12
-
Wittgen #12 Egyetértek a véleményeddel. -
#11 En olyan elmeletet hallottam, hogy ezzel az egesszel csak az amerikai szabadalmi rendszer fenttarthatatlansagara akarja felhivni a figyelmet. -
#10 Igen, ezt tudjuk, de attol meg bohockodik.. mondjuk ez talan elindit vmi szabadalmi valtozast. -
Komolytalan #9 A szoftverszabadalom úgy általában elég komoly kerékkötője a fejlődésnek. Ha csinálsz egy alkalmazást, még a scrollbar-t, vagy az OK gombot is szabadalom védi, és a szabadalom tulajdonosa bíróságon követelhet ezért pénzt, amit ráadásul meg is ítélnek neki. Vagyis vagy olyan szinten marad az ember, hogy a szabadalom tulajdonosok ne vegyék észre (ne legyen elég pénze ehhez), vagy elkezd vásárolni ő is szabadalmakat. M$ birtokolja az Ok gombot? No problem, én meg a Cancel gombot, és földhözb.szom az M$-t, ha velem gecózik. Na ilyenkor a 2 fél aláír egy keresztlicensz szerződést, és onnan kezdve az M$ megnyugodhat a Cancel gombjai miatt, én meg az Ok gombjaim miatt. De ha az ember egy olyan szabadalom tulajdonossal kerül szembe (pl Paul Allen), akinek _semmi_ terméke sincs, és nincs is érdekeltsége olyan cégben, amit az én szabadalmaimmal padlóra tudnék küldeni, akkor szopóág van, annak fizetni kell. Így paradox módon a szabadalmi perekben azok a cégek járnak jól, akik életük során még semmit se tettek le az asztalra, egyszerűen csak vásároltak pár szabadalmat, és mint a maffiózók, járják körbe a termelő cégeket, és fejik őket. Emiatt kellene már úgy ahogy van megszüntetni a szoftver szabadalmakat, és visszatérni a konkrét szoftverre, és annak részeire vonatkozó Copyright alkalmazásához. -
readswift #8 Aki írta a cikket meg még annyit sem olvasott a fószerről mint te. :D -
vg #7 Fogorvosra nincs pénze? -
#6 Ezt az amerikai viseletet sosem fogom megérteni. Elegáns nadrág, ing, öv + Baseball sapka. -
Cat #5 Adományoz ő rendesen, igaz, nem rákkutatásra, hanem rádiótávcsövekre.
Teleszkóphálózatot neveztek el Paul Allenről
Ráadásul halála után jórészét elosztogatja:
Jótékony célra ajánlja fel vagyona jórészét Paul Allen
-
#4 Vagy akar rendbe is lehetne tenni az egesz szabadalom-historiat, mert latszik, hogy igy tomeny faszsag. -
readswift #3 Pubi, miből szűrted le h nem adományoz, a szeme állásából? :DD -
mcganyol #2 felépül a rákból és ahelyett, hogy élvezné az életét és valami értelmesre fordítaná a vagyonát (pl rákkutatás), nekiáll bohóckodni a bíróságon a még több pénzért.
vam akinél teljesen elromlik a szoftvere azt hiszem... -
readswift #1 Jó ötlet.