen drága is legyen,bármilyen gammer cucc is legyen benne,az nem ér fel egy asztali konfiggel,sok Gammer laptop tesztelése mell betesznek egy 2-3 éves asztali cuccot is összehasonlítás képpen(pl core2 2.2ghz 8800gt 2 giga ram)
    és nincsen leaalázva,sőt! lásd Prohardware gammer laptop teszt
  • sathinel
    #30
    asztali

    laptop

    Na ez még nagyon jó áron jó garival házhozszállítással is elfogadható áron van úgy hogy már le is tesztelik előtte. Ha mutatsz alternatívát laptopon akkor elhiszem hogy megéri.
    nem elhanyagolható a belső felípétése sem az asztaliknak. Customize menüben szépen rakj össze egy gépet ami neked jó, majd hasonlítsd össze mit kapnál mennyiért. Rögtön szembeötlő lessz a különbség.

    x3s
  • sathinel
    #29
    Van laptopom tudom miért jó, de nem versenyezhet egy jó pc-vel. Hiába veszek olcsó laptopot relatíve, mert az nem sokáig bírja. Ha pc-t veszel főleg ha jó alaplappal, akkor azon csak procit, vidkarit cserélsz, max memória még. És 5 -6 év alatt költessz kb ugyanannyit mint a laptopokra. Ha drága laptopot veszel akkor máris olcsóbb. Főleg ha el tudod adni az előzőt. Laptopnál ez nem ennyire ok hisz hogy adod el a vidkarit, procit belőle? Mint az előttem író is írta ez egy illúzió csak.

    Mobilitás a lényege a laptopoknak. Tehát akinek ez a fontos, és sokat utazik, munkára kell, akkor megéri rá költeni. Ha inkább otthon használod játékra, videóra akkor a pc sokkal jobb alternatíva. Olcsóbban nagyobb teljesítményhez jutsz. De azt nem fogadom el hogy játékra olcsóbb egy laptop. Ha már játszik valaki akkor nagyon magas áron kapod meg ugyanazt a terméket.

    Elég csak megnézni az alienware asztali, és laptop választékát. Nagyon tetszik a laptop, de árban teljesítményben, fejleszthetőségben meg sem közelíti az asztali gépeit. És most ugyanarról a cégről beszélünk Dell, tehát még az sincs hogy más gyártó, más termékei mennének bele, és nem tudod rendesen összehasonlítani.
  • Szefmester
    #28
    Szóval olyan hamis illúziókba kergeted magad egy laptoppal, hogy az akár 5 évig is használható, és nincs szükséged jobbra. Mindez persze igaz egészen addig amíg a következő windowsnak nem emelkedik meg ismét a gépigénye, vagy esetleg nem akarsz rajta játszani egy kicsit frissebb játékkal. Hiszen hiába komoly üzletember az ember ők is játszanak. :)

    Mellesleg én a gépemet 2 éve nem bővítettem, az elődjét pedig 4 évig.. akkor most hogy is van ez az állandó gépbővítés? Nem lehet hogy csak tudni kell gépet választani/összerakni, és idővel kompromisszumokat kötni? Jah a fejlesztésem 150e volt.. szal nem is a csúcsot vettem meg.
  • trogi
    #27
    Nem érted. A lényeg, ha asztali géped van, mindig fejleszteni fogod, ha kell, ha nem. Tudod egy kis ez, egy kis az. Ha viszont laptopod van, azt vagy drágábban tudod fejleszteni, vagy pedig kell venned egy újat. Fentiek miatt ezért van esélyed arra, hogy megnyugszol, elhiszed, hogy használható géped van legalább 5 évig és nem erre költöd a pénzed. Vannak, akiknek az is számít, hogy nem foglal sok helyet egy laptop. Igen, én is közéjük tartozom.

    Aki imád a legújabb gépzabáló játékokkal játszani vagy állandóan kétórás filmeket digitalizál és konvertál, annak nem érdemes laptopot venni.
  • Tetsuo
    #26
    LOL mikor laptopot vettem, tobb cikk is azt taglalta, hogy megnott a laptopok iranti kereslet, most asztalit vettem...
  • sanyicks
    #25
    Az az új változatos 5870-es gpu az viszont jóval gyengébb is mint az asztali változat (mert hogy a mobil változatnak csak a neve ugyanaz, teljesítményben a közelében sincs az asztalinak).
    Másrészt pedig a kicsit kisebb fogyasztás semmit sem ér, mert annyival többe kerül a mobil gép, hogy még 20 év alatt sem spórolnál a fogyasztással.

