12
  • Wittgen
    Egyetértek a véleményeddel.
  • FtranX
    En olyan elmeletet hallottam, hogy ezzel az egesszel csak az amerikai szabadalmi rendszer fenttarthatatlansagara akarja felhivni a figyelmet.
  • Tetsuo
    Igen, ezt tudjuk, de attol meg bohockodik.. mondjuk ez talan elindit vmi szabadalmi valtozast.
  • Komolytalan
    A szoftverszabadalom úgy általában elég komoly kerékkötője a fejlődésnek. Ha csinálsz egy alkalmazást, még a scrollbar-t, vagy az OK gombot is szabadalom védi, és a szabadalom tulajdonosa bíróságon követelhet ezért pénzt, amit ráadásul meg is ítélnek neki. Vagyis vagy olyan szinten marad az ember, hogy a szabadalom tulajdonosok ne vegyék észre (ne legyen elég pénze ehhez), vagy elkezd vásárolni ő is szabadalmakat. M$ birtokolja az Ok gombot? No problem, én meg a Cancel gombot, és földhözb.szom az M$-t, ha velem gecózik. Na ilyenkor a 2 fél aláír egy keresztlicensz szerződést, és onnan kezdve az M$ megnyugodhat a Cancel gombjai miatt, én meg az Ok gombjaim miatt. De ha az ember egy olyan szabadalom tulajdonossal kerül szembe (pl Paul Allen), akinek _semmi_ terméke sincs, és nincs is érdekeltsége olyan cégben, amit az én szabadalmaimmal padlóra tudnék küldeni, akkor szopóág van, annak fizetni kell. Így paradox módon a szabadalmi perekben azok a cégek járnak jól, akik életük során még semmit se tettek le az asztalra, egyszerűen csak vásároltak pár szabadalmat, és mint a maffiózók, járják körbe a termelő cégeket, és fejik őket. Emiatt kellene már úgy ahogy van megszüntetni a szoftver szabadalmakat, és visszatérni a konkrét szoftverre, és annak részeire vonatkozó Copyright alkalmazásához.
  • readswift
    Aki írta a cikket meg még annyit sem olvasott a fószerről mint te. :D
  • vg
    Fogorvosra nincs pénze?
  • Glutamin
    Ezt az amerikai viseletet sosem fogom megérteni. Elegáns nadrág, ing, öv + Baseball sapka.
  • Cat #5
    Adományoz ő rendesen, igaz, nem rákkutatásra, hanem rádiótávcsövekre.

Teleszkóphálózatot neveztek el Paul Allenről

Ráadásul halála után jórészét elosztogatja:
    Jótékony célra ajánlja fel vagyona jórészét Paul Allen

• kozik
    Vagy akar rendbe is lehetne tenni az egesz szabadalom-historiat, mert latszik, hogy igy tomeny faszsag.
  • readswift
    Pubi, miből szűrted le h nem adományoz, a szeme állásából? :DD
  • mcganyol
    felépül a rákból és ahelyett, hogy élvezné az életét és valami értelmesre fordítaná a vagyonát (pl rákkutatás), nekiáll bohóckodni a bíróságon a még több pénzért.
    vam akinél teljesen elromlik a szoftvere azt hiszem...
  • readswift
    Jó ötlet.