Far Cry 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
És ami a legjobb minimum gépigény core 2 duo, 2 gb ram, 512-es videókártya. Megint kaptuk itt a bullshit-et azzal a mimimum 4 gb ram-al, amiért én kívánom, hogy menjenek a búsba!
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
Hát a Dishonoredben nem tudom mi a felüdülés, szerintem a gyerek kategóriához van közelebb, fõleg azzal a csodálatos cell-shaded grafikának sem nevezhetõ képi megvalósításban.
Engem a multi nagyrészt hidegen hagy. Kivétel Assassin's Creed-ek.
Filmszerû élményért meg nem ülök le játszani, hanem betolok a lejátszóba egy Elit Alakulatot, vagy egy Katonák Voltunkat vagy valami modernebb háborús cuccot.
A Sandboxban is lehet értékelhetõ sztorit alkotni, illetve pont azért sandbox, hogy azt csinálj, amit akarsz. Ez a két dolog tökéletesen meg tud férni egymás mellett. Pont az a jó benne, hogy ha nincs kedved kötött pályán mozogni benne, akkor kicsit elengedik a kezedet a fejlesztõk, aztán ha mégis visszatérnél akkor újra felkarolnak és vezetnek tovább a sztorin.
Egyébként tény, hogy a sandbox stílusnak nem a sztori a legnagyobb erõssége, hanem a szabadság. Ennek ellenére én rajongok a sandbox játékokért.
Sandbox vagy kötött pálya? Végül is attól függ. A CoD új részeit lehet szeretni vagy nem szeretni, de az biztos hogy van egy olyan filmszerû hangulata ami sok embert el tud kapni. Ezt pl. egy Sandbox játékban nem lehetne összehozni, mert ott megtörik az esemény azzal hogy a játékos azt csinál amit akar, arra megy amerre akar.
Tehát a történet mesélés szempontjából a sandbox nem olyan jó. Erre volt a gamer365 egyik podcastjében egy nagyon jó példa a GTA4-bõl. Ugye a fõhõs megpróbál egy kedvelhetõ figura lenni, aki az átvezetõ videókban nem egy komplett elmebetegnek tûnik. Igen ám de ha a játékos úgy akarja akkor 2 perc múlva ingame már a járdán gázolja halomra a járókelõket, vagy rakétavetõvel lõ egy háztetõrõl a gyalogosokra. Tehát a történet igy nézve nem áll össze.
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200
Én pl. egy 6-7 éves játékkal, de még régebbivel is teljesen jól tudok szórakozni (Ne is emlegessem a Medal of Honor Allied Assault-ot, vagy a Call of Duty 1-et, ha már FPS-rõl beszélünk), függetlenül attól, hogy már mai szemmel csúnyácska a grafika, mert hogy bizony a játékmenet elviszi a hátán.
Az én szememben a grafika nem feature. Én így vagyok beállítva. Ezek alapján a BF3 számomra teljességgel értékelhetetlen tucat modern lövölde játék, amivel már tele van a padlás, meg konkrétan a puttonyom is. Egyébként is elegem van már a kismillió multira kihegyezett szarból, aminek ez utóbbi miatt nincs normális egyjátékos kampánya, mivel a multit szeretik a népek állítólag. A másik rühelt kategória nálam az MMO, aminek totál nincs értelmes ilyen mennyiségben már. Legyen MMO is, meg legyen multi is, de ne minden játék legyen már az az isten szerelmére.
Szerencsére a Far Cry 3-nál úgy néz ki a grafika is rendben lesz (ne haragudjatok, de szépnek azért nem nevezném, mivel a Far Cry 2 is nézett ki így!), valamint tartalom is lesz benne rendesen, ráadásul sandbox is lesz.
Érdekes kérdés vetõdött fel bennem egyébként. Nagy pályák vagy sandbox szabadon bebarangolható világ? Részemrõl egyértelmûen a második.
Az ai is egész jó, bekerítenek, hívják egymást, fedezékbe mennek
A Crysis nekem nem tetszett egyáltalán, a világ egyik legunalmasabb játéka. Egyszer végigvittem de soha többet. A Far Cry 2. része viszont hatalmas csalódás volt, azok miatt amit te is említettél: repetatív, újra megjelenõ ellenfelek, béna, erõtlen fegyverek, stb.
Sajnos ettõl félek most is, a videókat elnézve megint egy fél tárat bele kell lõni az ellenfélbe, de azért remélem nem lesz annyira rossz mint a FC2.
GOOBY, pls
És azért szerintem a konzolok technikai része is bejátszik. Ott van pl. a BF3, ami mivel tud kiemelkedni? Grafika, nagy pályák, sok játékos. Hát konzolokon ha jól tudom mindhárom elembõl vissza kellett már venni a pc-hez képest.
Kreatív ötleteket, új játékelemeket meg 2d-re is lehet kitalálni, annak baromira semmi köze a grafikához.
Az öltelthiány és a gyávaság új IP-k, projektek bevezetésére meg nem a konzolok sara, hanem a fejlesztõké.
Érdekes, hogy még 2 év van az új konzolokig, de már 3 éve csak nagyon kevesen mernek valami újat alkotni, valami frisset, valami izgalmasat.
Idén ez a friss, izgalmas és új a Dishonored volt egyértelmûen és pont. Jövõre véleményem szerint a Bioshock lesz.
De pár évvel ezelõtt sokkal több kreatív FPS cím volt. COD, MOH, BF mára már a tucat FPS kategóriát bõvíti és egyre jobban unalomba fullad. Egyre másra kapjuk az ugyanolyan részeket 0 fejlesztéssel.
A Far Cry 2-rõl sokat nem tudok, mert nem sokat próbáltam, de ott is a jó ötleteket sikerül egyetlen átgondolatlan megoldással (örökké visszaéledõ ellenfelek bizonyos pontokon) agyonverni.
Kétségtelen a FC3 eddig ütõs darabnak tûnik a kínálatban, de nehogy megint elcsússzon valami apróságon az egész.
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
Az alábbi listáról a Black Mesa, Dishonored, Halo 4, is simán "felsõkategóriás" játék.
Ami gyengülés van, az szerintem egyértelmûen abból adódik hogy a mostani konzol generáció már bõven kifutotta magát, és egyszerûen nehéz újat, vagy valami "áll leejtõset" mutatni. Kifejezetten Pc-re meg ugye tudjuk hogy szinte senki nem mer fejleszteni.
Ha kijönnek az új next-gen konzolok (nem a Wii U), akkor lesz megint látnivaló bõven biztos, csak majd pc-n gyõzze az ember fejlesztéssel...
Meg talán a Borderlands 2, de az egy külön múfaj az FPS-en belül. Ennyi.
Call of Duty, Far Cry és Crysis maradt ami ismert és jó.
A remakeket meg hagyjuk Doom 3-mal az élen, mert semmi újat nem ad, se a Painkiller.
Valami kihalóban van.
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit