413
S8500
  • Aquir
    gondoltam együttérzek.. vagy mi :)
  • ba32107
    Öö tudom ezt írtam én is... vagy most gúnyolódsz?
  • Aquir
    Holnapra már itt lesz a telód!
  • ba32107
    Holnap jön a telóm :)
  • sovinho
    Sziasztok! Tud valaki segíteni abban, hogy hol kell beállítani azt, hogy a net kizárólag wifin keresztül mehessen. Nem szeretnék meglepi számlákat. Köszi!
  • ba32107
    Minden webshopban több konstrukcióban kapható, általában 12, 24 hónap bolti garanciával, vagy 12 hónap gyártói garanciával. Utóbbi szerintem jobb, mert bármelyik samsung márkaszervízbe viheted, persze drágább is.
  • csaba93
    én december fele veszem majd a gsmline tol egyenlőre 81e az ára amugy van "iratlan kikötés" honnan szokás venni?XD szal mert nem toom h milyen a garija meg hasonló
  • ba32107
    Függetlenül veszem. A számom mindenképp kell, és T-mobilenál még drágább is lenne Domino csomagban (előfizetést / részletet pedig nem akarok). Így 90 lesz 1 év gyártói garanciával, tokkal, házhozszállítással együtt. Nem olcsó, de ez a legjobb megoldás nekem.
  • Aquir
    melyik szolgáltatónál? csak mert a djuice-t néztem az elég olcsó
  • ba32107
    Aham, hát sajnos nekem nincs ilyen ismerősöm, szóval marad a teljes ár. Hétfőn fogom rendelni ha minden jól megy :)
  • Laney 3000
    30 volt a befizetendő összeg, az egyik családtagomnak volt aranykártyája vagymiaz, 10.000 forint kedvezmény, tehát csak 20.000 kp-ba ott a boltba, plusz az ő elfőzetése meg lett hosszabítva két évvel, tehát ez engem nem érint. Más kötelezettség nem volt a csomagba csak a telefonrészlet, ami 3400 forint körül van egy évig. tehát a családtag csak egy hosszabítást kötött, én meg a telefont fizetem. ennyi. 20+12x3400
  • ba32107
    A 8-as pontot részleteznéd? Pontosan hogy működik ez? Nem igazán értem mit akartál itt írni.
  • ba32107
    Fasza. Hajlok rá nagyon hogy megvegyem, még nem döntöttem el teljesen, de ha igen, akkor jövő hét közepén már a kezemben lesz :)
  • Laney 3000
    gördülékenyen kezeli. youtube videó simán megy, még HD-ba is.
  • Laney 3000
    Felesleges összehasonlítani ebben a tekintetben, mivel az iOS 2-3-4(mittudom én nem is érdekel) éves addig a Bada még egy sincs, de már exponenciálisabb a fejlődése ennyi idő alatt, mint a iOS-nek vagy az Androidnak, hiába jobbak azok, volt idejük fejlődni.

Ergó pontosan ezért van rajtuk több alkalmazás jelenleg.

A GPS nem müködik az egyetem falai között, legfeljebb megmutatja honnan ered a net amit google maps-al fogsz.

teszten és grafikonon(nézd meg akárhol, de a legjobb a kézben, nem pedig szaros jutubvideókon ahol fals fényviszonyok vannak.) a SuperAmoled kijelző nyert, ezt az Apple is belátta, nem véletlenül vásárolta fel a Samsungtól az összeset, hogy 2011-ben egy új készülékébe rakja bele, akárcsak az összes hardvert amit a samsungtól vett, lásd Cortex Proci, természetesen made by Samsung.

Böngészés, mivel a csajomnak 2 éve 3GS-e van, így volt időm tesztelni mindkettőt egyszerre, és egyetlen dologban jobb az iphone a samsung wave és galaxynál, az pedig a giroszkóp reakcióideje. (fél másodperces eltérés)

A Safari böngésző jó. aláírom, majd lesz badára is. Mivel az iphone világszerte 3 éve terjed igy nagyobb motiváció van arra hogy fejlesszék, ha a samsung is eléri a nagy eladást, márpedig eléri, akkor többen vágnak bele a badafejlesztésekbe. (Gyakorlatilag már így is minden szükséges program napvilágot látott egy nyár alatt.)

15. a Billentyüzet, EGY AZ EGYBEN UGYANAZ. ha nem hiszed, mint mondtam...vedd a kezedbe mindkettő készüléket.