    Tehát még mindig nem normális az aki játékra vesz gamer notit, mert egyszerűen nem arra való :)

  • sathinel
    #24
    http://www.youtube.com/watch?v=dnQFUeBi48w&feature=related

    hát igen van pár új játékszer:D
  • sathinel
    #23
    Alienware jó nagyon de a gond hogy azon az áron amiért árulják asztali gépet sokkal jobbat veszel. Tudom mert nézegettem őket. 17" alianware kicsit feltúrbúzva nagyon jó, de ennyiért 2 jobb gépet kapsz. Én csak akkor venném meg ha kőgazdag lennék, és nem érdekelne a pénz. De a benne lévő vidkarik mégiscsak mobile cuccok. Tehát hiába az van ráírva hogy 5870 azt nem várhatod hogy ugyanazt nyújtsa mint az asztaliba való.

    Alienware 17" árán már veszel egy 5970 crossfire gépet. Amit azért nem űberel tuti. A másik hogy a 100 hz lcd, vagy Led moncsik, plazmák amik full hd-ben mennek egy gép mellé nagyon megdobják a játékhangulatot. 40" körüli méretnél már elég jól elvan az ember. És egy ilyennel felszerelt asztali pc-t kihozol 1 vidkarival ennyiből.
  • Ender Wiggin #22
    A mérő műszer szerint a Crysis futattása (1920x1200 high) közben eszik 153W-ot.
    Azt megnézem, hogy milyen PC-vel tudod ugyanezt megcsinálni. De nem is ez a gond a kommenteddel, hanem , hogy az új változat, amiben 5870-es Ati van, az is csupán 230W-os tápról megy. Szóval, kicsit túloztál gyakorlatilag mindenben.
    Az, hogy milyen nehéz, nem szempont, mert így is kb 5x könnyebb, és 10x kisebb, mint a Te 100 forintos PC-d, amibe ennyiért még a régi gép hardwerét sem tudnád belerakni...
  • Mat666
    #21
    Sokan megvették laptopokat mert az volt a menő trendi korlátlan szabadság minden hova magaddal viheted a szarod azt dolgozhatsz szórakozhatsz stb. azt a nagy többség idővel rájön hogy még se olyan jó minden hova magaddal cipelni mert hiába könnyű kicsi praktikus egyszerűen felesleges a legtöbb embernek egyszerűen nincs szüksége hordóható számítógépre persze vannak olyanok akiknek a munka véget kell azok megutálják hogy nem tudnak megszabadulni 1órára se a virtuális szarságtól.
  • sathinel
    #20
    uh ezt most nem értem. Ha játszol akkor laptopon sokkal drágábban jutsz hozzá egy gyengébhez kb 2x annyi minimum. Ha meg nem akkor nem kell rá költeni millákat. Egy integrált vidkari, vagy egy olcsó vidkarival sokkal olcsóbb gépet tudsz venni, és az alkatrészeket meg megint nem drága 2-3 évente cserélni hogy kicsit gyorsuljon. Laptopnál veheted a köv gépet.
  • sanyicks
    #19
    Ja csak semmi nem megy rajta, semmit sem lehet bővíteni kicserélni rajta, tehát kb egy laptop talpakkal...
    Nem kell ahhoz meket venni hogy kicsi gépünk legyen... pl amd-s mini lapokkal amiken normális 16x-es pcie- is van, össze lehet dobni egy cipősdoboznál kisebb GAMER pc-t, amiben nem butított videokártya van, és 10 játéknál több közül is lehet válogatni ;)
  • trogi
    #18
    A válaszodból kiderül, hogy a fogyasztói társadalom őszinte és feltétlen híve vagy. Én nem vagyok az, persze teljesen függetleníteni nem tudom magam, mert nem vagyok gazdag. Neked korlátlanul telik rá, tehát szerencsés vagy.

