2398
Resident Evil 6
-
#1077 Hát ja, de mivel nagyon vártam, és a buzi dobozosok kb fél hetet késtek a magyar boltokban, leszartam és megvettem Steamen :)
Hozzá kell tegyem, egy percig sem bántam, Nekem a tavalyi év játéka volt :) -
#1076 Lehet 9k-ért hirdették, de az szokott még változni. Manapság nem szoktam nagyon első napon vásárolni, max dobozosan ... vagy ha valami nagyon jó akció van :) -
#1075 Már miért ne járna? Eddig csak előrendelni lehetett, szóval ezek is azok. A Re5 már fel is lett telepítve, rögtön megkaptam :) -
#1074 De.
Mindkettő jár hozzá. -
#1073 Ja most látom utólag, hogy mindkettő Laza voltál :D -
#1072 Az fasza. De mivel azok kódok, tehát retail verziók, gondolom nem jár hozzájuk az általam leírt extra tartalmak.
Laza:
Eddig 9000 Ft-ért hirdették a játékot hazai boltban is, szóval teljes mértékben egyértelmű volt számomra a steames vásárlás. De még így is :D -
#1071 Kulcsosan meg 3,5k :D -
#1070 Egyébként ékes bizonyítéka megint annak, hogy nem mindent szabad megvenni teljes áron, digitálisan, meg külföldről, mert a magyar árak dobozosan szinte mindig olcsóbbak megjelenéskor. Ez is az eredeti ár 2/3-a, azaz max 20 eur 30 helyett.
Anno a Dark Souls is átszámítva 12.000Ft volt Steamen, nálunk dobozosan meg 7000Ft. -
#1069 Steames verziót 5kért dobálták... csak hogy kicsit fájdítsam a szívedet :D -
#1068 Szintén Steamen vettem 5000Ft-ért :)
A traderek 10-20-asával nyomatták a kódokat SteamTrades.com-on ... gondolom jó cserealap volt. Akiket néztem 19 TF2 kulcsot kértek érte. -
#1067 6000 Ft-ba kerül a CD Galaxisban. Ennyi pénzt lazán megér bárkinek is, aki szereti a Resident Evil nevet. Hirtelen amikor megláttam, kicsit megbántam, hogy már előrendeltem Steamen 9000 Ft-ért, de aztán belegondolva, hogy ott adják a DLC-ket és a RE5-öt ingyen, valamint a CDG-s 6000 Ft-hoz még jönne 1000 Ft futárköltség, így már egyértelműen megéri azt a +2000 Ft-ot a steames verzió. -
#1066 Nekem még a 4. rész bejött, mert hangulatos volt, és minden fontos helyszín adta magát (kastély, katonai bázis, stb), és nem igazán jöttek tömegével a zombik, leszámítva ugye a falut az elején, de azért később moderálták valamelyest :)
Sajna az 5. mát nem tetszett, főleg az erőltetett, kötelező partner miatt sem. Fejtörők, titkok ott meg már szinte nem is voltak.
Az utolsó megabrutál rész a Code Veronica volt ... és milyen jól működött a 3D és a rögzített kamera egyvelege :) -
#1065 Ez amit írsz szubjektív, amit én írtam objektív, hivatalos meghatározás... -
#1064 Embere válogatja, hogy kinek mi mennyire horror. Számomra minimum meg kell lennie a nyomasztó hangulatnak hozzá, aztán jöhet a brutalitás tölteléknek. A legutóbb a Dead Space 3-at is mindenki leszólta, hogy ez már nem horror, hanem csak egy szörnyekkel teli akciójáték. Nevezhetjük elméletben horrornak, de a szörnyhentelésen kívül mást nem veszünk észre benne, amely egyébként szintén nem brutális, sokkal inkább csak az átalakulások nevezhetők annak. -
#1063 "A horror csoportosítása [szerkesztés]
Két alapvető csoportra lehet felosztani a horror témájú műveket. Természetesen a határvonalak sokszor elmosódottak közöttük, hiszen az írók vegyesen alkalmazzák ezek elemeit.