Az utolsó mondatra fentebb válaszoltam, azért nem mert sokba kerül inkább eladták az Applenek. :)
  • ba32107
    Lenne még egy kérdésem: a flash-el végülis mi a helyzet? Azt olvastam / hallottam, hogy elég gyengén muzsikál. Azért használható? Mondjuk egy youtube videó értelmesen nézhető?

Mellesleg ahogy fejlődik az oprendszer, javítják majd a flash esetleges hibáit is ugye?
  • ba32107
    Köszi szépen, sokat segítettél. Főleg az utolsó válaszoddal. Azt hiszem hogy 1 héten belül le kell rá csapnom, ha döntök. Még egyszer kösz :)
  • grechjus
    Vegyétek csak! :)
    Egyébként szifonnál a válaszok:
    1. Google Maps van, ingyenes útvonaltervező (Navigon) van.
    2. GPS működik egy egyetem falai között is.
    4. Skype van, msn-ből meg végtelen app
    11. Kijelzője lehet szebb (bár iPhone 4-nél azért már necces) de hogy napon nem látod úgy mint a szifonét az is biztos. :)
    12. Beépített 16/32 GB nincs gond az olvasási/írási sebességgel.
    13. Böngészést nem kell összehasonlítani más telefonokkal. Lehet, hogy amoled meg bada rendszer, stb. de böngészésben egy ideig verhetetlen marad a szifon.
    14. Opera van, bár sose használom, Safari még az életben nem fagyott le.
    15. Kétlem.

Ez pedig érdekes, hogy nem gyártják. Biztos azért, mert túlságosan elkényeztették volna vele az embereket. Vagy van más magyarázat? :)
  • Laney 3000
    HIGH FIVE! :)
  • Solten
    Hi, inkabb vennek 3 Wave-t egyszerre mint az Apple uj vackat :) Kegyetlen jo telefon kegyetlen jo aron :)
  • Laney 3000
    Halihó! Jó választás. kevesen értik meg és mégkevesebben hiszik el hogy ez a telefon ugyanaz mint a Galaxy-S szinte és tudásban hardverban (kijelzőben jobb) mint az Iphone négy, viszont árban egyharmada annak.

Sorrendben:
    1.Alkalmazás nincsen ha jól tudom, csak Java-s, bár a negyed képernyő ugrik a keypad miatt, meg eléggé nyögvenyelős, szóval buko. nem tudom minek google maps, van rajta route66, 30 napig ingyenes utána fizetni kell, de csak navigálásért(utvonal tervezés), azonkívül ugyanugy lehet helyzetmeghatározásra, és egyéb dolgok helyek megkeresésére használni.

2. alapból müködik igen, ha kimész az utcára.

3. fentebb írtam.

4. Skype még nincs, de lesz, Ebuddy van, Palringoval.

5. igen, mindent.

6. Igen, ha nem megy egyszerre a 3g, wifi, zene, fotózás, netezés, egyfolytában.

7. nem, vatera. vagy gsm boltok--->STFG

8. 75-80 körül mennek, ha tudsz valakit akinek van előfizetése és meghosszabítaná a sajátját, de nem sürün cseréli a telefonját, sokkal jobban is járhatsz. én pl megúsztam a zsírúj telefont 50ezer forintból garanciásan, mindenféle kötöttség nélkül. (kivéve telefonrészlet, azzal együtt 50.)

9. simán ki tudsz mindent kapcsolni, pofonegyszerü. (amíg nincs a kezedbe fölöslegesen irom le)

10. A flash-t kezeli szóval webről lehet hogy tudod, kliens még szerintem nincs, de mindenképp lesz.

11. nem találtam olyan formátumot amit nem játszott volna le. PErsze nem olyan hatalmas méretü a kijelző mint mondjuk egy Xperia 10, de annál sokkal jobb minőségü.(super amoled) Konkrétan a legjobb és legszebb kijelző a piacon, a köcsö szifonét is begyalázza. Akárhol előkapom (nem a pöcsöm) mindenki néz, hogy "aaaanyáddd ez milyen telefoooon?" én meg csak simán: "vév" majd elrakom. szóval igen, tökéletes filmnézésre.

12.Most igy hirtelen nem tudom, de azt hiszem, 1,5 gb amit a rendszer használ, és 500-at tudsz te, ilyen sms telefonszám stb stb-re. bővíthető 64 GB-ig microsd-vel.