    Asztali gépem volt 12 évig. Nem is nagyon mertem összeadni, mennyit költöttem rá összesen, de biztosan jóval több volt, mint félmillió forint. A laptop (is) segített abban, hogy ne költsem feleslegesen a pénzem.
  • cateran
    #17
    Ugy latom sokan nem hallottak a kommentelok kozul arrol,hogy a laptopok is rakothetok kulso megjelenitore..(tv,monitor,projektor..) Igy a "gornyedni" a 15`-os laptop elott max a ti fejetekben letezik....Mondjuk most vettem 1 asztalit,de elotte a laptop volt kikotve a tv-re..szepen osszehajtva,hogy ne koszolodjon,a tv mellett/alatt kenyelmesen elpihent (ofc kulso eger es billentyu volt rakotve)
  • Ferrer
    #16
    Azért vannak jó asztali gépek is, amik nem rondítják el a szobát, és nem komplett kábelgyárak, pl. iMac.
  • dyra
    #15
    Csalóka a cím mert szerintem sosem szorult háttérbe. Azért más egy hagyományos billentyűzeten normális egérrel nagy kijelzőn gépet használni mint görnyedni egy átlag 15" noti előtt. Még ha ugyan arra is köthető Monitor bill és egér. Nekem van laptopom is, de idehaza szinte mindig az asztali gépet használom mert egyszerűen kényelmesebb pörgősebb. Arról nem is beszélve, hogy az asztali gépben bedöglik valami az ember kis parasztlogikával meg tudja javítani. Míg egy laptopot szétszedni macera, a szervizekről meg inkább ne is beszéljünk mert a fele kontár hozzá nemértő. Nem ,hogy megjavítani nem tudják sokszor még épp, hogy ők adják meg a kegyelem döfést.
  • kvp
    #14
    Laptopot altalaban szemelyes hasznalatra vesz az ember. Otthonra media pc-nek egy halk, lehetoleg kis fogyasztasu gep eri meg, de ennek csaladi gepkent van ertelme, tehat mindenki hasznalhatja es nagy kijelzore (pl. tv) van kotve. Internethez eleg egy kis gep is, ez lehet laptop vagy desktop is, de manapsag mar megeri egy laptop kulso monitorral es billentyuzettel, mivel igy ha szukseges maga a gep mozgathato is.

    Munkahoz ket gepkategoria idealis:
    -desktop replacement laptop (nagy es nehez)
    -workstation (meg nagyobb, meg nehezebb)

    Mivel a legtobb ember nem vegez olyan munkat amihez valodi munka gep kellene (tehat nem kovetelmeny a nagy teljesitmenyu cpu, videokartya, es a nagy memoria), ezert a legtobb munkara hasznalt gep is boven belefer az internet kepes laptop kategoriaba.

    Jatekra is igazabol harom lehetoseg van:
    -workstation (hagyomanyos desktop gep)
    -gamer laptop (ha wan helyett lan party-ra kell, ma mar nem jellemzo)
    -celhardver (konzol)

    Ebbol mindenki eldonti mi kell neki. Manapsag viszont ott tartunk, hogy aki nem jatszik komolyan pc-n, annak nem kell a jatekhoz desktop gep.

    Gyereknek a kovetkezo megoldasok kepzehetoek el:
    -workstation (jatekhoz es nethez)
    -konzol/laptop (jatekhoz / nethez)

    A masodik megoldasban az a jo, hogy ha a gyerek nem a laptop elott ul, akkor 100% hogy jatszik...

    ps: Manapsag amikor 20 ezer forintbol osszerakhato egy munkara is alkalmas media pc mar nem igazan jelentos osszeg meg egy gep beszerzese, tehat az ember a sajat gepe (pl. szemelyes laptopja) melle nyugodtan vehet egy csaladi media pc-t is a nagykepernyos tv/monitor melle, gyakorlatilag media lejatszonak es csaladi internetes gepnek. Ez az a piac amirol a cikkben irnak.
  • Skynet85
    #13
    A történethez hozzá tartozik az is, hogy itt max 150k-s notikról beszélünk, sőt van aki azzal jön, hogy van 100k-ja a gyerek játszani akar, és neki ezért modjak notit. Biztos van olyan aki 200k+-ér vesz notit, de nem itt:D

