5
  • Kambo
    #5
    Szóval egyrészt remekül tükrözi az említett kormányok teljes hozzáánemértését, csökönyösségét, és idiotizmusát, ami persze a világon mindenütt egységesen igaz a nagyfejű, büdöstalpú felsővezetőkre.
  • Kambo
    #4
    Legjobb tudomásom szerint a RIM telefonok az AES256-ot használják az üzenetek továbbítására, amelynél nincsen semmilyen fix kulcs, amit ki tudna a cég adni, ehelyett véletlenszerű sessionkulcsok vannak mindig a két kommunikáló fél között.
    Egyrészt a már piacon lévő telefonok szoftverét kicserélni utólag nem lehet, hacsak nem teszik mindenkinek kötelezővé átadni államilag fegyülelt bevizsgálásra és szoftvermódosításra a telefonját , ezenkívül pedig mit szólnának a "T." említett kormányok ha tudnák hogy az összes többi ún. okostelefon is képes ma már a legkülönfélébb titkosításokhoz a legkülönfélébb kliensprogramokkal hogy csak néhány ismertebb példát említsek ott van a Mini Opera szinte minden telefonra és az általa használt socket titkosítás amivel közvetlenül a norvég Opera szerverrel áll összeköttetésben és minden ki és bemenő kommunikáció titkosított, vagy mit szólnának a Fring és a Nimbuzz Nokiás és egyéb telefonjain lévő 10-15 valós idejű üzenetküldő és beszélgetőprogramot kezelő cuccaihoz, amivel a GTalk-on, Skype-on és az MSN-en is lehet valós időben beszélgetni, ahol a GTalk-nak és a Skype-nak külön titkosításai is vannak, vagy mit szólnának a titkosszolgálatok ahhoz hogy az iPhone-on lévő Safarival is fel lehet bármilyen https oldalt keresni, köztük a https://meebo.com -ot és ott bejelentkezve bármelyik támogatott Messenger rendszerbe (MSN, Gtalk, Gadugadu, ICQ stb..) az égvilágon semmit nem fognak látni a létrejött titkosított üzetencsőből...
  • winnie
    #3
    "A RIM kanadai cég, mindig is az volt:"

    tehát amerikai. szerintem fogalmad sincs arról, hogy hányszor gondol a köznyelv amerika alatt észak-amerikára.
  • Komolytalan
    #2
    Hát ja, ha amcsi volna már régen berúgta volna náluk az ajtót a swat, és vitte volna a gépeket, meg a dolgozókat is egy jó kis kínvallatásra.
    Egyre szimpibb cég ez a RIM, szerintem többet fognak nyerni az ügyön mint veszíteni, mivel ha mindenki arról olvas hogy a RIM-et nem hallgatják le, a többi telefont meg igen, akkor a világ boldogabbik felén elég felkapott lesz majd a kütyüjük. Vannak országok, ahol a privát szférárájukba való kukucskálásra elég kényesek az emberek, akkor is ha nem terroristák.
  • paleeca
    #1
    Legalább ne írnátok le kétszer is, hogy amerikai cég. A köznyelv amerika alatt az USA-t, érti, nem pedig észak-amerikát. A RIM kanadai cég, mindig is az volt:
    # Founded in 1984
    # Headquarters in Waterloo, Ontario, Canada