1710

• MauroN
    A bétába lehet már pvp-zni? És ha lehet akkor hogy néz ki?
  • Cat 02 #109
    Akkor érdekes lesz, bár gondolom néha adnak majd vagy max kezdésnél párat.

Mondjuk PvP-ben érdekes lesz, ha lesznek azok a hősök, remélem külön lesznek választva.
  • Pio
    Igen, azért adnak, mert a béta alatt Premium Civilization-nek minősül mindenki.
    #74-ben írtam még erről ezt-azt.
  • Pio
    Ja és még valami, egyszerre két aktív szakirányod lehet, viszont bármikor leadhatsz egy adott szakirányt, attól még megmaradt a hozzá tartozó School és az összes megtanult recept is, viszont értelemszerűen ezeket gyártani nem fogod tudni egészen addig, amíg újra ki nem választod az adott szakirányt.

Szakirányt ingyen lehet tanulni, viszont ha egyszer eldobod utána 1000 arany újra felvenni.
  • Cat 02 #106
    Nekem van 120 empire pontom, küldetések adnak mind.
  • Pio
    A receptek viszont Empire Pointba kerülnek és nem goldba, szóval úgy fest, hogy ez is a Premium Civilizationöknek jár majd.
    Viszont kaptam már receptet küldetésért is.
  • Pio
    Szerintem olyan 6-7-es szint körül már biztosan meglesz.

Az épület neve: Crafting Hall
    Itt választhatsz szakirányt az alábbiakból:
    - Archery
    - Cavalry
    - Infantry
    - Engineering
    - Construction
    - Craftsmen
    - Religion

A kiválasztott irányhoz kapsz egy XY School blueprintet és ha ezt felhúzod, akkor ebben fogsz tudni gyártani.

Emellett kapsz egy Blueprint Store nevű épülethez tartozó Blueprintet, amit ha felépítesz, akkor abban az összes fenti szakirányhoz Recipe Store blueprintet vehetsz és ha ezeket felépíted, akkor ezekben vehetsz újabb recepteket, amiket természetesen a megfelelő Schoolban használhatsz fel.
  • mnorbi
    nem emlékszel hanyas szintem kaphattad meg a craftolast ? 5 ös szinten nekeme még nincs... vagy mi az épület neve ?
  • plu604

Neked hogy sikerült?
  • Cat 02 #101
    Reconnect lehetne benne, mint pl LoL-ban, francnak sincs kedve előröl kezdeni :D
  • Pio
    Nekem volt egy húzósabb pont most nemrég, nem emlékszem, hogy kitől kaptam a küldetést, de baromi hamar jött az ellen egy elég nagy sereggel, ott kicsit meg is ijedtem, hogy újra kell kezdeni, de a főépület nagyon masszív és elég jól sebez, úgyhogy megmentett. :)

Azt viszont tartsd szem előtt, hogy ez egy MMO és nem egy két délután alatt végigpörgetős single player játék, szóval érthető, hogy nagyon lassan, nagyon fokozatosan nehezedik, példának okáért level 10ig csak Age 2-ig lehet eljutni aztán level 30-ig csak Age 3-ig, tehát az RTS részen level 20ig gyakorlatilag ott vagy, mint a régi Age ofok hadjáratnának első 5-6 pályáján és csak utána teljesednek ki a lehetőségek.
    Aztán magasabb szinten is egészen biztos, hogy lesznek egyszerűen, nehézségek nélkül letolható "farmpályák" (már be is jöttek a repeatable questek) és komolyabb loottal kecsegtető, viszont húzósabb helyek is.
    A challenge-ek pedig minden egyes indításnál nehezednek és már most elérhető 3 is nálam, szóval azok biztos, hogy komoly kihívást jelentenek egy idő után.
    A pvpről pedig nem is beszélve.

Szóval a lényeg, hogy meg kell szokni, hogy az RTS játékmenet ellenére a fejlődés menete MMORPG-re hajaz.
  • Cat 02 #99
    Ja, sajnos nagyon könnyű eddig mindegyik :/
  • Pio
    Ha most futottál bele először coop misszióba, akkor nyugodtan menj neki. Én level 9 körül járok de eddig egy olyan coop se volt, ami ne lenne kényelmesen szólózható.
  • MauroN
    Megvan, köszönöm a segítséget!
    U.I. Ennél bonyolultabban már nem is lehetett volna megcsinálniuk
  • Pio
    ITT VAN lépésről lépésre.
  • Cat 02 #95
    Mondotok neveket ? Van 1 coop mission és jó lenne hozzá, én caat02

MauroN: elvileg a levélben leírják, mit hogyan, de ha nem kaptál volna
    1. If you haven’t already done so, download the Games for Windows – LIVE client at http://www.microsoft.com/games/EN-US/LIVE/Pages/livejoin.aspx.

