37
-
Ulkesh #37 Még hogy a Samsung nem másol :D
Meg nem szabvány az iPod csatlakozó :D -
medawo #36 Ha valaki azért nem vesz meg egy telefont mert a design egy másikról lett koppintva az megérdemli. -
Ulkesh #35 "Maga a koppintás nem bűn"
Lehet, hogy nem jött le az írásból, de szerintem sem az.
(Ha jó ötleteket felhasználnak egymástól az csak nekünk felhasználóknak jó, a többit meg verjék le egymáson a bíróságok előtt, ha zavarja őket.)
De egy eszköz külalakjának tervezésénél lehetne annyi fantáziájuk, hogy valami egyedit vigyenek a dologba és ne klónokat gyártsanak. Ez jó pár cégnek kiválóan sikerül (írtam már a Desire-t, de az új Droid 2 is egész tetszetős, pedig az nem egy hipermodern vonalvezetésű készülék lett).
-
#33 ha jól tudom a HTC -n még multitouch sincs. Kényelmesebb azért ha van 1-2 kiegészítő gomb.
Rosszul tudod, viszont a plusz gombok ettől függetlenül jól jönnek. -
#32 A Samsung a nagy másoló, amit a Galaxy S-el műveltek az már-már a vicc kategória
Nem szoktam veled egyetérteni, de ebben kivételesen igazad van. Bár belsőre hoz annyi pluszt a Galaxy S, hogy meg tudjam bocsátani ezt a dizájnbéli botlását a Samsungnak, és adjak egy esélyt a készüléknek.
Maga a koppintás nem bűn, Bell feltalálta a telefont, a Motorola lekoppintotta és csinált drótnélkülit, ezt a Sonyericsson lekoppintotta és csinált színes kijelzőset, ezt lekoppintotta a Nokia, aki kamerát is tett bele, ezt lekoppintotta a Compaq (vagy IBM?) és beletette az érintőképernyőt és egy okos operációs rendszert, az Apple lekoppintotta és mindezt ízléses dizájnnal és soha nem látott gördülékenységgel fűszerezte meg, de sok kívánnivalót hagyott maga után. Végül jött a Google, aki koppintott kicsit az Apple-től szoftverben, a telefongyártók pedig mindenki mástól hardverben, és a kettő összegyúrásából megszületett a tökéletes platform. Érthető, hogy mindenki a tökéletes készülék megalkotására törekszik, aztán majd valaki azt is lekoppintja, és még tökéletesebbé teszi, és így megy ez tovább, míg a világ kerek :) -
Ulkesh #31 Kár, hogy az ilyen butykosok nem hasonlítanak egyik Apple termékre sem.
(Legalábbis én még egyetlen iPod-ot sem láttam gyárilag meghajlítva :D) -
sanyicks #30 rosszul emléxel, utálom a neont/leszarom. Alienware az micsoda?
De most már itt bizonyíték hogy az apple dizájn izléstelen, ronda.
Nem a téglák nem fém burkolatúak voltak, de nem is erről volt szó. Ne próbálkozz a ferdítéssel megint, most is átlátszó főleg mert néhány éve bizony fehér tégla volt az ipod ;)
De itt van fém burkolatú: "apple dizájn" flaska :D
Ezeket már 100 éve is az appleről másolták :) -
Ulkesh #29 "Most azzal a Samsung telefonnal mi a baj? A telefonok evolúciója, akárcsak a biológiai evolúció végeredményképpen ugyanahhoz a formához fog vezetni, mert az a legpraktikusabb. "
Azért más gyártóknak (HTC, LG, Motorola stb.) ezt úgy sikerült megoldaniuk, hogy nem másolják le szinte egy az egyben :D -
Ulkesh #28 "pár éve az ipodoknál még ez volt a szép"
Gondolom a belinkelt téglák is fém burkolatúak voltak :D
"És ez szép? Ilyen ocsmány készüléket régen láttam, de komolyan."
