26
  • chuky123
    #26
    Csak nehogy 1 golyóval a fejébe végezze az ügyvéd úr. Ha ilyen sok ellenséget szerez lehet ez lesz a vége. És hol vannak a személyiségi jogok? Mi az hogy a szolgáltató csak úgy kiadja az adatokat. Szerintem ez sem túl szabályos.
  • bippo
    #25
    Szerintem felesleges azon pörögni, hogy ők mit hallgatnak. Feltételezem, ha már ez a megbízásuk, akkor Herr Lüger intézi a jogdíjakat is. Még az Artisjusnál is van átalánydíj, szóval ez a legkisebb része a dolognak, hogy ez el van-e intézve a diákok részére vagy nem. Ez nekik munkaeszköz, nyilván a megbízó nem vét ekkora baklövést, hogy pont ott bukja el, ami miatt másokat akar büntetni.
  • armageddon666
    #24
    És ők nem követnek el jogsértést azzal, hogy fizetés nélkül meghallgatják ezeket a dalokat?
  • bippo
    #23
    Kutászdroid. Ez jutott eszembe elsőnek. A második a spicli.
    Értem én, hogy a warez törvénytelen, fel kell lépni ellene. De ne egy álszent, másokat kihasználó kiadó tegye ezt. Ill. ne ilyen komcsi módszerekkel, hanem a zeneipar átalakításával.
  • MrPrise
    #22
    Durvák ezek az angol cikkek. Nem is hallottam még erről, hogy ez így megy. Köszi!
  • RiSeForMuSiC
    #21
    Agymosott barom. Annak persze elfelejtett utánanézni, hogy a lemezkiadók hogyan nyúlják le a zenészek pénzét.

    Jó példa, habár a filmiparból: Harry Potter és a Főnix rend, 938 millió dolláros nyereséget addig könyvelgették, amíg 167 millió dolláros veszteség lett belőle.

    Akit érdekel:

    http://www.techdirt.com/articles/20100708/02510310122.shtml

    A másik, hogy hogyan jut el a nyereség (sehogy) a művészekhez. Hogyan lehet például, hogy a 30 seconds to Mars együttes platinalemezes lett, de egyetlen vasat nem kapott a lemezeladások után. Érdemes olvasni, már aki tud angolul, magyar média valahogy kerüli ezeket a témákat:

    http://www.techdirt.com/articles/20100712/23482610186.shtml

  • 3LVW
    #20
    rohadt spiclik... kb mint a bkv ellenőrök.
  • senoy
    #19
    Sutyiba? Ugyan minek??? :D
    Hiszen az a munkajuk(!!!), hogy warezoljanak!
    Igy munkahelyen ott van a f.sza kis hordozhato vinyo, es sorba megy ra az adat, mondvan ooo dolgozik! :D
  • CptObvious
    #18
    Háhá! Rájöttem!
    Az lesz a vége, hogy Frank Lügen elő fog állítani 80 fiatalt, akik illegálisan töltöttek le zenéket. És irdatlan nagy összegre megbüntetik őket. Ezzel példát statuálva, hogy mennyire hatékonyak a kalózkodó fiatalok kézre kerítésében.
  • RealPhoenixx
    #17
    Rablobol pandur sokkal valoszinutlenebb, mint pandurbol rablo!

    Vagyis a jovoben ezen fiatalok es a ceg alkalmazottjainak illetve csaladtagjainak minden adatforgalmat figyelni kellene, mert sokkal valoszinubb, hogy ezek sutyiban warezolnak (vagyis pandurbol rablova valnak /megha csak idoszakosan is/)!
  • Beygír Gücü
    #16
    illegális fájlcsere elleni küzdelem
    .
    .
    .
    serious business
  • boond
    #15
    pláne ha nem nyílt oldalakról töltenek, mert zárton arányt is kell tartani...
  • vmiki88
    #14
    árulók!!!!!!!!!!
  • bertino
    #13
    80 fiatal.