2. Once the Games for Windows – LIVE software has been installed, go to the Start menu, click Microsoft Games for Windows – LIVE, and then click Games for Windows – LIVE to start the software.

3. Sign in with the Windows Live ID associated with your gamertag. You must use the gamertag you entered when signing up for the beta! The gamertag you entered is: y
    If you try to use a different gamertag, you will not be able to play.

4. Click My Account, and then click Redeem Code.

5. Enter the 25-digit code X, and then click Redeem.

6. When the redemption is complete, click Download Queue, select AoE Online Beta from the list, and then click Install.

7. Review and accept the license agreement.

8. Click Log In, enter your Windows Live ID and password, and then click Sign In.

9. Follow the on-screen instructions to start playing the Age of Empires Online Closed Beta.
  • lolSL
    my account/redeem code
  • MauroN
    Valaki segítene?

regisztráltam a curse.com-ra.
    kaptam kulcsot.
    leszedtem a microsoftos games for windows marketplace-t
    hogyan tovább?
  • Pio
    Az Öreg egyik küldetéséért fogsz kapni egy blueprintet, amit ha felhúzol, akkor abban kiválaszthatod azt a két "szakmát", amit művelhetsz a városodban és meg is kapod ezekhez a műhelyekhez a blueprintet, aztán ha ezzel megvagy, akkor indulhat a craftolás.
  • mnorbi
    ez nagyon jó játék lett . Hanyadik lewveltöl lehet craftolni , rájött valaki vagy hogyan kell elkezdeni ?
  • Lonni
    sikeresen letöltöttem log in-nál meg

error 0x80151911 jön ki...
  • plu604
    köszi, meg is próbálom ha hazaértem, nagyon nem akart eddig sehogy se sikerülni. :)
  • Supeerior
    C:\WINDOWS mappában keresd meg a KB938759.log filet és nyisd meg notepaddel és a végén kell lennie egy ugyan ilyen KB-vel kezdődő kódnak amit ír hogy failed to migrate.
    Ha megvan ez a szám akkor az ehhez tartozó frissítést töröld le a gépedről majd egy újraindítás után már fel kell települnie a KB938759 frissítésnek. Én is sokat szórakoztam vele mire így sikerült.
  • Lonni
    Le tudnád írni, hogy mit csináltál, nekem is ilyen problémám van.
  • BoneDragon
    Este még egy kicsit ott is szórakozott... Nem akarta elfogadni a kódomat. De végül sikerült és azt kell mondjam nem rossz kis game! :O Kellemesen csalódtam.
  • Cat 02 #85
    Same, még annyi, hogy mikor elindítom a játékot, ott is bejelentkeztem azt kész. Régen valamiért USA adatot adtam meg, de jól tettem :D
  • Pio
    Biztos van alapja annak, amit írtok, de azért én csodálkozom rajta, nekem az égvilágon semmi bajom nem volt az egész aktiválással. Ezek szerint hálás lehetek érte... :)

1. Games for Windows Live-ot elindítottam, már fent volt a gépemen
    2. beléptem az MSN Messengerben használt accountommal
    3. my account/redeem code, oda bedobtam a kódot
    4. Download Queue és letöltöttem a klienst, ennyi

A gamer "account" élesítés ha jól emlékszem a 2-es és 3-as pont között voltak, ott valós adatokat adtam meg, nem volt gond velük.
  • BoneDragon
    Na ez a másik, hogy még 1 accot kellett regisztrálnom, csak hogy us lakos legyek. Ráadásul beírtam new yorkot de nem fogadott ám el bármilyen postacímet, ki kellett keresnem googleba... Meg áll az eszem :D
  • Pio
    10 perc után nem érdemes szerintem abbahagyni, ugyanis nagyon jól megoldották azt, amit sok MMO elront, fokozatosan nyílnak meg az új lehetőségek és szinte csatáról csatára kapsz valami újat, így elkerülik azt, hogy az új játékos kezdés után negyed órával azt se tudja, hogy most mi a fene van, viszont így nem is lehet gyorsan megítélni a játékot.
    Egy kicsit talán el is van nyújtva a dolog, én most level 7 vagyok, ma játszottam szerintem 2-3 órát vele és még mindig maximum a második korig tudok felfejlődni az RTS módban és nem volt még igazi kihívás és még mindig sok olyan eleme van a játéknak, amiről nem is tudom, hogy micsoda.
    Elvileg level 10től érhető csak el a 3. kor.

