49
Jóslatok lényege? elődodult már veled? Igaz volt?
  • Fresh Duke
    #49
    Nah, tapasztalat jóssal kapcsolatban:
    Nagynéném volt jósnál, hogy megérdeklődje, hogy fia átmegy-e a pótvizsgán. A jós túlzottan is optimista volt... :D

    Élet - Jóslát
    1 - 0
  • NessieGraf
    #48
    Az ember ezt az egyetlen időszeletet képes felismerni. Ha bármit elképzel a jövőre nézvést, akkor is csak azzal foglalkozik, mit tesz most érte.
  • Ecocska
    #47
    majd kiderül...nem nagyon foglalkozok vele...én inkább ilyen élj a mának ember vagyok....
  • NessieGraf
    #46
    A számból vetted ki a szót! Néha befolyásolja a véleményünket az elképzelésünk. Ez nem mindig a valóság.
  • salsoul
    #45
    Egyébként fel a fejjel, mert lehet a Titok intézte ezt így, mert látta, hogy ez a lány - akárhogy is gondoltad te - még nem az akire mindig is vágytál, és csak most fog jönni ezután ;)
  • salsoul
    #44
    persze, rengeteg emberen és rengeteg összetevőn múlik, ám a Titok szempontjából az én meglátásom szerint "egyszemélyes dolog"


    oké
  • BaliBoy
    #43
    Ez nem teljesen így van. A munkahely nem egy emberen múlik, hanem rengeteg összetevőn és emberen.

    Ha nem haragszol nem szeretnék róla beszélni.
  • salsoul
    #42
    Míg pl a munkahely egyszemélyes dolog (mert a munkahely nem személy), addig a párkapcsolat már kétszemélyes dolog.

    Az egyik esetben csak neked kell tenned, a másikban már neked is és neki is.

    Egyébként miért hagyott el, ha szabad tudni?
  • BaliBoy
    #41
    Érdekes dolog ez a Titok. Én is szeretném azt hinni, hogy az egyén a saját kezébe tudja venni a sorsa irányítását csak sajnos néha történnek olyan dolgok amik elbizonytalanítanak engem is.
    Annak idején középiskolás koromban kitaláltam, hogy egyszer még én a Magyar Televíziónál fogok dolgozni. Akkor kb. annyi esélyem volt erre, hogy akár a NASA-t is mondhattam volna. De mit "hozott a sors" a fősuli utolsó évében sikerült bekerülnöm a TV-be és majdnem egy évig ott is dolgoztam. Közben rájöttem, hogy ez mind nagyon szép és jó és tetszik, de egész életemben nem ezzel akarok foglalkozni. Viszont egy tv-ben műszaki vonalon nem nagyon van előre/tovább lépési lehetőség. Akkor kitaláltam, hogy hálózatokkal szeretnék foglalkozni IP vagy broadcast. És ezt is sikerült elérnem. Vezető telekommunikációs cég, nagyon jó fizu, pozíció, és van előre lépési lehetőség is...
    A magán életben viszont nem nagyon működik. Rátaláltam arra a lányra akire mindig is vágytam, de tényleg. Tehát mondhatni, hogy ismét működött a Titok, de mégis elhagyott, pedig a tenyeremen hordoztam.
    Szóval nem tudom, hogy hogy működik ez a dolog.
  • salsoul
    #40
    - fogamzás szabályozás
  • salsoul
    #39
    És ez működik olyan szinten is mint:
    - öregedés, élethossz /halál/
    - sugárfertőzés
    - balesetek megtörténése

    ?
  • NessieGraf
    #38
    Láttál már olyat, hogy jós nyerte a lottó főnyereményt? Mert én még nem.

    #6 Nagyon jó!

    #35 A macska nem jósolt, gyógyított. Abszolút képesek rá.

    ------- Egyébként vannak használható módszerek, amikkel valós előrejelzést kaphatunk. De hasraütésszerűen soha. Pontos kérdésekre jó válasz működik.