Egy biztos, ízlés kérdésében nem tőled fognak tanácsot kérni :D
Ha jól emlékszem neked a neonvilágítós AlienWare tetszik, no annál randább valamit én nem tudnék elképzelni :D -
sanyicks #27 pár éve az ipodoknál még ez volt a szép, de már több száz éve volt ilyen:
Ilyen fekete lekerekítet fémes is volt már "szép" talán a 60-as évek környékén (nem kell telefonnak lennie, állítólag a dizájn nem eszközfüggő) voltak ilyesmik.
#23: és akkor az appleről mondják hogy dizájnos? Ha jól látom oda a kijelző aljára egy macbook pro van írva.
És ez szép? Ilyen ocsmány készüléket régen láttam, de komolyan. Ez a színösszeállítás, és az a billentyűzet :D Ez olyasmi mint a nokia KATONAI kisszámítógépének a dizájnja, ami olyan 20 éves, és tüzérségi koordináták digitális gsm alapú küldözgetésére használják/ták a finnek :) -
fgyorgy #26 Ez kívánkozott ki belőlem is.
A médiás felhasználásokhoz forgatni kell ezeket a készülékeket. És egyik orientáltságában sem akadályozhatja egy gomb pld, mert az csökkent a komfortérzetén, emiatt nem lesz kedvenc.
Ahogy BOnFire írta, előbb utóbb minden médiáy felhasználásra szánt készülék nagyban hasonlítani fog a másikra.
Szerintem ebben az iPhone kicsit előrébb jár, ezért sütjük rá a többiekre, hogy őket másolják. -
#25 Bírom már ezt az "ettől lopott/attól lopott" rosszmájú megjegyzéseket. Most azzal a Samsung telefonnal mi a baj? A telefonok evolúciója, akárcsak a biológiai evolúció végeredményképpen ugyanahhoz a formához fog vezetni, mert az a legpraktikusabb. Nagy kijelző; gombok nuku; semleges és elegáns szín (fekete); lekerekített élek – utóbbiakon kényelmesebb a fogás, a zsebet nem nyírják el. Csupa-csupa praktikus dolog. Ezt olyan sokféleképpen tényleg nem lehet megcsinálni.
Pont úgy, ahogy egy öltönyt sem lehet ezerféleképpen megcsinálni, amíg emberre szabják. Az összes öltönynek alapvetően ugyanaz a szabásmintája. Csak az egyik egysoros zakójú, a másik kétsoros, van kis galléros és nagy galléros. De ezek ugyanolyan apróságok, mint hogy egy vagy két gomb van a telefonon.
Majd ha az embereknek is kinő a többi karjuk/lábuk, a mellkasuk helyet cserél a seggükkel, akkor majd el lehet kezdeni gondolkodni egy merőben új koncepción. Addig nem. -
levente68 #24 Nyilvánvaló, hogy mindenki másol, de ez alól az Apple kicsit sem kivétel, sőt...
Az való igaz, létrejött egy trend az iPhone-nal, azt minden gyártó többé-kevésbé követi és próbál hozzátenni valamit, vagy kinézetben, vagy tudásban, esetleg mindkettőben, ezt hívják konkurrencia harcnak és nincs evvel nagy baj, szerintem.
Amit nem védnek le, másolható, ezért védenek le minden szir-szart folyton, duplaklikk, multitouch, stb...
Probléma ott van, mikor lopott dolgot véd le valaki, itt már erkölcsi és jogi aggályok is felmerülnek, nem beszélve arról, amikor mások ötletét sajátként előadva nagy az arca valakinek... -
Ulkesh #23 De a Nokia designerei sem mennek messzire ötletekért :D
-
Ulkesh #22 "Van egy egyszerű 0 dizájnú forma, ami már milliónyi más terméknél volt."
Azért belinkelhetnél pár mobilt ami olyan volt mint az iPhone, mielőtt az piacra került.