13. Még nem, enélkül is nagyon faszán lehet viszont böngészni. Bada 1.1-es van itt valaki? lehet abba már van, bár én még nem találkoztam vele.

14. Azt hiszem még nem, TikiSurf van (elég fasza, bár néha kilépked) illetve az alapböngésző ami simán korrekt, csak kevés extra funkcióval.

15.A billentyüzet ugyanaz mint az szifoné.

16.Tudsz de nem érdemes. Inkább használd a Bada fejlesztő csomagot.

Remélem üdvözölhetünk a Wave-esek körében a késöbbiekben. Csak siess, mert már nem gyártják és pikpak el fogják kapkodni. sőt az ára is felfog menni. mivel nincs több super Amoled kijelző és a további 723-as modellekbe a sima lcd-t teszik vissza, igy szerintem ez drágulni fog.

rock and roll.

• ba32107
    Köszi!
    #110: én is erre gondoltam, de ugyanaz a kép van mindkettőnél.
  • NEXUS6
    9. Fel kell hívni az ügyfélszolgálatot és lemondani a NetStart szolgáltatást, lehetőleg azonnal. Ha csak rányomsz a böngészőre már több ezer Ft-ot buktál!
  • NEXUS6
    A színe, gondolom.
  • ba32107
    Még 1 kérdés lenne :D
    Ezen az oldalon mi a különbség az akciós és az Ebony black között?
  • ba32107
    Még annyit, hogy ha valamelyik webshopból megrendelem, akkor az ugye magyar oprendszerrel (így magyar billentyűzettel) és használatival fog érkezni?
  • ba32107
    Sziasztok! Okostelefon vásárlás előtt állok, és rátaláltam erre a telóra. Iszonyatosan tetszik. Mobilarénás tesztet elolvastam, és nagyon bizakodó vagyok. Szeretnék kérdezni néhány dolgot. Lesznek közte láma kérdések is, mert még sosem volt okostelefonom :D
    1. Olvastam, hogy nincs beépített google maps, csak böngészőből. Ez gyakorlatban mit jelent? Ugyanolyan jól használható, szóval azonnal mutatja a pozíciómat, stb?
    2. A gps úgy "alapból" is működik, tehát le tudom olvasni a saját koordinátáimat?
    3. A navigációs programmal végülis mi a helyzet (route66)? Működik, teljes verziós, nincs semmi korlátozás?
    4. MSN és Skype kilensek vannak előtelepítve? Ha nincsenek, akkor meg lehet valahogy oldani?
    5. Az emailkliens a Gmail mellett tudja kezelni az egyéb (céges) emaileket is ugye?
    6. Tényleg három napot bír az akksi?
    7. Tok jár a készülékhez? Ha nem, hol tudok venni, mennyiért?
    8. Kártyafüggetlenül szeretném megvenni... nézegettem neten, és láttam hogy 75-80 ezer forinttól lehet rendelni. Tényleg ennyibe kerül? Milyen oldalt ajánlotok ahonnan rendeljem?
    9. Ahogy olvastam, többeteknek volt gondja a T-mobile-al... én is ott vagyok, Domino csomagban, eddig semmiféle internetet nem használtam, se MMS-t, kizárólag telefon / sms. Ha én nem szeretnék 3G-t használni, csak wifi-t, akkor az megoldható? Van globális 3G és wifi kapcsoló? Magyarán biztos lehetek benne hogy nem történik velem olyan hogy a teló magától szinkronizál, és számlát csinál nekem?
    10. Ezt biztos nem tudjátok, de pókerklienseket lehet valahogy telepíteni rá? Esetleg távoli asztalként lehet használni a telót (saját számítógépemet irányítom rajta interneten keresztül)?
    11. Filmnézésre milyen a telefon? Olvastam hogy lejátszik mindenféle divx / xvid videót, valóban? A kapott füles milyen minőségű?
    12. Mennyi az alapértelmezett memória? MicroSD-vel bővíthető ugye?
    13. A beépített böngésző sortörés hiánya meg lett már oldva? Ha nem, ez mennyire zavaró?
    14. Operát lehet rátenni böngészőnek?
    15. A billentyűzet valóban olyan jó és pontos mint az iPhone-é?
    16. Java-ban tudok rá alkalmazást fejleszteni?

