10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
#934 ok ennyi elég is volt belőle nem az én stílusom ez.... -
Pio #933 Sokat ne várj. Én legalábbis anno a tutorialt végigvittem, nem fogott meg annyira, hogy most regeljek egyet. Talán majd holnapután, amikor időm is lesz rá. :) -
#932 ezt kipróbálom -
Pio #931 Na, mára azért jutott egy félig-meddig OFF, de azért örvedetes bejelentés, elstartolt Magyarországon is a Might and Magic: Heroes Kingdoms nevű böngészős játék és a start alkalmából a friss regisztrálók 1 hónapig premium hozzáférést kapnak. -
Pio #930 Ha úgy vesszük, hogy a hónap közepe egy adott időpillanat és előtte van az eleje, utána a vége, akkor csütörtök délig van még idejük bejelenteni. :D -
Andrews2007 #929 No csütörtök délután óta nem volt netem a átázott kábel miatt ma csinálták meg úgy látom nem nagyon volt változás :D Szóval december közepe is december eleje lesz majd? :D Az ígéret szerint? :D -
#928 a tippjátékra jelentkeznék sztem az új vár lehet Konflux szerű a régi pedig a Dungeon -
#927 meg az egységei pl angyal ami ott van az igen szép utalás rá.
amúgy iróni, mivel a démonoknál lenne a keresztrefeszítő, mivel a havennel ős ellenségek az infernosok.
és a haven bármennyire is menedék a heaven vonalba simán illeszkedik már csak az angyal v ördög főszállal is amit az 5-be meg előtte lehetett látni.
Tehát ez egy utalás lehet pl arra is akár h ez a marcona lényecske pl nagyon sok haven katonát ölt meg háborúk során és miegyebek.
...nem mellesleg a nevüket a haven katonák is adhatták neki, úgy meg megállja 100%-osan a helyét.
-
#926 Hát jah, de azért ha valaki belenézett a h5 fájlaiba, sok helyen Heaven néven szerepel a Haven. -
Pio #925 Nem Heaven, hanem Haven. Fontos különbség.
Ha Heaven (menny) lenne, akkor tényleg ráfogható a keresztény mitológia (nem célom ezzel senkit megbántani, a játék szempontjából nevezem így).
A Haven viszont menedéket jelent, a népnek pedig minimális köze van csak a keresztény mitológiához. A hivatalos dokumentumból:
Inspiration:
Medieval Western Europe (for the general atmosphere and design)
Imperial Rome (for the military organization and “Pax Romana” concept)
Knights Templar (for the sense of religious mission)
Victorian England (for the puritanical nature and strict class division)
A HoMM mitológiában senkit nem feszítettek keresztre. Mérget nem vennék rá, de szerintem nem is nagyon szerepelt kereszt szimbólum az eddigi részekben (az ankh az más!)
Az már csak hab a tortán, hogy a lény kinézete alapján nehéz elképzelni, hogy feszít valakit keresztre. Marcangolni viszont biztosan tud azokkal a batár nagy karmaival. :)
-
#924 Lilimet én már hallottam, bár eleve jelentését nem tudtam, de jobban illik egy démoni lényhez mint a másik sztem.
Bone Guard-al nem értek eggyet mert az őr szó ne a védekezésre utal, csupán arra h ők a nekrók olyan egységei akik pl a várakat őrzik akik mindenhol ott vannak, mert első lények.
lényegébe ők a végtelen megidézhető nekró lények akik bármire jók, mért következtetne a nevéből eggyértelműen védelmi egységekre?