"Éppen hogy nem a userek mondják meg mi a szép, hanem sj, ezután a userek meg követik az IGÉT"
Mondhat Jobs amit akar, ha a termék szar. Lásd pl. Mighty Mouse.
----
A HTC legalább igyekszik valami egyedit készíteni és a legtöbb készülékük valóban szépre sikeredik (a Desire pl. szerintem az egyik legszebb érintőkijelzős készülék a piacon).
A Samsung a nagy másoló, amit a Galaxy S-el műveltek az már-már a vicc kategória, mert egy névtelen kínai klóngyártótól elnéz ilyet az ember, de egy ekkora cégtől már nehezen.
-
sanyicks #21 Éppen hogy nem a userek mondják meg mi a szép, hanem sj, ezután a userek meg követik az IGÉT :) -
readswift #20 Ja majd a konzumerek mondják meg hogy mi a szép :D
Sanyi ezen gyúrjál még . Mellesleg szerintem ízléstelen és szemét ez az összes vacak, mikroprojektort akarok, LCD-vel elmehetnek a francba és hagyják is ott. -
sanyicks #19 Nincs apple forma. Van egy egyszerű 0 dizájnú forma, ami már milliónyi más terméknél volt. Néhány évenként ezekből a próféta (sj) kinevez egyet, hogy most akkor ez a "trendy" és hihetetlen tömegmanipuláló képességének köszönhetően mindenki szerint ez lesz a "szép" mert azt mondja hogy ennek KELL a szépnek lenni. -
kvp #18 Ha mar design, en home gombot sem raknek a kijelzo melle, mert csak foglalja a helyet es egy gomb a vak hasznalhathoz keves, viszont ertelme nem sok van. A keszulekek eleire nyugodtan lehetne gombokat rakni, ott van hely boven es akkor egy kezben az utcan is iranyithato marad a telefon. A hatlapra meg max egy kozel kijelzo meretu touchpad kellhet, hogy ne takarja es maszatolja az ember keze a kepernyot.
Ha mar elolapi gombok, akkor szamomra az idealis megoldas egy D-pad es max 2-3 kivalaszto gomb. (ketto melle, 1 a dpad kozepebe) Igy a legtobb funkcio akar ugy is elerheto lehetne, hogy a keszulek az ember zsebeben van (tehat nem latja a kijelzot). En a sajat telefonomon meg bongeszni is tudok ugy, hogy a dpad iranyitja a kurzort. (igy a flash hoover esemenye is mukodik, ami touch-os keszulekeken nem szokott) Szoval szerintem nem kellene mindenben az apple-t masolni, van meg par jo megoldas. -
levente68 #17 Hát, én szeretem a HTC-t, van is, de ez a Legend tényleg nem szép.
HD 2, na az gyönyörű, de van még pár szép, de pár ronda is.
iPhone-os blogot nem olvasok, nem tudom, milyen fáradtságról lehet szó, de a 4-es nekem design-ra bejön és kezd végre okosodni is, ez jó jel. Még az is lehet, hogy veszek és az nagy szó tőlem.
Azt pedig tényleg kár tagadni, hogy mind külalakra, mind működésre nézve nagy hatással volt az iPhone a többiekre, hál'Istennek csak a jó dolgokat vették át a többiek az Apple-től. Reméljük, ez így is marad, hisz a kundschaftoknak ez jó nagyon. -
coolbboy83 #16 A HTC telefonok azért sokak szerint nem a legszebbek.... viszont áltólag jók.
szerintem ez szép teló.....kár hogy itt nincs ilyen.
http://www.geekcellulars.com/philips/philips-v808-android-phone-for-china
Nekem a Motorola Droid X is nagyon ütős kinézetű...nem ropog a kézben..jó anyag.
iPhone 4 nagyon szép..... hihetetlen szépek az illesztések, nem ropog recseg, nem hulladék műanyag.
Érdekes ez a japán Kyocera is:
http://www.techgadgetsweb.com/300/the-zio-m6000-japanese-kyocera’s-first-android-phone
van itt pár japánnak a cégnél.....szeretik.....