Jó szórakozást! :)
  • Smithwarden
    De amugy tenyleg borzalmas es korulmenyes ez a rendszer amit rankeroszakol a Microfos a jatekainal...
  • BoneDragon
    De ha ilyen hülyeséget ír ki, ne csodálkozzon. Fene se gondolta volna, hogy hozzáadta ezek után... Fél órát szórakoztam vele, de lehet csak 10percre fog lekötni :)
  • Pio
    Na, most meg a Microsoft csalódott Benned... :D
  • BoneDragon
    És ott van....köszi szépen.
  • Smithwarden
    Sztem hozza lett adva az accodhoz.
    Windows live klienst (marketplace kliens) inditsd el es nezd meg, hogy a "donwloads"-oknal ott van-e az Age of Empires Online beta.
  • BoneDragon
    Csináltam cursen is új accot, kértem új kódot. Erre az is hibás...szánalmas
  • BoneDragon
    Nagy nehezen sikerült kikerülnöm a microsoft régió buziságát, erre beírom a kódot azt írja helytelen. Utána beírom még1x erre azt írja ki, hogy már használva van.... hát lol. Így lehet elbaszni valamit... nem csalódtam a microsoftba...
  • Pio
    Level 7-ig jutottam egyelőre és azt kell, hogy mondjam, nagyon kellemesen csalódtam a játékban.
    Valami ultragagyi miktrotranzakciós vacakra számítottam, ami megerőszakolja az Age of szériát, ezzel szemben elég kellemesre sikerült a játék.
    Számomra az egyetlen negatívum jelenleg a képi világ, lentebb kifejtettem a dolgot, szerintem ez a dizájn nem igazán Age of-os, sokkal inkább Settlers-es, de ha ezen túlteszi magát az ember és persze elfogadja, hogy ingyenes játék, szóval nem fog csillivilli, agyontextúrázott, 500ezres gépeket izzasztó látványorgiát kapni, akkor elég hangulatosan néz ki a cucc.

Az egész játék két alapvetően eltérő, ám külsőben hasonlító játékrészre oszlik.

1. MMO rész
    Itt kezdődik a játék. Az átlag MMO-któl eltérően itt nem egy karakterünk, hanem egy városunk lesz, ezt kell csinosítgatni, gazdagítani.
    Itt lesznek a küldetésadók, szokásos sárga felkiáltójel-szürke kérdőjel-sárga kérdőjel rendszerrel.
    Itt építkezni csak aranyért vásárol Blueprintből lehet, a Blueprinten kívül kell nyersanyag is az építkezéshez és ezen épületek örökre szólnak.
    Az épületek közt van sokféle piac/üzlet, ahol vásárolhatunk nyersanyagokat, blueprinteket és tárgyakat, aréna (eddig még nem jutottam el), raktárak, amik a tárolókapacitásunkat jelképezik és nyersanyagtermelő épületek, amik úgy néz ki, hogy fél óránként termelnek 1-1 nyersanyagot és még ki tudja mi minden, egyelőre ennyit láttam.
    Lehetőségünk van ezen kívül egy világtérképen elutazni más nagyvárosokba és ellátogathatunk a játékostársakhoz is.
    Valószínűleg ennél sokkal több lehetőség van még az MMO részen, én egyelőre ennyit láttam.

2. RTS rész
    Aminek nagyon örülök, hogy magát az RTS részt szinte egyáltalán nem MMO-sították, maradt a hamisítatlan Age of stílus, annyiban változott, hogy van térképenként 2-5 lootolható láda, amikért meg kell küzdeni és vannak "instant használható" itemek, bár ehhez hasonló rendszer volt már a Mythology-ban is.
    Vannak single player küldetések és kooperatív küldetések is.
    A feladatok egyelőre a szokásosak, ölj meg 10 ezt, pusztísd el azt, mentsd meg amazt, élj túl X percet, satöbbi.