    #27 Nem hiszek abban, hogy a látók jósok. Abban se, hogy jósok lennének azok, akik bizonyos adatok birtokában kiszámítanak dolgokat. Szerintem amit ők csinálnak több és hasznosabb, mint amit jóslásnak hívunk.
  • Looooser
    #37
    vannak kérdések, melyekre egy másik kérdés a válasz. én nem is keresek válaszokat, sem kérdéseket, mert szerintem a "halálunk" után sok mindenben megvilágosodunk.
    a vicces hogy tényleg léteznek ezek a csakrák, és mindenféle energia kisugárzások, én akkor kezdtem el hinni ezekben amikor a torok csakrámat vizsgálták és konkrétan az inga kilengése teljesen megszűnt, akkor elgondolkodtam, hogy hogy is van ez...
  • The Protector
    #36
    Az állatok nagyon fogékonyak a negatív és a pozitív energiákra.A macskád érezte a rossz dolgot,te pedig hittél benne hogy segít.Amikor fáj valamitek és bevesztek egy fájdalomcsillapítót akkor véletlenül nem egyből jobban lesztek.Pedig a pirula csak fél óra múlva hat.
    Én magamat szoktam gyógyítani.De én már nagyon rég óta nem vagyok beteg.Egyszerűen azért mert nem hiszek a betegségekben.Akármi jöhet aki hisz benne az nem lesz beteg.Azt mondod h nem vagy beteg és az úgy is lesz.
    Szóval a gondolatnak tényleg teremtő ereje van.Csak az következik be amiben hiszel.
    Van egy haverom aki bioenergetikával foglalkozik.És mesélt dolgokat.Nagyon durvák.De ide már tartoznak a szellemek,démonok stb......
    A csakrák,az aranyfonál ami összeköt a lelkeddel.Stb....Rengeteg dolog van amiről nem is tudnak azok akik csak a tv-ből értesülnek a dolgokról.
    Mellesleg az ilyen embereket figyeljétek meg h tele vannak fura dolgokkal,egyszerűen védekeznek ártó dolgokkal szemben.Anno engem is baszogattak de már nem.Még videót is vettem fel amit itt baszakodtak a házunk környékén.De erre írhatja mindenki h balfasz vagyok meg ilyenek.Én hiszek ezekben.Jah:ha a gondolatnak teremtő ereje van,lehet h én csinálom magamnak?Nem?Annyi kérdést tesz fel az élet és annyi megválaszolatlan marad.
  • Looooser
    #35
    engem a cicám gyógyított ki a torok-és-tüdő gyulladásból, érdekes cica volt mindig oda tette a fejét ahol nekem fájt. szegényt nagyon hiányolom
  • Looooser
    #34
    nem, ők reményt adnak el, ez tényleg jó biznisz, mert mindenkinek kell remény, aki ilyeneket felhív az kétségbe van esve, ha megnézed 99% csak pozitívumot mondanak a betelefonálóknak (kivéve tihanyi mert ő a valóságot mondja) de félre téve a vicc részét, amiben hisze bekövetkezhet,ez a sors irányítása. Ahogy tigeroo is említ is ezt a sajnálatos dolgot de a pánik ront a helyzeten, a pozitív hozzá állás sokat segít
  • tigeroo
    #33
    mondjuk ebben van valami. egy ismerősömnél rákot diagnosztizáltak, amikor ezt megtudta annyira bepánikolt hogy két nap alatt kétszeresére nőtt a daganata...
  • The Protector
    #32
    Azért következnek be a jóslatok amiket a sónőitek meg a jósaitok mondanak mert annyira hisztek benne!!Aki olvasta a Titok című könyvet vagy a filmet megnézte az tudni fogja hogy miért.A gondolat teremtő ereje munkálkodik.
    Tegyük fel a placebó esetet a gyógyszerkísérleteknél.A fele azért gyógyul meg mert elhiszi hogy meg fog gyógyulni tőle.
    A H1N1 nálam egy napig tartott és csak egy enyhe derékfájásom volt tőle.Miért?Mert mondogattam h ez a betegség egy vizelés meg egy nagy hülyeség és kész.Ugyan emiatt nem haltam meg a kórházban mikor döglődtem.Szóval higgyetek és ne vezessenek titeket félre.
    Az hogy meg megtudják mondani a multad az meg egy teljesen más téma.
  • salsoul
    #31
    és mondjuk londoni tűzvész és pestist megjóslásában hol van a pszichológia?
  • Ecocska
    #30
    Hát minden lehetséges, de többnyire nemhiszek az ilyen dolgokba.Mondom poén kedvéért mentem el. Csak aztán mégis elkezdtem gondolkodni. Nemhiszek semmilyen úgymond "emberfeletti" dologban. Ja és 3000Ft-t kért.....:D ebből oda adtam neki 1500-at :D
  • Dobronski
    #29
    Fake. Csak olyanokat mondanak, ami szinte mindenkire igaz. Csak a buta emberek veszik be.
  • theone91
    #28
  • MerlinW
    #27
    Amit rólad mondott azt "kiolvasta" belőled, vagyis gyakorlatilag te magad mondtad el neki szavak nélkül, keresztkérdések segítségével, horoszkóp stílusban általánosságok segítségével rávett, hogy utalj dolgokra, akár egy rezdüléssel - ez pszichológia.

    Amit a jövődről mondott (többnyire egyszerű, általános dolgokat a fent leírtak alapján), azt pedig szintén beléd ültette és te megvalósítottad akár tudatosan akár nem. Ergo hatott a tudatalattidra - szintén pszichológia.

