6
  • Sir Ny
    #6
    "de valami oka csak van."

    Intel
  • AgentKis
    #5
    "de valami oka csak van." Az, hogy mennyen rajta a Windóz!!!
  • Mcsiv
    #4
    azért ez nem teljesen igaz, az x86-nak megvan igen sok előnye, csak az a baj hogy eljárt felette az idő. A cisc elgondolás, amit alkalmaznak, alapvetően jó ha cél specifikusan készül egy processzor, így hihetetlen számítási kapacitásokat lehet belegyömöszölni a lapkába. Viszont az, hogy a 25 éve létező utasításkészletet toldják/foltozzák, túl sok jóra nem vezet.
  • coolbboy83
    #3
    Az x86 egy vicc, és sokkal jobb procikat lehet építeni, ARM, PowerPC, MIPS, vagy SPARC alapokra....
    Nem tudom miért ragaszkodnak ehhez ennyire..... de valami oka csak van.
  • Mcsiv
    #2
    Illetve ott van még a nagy vetélytárs, a mips, ami az arm-hoz hasonlóan szintén risc architektura. Nagy előnyük ezeknek a különböző x86 megoldásokal (pl mostanság az atom) szemben, hogy teljesen igénytelenek. egy mips vagy arm processzor lazán el van tápfeszültséggel és egyetlen egy memória elemmel, leegyszerűsítve a tervezés folyamatát és a meghibásodások számát. Ráadásul a fogyasztás nagy részét az atom-nál nem maga a processzor viszi el, hanem a köré épülő egyéb eszközök sokasága.
  • sarocker
    #1
    SZerintem az említett előny az Intel részéről pont hogy hátrány. Az ARM termékeit számos cég gyártja és még számosabb licenszeli. Az Intelnek olyan cégekkel kellene felvennie a kesztűt, mint a Samsunk, a Texas Instruments és a többi gyártó, és nem egyenként, hanem egyszerre az összessel. Azonfelül jön az AMD-is a Bobcat-tel és 1W átlagos fogyasztással, ami a későbbiekben a finomításoknak köszönhetően még kevesebb lesz.

    Az Intelnek most akkora a szája, mint a Larrabee hírek felröppenésekor, dehát kíváncsi leszek én arra az ARM-et meggyalázó ultraalacsony fogyasztású x86 procira. Nem kéne elfelejtenie az Intelnek, hogy az x86 CISC, azt ARM pedig RISC ami a fogyasztás és egyszerűség terén egértelmúen az ARM felé billenti a mérleg nyelvét. Ha meg az Intel kihagyja/egyszerűsíti azokat a finomságokat, amitől az x86-ot számítási teljesítményben magasan az ARM fölé helyezi, akkor már nem is lesz akkora az előny.