45
-
willcox #5 Ennek semmi értelme, viszont jó drága. -
Mcsiv #4 Nem egy új találmány, igaz nem gyári eszközök felhasználásával, hanem saját erőből építettem meg ugyanezt (több kevesebb sikerrel működik is), hibrid technologiákat alkalmazva (pl.: világítás vezérlés x10).
A vezérlése több oldalról is elérhető (van egy 13"-os touchscreen, egy ponton kihelyezve a házban illetve van szobánként egy 7"-os tablet).
A több kevesebb sikerrel való működésen azt értem, hogy vannak alrendszerek amiket csináltam (pl lakásriasztó), de ezeknek az integrációja még várat magára (időhiány).
Értem én egyébként, hogy jobb lenne ha megvettem volna mindezt, de így egyrészt szakmailag is fejlődtem (kb ~60e kódsor eddig a vezérlőszoftverekben), másrészt sokkal olcsóbb is volt, vagyis így nekem megérte:) -
nickwearby #3 Inkább a passzív- meg aktívházakat nyomatnák ennyire....
100 év múlva a fűtés lesz a legnagyobb probléma, vagy talán még előbb,
nem az, hogy a neten bekapcsolgassam (vagy urambocsá más valaki...) az otthoni kávéfőzőmet.... -
god25 #2 Ha végre UTP-sek lesznek a VGA kártyák is és - végre - egy fajta szabvány lesz minden hálózatba köthető termékre, akkor lesz áttörtés. USB, UTP. A kettőn kívül más nem is kell. -
MsUser #1 Számomra és kollégáim számára megtörtént az áttörés, évek óta az egyik munkám az inteligens házakhoz vezérléseket fejleszteni építeni, nem kevés ház van már Magyarországon, de tudtommal Romániában is van bőven!
Egyébként a kb. 10évvel ezelötti ipari technika fejlődésének köszönhetően elég sok dolog átépíthető az otthonunkba, és ezzel megszületnek az inteligens házak, itt minden mindennel kapcsolatban áll és egy IT szakértő akár 100km távolságból is javíthatja házunkat. A háztartási berendezéseinknek is követni kell a trendet, persze inkább üzlet ez is mint minden más.