A marcangoló pedig sokkal gyengébb név mint a keresztrefeszítő, mivel a heaven a konkrét ellensége így a keresztrefeszítő sokkal inkább oda illene,marcangoló meg egy túl tipikus név, bár lehetne démonibb nevük is. -
Andrews2007 #923 Soon azaz hamarosan jelzéssel a hivatalos fórumon már jelzik hogy közel a 4. nép bejelentése. -
Andrews2007 #922 Kár hogy japánoknak készült. -
Pio #921 Itt van a trailere:
-
Pio #920 Amit én írtam, annak nem csak a nevében van Heroes, hanem Might and Magic játék Nintendo DSre. :) Illetve most fog jönni xboxra/ps3ra. -
#919 vagy a heroes of annihilated empiresel? -
Pio #918 Némileg OFF:
A Clash of Heroes-szal játszott innen valaki? -
#917 Felőlem lehetne 3D-s a városok belső nézete, azzal a kikötéssel, ha fix nézőpontot(-okat) kap, és az egész belefér a képernyőbe. Tehát nem lehetne mozgatni, forgatni és közelíteni a kamerát, csak néhány nézőpont közül választani. 3D annyiból lenne jobb, mert könnyebben igazodik bármilyen felbontáshoz minőségromlás nélkül. És könnyebb lenne módosítani azokat a későbbiekben.
Tényleg jöhetne már valami érdemi infó a játékról, ha más nem is, egy újabb játékmenet videót szívesen megnéznék. Még mindig csak azok vannak, amiket a bejelentést követően adtak ki. -
Andrews2007 #916 Azt is mondták hogy 2D-s lesz. -
Pio #915 Ezt mondták is, hogy tuti lesznek városzenék.
Ez a városablak téma nekem is kérdéses. Ha már megcsinálják miért akarnák ablakba erőszakolni? Ha már egyszer el van készítve a városnézet, nyugodtan mehet teljes képernyőre, semmiből nem áll. Ha nem menne, akkor túl magas lesz a labda a kritikusoknak.
Azt viszont továbbra is tartom, hogy egy rajzolt, 2D-s/ál3D-s városnézetnek sokkal jobban örülnék, mint a Heroes 5-ös megoldásnak. -
Andrews2007 #914 Ja remélem lesz városoknak is zenéje azt nem hagyják ki max a város ablak lesz talán kisebb. -
Andrews2007 #913 A héten kéne jönnie új infóknak és népeknek mivel december elejére ígérték.
Lesz magyar feliratos fordítása a játéknak, a Excruciatornál biztos a magyarítás is a készítők szeme előtt lebegett. Az RPG része tuti jó lesz a magyarjaink már bizonyították a Mark of Chaosnál pl. -
Pio #912 Lilimet lentebb leírta Shiwo, a héber mitológia kevésbé "mainstream", mint mondjuk a görög/római, ezért nem nagyon hallhattál még felőle, legalább némi plusz műveltséget is köszönhetsz majd az MMH6nak! :)
A lilim elnevezés előttem is ismeretlen volt, azt hittem elírás és lilin akart lenni, de ezek szerint így is használt, köszönjük.
Bone Guard cseréje pedig elég egyértelmű, a neve alapján valami defenzív egységre asszociálna inkább az ember, ezen akartak változtatni.
Többi, ami felmerült:
Priestess - sister tényleg érdekes csere, nem tudom, hogy mi a mögöttes indok. Talán a lore-ban keresendő. Nem emlékeztek, hogy az 5. rész hadjáratában milyen megszólítása volt az apáca csajnak?
Excruciator - bármennyire is menőn hangzik, jelentését tekintve fura. Egyrészt ezt a szót a kínzópadra szokás használni, másrészt ha magyarra fordítod, már elég gáz: "keresztrefeszítő"? :D Azért lássuk be, elég nevetséges. :) Pláne egy leggyengébb kategóriájú lénynek... A marcangoló szerintem sokkal jobb választás.
expeti: sajnos nem lesz semmi, szóval nem tudhatjuk, mikor jön a bejelentés. De eddig nem telt el hét legalább 2-3 hír nélkül, szóval tuti, hogy a héten még kapunk ezt-azt. -
#911 ilyen bonyolult neveket nem tudom pontosan leírni de érthető volt mire gondolok. -
ecpeti #910 Lassan jöhetne már a maradék 2 nép. Lehet tudni lesz mostanában valami konferencia vagy ilyesmi? -
#909 [egészséges vérszívás (nem flamekeltés)]
Annyira tetszik hogy le sem tudod írni? :D
[/egészséges vérszívás (nem flamekeltés)] -
Andrews2007 #908 Nővérke :) -
#907 - Priestess is now Sister
- Excruciator is now Lacerator
ez a 2 meg még rosszabb.