Vannak iPhone-nok, meg HTC-k.....
iPhone-t szeretik a precíziós mérésre használt appok miatt..
-
msstz #15 "ipari tervezésének fővárosa."
ezt ipari formatervezésnek hívjuk.
@Inquisitor: te most poénkodsz, vagy hülye vagy. jony ive nem olasz, hanem angol. ha poénkodtál, akkor no offense, ellenkező esetben, nézzél körül, mielőtt megszólalsz. -
Inquisitor #14 "az Apple forma" - Hát igen, az olasz designer cégek csodákra képesek. ;) -
fgyorgy #13 De azért az okostojás is bevallotta, hogy minden dizájnert befolyásol az Apple forma. -
fgyorgy #12 Kénytelenek lespórolni a gombokat a kijelző méret javára.
Aki használt valaha is iPhone-t az tudja, hogy ezzel a nagy kijelzővel és felbontással mennyire sokoldalúvá tette a készüléket. Billegnek a használhatóság, és a megfelelő kijelző között. Nem egyszerű szerintem. De persze egy telefon sokoldalúsága nem mindenkinek fontos. Aki csak telefont akar jó hosszú készenléti idővel meg kis mérettel, annak soha nem fog megfelelni az érintős teló, és jobbik esetben nem szidják. De szokták bátran. -
willcox #11 Én még szép HTC telefont nem láttam. A skála a jelentéktelen és a kifejezetten ronda között van. -
Inquisitor #10 Még jó, hogy az SE telókat nem a HTC gyártja, mi? :) -
#9 Tényleg annyira bírom ezeket a "lemásolták" szövegeket. Az apple-tól talán egy dolgot másoltak, hogy szinte csak érintőpaddal lehessen kezelni a készülőket -> kevesebb gomb, nagyobb kijelző. A telefonokból ez a törvényszerűség akaratlanul is ehhez a formához vezet. Szerintem jó ha van rajta több gomb, az én haverom is szentségelt jópárszor a csak érintőpad miatt az iphone-ján. Pláne ha jól tudom a HTC -n még multitouch sincs. Kényelmesebb azért ha van 1-2 kiegészítő gomb. -
bippo #8 Pont ő mondja? Az én ízlésem szerint pont a HTC Hero meg a Legend a HTC-k közül a legnyomibbak közé tartozik. -
sanyicks #7 Ja a téglákat is igazából az appletől másolták (igaz hogy már akkor amikor az apple még nem is létezett), a fehér szint is, és a feketét is. A lekerekített oldalak is apple találmány, minden más több ezer évree visszamenőleg apple copy :D -
wad303 #6 "A felhasználók most színeket akarnak maguk körül látni, mivel azokra támaszkodhatnak és azokból erőt, bátorságot meríthetnek."
Döbbenetesen hülye ez a vezető designer. Ez mondjuk a termékeiken is látszik. -
coolbboy83 #5 Mindegyik hasonló...... ez már nem lesz másképpen.
Az a baj, hogy kirívó design sem a HTC-nél van.... bár ízlések és pofonok.
Sonyericsson és Motorola Droid X jobban néz ki a szememben mint egy HTC...... és az iPhone is.
De mindenki döntse el maga..... van azért választék. -
matyi120 #4 Eléggé hasonlóak.
De most nem is nagyon van olyan "modell" amit másolni/alakítani lehetne... -
fgyorgy #3 "Ugyanakkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy nem az Apple ötleteit másolták le"
Tényleg nem! Nem is hasonlítanak. -
#2 Ezt a baloldalit először távkapcsolónak néztem XD -
#1 Na mert ez a HTC Legend baromi jól néz ám ki... Mellesleg azt meg sosem értettem, hogy egy érintős telefonnál, mi a frászért kellenek a Home gomb mellé a plusz gombok. Érdekes, hogy az Iphone olyan jól megvan plusz gonbok nélkül. Nem az a lényege az érintőképernyőnek, hogy AZT tapizzam?