3. a két rész kapcsolata
    Alapvetően az MMO részen tevékenykedünk és az itt elvállalt küldetések szinte kivétel nélkül egy-egy RTS részen zajló küldetést jelentenek, ezek pont ugyanolyanok, mint a hagyományos RTS-ek pályái és mindig van valami küldetés.
    Az RTS részen szerezhető ládákban levő nyersanyagokból lehet építkezni az MMO részen.
    Az MMO részen lehet a szintenként kapott pontokból megvásárolni különböző épületeket, fejlesztéseket, amik ezután elérhetőek lesznek az RTS részen.
    Az MMO részen felszerelhetjük az egyes egység/épülettípusainkat. Tehát nem konkrétan mondjuk 1 adott hoplitát szerelünk fel, hanem ráaggathatunk a hoplitákra egy sisakot, ami +5% életerőpontot fog adni innentől kezdve minden egyes RTS részben legyártott hoplitánknak.
    Ezeket a tárgyakat ide-oda pakolhatjuk az egységeink között az MMO részen és eladhatjuk őket aranyért a kereskedőnek vagy akár el is postázhatjuk Cash on Delivery segítségével más játékosnak.
    A tárgyak a szokásos zöld-kék-lila rendszerre épülnek és szintkövetelményük is van.
    Szintet XPből lépünk, XP-t kapunk minden egyes elvégzett küldetésért és minden egyes megölt ellenséges egységért/kilootolt ládáért az RTS részen.

-----------------------

Mivel a játék megtetszett utánanéztem, hogy lesz a fizetési rendszer benne, gondoltam erről is írok néhány szót, mert bár a játék ingyenes, a fizetős rész nem a szokásos mikrotranzakciós "vegyél nyersanyagot meg tápos cuccokat dollárért és húzz el a többiek elől" rendszert követi.
    Itt az alapjátékkal fel lehet fejlődni a maximális szintre, a játék minden eleme elérhető ingyenesen, aztán ha tetszik a dolog, akkor egyszeri tranzakcióval a civilizációdat prémium civilizációvá lehet változtatni, amivel lehetőséged lesz:
    - epikus tárgyakat használni
    - extra technológiákat elérni
    - saját pvp meccset hirdetni (amúgy csak castlakozásra van lehetőséged)
    - több raktárat építani
    - több nyersanyagtermelőt építeni
    - több craft hall-t építeni (nem tudom még, mire jók)
    - advisorokat használni, ők különböző permanens bónuszokat jelentenek az RTS részen, rengeteg lehet, egyszerre 3 vagy 4 lehet aktív, a lenti videóban van róluk sok infó
    - Empire Pointokat is kapsz a küldetésekért, amikből vásárolni lehet
    - saját piacot csinálhatsz, ahol mások vásárolhatnak

Vagyis el lehet játszogatni a játékkal hobbiszinten ingyen is, de aki komolyabban szeretne vele foglalkozni, annak legalább a kedvenc civilizációt érdemes lesz prémiummá tenni. Viszont ez egyszeri összeg és gyakorlatilag itt ki is fújt a valódi előnyt jelentő pénzköltési lehetőségek száma.
    Pontos árat nem tudni, állítólag jóval kevesebb lesz, mint egy teljes játék ára és civilizációnként lehet majd megvásárolni.

Booster packok - ezek lesznek az amolyan DLC-k, plusz kampányok, játékmódok lesznek elérhetőek bennük.

Vanity packok - a városunk szépítgetésére lesznek, kizárólag dekorációs elemek lesznek megvehetőek.

Nagyjából ennyi, ha van valakinek kérdése, akkor ne tartsa magában. :)
  • plu604
    na, egy kis registry buzeralassal meg teruleti es nyelvi beallitasok varialasaval sikerult elerni hogy elinduljon a telepites, most egy failed to migrate dependent packages hibauzenettel baszogat, de valamit mostmar megprobalok kezdeni vele.
  • plu604
    hát sehogy sem sikerül. úgy látszik ebből kimaradok.
  • plu604
    Köszi, megpróbálom, bár nem hiszem hogy jó lesz mert XP-m van.
    Utánaolvasgattam, homályos utalásokból azt tudtam kivenni, hogy xbox live gamertag-et angol (UK oldalon kell regelni) és akkor engedni fogja a frissítést. Megtettem, kíváncsi leszek, ha nem megy, megpróbálom a magyart.