3032
Crusader Kings II

7439670952_0001009b22_b.jpg
 • PetruZ
  #3032
  CK3 alapjáték van a szeptemberi Humble Choice-ban.
 • Oltred
  #3031
  Sziasztok!

  Abba szeretném a segítségeteket kérni, hogy lehet ck3 mentést konvertálni eu4 leviathanba? Ugyan ezt ck2-vel meg lehet csinálni?

  Nekem a ck2 van meg holy fury-ig, de azt bárhogy próbálom sehogy se viszi az eu4 leviathan. Találkozott valaki ezzel a problémával?

  Köszönöm a segítséget!

  Oltred
 • Montanosz
  #3030
  hát eddig a problémáig még nem jutottam el mert bár potyognak a gyerekek...
  esetleg itt irnak még erről
  https://www.gamewatcher.com/news/crusader-kings-3-marriage-and-genetics-guide
 • Oltred
  #3029
  Igen, arra csak nem egyértelmű. Kell hozzá zseni vagy gyönyörű vagy herkulesi meg még 3 valami amit egyszerűen nem találok mik kellenek hozzá. Nincs esetleg valahol ez leírva, hogy konkrétan milyen jellemvonások kellenek?

  Oltred
 • Montanosz
  #3028
  jellemvonásra gondolsz? az fell van sorolva egyik oldalon, beleis futottam tegnap hogy rákerestem de most meloban vagyok de a szókulcsal kidobja a google
 • Oltred
  #3027
  Igen, ezt én is tudom és köszönöm, hogy utána néztél. Viszont nem egyértelmű nekem, hogy milyen traitek kellenek a létrehozásához.

  Oltred
 • Montanosz
  #3026
  ezt találtam róla csak

  Erős vér

  Az erős vér + 40% esélyt ad dinasztiájának az új pozitív veleszületett tulajdonságok örökléséhez. Sőt, a te dinasztiádban született összes gyermek születésekor új, veleszületett tulajdonságokkal rendelkezik. Végül, de nem utolsósorban a dinasztia kap egy kis egészséget. Az erős vér követelménye a Strengthen Bloodline döntés.
 • Oltred
  #3025
  Sziasztok,

  Segítsetek ki egy kis infóval. Valaki ráment a 3. részben a Strong blood döntésre? Olvasgattam, stb de nem értem milyen képességek, jellemvonások kellenek, hogy be aktiválhassam. A genius-t megszerezni nem nehéz, de a többit nem értem mi kell még hozzá.

  Köszönöm előre is a segítséget!

  Oltred
 • Montanosz
  #3024
  Ha Bizánc egyik tartományának vezetője vagyok, akkor mi a menete hogy a tartományomat független országnak nyilvánitsam ki?
 • Montanosz
  #3023
  meritokráciás életstilust választott már valaki? (tudás alapu kormányzás) érdekelne mennyire pozítiv ez az életstilus választás
 • Montanosz
  #3022
  CK3: azt hol tudom megnézni hogy esetleg én mit örökölhetek? vagyis egy lépcsőre vagyok valaki után? mert csak azt találtam ahol utánam levő örökösöket mutatja
 • Montanosz
  #3021
  aha,értem köszi!
 • Kotomicuki
  #3020
  Du jure -> jogilag meddig tart a hercegség/királyság/birodalom területe, mire van/lehet követelése, ha az de facto (már/még) nem az övé (az adott cím/rang tulajdonosáé).
  Gyakorlatilag egy élő claim/területi követelés térkép.

  Pl. lehet, hogy éppen birodalmi szinten, császárként nem lehet az övé, de, ha mint vminek a királyaként/annak nevében indítja a háborút, akkor már jogos igénye lehet egy területre. (Emlékeim szerint a Bizánci birodalomban vannak szavazások, amikbe pl. az örmény királynak is van beleszólása, pedig "semmi" kapcsolata sincs (már) a császárral, legfeljebb szövetségesek...)

  Az a reális, amit megtehetsz! :)
  Ha megvan a kellő címed, rangod mellé a hadsereged és aranyad is, akkor nem lehet akadály "érvényesíteni a jogaidat"! ;)

  Sz'al, a 2. pontja a térképnek a realitás, a de jure felületek meg az "álom"/szép emlék/valaha volt kategória.

  Szerkesztés: Ezért a kitűzhető/kitűzendő cél(pont) kiválasztására is szolgálhat a de jure térkép!
  Mégiscsak könnyebb eladni úgy a háborút, hogy az "jogos"...
  Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.09.12. 06:27:17
 • Montanosz
  #3019
  pontosan az mit takar hogy de jure birodalom meg királyság térkép? mert példa bizánc esetén nagy a különbség és királyság térkép modban nem tartozik oda egy terület látszolag de ha a kurzort ráviszem mégis ki irja hogy bizánchoz tartozik..most akkor az adott évszámhoz melyiket vegyem reálisnak?
 • Gepiforditas2
  #3018
  Sziasztok. Akit érdekel kész a Crusader Kings III (v1.0.2) játék teljes Gépi magyarítása. (Google fordítóval fordított). Oldalamról tölthető.
  Gépi Game Magyarítások
 • Montanosz
  #3017
  Gépi forditas elérhető a fészbuk csoportban Tudom sokan nem vagytok hívei a gépi forditásnak, de tekintve hogy a második részhez is 10 év alatt nem készült el a magyaritás, illetve a hatalmas szövegmennyiségre nézve igy elérhető az enciklopédia is mégha ilyen módon.
  Részemről hálás vagyok, főleg a tooltippek miatt.