    Azok a "jósok" akik hatással vannak az emberekre, azok okos emberek, jó emberismerettel. Általában generációs szakma családokon belül, mint a vándorcirkuszosok esetében. Ez nem természetfeletti képesség, hanem egy komoly tudomány öncélú felhasználása. Sajnos nem tiltják a törvények, pedig ez egyszerűen a buták kizsákmányolása.
  • Sir Quno Jedi
    #26
    Gecibuta vagy, de az én jóslatom neked, ami biztos be is fog jönni, hogy gecibuta is maradsz eztán már! Ez 101%.
  • Vlala #25
    "Üdvözli Önöket a Delphoi Étterem!
    Térjenek be, egyenek jósokat..."

    Volt már, ami bejött. Igaz, kb. annyi volt, hogy "vagy szerencse fog érni, vagy nem", a jóslatok mindig általános dolgokat fogalmaznak meg, amik úgyis összejönnek, ha a Föld nevű bolygón élsz. Kicsit olyan, mint a bevonzás törvénye: addig higgy benne, amíg össze nem jön.
    Egyszer úgyis összejön.

    Ismertem egy apró termetű nénit, aki tenyérből jósolt az embereknek minden szépet, aztán meghívatta magát egy féldecire, mdrt az örömhírt ugye meg szokás ünnepelni.
    Totál jófej asszonyka volt, csak egy kicsit szomjas. :)
    Egyszer gondolom, bejött neki a feles, odajött, rávetette magát a kezemre (szó szerint), és elkezdte a "hosszúboldogéletszépfeleségkétszépgyerekrengetegpénzegészségjólét" mondókáját.
    Megjegyeztem neki, hogy esetleg ha levenné a kesztyűmet (tél volt), élesebben látná azokat az életvonalakat... válasz:
    "Fiam, aki ilyen régóta van a szakmában, az tudja azzal is, meg anélkül is".
  • lord nihilus
    #24
    nem volt Budapest TV-n ergo szélhámos...


    egyébként meg: #21
  • pxxl
    #23
    meg Nostradamus
  • MerlinW
    #22
    Két fajta jós van. A szélhámos és az okos pszichiáter:)
  • edios
    #21
    jósokról, jóslatokról, és azokról, akik hisznek ilyenekben a tudományos véleményem:

    AS:DAS::ASD:ASD:AS:D.sa.d.AS:D:ASD:AS
  • Mor3llo
    #20
    Szerintem nem szélhámosok:)
  • Mr_no_NaMe
    #19
    Hiszek bennük, mert látom. Látom, mert láttatni akarják velem. El is hiszem, de nem azt amit hitetni akarnak velem. Inkább azon filozok, hogy indítok én is egy céget, 2-3 jósnővel, saját kezüleg megtervezett üzletpolitika szerint, és még drágább smsekkel, de még több halandzsával. Hiszek az üzletben, és hiszek a pénzben. Ez egy jó üzlet, jó üzlet egy olyan országban amit belülről rohaszt, és befolyásol az egész média.

    Viszont aki ezt elhiszi, vagy egyszerűen olyan szar az élete, hogy képes közel ezer forintot kidobni azért , hogy kapjon 1-2 pozitív szót, bátorítást, azokat az embereket gyengének tartom és butának.
  • Fresh Duke
    #18
    Hol találkoztál ezzel a jóssal és mennyibe került? :D
    Ha olcsó és közel van, akkor kipróbálom én is a vicc kedvéért. XD
  • karajjj
    #17
    én megjósolom neked kedves András, hogy meg fogsz bukni nyelvtanból!!!!
  • Ecocska
    #16
    nekem egyik ismerősöm volt jósnőnél és amit mondott neki mind bekövkezett. és most elmentemén is és mondott olyan dolgokat amit senki nem tud rajtam kívül.én úgy mentem oda h nehogy már egy ember emgtudja mondani h mi lessz felem. Úgy mentem oda mint poén...és most? Most meg gondolkodok és mi a fasz van? Nagyon tré a gondolat h azok amiket mondott megtörténnek. És ráadásul az a tré hogy nem igazán jó "jóslatokat" mondott.
  • Minstrel
    #15
    vagy iwiw :D
  • Lcapitant
    #14
    best volt a budapest tv :D
  • FSpofon
    #13
    csak az emelt díjas tv2-es jósoknak lehet hinni, ennyi pénzért miért hazudnának???
  • Lcapitant
    #12
    szerencse :D
  • Atkamon
    #11
    Hát, nem tudom, hogy az ilyenek jóslatai mennyire jönnek be, engem csak az nyűgöz le, ahogy megmondanak az emberről midnent. Édesanyám volt egyszer egy jósnál (egyedül), és ránézésre megmondta, hogy hány gyereke van, azok kb mennyi idősek, hogy elvált, és most új férje van, ez mióta, stb. És mindegyiket "eltalálta".
  • pxxl
    #10