Egyelőre ennyi, bocs a sok kérdésért. Előre is köszi ha tudtok segíteni!
  • Laney 3000
    Ezenkívül maximális elégedettség, még egyszer sem fagyott le, minden rezzenéstelenül megy. Azon nevetgélek mikor a mobilarenas forumot olvasgatom, hogy mindeki matekol, megy sír-rí, a szaros firmware-ek miatt, hogy "nekem ilyen van nekem olyan van akkor én jobb vagyok, mint te stb.:D

Amúgy javult az akksi élettartama-vagy csak kevesebbet nyomkodom-van mikor 3 napot kibír, viszont a fotózást aktívan használom, főleg éjszaka, és ennek ellenére is.

Hétvégén bekúrtam egy kicsit, és véletlen beraktam tok nélkül abba a zsebembe amelyikbe a lakáskulcs és a boxer is volt, majd egy kisebb verekedés volt, miután nem mertem ránézni a telefonra, csak otthon. és egyetlen egy karc nélkül megúszta, a kijelző és a hátlap, sarkak még mindig olyan állapotban vannak mint mikor kicsomagoltam. imádom kézbe venni, annyira masszív az anyagösszetétele.
  • Laney 3000
    Nekem egy duron 1300-as 256 memóriás gépem van, de a kies döccenés nélkül megy az xp-n, bár az installálás elég lassú volt.

nekem annyi a problémám hogy telefonálás közben nem tudom megnézni a telefonkönyvet, van ilyen opció de mikor a számot tekinteném meg, megpróbálja felhívni...miközben éppen beszélek, így sikertelen üzenettel visszadob.

amúgy találtam egy progit: samsung theme designer. ezzel gyerekjáték saját felületet csinálni.
  • NEXUS6
    Azon kívül, hogy a Kies nem akar települni a gépemre, egyszer úgy lefagyott, hogy ki kellett venni az aksit, ami addigra ráadásul már jó meleg is volt és csak így lehetett bekapcsolni.
  • Laney 3000
    valaki találkozott már bosszantó hibával a wave-ben?
  • NEXUS6
    Van valami feltöltő progi, de az sem indul, meg sajna a Kies is dögkút nálam. Hát ilyen ez a W7 64, welcome to the XXIst century.

Valszeg beszerzek inkább valami normális Wi-Fi-s routert itthonra, kb 5 rugó, annyit megér.
  • Grove4
    Nem tudom, ebben a témában nem tudok segíteni, nekem működik a Kies, tedd fel kérdésed azon az oldalon, hátha tudnak válaszolni.

Egyébként meg köszi.
    Tervezem, hogy még csinálok több témát, csak most van más dolgom is, meg be kellene szerezgetni a hozzá való újabb ikonokat, meg most egy kicsit rá is untam.

:D:D:D
  • NEXUS6
    Az 1. témád nekem bejön, szerintem ezt fogom használni!:)
  • NEXUS6
    Az erről az oldalról letöltött FW-t, hogy tudom fölrakni, mert a kies nálam dögkút?
  • Grove4
    Téma csomagok (zip pass: samsungwave.hu)
    1.:
    Letöltés

2.:

Letöltés

3.:

Letöltés

4.:

Letöltés

5.:

Letöltés

6.:

Letöltés

És ezt a kettőt pedig én készítettem:
    1.:

Letöltés
    2.:

Letöltés
  • Grove4
    Közben jönnek ám a jobbnál jobb témák a Wavere!
  • Laney 3000
    csak facebook és iwiw, a webnwalk pedig wifiről teccikérten?
  • Laney 3000
    idő közben kiderült hogy nem netszámla volt, hanem a telefon ára vagy micsoda, nem figyeltem amikor beszélt, csak mondta hogy egy kis tévedés, mondom ajánlom, kösz csá.

Fura is lett volna.

NExu: az enyémen pl nem aktiválták a netstartot mert wifi nélkül egyszerüen semmit nem tudok elérni kivéve zero facebook.

Amúgy megnéztem volna mennyit számláznak ki ha mobilnettel töltöm a le a NFS shiftet meg a Kroll-t:D
  • Zocsi
    nyerészkedésből...
    havi szinten pár misit össze tud bugázni így a szolgáltató... nem sok pénznek tűnik ez a normál forgalom mellett, de sok kicsi sokra megy, és legalább a központ takarítószemélyzetet ki lehet belőle fizetni, ez is valami.