A műfaj egyik része a pszichológiai vonatkozását ragadja meg. Ezekben a művekben hangsúlyosabb a történések lelki vonatkozása. Habár gyakran nem is történik látványos borzalom, a cselekmény, illetve az azok mögött megbúvó és felsejlő erők félelemmel töltik el az olvasót. Gyakran nem is lehet fényt deríteni arra, hogy mi a pontos kiváltó ok, és sokszor pont ez okozza a zavaró hatást. Ebbe a pszichikai kategóriába tartoznak például Howard Phillips Lovecraft vagy Edgar Allan Poe művei. A filmek között ezt gyakran nem is horrornak, hanem thrillernek hívják. Itt megemlíthető a Twin Peaks vagy az Örvény című filmsorozat. Ennek a stílusnak a régies neve "Rémtörténet".
Stephen King-et a horror koronázatlan királyának is nevezik
A műfaj másik része a dolgok fizikai oldalával foglalkozik. Jellemző rájuk a vér, fájdalom és erőszak látványos bemutatása. A hangsúly ezek megjelenítésén van, a történet ezzel próbálja meg elérni zavaró hatását. Gyakran vonultat fel fantasztikus szörnyeket, zombikat, könyörtelen gyilkosokat. Ebbe a kategóriába tartozik Robert Bloch, Clive Barker, Peter Straub és Stephen King számos regénye, illetve a Silent Hill vagy a Holtak Hajnala című film." -
#1062 Nem vagy semmi :D
Egyik szempontnak túl nagyok az elvárásaid, a másiknak már szinte semmi. A horror összességében nem a brutalitáson és a szörnyeken múlik, hanem magán hangulaton. Erre a legjobb példa az Amnesia. Persze durva szörnyekkel lehet fokozni a horror hangulatot, de az önmagában még nagyon kevés hozzá. A RE5 horrorhiányához hozzájárul egyrészt a töménytelen akció, a kétszemélyes játékmenet, a többnyire verőfényes pályák, valamint a "zombi" ellenfelek intelligensége. -
#1061 A 6-ra gondoltam de az 5-ben is van a sok véres nyálkás szörny az iis horror. :) -
#1060 Akkor vattacukor. :D
Nekem azok is zombik. -
#1059 Mármint az 5-ben? Játékmeneti hangulatban szerintem semennyi, maximum az Irving és Uroboros átalakulások tartalmaznak horrort, de ezek csak szimpla átvezetők. -
#1058 5. részben konkrétan NULLA zombi van :) -
#1057 Horror szerintem azért van csak a sok akció miatt cseppet sem rémisztő. -
#1056 Na, így már érthetőbb. Mindenesetre már elég lenne, ha csak a horror témához kanyarodnának vissza, ha a túlélőhöz nem is. A mai generáció nagy része már nem szeret gondolkodni a játékokban (meg sokszor másban sem), ezért anyagi szempontból is érthető, hogy elhagyják a fejtörőket. De a Revelations-re akkor is illik minimum a horror jelző, ha nem is túlélő. Az 5 és az ORC kétségtelenül akció, nulla horrorral, a 4-ben is csak mértékben van jelen, úgyhogy legalább ezekben egyetértünk. -
#1055 Hát azért nehogy már az 5. részben több zombi legyen.
De aztán mind2-ő szar ebből a szempontból...
Egyikre sem vagyok büszke. :) -
#1054 Kb 2 hete vittem végig coop-ban az 5. részt újra és meghűlve vettem észre, hogy sok helyen bizony ez túltesz a 6. rész zombiinvázióján, úgyhogy hagyjuk,hogy melyik nagyobb lövölde :) -
#1053 Amúgy ezzel nincs baj nekem ez nem tetszik azt csinálnak amit akarnak, de ne nyomják a hülye dumát hogy visszatér a régi gyökerekhez, mert lófaszt.
Sőtt ehhez képest az 5.rész szinte semennyire nem akciójáték.
Itt már arra mennek hogy 5billió ellenfél legyen egyszerre előtted repkedve ugatva visítva gépfegyverekkel. -
#1052 Igen, a kameranézet is de nem a kameranézet a lényeg, lehet az vállkamera.