    A legtöbb esetben az is fenn áll, hogy a család már rendelkezik egy 17-20 colos tft-lcd monitorral megjegyzem helyesen, valamint van egy nem túl régi atx ház müködő optikai meghjatókkal esetleg egy cserére nem szoruló vinyó, ergó 100-150-ből ,,csak" a többi alkatrészt kell kihozni. nemrég raktam össze egy gépet 150-ér, ott kelett vinyó is, ebből már egy közép kategoriás gémer cucc kijön, közepes vga-val érsd 4850 vagy egy gyengébb 5770, de utóbbi csak paraszt vakítás a dx 11 miatt... és ide vagy oda a 512-es mobil kártya, sose fog versenyezni egy jobb fajta 4850-es karival... megjegyzem 150k-s notiról van szó.

    Viszont, ha valakinek észérvei vannak, akkor persze azt modom, neked a noti a megfelelő választás, volt ilyen is, de ott tudatos vásárlóról van szó, aki tudja miért kell neki a noti csak abban bizonytalan mien márka és konfig a legmegfelelőbb az ő számára.

    trogi:
    Beszélek én, de igen nagyfokú az infoanalfabétizmus, és mennek a reklámok ill. a terendek után. Jelentős az is hogy kis pistike már 1 hónapja veri a nyálát és mint szülő, vagy megunod, vagy megsajnálod és mág csak bűntudata se lesza felnőtnek hisz mindehol noti plakátok vannak és azt sugalják kell ez a kölyöknek mert jó...

  • sathinel
    #12
    Nem csak az otthoni helyzetet kellene nézni. Annyira nem drága fejleszteni egy gépet még minimálbérből sem UK-ban. Az hogy otthon szar a helyzet és valsz még fél évig, 1 évig szerintem ugyanilyen fos helyen lessz a forint is. Tehát lehet szidni a politikát, de nem a gyártók miatt tűnik neked drágának. Laptopoknál meg amit már ki tudsz nyomni HD-TV-re filmet azok nem drágák. Igaz ha már full HD-ben akarsz játszani plazmán akkor alienware vagy más jó gép kell.

    Egyébként idekinn sokan inkább konzolon nyomják. Igaz értelmi szintjük is kb annyi hogy installálni már fingjuk sincs. Berakni egy lemezt és kész. :D
  • syn7h37ic
    #11
    Ez megint parttalan vita, hogy az asztali, vagy a notebook a jobb... LÁRIFÁRI
    Akik a PC előtt élnek és a virtuális világ a második énjük, ergo a játékok fogságában tengődnek, azok vegyék az asztali gépet, hiszen pont azt a célt szolgálja, hogy otthon kényelmesen leülve nagy monitor előtt megfelelő bill-egér kombóval játsszon és játsszon és játsszon... Nem beszélve arról hogy sokkal olcsóbban hoz ki jóval erősebb gépet. Aki pedig már kinőtt a játékokból és tényleg munkára is használja a gépet, és kikerült a gép upgrade ördögi pénznyelő köréből az gondolkodjon el egy megfelelő notebook használatán, amit akár a nagy plazmára is kényelmesen rá tud csatlakoztatni, ha filmet akar nézni.
    Az energia takarékossági indok pedig értelmetlen. Bekapcsolom a klímát és azonnal leugrik a villanyóra a falról.
  • atomkrumpli
    #10
    Ne gondolkozzál azon soha hogy mire van szükséged hanem korlátozd a lehetőségeidet ! ejha de remek világnézet
  • trogi
    #9
    Elegántosan mindenki kerüli a dolgot, mégpedig azt, hogy a laptop kisebb helyet foglal, mint egy böszme asztali gép monitorral.
    Az asztali gépnek viszont pont az a hátránya, ami az előnye, hogy modulárisan fejleszthető, ergó ölöd bele a pénzt számolatlanul és feleslegesen.
    Amikor már csökken a játék utáni vágy, érdemes laptopot venni, mert azt már nehezebb fejleszteni, lecserélni meg sok pénz, ergó megnyugszol és végre valóban akkor kapcsolod be, amikor szükséged van rá.