 • Montanosz
  #3016
  na meghottam a stress miatt :-D
  annyira összetett ez a játék, mátol szabin vagyok egy hétig, remélem ennyi idő alatt valamennyire kiismerem majd :-D
 • Montanosz
  #3015
  CK-ban meg a hasonlo játékokban nekem bizánc a kedvencem és rokon államai...theodoro,epirus,trapezunt...mint sejthető elég hamar gameover lett velük ha agressziv politikát folytattam, ha békéset akkor meg unalmas volt, de akkor is legyakott előbb-utobb valaki..most majd burgundiával probálkozom
 • Kissssss0 #3014
  emlékszem régen(10+ év) ck1-ben Ångermanland-al elfoglaltam skandinávia nagy részét, közben a család is szaporodott mint a nyulak de nem volt probléma mert az elfoglalt területekre mindig volt elegendő férfi/fiú a családból akiknek oda adhattam, + a néhanapján fellázadó hűbéresek földjeinek az elkobzása is növelte a család által kézben tartott területek számát, játék vége felé már majdnem minden grófság és hercegség élén valamelyik családtag ült skandináviában.

  aztán voltam olyan barom hogy véletlenül rámentetem egy másik játékállást így ment a kukába több hónapnyi játék, azóta is átkozom magam.
 • Montanosz
  #3013
  nem, csak előre nem ajánlott országgal is lehet indulni, de többféle dátum is van
 • AnuluWork #3012
  Lehet benne nem előre beállított dátumon kívül indulni?
 • Montanosz
  #3011
  az uj játék elején vannak azok az opciok, ott szabályozni lehet a viszonylagos történelmi hűséget hogy mondjuk pusztai népek ne foglalják el nyugat europát...ami ugye a tatároknak is feladta a leckét mert legnyugatabbra a kárpát medencében volt akkora füves terület ahol a kb 600 ezer lovat legeltetni tudták
 • Kissssss0 #3010
  bizy meg a hre is jól elszállt.
 • Kmarha
  #3009
  random játékélmény:
  nyugodtan, kicsit elhúzódva, intézem zajos belügyeimet a Horvát kiskirályságomban. Végre nagy nehezen legyűrőm a lázongó vazallusokat, és kizoomolok a nagyvilágba körbenézni.. hát nem odateleportált mellénk egy óriási zöld paca?


  Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.09.04. 09:41:17
 • Montanosz
  #3008
  bocsi elkapott a nosztalgia, kép az első részből
 • Malarki
  #3007
  Jó lesz ez, én pontosan azt kaptam amit vártam. Megtartottak mindent ami jó volt a második részben, a változások is jók. A választható skillfák rohadtul tetszenek, a tech fejlődés is érdekes, a végetlenségig variálható saját vallás, a hadseregek átalakítása, a control, a dread system, ezek mind jó dolgok. A grafika kicsit fura, de majd megszokjuk.
  Arról nem is beszélve amit mi nem látunk, az egész játék kapott egy új motort. Azt el se merem képzelni milyen lehetett a CK2 kódolása 10+ dlc meg ki tudja hány patch után.
 • Montanosz
  #3006
  Bőgre, az egyik legjobb bemutató-végig játszás...ő videoi nagyon sokat segitettek a imperium rome játékmenetének megértésében is • Kissssss0 #3005
  nekem semmi problémám nem volt a kezelőfelülettel a második részben, egyedül csak a folyamatosan felugró üzenetek idegesítettek a felső sarokban.

  itt ck3-ban viszont már attól feláll a szőr a hátamon hogy folyamatosan ki és be kell zoomolni a kezdő térképen amikor kiválasztjuk hogy melyik gróffal vagy herceggel akarunk játszani, némi túlzással már "füstöl" a görgő az egeremen, sokkal egyszerűbb és átláthatóbb volt a különböző térképmódok közötti választási lehetőség a második részben.

  a 3d animált karakterek szépek meg jók... csak hát sosem ez volt a fő vonzó ereje az efféle játékoknak, látom hogy le egyszerűsítették egy kicsit a hadsereg irányítást is ami eléggé vegyes érzéseket kelt bennem, ugyanakkor ez a "dread" funkció elég érdekesen hangzik és talán még hasznos is lehet.
  holdingokat is behozták a térképre és a mellékági házak is megjelentek, kb ez a két olyan dolog amire azt tudnám mondani hogy valódi újítást, de így egymagukban nem fogják elvinni a játékot.