    hát ezzel aztán igazán de tényleg térdre kényszerítik a warezolók nagy részét.

    halva született ötlet, végtelenségig tartó szélmalomharc.
  • vasziszdasz
    #12
    Ezek hitvány árulók, meg is érdemlik hogy szemen köpik őket.
  • RealPhoenixx
    #11
    1. Engem erdekelne, hogy ez a Frank Lügen fizet e rendesen a diakok utan, akiket alkalmaz, marmint pl: adot, egezsegbiztositast, etc, avagy diakszovetkezeten keresztul alkalmazza e oket, es azok fizetnek e a diak utan, avagy a diak vallalkozo, es o fizet e mindent rendesen!

    2. Erdekelne az is, hogy Frank Lügen otthonaban a rendorseg vegzett e hazkutatast, illetve a szamitogepeit atvizsgaltak e, hogy legalis cuccok vannak e rajta, vagy sem!

    3. az is erdekelne, hogy Frank Lügen szulei rendesen adoztak e egesz eletukben, illetve gyerekei, csakugy mint a felesege, vagy sem!
    Csusztatott e valaha vagy sem!
    Mibol tellett neki ilyen ceget letrehozni, hogy valoban legalis kereseti forrasaibol hozta e letre a ceget vagy sem (vagyonosodasi vizsgalat volt e neki vagy sem), illetve hogy mifele letolteseket vegez a cege, tehat hogy valoban csak olyan anyagokat toltogetnek, amikhez joguk van vagy sem?!

    4. Ha mas penzebol hozta letre a ceget, akkor annak a szemelynek volt e vagyonosodasi vizsgalata vagy sem, hogy neki legalis forrasbol szarmazott e az a penz amit egy ilyen cegre adott vagy sem, hogy az adott szemely es csaladtagjai gepen milyen fajlok vannak, azok legalisak e vagy sem

    5. Mindenkeppen erdekelne, kifizette e ez az illeto (illetve a hozza kapcsolodo szemelyek) a gepein hasznalt cuccok utan a jogdijakat illetve egyebeket vagy sem!

    6. Erdekelne, hogy a promedia gepein valoban csak legalis cuccok vannak e vagy sem, hogy a promediahoz kotheto szemelyek gepei (mint a megbizott iroda /RASCH/, etc) szinten csak legalis tartalmakat tartalmaznak e vagy sem, illetve az is erdekelne, hogy a megbizott alkalmazottak csaladtagjai szinten fedhetetlenek e ilyen es egyebkent minden egyeb szempontbol vagy sem, s vegkeppen erdekelne, hogy az un. kozvetlen barati kore is fedhetetlen e vagy sem (pszichologiabol->a kozvetlen kornyezet befolyasolja az egyed fejlodeset, ertekrendjet, etc)!

    7. MINDENKEPPEN ERDEKELNE, HOGY AZOKAT A GEPEKET, AMIKET ALKALMAZNAK EZEN CEGEK, SZEMELYEK ES BARATOK, SZVAL EZEK A GEPEK EGYALTALAN LEGALIS FORRASBOL SZARMAZNAK E VAGY SEM, TUDJA E EZT MINDEGYIK IGAZOLNI, VAGY SEM! ES KIBA MODON NEM ERDEKEL, HOGY MILYEN REGI, HOGY A SZAMLAT ELDOBTA VALAMIKOR VAGY KOLTOZES MIATT NINCS MEG A GEPEROL! IGAZOLJA! SZVAL CSAK EZEKBEN AZ ESETEKBEN LEGALIS EZEN CSIRAK GYOPAR EROLKODESE!