    Igazad van Skynet85 egy kisfiúnak nem való laptop, viszont a szülőkkel is el kellene beszélgetni, mert eléggé érdekes szerzetek lehetnek, ha a gyerekük parancsol nekik...
  • jaspercry
    #8
    "És sokkal kevesebbete eszik, sokkal halkabb, mint egy PC bármikor"
    Ilyen tudásu asztali gép kb 100.000ft most keveset eszik ergo többet tud mint a 3 éves "csúcs" toppod,ami kb min 8kg,az akisija meg kb 25perc,ténleg mobiláris...
    (150-180W) csúcson pörgetve az a laptop fogyasztása ,az olyan konfiggal amit írsz.
    Kevés fogyasztás ,ergo kissebb teljesítmény.
    No de mindegy kinek a pap kinek a papné,(a parasztvakítás ergo semmire sem jó)
    bocsánat de nem személyeskedni akarok,csak egy kicsit sem győzől meg!
    (igazábol ami számomra is jobban kifizetődő,az egy otthoni kis konfig a nagy mellé,mellyen tőltök,netezek,gondolok itt egy 45.000ft atomos konfigra)
    a Nagyot ténleg munkára lehetne bekapcsolni ,töltögetni torrentezni jó lenne a kicsi is!) ergo 100W a nagy töltés közben ,az atomos meg 8W-ot zabálna ennek lenne értelme,be is újítok egy ilyenre.....
  • Ender Wiggin #7
    Szerintem akinek van pénze, azt ne próbáld lebeszélni. Én anno 3 éve egy Dell XPS-t vettem két SLi 8800GTX-szel, PhysX kártyával és a mai napig minden elfut rajta. És sokkal kevesebbete eszik, sokkal halkabb, mint egy PC bármikor. ÉS a legfontosabb, igaz, hogy az átlag notihoz képes nehéz, de még mindig egyszerűbb utazni vele, mint volt a PC-mmel.
    Azóta a Dell az Alienware-t árulja játékra, ha a régi gépem már nem lesz elég a játékokhoz, akkor az lesz a következő. Két Ati-s konfigban...
  • kryst
    #6
    Nekem mind a kettő van. Asztali és laptop is. Mind a kettő nagyon szépen meg van egymás mellett. Net, zenére, world, mail-ra a laptopot használom. Ha valami film kódolást kell csinálni, vagy digitalizálni, Photoshop, Maya, és játékra meg az asztaligépet használom. Csak legtöbben nem tudják szétválasztani a kettő gépet. A laptop nem igazán arra készült, hogy kemény munkát csináljon vele az ember. Ebben a mobilitás a lényeg, nem igazán, hogy filmet, meg játszon vele az ember. Amiből meg hasonló erős laptopot tudnék venni, azon az áron 3x erősebb asztalit lehet összerakni. Ha teljesítmény kell akkor asztali mindenképp. Aki meg utazik és nem csinál semmi különlegeset ami nagy számítást igényel, annak laptop kell. Én mindig azzal kezdem, aki akar venni gépet, hogy mire lesz használva. Ha tényleg csak böngészik, meg emailezik, chatel, töltöget, annak egyértelműen laptopot ajánlom. Aki meg játszani meg filmet szerkeszt, annak meg egyértelműen asztalit. Én úgy vagyok vele, hogy én már egyik nélkül sem igazán lennék meg.
  • Komolytalan
    #5
    "Gép ki a szabadba. OpenArena! Nem mint játék... hanem mint nyílt tér. Friss levegő."
    Azért ez érvének kicsit gyenge, nem gondolod?