  így első nekifutásra szerintem paradoxék saját maguknak csináltak konkurenciát a full dlc ck2-nek egy olyan piacon amin jóformán egyedül vannak, hirtelenjébe most csak a supreme ruler 2020 és ennek a folytatásai jutnak eszembe amik megközelítik ezt a szintet, de még az SR2020 is inkább másmilyen közönségnek szól.

  röviden tömören, nem ájultam el, aztán ez lehet hogy változni fog 15 dlc után... de az még a jövő zenéje.
 • Montanosz
  #3004
  1.0.2 verzioban kettő dlc van, Az Abbasid udvar divatja és A Szent Római Birodalom ruhái
 • Montanosz
  #3003
  legfontosabbat nem irtam, lehet lenni az Etelközi magyar törzsövetséggel is Álmos vezérlete alatt játszani, már ezért érdemes kiprobálni • botyika
  #3002
  hát, felhasználóbarátabb lett nagyon sokkal. az új portrérendszer is nagyon jó. de innovatív dolgokat annyira nem érzékelek, leszámítva ezt a hook rendszert. arra leszek inkább kíváncsi, hogy milyen dlc-k jönnek majd ki, meg mit lehet ebből az egész új alapból kihozni.
 • Montanosz
  #3001
  hát ha elolvasod a pcdome-s meg a többi kritikát láthatod hogy kb.....simán életszerűbb pár változtatás miatt, de nehezebb is ahogy lejjebb olvasható, nem véletlen hogy a 15-16 századra sikerült erős központi irányitást létrehozni a nyugati államokban

  asszem angilában volt a rozsák háborujában hogy a 12ik az öröklődési sorban lett végül a király mert kiirtották egymást :-D
 • Kissssss0 #3000
  tehát akkor nyugodtan maradhatok a második résznél, igaz eddig se győzött meg a harmadik rész.
 • Montanosz
  #2999
  konkrétan a második rész öszes dlcvel egyenlő a harmadik rész, mivel ezek a váltzások már alapbol benne vannak, pékda a 5évente stilus váltás
 • Montanosz
  #2998
  mind az első mind a másodikhoz van full magyaritás, a második gépivel lett befejezve de ez jobbára az eventeket érinti....harmadikhoz most készül a gépi, orosz lesz magyaritva igy angollal is lehet váltogatni nem az lesz felülirva, aki kedvet érez hozzá forditani annak már ezt a lépcsőfokot megtakaritjuk
 • botyika
  #2997
  amúgy eddig tetszik a játék, bár nekem nem tűnt fel hogy különösebben más lenne mint egy alap CK2. (bár azzal nem játszottam csak pár órát)
  az ui viszont jobb, már azért megérte.
  egy baj van vele, hogy kéne egy 27 colos monitor hogy minden elférjen normálisan.
 • botyika
  #2996
  igen, kéne valami ilyen hogy egymásról mi a véleményük.
  meg amiben elakadok az az, hogy pl. én vagyok a királyl, minden ok, de három gyerekem örököl. ebből az egyikkel folytatom ha meghalok. rögtön visszaesik duke rangra. ezt valahogy kicseleztem hogy király maradt mert ő örökölte, de a testvérei meg a vazallusok rögtön összeszerveződtek ellene és leváltották a vérbe. pedig előtte meg mindenki rá szavazott hogy ő legyen az utód...
 • Bandras DaSilva #2995
  Igen, azt majd javítani kell mert egyfolytában harcolnak, ami nem túl hiteles.

  Ha meg akarod ezt szüntetni, akkor a királyi hatalmat kell növelned...ha a 3-as szintet eléred, akkor csak a jóváhagyásoddal harcolhatnak egymással. Természetesen, nem nagyon tetszik az uraknak ha növeled a hatalmad, így azonnal elkezdenek kavarni és ha nem sikerül megállítani őket, akkor bizony fel is lázadnak ellened.

  A vazallusok közti problémákat nem tudom, hogy hol látod és azt sem, hogy van-e bármi mód ezekbe beavatkozni. Mert mondjuk elég vicces amikor épp nagy háború van, 2 vazallus meg egymást üti.
 • botyika
  #2994
  sziasztok!

  3dik rész steam-es verzió szépen fut win 7 alatt.

  megcsináltam a tutorialt. végül egy megye híján én lettem a király,meg még azt az egy megyét is megtámadhattam volna, de addigra az már az angoloké volt, szóval túl nagy volt a seregük, inkább gondoltam akkor upgradelem a saját területeimet.

  és azt vettem észre, hogy mindenféle belső hadseregek harcolgatnak egymás ellen, vazallusaim egymást csépelgetik meg ilyenek, ez miért van?

 • koj
  #2993
  Sziasztok!

  Valaki szerintetek készít ehhez a kiváló játékhoz magyarítást? A második részt is nagyon szerettem, de nem készült el hozzá.