    8. Es ne feledkezzunk meg arrol, hogy elvileg rovid ideig a gepunkon lehetnek kulonfele tartalmak! LEGALISAN! Csak bizonyos esetekben nem, de javareszt igen!
    Tehat: ezen szemelyek bizonyitottak azt, hogy a pillanatnyi allapotok alapjan cselekszenek, es nem tudjak bizonyitani azt, hogy az illeto hosszas ideig tarolja a cuccost, es azt sem, hogy az illeto tudja e azt, hogy o visszaosztott, nekik bizonyitaniuk kellene, hogy az illeto tudataban volt a visszaosztasnak, etc!

    10! Es nem utolso sorban: miert nem biztositja ez a ceg azt, amit elvileg kotelesek lennenek biztositani!?! Vagyis: mivel kozpenzeket kezelnek, ha annyira legalisan muxenek, miert nem teszik ki a honlapjukra online modon, hogy a kozpenzeket hogyan mire mikor miert hasznaljak?!
  • metaljesus
    #10
    és tessék mondani drága ügyvéd úr, az 1200 eurót kinek a számlájára kell befizetni, és kit fizetnek ki belőle?
  • FoodLFG
    #9
    Faszántos előadás a Pirate Bayről. Peter Sunde:
    http://www.youtube.com/watch?v=jvyqo25tgWM
    http://torrentfreak.com/the-pirate-bay-really-sucks-says-co-founder-100815/
  • NEXUS6
    #8
    Tökhülyeség ez az egész. Pl most hallgatom valamelyik rádiót a neten Mondjuk hallok valami slágert, elindítom a windóz beépített hangfelvevőjét és már is bedigiztem, aztán már mehet is fel az mp3 lejáccóra.

    Na most akkor elkövetek jogsértést, vagy nem?

    Az internetet előfizettem, a rádió kifizette a jogdíjakat, az én MP3-lejátszómon is ott a kiadói részesedés.

    A fájlmegosztás ehhez képest csak éppen hogy minimálisan megy tovább.

    A kiadók fényévekre vannak lemaradva a modern korhoz képest, aki asszisztál nekik az olyan, mintha valaki csatlakozna az inkvizícióhoz és mindenkit, akit csak talál felnyom, hogy kiátkozza az egyház.
    Ki a faxt érdekel ez a dedós görcsölés?
    Röhögcséges!
  • mynameisbence
    #7
    Nem is igazán akarják kiirtani a torrenoldalakat és hasonlókat. Ha igazán akarnák akk szimplán törölnék az egész oldalt nem csak a tartalmakkal szarakodnának
  • syn7h37ic
    #6
    A kis orgonaművész... biztos fafúvóson is profi... Ez ám az igazi német gondolkodásmód. A II. világháborús hitlerjugend modern megfelelője. Az utolsó kétségbeesett erőlködése, a kiadóknak.
  • jaggell
    #5
    Hát nem gyenge, hallottam már pár vicces diákmelóról de ez azért üt :D

    Amúgy nem hiszem hogy jogsértő tevékenységet folytatnának lévén az internetre vonatkozó törvények elég hézagosak ezért elég nehéz lenne rájuk bizonyítani hogy jogsértők. És pont ugyan ezen az alapon lehet nehezen leszedetni a torrentről mondván illegális...
  • Ahoy
    #4
    Tényleg ez qrvajó!!!! :D

    Pereljük be őket a gecóba :D
  • morden
    #3
    Lehet rosszul értem, de végülis a diákmelósok is jogsértő tevékenységet folytatnak azzal, ha letöltik és meghallgatják a zenéket.
  • FoodLFG
    #2
    Nyomoroncok, menjenek a mcdonálcba dolgozni! Ott hasznos munkát is végezhetnek.


    És mit érnek, ha leszedik a fájlmegosztóról ? Naponta látok olyanokat, hogy nem működnek a megaupload linkek, de azon kívül még 20 helyen elérhető...
    Felesleges vergődni.
  • mynameisbence
    #1
    A sok kis gyökér beköpi az embereket ők meg ezerrel nézik a legújabb cuccokat