21
  • petya1005
    #21
    Én tegnap láttam a moziban.
    Szerintem k...a jó volt, jól szórakoztam.
    Nyilván az elsőt részt nehéz felülmúlni, de ez tényleg hozta annak hangulatát, csak itt többet mutat a Predator-(ok)ból, meg legalább nem egyszem emberke intézi el a vadászokat (bár igaz, az elsőben csak egy volt).
    Persze apróságokba bele lehetne kötni, de összességében egy kellemes és szórakoztató film ez.
    Nekem pedig elsősorban az számít, hogy jól szórakozzak.
    A mozijegy árát mindenképpen megérte, sőt valószínűleg DVD-n is megveszem.

    Béke veletek!
  • Rage47
    #20
    ma néztük meg, nagyon jól sikerült, olykor hozta az első rész hangulatát simán, sokkal rosszabbra számítottam:)
  • Chris05
    #19
    Szerintem is vetekszik egy tál ürülékkel. Kövezzetek meg érte. Az első volt a legjobb Arnie-val, azt semmi sem fogja űberolni. Ennél még az AVP filmek is fényévekkel jobbak voltak.
  • CaptainRumi
    #18
    "Én viszont lehúzom a filmet mert semmiféle komolyabb cselkményszál nem volt benne. Ahhoz képest, hogy micsoda überképzett emberekről volt szó, semmiféle taktika nem árulkodott arról, hogy mennyire pro katonákról van itt szó.

    Legalább egyszer, egyetlen egyszer lehetett volna egy olyan rész, ahol összedolgozva elfognak egyet. "

    Ez a hozzászólásod meg bizonyítja, hogy akármilyen cselekményszál lett volna, te akkor sem érted meg a Predators lényegét.

    Az X emberből összesen 3 volt katona ( Fishburne-t nem számolom, mert ketyós volt és úgysem működne együtt, Royce-ot sem kellene, mert ő meg zsoldos, aki egyedül melózik)

    Szóval 3 katona, a többi mind bűnöző, gengszter stb.
    Ezektől hol vársz te csapatszellemet? Épp ez a lényeg az egészben, hogy nem egy 1 részbeli kommandós csapat, hanem egy zsiványbanda van a központban.

    és végül csak Danny Trejo mondatát tudom idézni a trailer-ből:
    "Does this look like a team orientated group of individuals to you? "

    remélem tudsz angolul.
  • CaptainRumi
    #17
    nekem nem tűnik röfinek

    és nem is régi a kép.
  • opeca
    #16
    Most néztem az Unthinkable-t, azért ugrott be Jackson neve elsőre.

    Nem a realitáson van a hangsúly, hanem az akción. Ha már kitalálják, hogy elitkatonák, meg profi bérgyilkosok küzdenek a predatorok ellen, akkor az lett volna a minimum, hogy egy kicsit taktikusabb, lopakodósabb, "elitebb" filmet csináljanak.
  • opeca
    #15
    Ez a Specnaz:
    http://www.youtube.com/watch?v=eow6i_lnwKQ&feature=related


    Meg ez:
    http://www.youtube.com/watch?v=59ITADh_ph0

    Nem az amit az a rőfi művelt.
  • opeca
    #14
    Mi köze van ahhoz, hogy egy színész ki valójában, és hogy mit alakít??

    Hát Specnazost élőben még nem láttam de vannak videók a neten, sasold meg őket, akkor talán te is rájössz, hogy egy: nem ilyen röfik vannak ott, az meg, hogy milyen kiképzést kapnak, hát annál biztos többre tellik, minthogy egy 7.62-essel kaszaboljanak csak.

    Ha éppen ott landol, akkor sem olyan szerencsétlen módon célozná be az előttük állókat, hanem legalább elrejtőzve.

    Én viszont lehúzom a filmet mert semmiféle komolyabb cselkményszál nem volt benne. Ahhoz képest, hogy micsoda überképzett emberekről volt szó, semmiféle taktika nem árulkodott arról, hogy mennyire pro katonákról van itt szó.

    Legalább egyszer, egyetlen egyszer lehetett volna egy olyan rész, ahol összedolgozva elfognak egyet.

    Hiába minden, egyre szarabb Predator filmeket csinálnak. Én nem fogom csak azért dicsérni mert magyar szülők gyereke rendezte.

    A szar az szar, akárhonnan is nézzük.
  • CaptainRumi
    #13
    Hú te aztán értesz hozzá.

    Nem tudom hány specnazos-t láttál életedben (call of duty nem számít) de nem hinném, hogy olyan valószínűtlen lenne, egy ilyen testméretű orosz a kötelékben. Na meg hát milyen röfi??? Oleg Taktarow? Az UFC bajnok? Hát az a "röfi" szerintem mindkét kezét hátrakötve is úgy "legyakna", hogy le lennél "gyakva".