A helyszínek! a sok titkos cucc, ajtó rejtvény, stb.
Igen elfogult vagyok, a régit szerettem adott egy élményt, a 4.rész óta ez halványul.
A 6 részben az nem survival horror, nehogy félreértés legyen...köze nincs hozzá, ahogy a Revelations, 5 és ORC-nek sem...majdnem hogy a 4. rész sem az.
Akció-horror ez utóbbiak...nagy különbség. -
#1051 Akkor neked mi adná vissza? Ha ismét bevetnék a rögzített külső kameraállásokat vagy a fejtörők sokaságát? Az előbbiből a többség biztos nem kérne, az utóbbiból is csak mértékkel. A maradék dolog, ami a régi részekben megvan, az maga a túlélőhorror hangulat. A Revelation pedig egyértelműen ez felé visszanyúlt, csak túl elfogult vagy. -
#1050 Egy dolgot tiztázzunk, EGYIK játék sem adja vissza a régi hangulatot, egy hangyafasznyit sem.
A 6. rész egyeltalán nem.
A Revelations, úgy hogy az 5.részt adja vissza, csak nem napsütötte sivatagban. -
#1049 Ha nem is nagyon, de valamennyire akkor is visszadja a horror hangulatot a Leon kampány és azt nem is ígérte a Capcom, hogy a régi RE hangulatot adja teljes mértékben, hanem csak részben fog rá hajazni. A Revelations pedig nyilván nem tartozik a jobb részek közé, de a hangulata egyértelműen a régi részekét adja. -
#1048 Abból is a rosszabbak :) -
#1047 Silent hill szörnyek. -
#1046 A Revelations? A helyszín még hagyján, de azok az egyen szürke alaktalan ellenfelek a széria legrosszabbjai.
Valami probléma mindig van ezekkel mostanában :( -
#1045 Hahaha...tudod te mit írtak a RESI 6-ra? hát majdnem ugyanezt, hogy Leon küldetése horror lesz ő adja majd a régi stílust, látszik mi lett a vége.
Azért a Revelations is inkább a penge éle, mint az 5. rész. -
#1044 Majd ha visszatérnek tényleg, akkor megveszem. -
#1043 Hát ha a Revelations-t veszik alapul,akkor ott gondok lesznek :) -
#1042 Nemrég nyilatkozta a Capcom, hogy visszatérhetnek a túlélőhorror témához, ha a nép úgy akarja, már csak azért is, mert a RE6 nem hozott elég anyagi sikert nekik. Nyilvánvalóan a Revelations-t ezen igényfelmérés céljából fogják bevetni, szóval aki a régi RE-feelinget akarja viszontlátni, az vegye majd meg a játékot. -
#1041 "A RE már sosem lesz 'survival horror',"
Itt a baj.
Nem ez az új cross vesz el, hanem alapon a 6. rész már ilyen idiótaság lett, az 5. rész még határeset volt.
Nem kifejezetten erre a hírre írtam, alapon látszik hogy hasonlít a L4D-re.
Igazából az ORC volt a R4D ...de ebbe is belekerült sok idiótaság. -
#1040 Mondjuk a L4D nem tudom mit vesz el tőle, semmit, mivel csak karakterek kerülnek át, a sztori módhoz nem lesz köze.
De persze egy témában emlegetni őket már bajos, de hát a Valvenak nincs másik zombis okossága :)
A RE már sosem lesz 'survival horror', és attól tartok már nem is igen fogunk kapni normális hasonló játékokat. Egyszerűen a tömegeknek az már túl 'nehéz' lenne. Elég csak a 'egy túlélő született' szlogenes játékot megnézni, abban sincs semmi 'túlélés', max scriptelve :) -
#1039 Igen, de most az eredeti koncepcióra értem, hogy egy rendes RE survival horror volt, aminek a coop meg L4D csak elveszi azt amitől RE volt. -
#1038 A Mercenaries játékmód közelebb van hozzá, mint gondolnád ... sajnos.