Sister...pffnem mondom az alap is gagyi, de....
Extruxiator meg tök faja név minek kellet változtatni?
-
#906 de seggfejek, ha már más nevet akartak neki mért nem vmi kreatiívababt találtak?
skeleton spearmen ez gyatrább név mint a bone guard...
inkább a láma egység ellen tüntetnének, töröljék ki úgyis jó ha a nekrók egy egységgel kevesebben lesznek csak az a szerencsétlenség ne legyen benne.
-
#905 nekem is furcsán hangzik, mert még nem hallottam, de ahogy utánanéztem, passzol a lényhez
"A Lilin, vagy más néven Lilim, de mondják Lil In-nek is (egyes számban lili) különös teremtmények csoportja az izraelita folklórból. Ők Lilithnek, Ádám első feleségének lányai Samael démontól, akit gyakran azonosítanak a Sátánnal (más források szerint magától Ádámtól származnak). Ők voltaképp mind démonok, szerepük a succubusokéhoz hasonló." -
Andrews2007 #904 A Bone Guard is jobb volt egyébként szerintem a csontváznál de hát a nagy szájú 'fanok' mindig beleszólnak. -
Andrews2007 #903 Jó lenne már valamilyen hivatalos új infó főleg hogy december elejére ígérték lassan közepe lesz ha így folytatják. :) (annó még novemberre ígérték :) ) -
Andrews2007 #902 Nekem egy gonosz pokoli egységnek furcsa most a Lilim név de ez van. :)
Majd megszokom ezt is. :) Elégedetlenkedők itt is voltak igen főleg a nekrókkal szemben. :) -
Pio #901 HAVEN
Core egységek
Sentinel / Praetorian
Crossbowman / Marksman
Sister / Vestal
Elite egységek
Radiant Glory / Blazing Glory
Griffin / Imperial Griffin
Sun Rider / Sun Crusader
Champion
Seraph / Celestial
------------------------------------
INFERNO
[/b]Core egységek[/b]
Maniac / Demented
Succubus / Lilim
Hellhound / Cerberus
Elite egységek
Breeder / Mother Breeder
Tormentor / Lacerator
Juggernaut / Ravager
Champion
Pit Fiend / Pit Lord
------------------------------------
NECROPOLIS
[/b]Core egységek[/b]
Skeleton / Skeletal Spearman
Ghoul / Ravenous Ghoul
Ghost / Spectre
Elite egységek
Vampire / Vampire Lord
Lich / Arch Lich
Lamasu / Putrid Lamasu
Champion
The Fate Spinner / The Fate Weaver -
Pio #900 Azt hiszem ennyit arról, hogy letojják a közösség véleményét.
És a Facebook hír alatt megfigyelhetőek az általam is emlegetett örök elégedetlenkedők. :) Megkockáztatom, hogy ha valaki az összes kép alatti kommentet végignézné nem egyszer találkozna a nevükkel, talán egyes lényeknél még annak nevére is panaszkodtak. :)
Mindjárt frissítem a lénylistát, ez megint egy újabb postot fog jelenteni. -
Andrews2007 #899 Változtatott nevek a Heroes VI-ban. A rajongók kérésére. Nekem mondjuk jók voltak az eredetiek is.
- Priestess is now Sister
- Temptress is now Lilim
- Excruciator is now Lacerator
...- Juggernaut Ravager is now Ravager
- Bone Guard is now Skeletal Spearman
- Grave Ghoul is now Ravenous Ghoul
- Putrid Lamasu is now Lamasu
- Festering Lamasu is now Putrid Lamasu -
Coradiel #898 Szerintem a visszatérő frakció a Dungeon lesz valami új stílussal.
Az újra nincs tippem, de mondjuk nagák :) -
Pio #897 Ha komolyan gondolod, akkor ITT 1 fonttól lehet rá bidelni, igaz még 7 napig tart az aukció. -
#896 Hmmm, nagyon tetszik eza csomag igy feher alapon. Bar fekete alapon is biztos nagyon jol mutatna, marciusig még meggondolom. -
kissssss #895 na így máris jobb.
nem néz ki rosszul.