    "De amikor 200kmre utazol busz máv metró egyéb nyalánkságok, ami kb 5 óra út, és netbookkal nekiállnak melletted dolgozni."
    Netbookkal nem lehet dolgozni. Legalábbis amit én dolgozok, ahhoz egy elég erős notebook kell, ami 5 órát 2 vadi új aksival se bír ki. Illetve nem árt hozzá tisztességes billentyűzet + egér. Megjegyzem volt idő, amikor nem volt autóm, és én is 4 óra alatt tettem meg 160km-et tömegközlekedéssel. De ekkor én átgondoltam, hogy kell-e nekem +1 laptop heti 2x4 óráért, ami inkább heti 2x1 óra, mert a többi vagy Bp, ahol tömegközlekedésen elő nem veszek laptopot, mert leszúrnak érte, illetve MÁV hétvégi járat, vagyis örülök ha állóhely lesz. És arra jutottam, hogy inkább hozzárakok egy kis zsozsót ahhoz a 3-400eFt-hoz, amiből hellyel-közzel megfelelő laptopot tudtam volna venni (ami 1 év múlva felét érte volna), és vettem egy használt autót, ami akkor se ért semmit, most se ér semmit se:-) Viszont így 2 órára rövidült a 4 órás út, így marad 2x2 órám, amelyben ismét asztali gép előtt tudok dolgozni. Szóval szerintem a mobilitás inkább egy autó, mint vonaton baszkódás a tapipaddal (aki azt mondja hogy azon lehet dolgozni, az szimplán hazudik). Munkára asztali gép való, munka mímelésére a laptop is jó.
  • WeAreMany
    #4
    Megint elfelejtitek hogy ez itt Magyarország. Nem nekünk vannak kitalálva ezek a dolgok. Hanem normális országok állampolgárainak.
    Mennyivel jobb egy 22colos monitoron bivaly gépen FPSezni?
    Vagy este kikapcsolod a gépet. Reggelre ott a 16 GiB-os HD film. Fogyasztottál pár forintot. Ha már vannak olyan kockák közöttünk akiket csöcsökkel sem lehet kirobbantani a gép elől mert inkább poligon mint szilikon és bent rohad a gépnél 168 órája...Egy megoldás van. Gép ki a szabadba. OpenArena! Nem mint játék... hanem mint nyílt tér. Friss levegő. Jól jön egy erősebb noti.
    De amikor 200kmre utazol busz máv metró egyéb nyalánkságok, ami kb 5 óra út, és netbookkal nekiállnak melletted dolgozni. Mire leszállsz 4 órával előtted van,fél kilót cipel egész nap, te 5öt.Priceless.
    Amint látjátok igenis vannak olyan helyek ahol nagyon ki lehet ezeket használni.
    Minek lanpartizni? Luxus? A saját pihenésem és egészségem nem luxus. Erről nem nyitok vitát.

    Amúgy igazatok van abban hogy sokan nem tudják kihasználni. Se egy netbookot se egy erősebb noti se egy csúcs gépet. És higgyétek el ezeknek tuti mind a 3 van...
  • jaspercry
    #3
    Kevesen vannak azok ,akik ki is használják a hordozható számítogépeket(igazán ki is használják,nem csak parasztvakításnak és villogásnak)
    -mondjuk én magambol indulok ki,nekem semmi szükségem laptop-ra,minek?
    -asztali gépre viszont szükségem van! Nincs TV-m,,,,,film,net(hírek) sg,prohardware,porno,játék stb. (TV=politika,szar műsor,buzi reklámok,még gyengébb sorozatok)
    torrent éjjel nappal!
    projektoron nézek filmet!ha elutazom akkor meg azért ,hogy kikapcsolódjak....
    (persze jo lenne egy kis masina,de minek?)
    és így kapcsolódnék az elöttem szólókhoz teljesen igazatok van.
  • Gamecube86
    #2
    A noti szerintem nem játékra van, arra hogy kielégítse a vásárlók azon igényeit amik a mobilitással állnak kapcsolatban. Akit lehet, én is lebeszélek róla. Nővéremet nem sikerült, most pedig hallgatom a rinyálást, "miért olyan lassú a gépem?" Ráadásul egy noti esetében ha bedöglik pl a vidkari nem annyi lesz a művelet hogy lekapom a ház oldalát majd kicserélem.
  • Skynet85
    #1
    Persze mert pistike elsírta magát, hogy neki bizony már noti kell, nem csunya nagy számítógép. Ez a választás egy 10 éves esetében teljesen megfontolt, és alapos pro és kontrán alapúló döntés eredménye... (felnőttek esetében is tendencia sajnos ez)

    Aztán amikor a szomszéd öcsikének ugyan abból a pénzből vesznek egy közép kategoriás asztali gépet amin már a krájzisz is elfut, akkor jön a nyígás...

    Velem is szoktak konfigot összerakatni és nagyon sok 10 éves szemébe csaltam már gyülöletet, azzal hogy lebeszéltem a szülőket a notiról, aztán majd később megköszönheti...