    Samuel L. Jackson is volt a filmben? Mikor? Nem láttam. Ja hogy ő lógott ott lenyúzva?

    a csaj kritikád az vicces, mert ha ott landol, ahol épp állt, akkor minek menne vissza még 2 kilométert, hogy célozzon rájuk, mikor 5 méter is elég neki. Amúgy néha már engem is idegesített a csaj SPOILER meghallhatott volna, na de nem ez miatt fogom lehúzni, hogy 5 méterről célzott. SPOILER vége

  • bertino
    #12
    szerinted.

    szerencsére nem minden film olyan is, amilyennek szerinted olyan.



    hálistennek.
  • Wolfi24
    #11
    opeca: Oké, hogy szapulod a filmet, mert nem tetszett, de legalább a színészt ne sértsd meg azzal, hogy összekevered egy másikkal. Nem Samuel L. Jackson hanem Laurence Fishburne. Amúgy meg szerintem jó pont volt, hogy 2 perc alatt elintézik, mert rohadt irritáló egy karaktere volt.
    Meg amúgy sem egy reális film ez, nekem hozta az első rész hangulatát, szóval megérte a mozijegy árát.
  • Zoliz
    #10
    Az Expendables még a Predatorsnál is rosszabb film. Láttam mindkettőt. Sajnos.
  • bmw
    #9
    Gyenge egy film...
  • opeca
    #8
    Szerintem rettenetesen gyenge film lett, sajnos:( Pedig egy kicsti bíztam benne.

    Orosz csávó: elméletileg Specnazos,de hát inkább hasonlít egy röfihez, akit egész életében hamburgerrel tömtek.

    Adrian Brody: ő kellemes csalódást okozott, egészen jól kikupálta magát a szerepre, jár, hogy az arcjátéka Steven Seagal-éval vetekszik.

    A csajszi: na erről szót se ejtsünk, mert ez egy vicc. Amikor az elején a wp-vel Brody-ékra céloz, na jó, hát egy elit katona, nem onnan fog mesterlövészkedni. Mennyi volt tőlük? 50 méter max..., nyílt terepről? Na neeee....

    samuel L. Jackson: a nagy túlélő, 10 évet kihúzott, de persze most 2 perc alatt legyakják. Lol:)

    Nem is sorolom tovább, egyszóval rossz az egész.

    És még mielőtt valaki emgkérdenzé,h ogy miért kötök bele mindenbe, hát annak az a válaszom, hogy azért, mert ennek a filmnek pont a gyakásról kellett volna szólnia, pont arról, hogy profi emberek, hivatásos elit katonák, bérgyilkosok harcolnak a predik ellen.

    Na most ebből semmi nem jött át, csak Adrian Brody-nál lehetett érezni, hogy tudhat azért valamit...

    SPOILER:

    bár a végén az a hadonászása az már szánalmas volt...
  • winnie
    #7
    uhh, ez fájt:)
  • vg
    #6
    Mi az a dramaturg?
  • Wittgen
    #5
    Cikkhez: ha minden magyarok rendezte film siker lenne, akkor a magyar filmek tarolnának nálunk, nem az amcsik.

    SPOILER:
    Azért, amikor Trejo megmukkant, csak a 2 hivatásos katona (Alice Braga+az orosz srác) érzett bajtársiasságot és mutatott csapategységet. Amikor összenéztek az arcukra volt írva, hogy senkit sem hagyunk hátra, aki velünk van. Az ilyen apró jelekből lehet észrevenni, hogy Antal Nimród milyen jól instruálta a színészeket.
  • nessboth
    #4
    SPOILER:
    pl: A sorozatgyilkos csattanót a felénél előttem volna, akit egyik fél meg akar ölni, másik nem, sorozatgyilkos elmenekül, rá is vadásznak, katartikus helyzet, csapatbizalom feloszlik, már egymás ellenségei.
    Ilyenekkel lehetett volna fokozni!
    Spoiler off!
  • nessboth
    #3
    Téyn, ami tény, egyik sem volt heroikus alkat a predatorsban, de nem értem, hogy miért a végére indult be az egész, és miért csak az utolsó pár percben durrogtatták el az ötlet puskaporokat. Van 1-2 csattanó, amit a közepén sőt elején el lehetett volna, ami konfliktusok százait szólt volna és ezáltal a karakterek ne tétlenkednek az elején, hanem eléggé katoikus helyzet születhetett volna. Mindenesetre volt 1-2 borzongató rész, amikor tényleg elkapott a nosztalgikus predator feeling...
  • bertino
    #2
    expendables-t a magyar mozikba.
  • endrev
    #1
    Nagyon jó volt, pedig azt hittem hogy az egyetlen erénye a Nimród neve lesz, de tud a srác!!! Dramaturgiailag minden a helyén volt, felépült a történet, elhangzott az üzenet (a szánkba rágják a filmben, a gy.k.), nem túlzott el semmit, nem dolgozta ki túlságosan (értelmetlenül) a szereplőket, nem tett bele felesleges romantikát és nem épített fel értelmetlen szimpátiát egyik szereplő iránt sem (mind gazember volt, nevetséges is lett volna), a főszereplőket kellő árnyalással, jellemrajzhoz hűen engedte szerepeni, minden szükséges elem benne volt.